Şimdi Ara

Kendini gelistirmek...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zaman özenmisimdir her alanda ''en iyi'' olan insanlara,ama gerçekten yaptıkları iş kolay degilmiş. Emek+azim+sabır isteyen bir seymis.

Bende 1 yıldır kendimi her anlamda gelistirmeye çabalıyorum.

Dış görünüs olarak ; Haftanın 3 günü body'ye gidiyorum. Wing Tsun(Karma Dövüs sporları) kursuna gidiyorum haftada 2 gün. En yakın zamanda da haftanın her günü yüzmeye gitmeye baslıcam.

Hobi olarak ; Tango kursuna gidiyorum yine haftada 2 gün. Buna ek olarak salsa ya da bachata'ya da gidebilirim.

Kültür ve kafa olarak ; İngilizce kursuna gidiyorum haftada 2 gün. Yakında buna İspanyolca kursu da eklenicek. Bilgisayar kursuna baslamayı düsünüyorum.

Diger kalan zamanlarda da kitap okuyup,film izleyip,müzik dinliyorum. Okul derslerine de çalısmak gerekiyo arada.

Düsünün yani daha baslamadıgım o kadar kurs var ki (gitar,piyano,diger yabancı diller,dagcılık,kampçılık,dalgıclık vs vs vs). Yarın da Mc Donalds'a gidicem mülakat için. Eger oraya da alınırsam yandık,uyumaya bile vakit yok bundan sonra.

Şimdi daha iyi anladım ''kendini gelistirmis'' birisine gerçekten saygı göstermeyi. Kolay bir sey degilmis hem vücudu hem de kafayı gelistirmek.

Not: Üniversitedeyim. Siz siz olun kendini gelistirmeye taa ortaokul'da lise'de baslayın.

• dostum bu benim de kafamın içini kemiren bir şey. yaşım 22 boş geldim. şimdi üni okuyorum aynı zamanda memurluğu kazandım. açıkçası kendimi hiç bir alanda geliştiremedim. boş geldim boş gidiyorum. bu yaştan sonra da bi halt olmaz. zamanın değerini iyi bilmek lazım. önüme bi seçenek koysalar ne para isterdim ne başka bir şey. 15 yaşıma geri dönmek isterdim. açık ve net söylüyorum keşke bi fırsatım olsa. o yüzdendir ki büyüklerin lafını iyi dinlemek lazım. bi b.k bildiğimiz yok oysa ki. bilenleri dinlemek lazım o yüzden.
  • Dostum seni bilirim hocam ama Dh ye fanatik bağımlısın gözümden kaçmıyor affedersin dostum ama kızma bana derim...

Yüzme kursunu bende gözden geçiriyorum zaten bi sefaköydekine bir bakayım ona göre bende bir karar vereyim hiç olmazsa iki gün spor yapmış olurum yüzme amaçlı zaten çok seviyorum yüzmeyi.. kaslarım çalışsın hiç olmazsa ordanda arkadaş bulabilirsem tam olacak benim için.. diğer yönlerden zaten ben nasılsam haladır öyleyim ne şe** var dürüst ve küfürlü konuşmayı sevmeyen birisiyim beni tanıyanlar bilir.
    tek kusurum sağlık problemi olarak İşitme cihazı kullanıyorum ama konuşmada,iletişimde problem yok.
    Yüzme kursu yada normal amaçlı yüzmeye gidebilmek isterim ama bi sefaköydekine soracağım çünkü en yakın orası var avcılarda yok.

• bence insanda yetenek olursa kendini geliştirebilir diye düşünüyorum bence yapabildiğin en iyi şey veya yeteneğin varsa kişi geliştirmeli kendini bence öyle insan daha çok zevk alıur diye düşünüyorum
  • Yetenekle birlestirmek ayrı bir sey kendini gelistirmek ayrı bir sey. Ben mesela ilerde dansçı olmak istemem ama salsa,bachata,tango danslarını bilmek isterim.

Evde sürekli yabancı dillerle konusmayız belki ama en az 3 dili iyi bir sekilde bilmek isterim.

Kitaplar,filmler,makaleler,tiyatrolar ise bildigin kültür demek.

Dövüs sporlarınla ugrasarak ilerde dövüsçü olmak istemem ama en azından kendimi,sevgilimi,sevdigim kişileri,ilerde ailemi koruyabilmek isterim. İti var ugursuzu var.

