Şimdi Ara

Kendime bir yol çizdim ama...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle merhaba arkadaşlar. Nasılsınız ? İyisinizdir umarım çünkü ben pek de iyi değilim. Neyse lafı uzatmayayim direk konuya geçim.(Konu biraz uzun,geniş. Şimdiden okuyan herkese teşekkür arkadaşlar.) Sorular biraz yüzeysel, affedin.
    Arkadaşlar kendime bir yol çizdim. Ve bunda biraz eksik varmış gibi hissediyorum. Sizinle değerlendirebilir miyiz? Benim bunları konuşacak kafa abim/ablam yok.(Ablam var ama lise son yani kafası 1 milyon :D). İlk önce biraz kendimden bahsedeyim.
    Boy:173
    Kilo:125
    Yaş 15, lise öğrencisiyim.
    Özel okulda burslu olarak 9.yılım.
    Annem vefat etti, babam ıslahevinde. Şuan dedem-ananemle ablam ve ben birlikte kalıyoruz.
    İlgi alanım bilgisayar, taliplerimi bekliyorum falan :D. Şaka şaka.
    Değineceğim konular:
    Düşünce Yapısı
    Hobi
    Sağlık
    Sosyalite
    Para
    Ağzı Dil Yapıyor Tabiri
    Kültür
    Özgüven
    İnsan İlişkileri
    Kişisel Bakım
    1)Düşünce Yapısı
    Bence benim yaşımdaki insan tam ortadadır. Çocuk(ergen) mi olucağım yoksa olgun(ergen olmayan) mı olacağım diye 2 seçim arasındadır. Ve ben ergen olmayan tarafı seçtim. İsteğim ise düşünce yapımın hayal gücümden eksilmeden olgunca düşünmemi nasıl sağlayacağımdır. Nasıl olacak bu iş?
    2)Hobi
    Evet genellikle bilgisayarda olduğum için pek hobim olduğu söylenemez. Ama en küçük vaktimde bir hobi edineceğim. Bana önerebileceğiniz hobi var mı ? Şuan aklımda gereksiz kağıtları kıvırıp, çubuk yapıp o çubuklardan da gemi yapmak :D.
    3)Sağlık
    Evet yaklaşık 9 yıllık yağ biriktirme temposundan sonra iyice taktım kafaya zayıflayıp sağlıklı olmaya.
    Allah’tan sigara/alkol/uyuşturucu yok :D
    Bu yağları vermekteki planım ise şu:
    Her gün eliptik bisiklette 1 saat koşu.
    Ve 1-2 güne elime İnsanity Workout videoları ulaşacak. O gün onları da katacağım.
    Yediklerime dikkat edeceğim. Okulda yemek bana göre o parayı haketmeyeceği için öğlen yemek yememeyi planlıyorum.
    Ekmek 0, şeker 0, tuz 0
    Buraya haftada bir kilomu yazacağım.
    Ve kick boxa da başlamayı planlıyorum.
    4)Sosyalite
    Asosyal değilim, popüler de değilim. İnsanlarla aramdaki ilişkiyi düzeltmem gerekiyor. Okuldaki çoğu kişiyi kafamdan bulmuyorum. Bana göre hepsi züppe. Diğer okullardansa nasıl çevre yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. YARDIM!!
    5)Para
    Dedeme artık yük olmak istemiyorum. Adam zaten emekli. Her ay hesap yapmasın, bana harcayacağına kendine harcasın istiyorum. Bu yüzden kendi kendime bir bütçe tarzı bir şey yapmayı planlıyorum. İlgi alanım bilgisayar olduğu için bilgisayardan para kazanmayı planlıyorum. Hedefim:
    Android’den
    Paramı biriktirebilirsem IOS’a da geçeceğim.
    Youtube Partnerliğinden
    Webtasarımdan para kazanmayı planlıyorum. Fakat ailem internetten para kazanmama karşı(başlarını belaya sokmamdan, kart şifresi vs. ondan korkuyorlarmış.) Bu yüzden PayPal hesabı bile aldırtamıyorum. Yardım, nasıl ikna ediceğim??
    6) Ağzı Dil Yapıyor Tabiri
    Hani deriz ya “ bu lavuk bu kızın yanında ne işi var??” diye. Sonra da şu cevaba ulaşırız “Ağzı laf yapıyor abi.”. Benim ise bu ağıza sahip olmadığımı düşünmem :D. Sizce bu ağızı nasıl yapabilirim ?
    7)Kültür
    Valla genellikle oyunlarla uğraştığım için pek kültürüm olduğunu düşünmüyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
    8)Özgüven
    Evet kabul ediyorum özgüvenim eksik. Bunun 2 sebebi var. 1)Kilo 2)Ergenlikte yaşanmış dalga geçişler. Peki bu özgüveni nasıl arttırabilirim?
    9)İnsan İlişkileri
    Çevremdeki insanlarla ilişki nasıl kurabilirim? Nasıl iyileştirebilirim ilişkilerimi? Nasıl kızlarla anlaşabilirim :D.
    10)Kişisel Bakım
    Artık kendime saygı göstermeye karar verdim. Başlıca sivilce,yağlı cilt,siyah nokta ve moda olmak üzere kişisel bakım hakkında neler önerebilirsiniz? Giyimden tutun sivilceye kadar…
    Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim. Yorum/eksik/öneri/düşünce her türlü yorumunuzu bekliyorum. Tekrardan teşekkür ederim,iyi forumlar.

• 1) anlamadım ama düşünce yapını olduğu gibi bırak bence
    2) bilgisayar dili öğren
    3) cla, l-carnitine yi araştır ve kesinlikle balık yağı kullan (balık yağı markası istersen pm at)
    4) sosyal olmana gerek yokki
    5) parayla ne yapacan, öğrenci adamsın paypal ile idare et.
    6) bence sacma bişey
    7) kültür sağlayıp ne yapacan
    8) kilo verkmekle başlaya bilirsin
    9) bkz 10.madde ama bence gerek yok
    10) bu olay forumda yeteri kadar tartışılıyo ergenler sağolsun
  • Öncelikle iyi akşamlar,

Yazını okudum umarım istediğin sonucu alırsın ben sana belirttiğin konularda önerilerimi belirteyim sen beğenirsen uygularsın.

1)Olgun tarafı seçmen iyi olmuş. