Şimdi Ara

Kendine zarar verme eğilimindeki gençler, çocukken tespit edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendine zarar verme eğilimindeki gençler, çocukken tespit edilebilir



    Araştırmacılar kendilerine zarar veren gençlerden oluşan iki alt grup belirleyerek, kendine zarar verme konusunda en büyük risk altındaki bu bireyleri, zarar vermeden on yıl önce tahmin etmenin mümkün olduğu gösterdiler.



    Cambridge Üniversitesi MRC Bilişim ve Beyin Bilimleri Birimi'ndeki bir araştırma Birleşik Krallık'tan 14 yaşında kendine zarar verdiği bildirilen yaklaşık 11.000 kişilik katılımı belirledi. Daha sonra farklı duygusal ve davranışsal özelliklere sahip, kendine zarar veren gençlerin farklı profillerinin olup olmadığını belirlemek için makine öğrenimi analizini kullandılar. Sonuçlar Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi Dergisi'nde (Journal od the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry) yayınlandı. Cambridge Üniversitesi ekibi kendilerine zarar veren iki farklı genç profili buldu. Uyku sorunları ve düşük benlik saygısı iki tarafta da yaygın faktör olsa da buna ek olarak hayatta zorluklar yaşayanlar ve yaşamayanlar olarak belli bir dağılım yapılabildi.



    Ayrıca Bkz.G7 ülkeleri iklim krizine karşı anlaşmaya varmaya çalıştı



    Neler tespit edildi?



    Bu belirlenen iki gruptan birinci grup, kendilerine zarar vermeden önce, zorbalığın yanı sıra, uzun bir zihinsel sağlık geçmişine sahipti. Hatta bakıcılarının (veya ebeveynlerinin) da kendi zihinsel sağlık sorunlarına sahip olma olasılığı yüksekti. Ancak ikinci grubun kendilerine zarar verme potansiyellerini erken çocukluk döneminde görmek daha güçtü. Ama anahtar niteliği taşıyabilecek işaretlerden birisi dürtüsellikten doğan risk alma davranışına bir eğilim göstermeleri oldu. Yani erken yaşlarda bu çocuklar arzu ettikleri bir şey uğruna sonuçlarının kötü olabileceğini bile bile risk alabiliyorlardı. 



    Araştırmanın sağlayacağı faydalar



    Cambridge Akademisyeni ve çalışmanın ilk yazarı Stepheni Uh kendine zarar verme eğiliminin önemli bir mesele olduğunu ve bu anlamda erken yaşlarda bunu tespit edebilmenin çocuk ve ergen psikolojisi adına önemli olduğunu söylüyor. Araştırmacılardan Duncan Astle da gençlerde ruh sağlığı sorunlarına dair mevcut yaklaşımın, onların sorunları artana kadar beklemeyip ve ondan sonra çare aramaya çalışmak olduğunu söylüyor. Bu araştırmayla beraber ise daha önceden bu potansiyel tespit edilip, ilerleyen yaşlara gelmeden çözüm aranabilir. 




    Kaynak:https://scitechdaily.com/teenagers-at-greatest-risk-of-self-harming-can-be-identified-almost-a-decade-earlier/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.