Body,yüzme gibi sporlarla ugrasak da vücudumu forma sokmayı amaçlıyorum. Yoksa bodyci olma gibi bir düşüncem yok ya da yüzücü olmak gibi.

Ne biliyim ülke ülke dolasacaksın,kamp yapacaksın,daga tırmanacaksın,karting yapacaksın,bilardo bileceksin,bowling bileceksin,kagıt oyunlarını bileceksin,satranç bileceksin vsvs o kadar artırılabilir ki bunlar.

Natalie Portman mesela. Okudugu okullar,bildigi diller,fizigi,oyunculuk yetenegi her insanı özendirecek cinsten. Ama ona bir sorsan bunun için neresinden ne kadar ter dökmüstür kimbilir.

Herkes dogustan cahildir,kendini gelistirmek ve aranılan insan olmak bizim elimizde. Yetenek apayrı bir olaydır. Etrafta sesi güzel olan o kadar sıradan insanlar var ama sesi kötü oldugu halde albüm çıkartan mankenler var. O konuyu hiç karıstırma bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Yetenekle birlestirmek ayrı bir sey kendini gelistirmek ayrı bir sey. Ben mesela ilerde dansçı olmak istemem ama salsa,bachata,tango danslarını bilmek isterim.

Evde sürekli yabancı dillerle konusmayız belki ama en az 3 dili iyi bir sekilde bilmek isterim.

Kitaplar,filmler,makaleler,tiyatrolar ise bildigin kültür demek.

Dövüs sporlarınla ugrasarak ilerde dövüsçü olmak istemem ama en azından kendimi,sevgilimi,sevdigim kişileri,ilerde ailemi koruyabilmek isterim. İti var ugursuzu var.

Body,yüzme gibi sporlarla ugrasak da vücudumu forma sokmayı amaçlıyorum. Yoksa bodyci olma gibi bir düşüncem yok ya da yüzücü olmak gibi.

Ne biliyim ülke ülke dolasacaksın,kamp yapacaksın,daga tırmanacaksın,karting yapacaksın,bilardo bileceksin,bowling bileceksin,kagıt oyunlarını bileceksin,satranç bileceksin vsvs o kadar artırılabilir ki bunlar.

Natalie Portman mesela. Okudugu okullar,bildigi diller,fizigi,oyunculuk yetenegi her insanı özendirecek cinsten. Ama ona bir sorsan bunun için neresinden ne kadar ter dökmüstür kimbilir.

Herkes dogustan cahildir,kendini gelistirmek ve aranılan insan olmak bizim elimizde. Yetenek apayrı bir olaydır. Etrafta sesi güzel olan o kadar sıradan insanlar var ama sesi kötü oldugu halde albüm çıkartan mankenler var. O konuyu hiç karıstırma bence.

niye kızıyosun ki ben sadece düşüncemi söyledim

• Kızmadım ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bütün muhendislikler ilerlemis
    3 yıl önce açıldı
    Hayatin Amaci ve Ölüm
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kızmadım ki

Öldürmüşsün,daha ne olsun
  • Hobilere birer zorunluluk gibi bakmak ne kadar doğru bilemiyorum.Ama temel hatlarıyla katılıyorum düşüncelerine..
  • bak sana tavsiyem bir anda bu kadar çok şeye yoğunlaşma tek bir alanda en iyisi ol mesela ingilizce ek olarak ispanyolcayı eklersin tabi diğer yaptıklarını hobi olarak yapmaya devam et :)
  • Güzel düşünce yanlız abartırsan aynı anda iki dil kursu gibi karman çorman olursun aldığın eğitimlerde bir şeye yaramaz. Biri bitsin ondan sonra ikincisine başla ayrıca DH fazla takılmazsan uyumaya vakit olur Bende belirli kurslara başlamayı düşünüyorum ama kaç sene oldu hala başlıyacağım kendime bütçe ayıramadığımdan kalıyorum ortada.
  • İngilizceyi üst seviyeye çekmeden İspanyolca'ya başlamam zaten. Diger yaptıgım sporlar ise biraz hobi amaçlı biraz da kültür ve ''boş bir insan olmamalıyım'' kaygısı.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ''yabancı dil'' ''Bilgisayar kursu'' ''kitaplar'' ''filmler'' beyni çok zorluyo ve mesgul ediyo. Ama digerleri (body-dövüs sporu,yüzme,tango) hem stres atmamı saglıyo,hem vücudumu gelistiriyo hem de eglenmemi saglıyo. Uzman olmak degil amacım ama en azından bu hobi amaçlı sporları orta seviyeye çekebilmek isterim. Sokakta kendimi koruyabilmek,topluluk içinde istedigim kızla tango yapabilmek,kondisyonumu ve çevikligimi artırabilmek için şart bunlar.
  • quote:

İngilizceyi üst seviyeye çekmeden İspanyolca'ya başlamam zaten. Diger yaptıgım sporlar ise biraz hobi amaçlı biraz da kültür ve ''boş bir insan olmamalıyım'' kaygısı.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ''yabancı dil'' ''Bilgisayar kursu'' ''kitaplar'' ''filmler'' beyni çok zorluyo ve mesgul ediyo. Ama digerleri (body-dövüs sporu,yüzme,tango) hem stres atmamı saglıyo,hem vücudumu gelistiriyo hem de eglenmemi saglıyo. Uzman olmak degil amacım ama en azından bu hobi amaçlı sporları orta seviyeye çekebilmek isterim. Sokakta kendimi koruyabilmek,topluluk içinde istedigim kızla tango yapabilmek,kondisyonumu ve çevikligimi artırabilmek için şart bunlar.

Gitar çalmak olabilir meslea zaten günümüzdede bu aktivite tutlabiliyo bide salsa tango ve çaça dersleri alabilirsin olmazsa

• kolay gelsin hacu da bir sorum olacak, wt kursu nerede ve ne kadar?
  • Bende yazın tekrar basketbola dönmeyi, yüzme ve gitar kurslarına gitmeyi düşünüyorum. Kitap okumaktan hoşlanmazdım. Bu aralar kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum. Müzik, film takip ederim. İleride İngilizce dışında diller öğrenmek, dans kurslarına katılmak istiyorum vs.
    Sanırım şuan tam zamanı benim için. Yaşım 15.
    Güzel fikirler çıkarsa da mesajım bulunsun.
  • Bende sizler gibi yüzme kursumu yoksa spormu bilmiyorum onuda gözden geçiriyorum.. en çok sevdiğim hobilerden birisidir.

Sinemada olabilir gerçi ama kimse yok gidicek benden başka o yüzden bende istemiyorum bende dvdden seyretmeyi tercih ediyorum.
  • Olayın aslı, kendini geliştirirken, kendini geliştirmek için aracı kullandığın aktivitelerden zevk alıp almadığın.

Yarını düşünmek, sonsuzluk kavramının olmadığı bir dünyada tamamen saçmalıktan ibarettir.
  • zayıflamaya çalışıyorum
    bisikletle ve donanımla ilgileniyorum
    ingilizceyi tam olarak öğrenmeye çalışıyorum
    bilimle ilgileniyorum (astronomiye bayılırım)
    nedense iş makinelerini çok severim
    kitap okumaya başladım
    kondisyon ve dayanıklılık kazanmaya çalışıyorum
    karting severim
    bowling de severim ama burda yok
    filmleri pek sevmiyorum maalesef komedi olursa belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 11 Nisan 2011; 20:28:05 >
  • şu anlık öss ye girdiğimden zaman kaybı diye düşünüyorum ama universiteyi kazandığım an kurslara gitmeye başlayacağım jeolog olacağım için ingilizcenin yanına japonca da eklemek istiyorum allah nasip ederde ankara ya da izmirde okursam mesleki kurslara gitmeyi düşünüyorum mesela su sondajı petrol sondajı yeni çıkan maden kanunu hükümleri gibi tabi yanına da bir programalama bilgisi ve yüzme gibi kişisel spor düşünüyorum.. ve yanında da mesleki konferanslar seminerler gibi etkinliklere katılmak cv yi doldurmama yetecektir yani benim için gelecek parlak görünüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sT.curSe

Olayın aslı, kendini geliştirirken, kendini geliştirmek için aracı kullandığın aktivitelerden zevk alıp almadığın.

Yarını düşünmek, sonsuzluk kavramının olmadığı bir dünyada tamamen saçmalıktan ibarettir.

Body hariç hepsini büyük bir çoskuyla yapıyorum ve haftaya olan dersi iple çekmeye baslıyorum.

Body baydı artık. Amele gibi çalısıp da gelismedigimi görmek moralimi bozuyo. Sabırlı birisi degilim sanırsam. Ayrıca onun için özel beslenmek,uyku düzeni,ek besinler falan gerekiyo ama ögrenci adamız uyku düzenimiz yok,ne bulursak yiyoruz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.