Şimdi Ara

Kesinlikle yumurta yemeyin (Sarısını)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi bildim bileli günde 2 yumurta yerim, bazen haftada 16 yumurta yediğim oluyor, hiçbir sağlık sorunum olmadı .

Bugün sağlık ocağına gittim kan tahlili sonuçlarını almak için. Doktor hanım Ldl kolesterolumun 181 olduğunu bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

Bunun nedeni kesinlikle yumurta.
    Aşırı yumurta yiyorsanız mutlaka sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırın.

Not: Ldl kolesterol kötü kolesterol olarak bilinir , fazla olduğu zaman damarlarda birikerek kan akışını önler ve bunun sonucunda kalp krizi ,beyin kanaması ve felç gibi sorunlar yaşanır.Düzenli yumurta yemek sigara içmek kadar tehlikeli diyen doktor yazıları okudum internette.

Kanıt:
    NTV
    "Yumurta aklandı" denmişti ama yeni araştırmaya göre sarısı zararlı!
    https://www.ntv.com.tr/saglik/yumurta-aklandi-denmisti-ama-yeni-arastirmaya-gore-sarisi-zararli,myIyEtAqL0mgkhQqMv2mOw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 14:7:43 >

• Hayatımda toplasan 10 yumurta yememişimdir.
  • her akşam 4-5 tane yerim. geçen kan aldırmıştım bakalım bir şey çıkar mı
  • Ben günde 10 yumurta yiyen bir insanım, bunun sadece iki tanesinin sarısını yerim. Bir öğünde yemiyorum tabi beş öğün civarı.

Ha sen öyle oturduğun yerden hiç bir efor sarfetmeden ve kaslarınızı çalıştırmadan tüketiyorsan, her şey olur.

Unutmayın fazla protein aldığınızda, kaslarınızı çalıştırmanız lazım bir hareket ve efor gerekli, yoksa gut da olur kolestrol de tansiyon da.

Spor yapmayan biri için konuşuyorum, haftalık 10-15 yumurta bile çok fazla bir rakam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 1 Ağustos 2019; 16:14:47 >
  • Gunde 4-5 tam yumurta yerim degerlerim normal.

Suçu yumurtaya atmak dogru degil, beslenmenin hepsine bakmak lazım, aburcubur, şekerli şeyler, fastfood hatta düzensiz uyku bile etki eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 güne bir yerdim ama tiksindim son aldigim yumurtalar cok kotu cikmisti

• Amroth. kullanıcısına yanıt
    Şekerin kolestrol değeri yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Niye yumurta yiyemiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Tavuk neden balık kokuyor?
    12 yıl önce açıldı
    Yediğiniz en iyi abur cubur?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyazında suç yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Gunde 4-5 tam yumurta yerim degerlerim normal.

Suçu yumurtaya atmak dogru degil, beslenmenin hepsine bakmak lazım, aburcubur, şekerli şeyler, fastfood hatta düzensiz uyku bile etki eder.
    Bu kadar yumurta yersen 10-15 sene sonra değerlerin böyle mi kalacak ?
    Google'dan bakabilirsin yumurtanın besin değerlerine , özellikle kolesterol değerlerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 1 Ağustos 2019; 17:14:5 >
  • Yumurta, dünyanın en ucuza en verimli gıdasıdır. Devam. Kolesterol gereklidir, çok fazlası sıkıntılıdır yoksa öcü değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kandaki kolestrolu vucut kendi uretiyor yumurtanin artirmamasi lazim yani. diger beslenme kriterlerini soylememissin. mesela cok seker ekmek tuketir misin?
  • Karbonhidrati azaltmalisin uzmanlar oyle soyluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi üretiyor dediğin iyi kolesterol, sağlıklı besleniyorum , ekmek yemem , şeker ise günde 2 bardak nescafe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Kendi üretiyor dediğin iyi kolesterol, sağlıklı besleniyorum , ekmek yemem , şeker ise günde 2 bardak nescafe
    Eğer o içtiğin siyah kahve nescafe ise sorun yok ama diğer türlüsü ise o LDL yine fazla çıkacak istersen hiç yumurta yeme

O nescafelerin içinde her türlü pislik var. Şekerin fazlası da vücutta yağ olarak depolanır. Kremayı söylemiyorum zaten LDL tavan yapar.
  • Alakası yok genetik bir problem olabilir. Kaldı ki kolesterolün zararlılığı bile hâlâ tartışılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Bu kadar yumurta yersen 10-15 sene sonra değerlerin böyle mi kalacak ?
    Google'dan bakabilirsin yumurtanın besin değerlerine , özellikle kolesterol değerlerine

Alıntıları Göster
    Yiyeceklerdeki kolestrol direk kan kolestrolunu yukseltmez, araştırın. Öle sanılıyor ama yanlış.

• ekmek ve şekerli ürünler yiyor musun bilmiyorum ama bunları yiyorsan yumurtaya suç atma
  • Ben de bir dönem günde 8 tane yerdim, bıktım şimdi ağzıma süremiyorum
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Günde 2 yumurta dan hiçbirşey olmaz esas yemez isen olur, yumurta içeriğindeki muhteviyatı ile insan vücudu için elzem bir gıdadır. Saç tırnak sağlığından cinsel sağlığa kuvvetli kas iskelet sistemine kadar destek olur.

• 6 aydır melemen diyeti ile haftada 60 adet yumurta tüketirim
    30kilo verdim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.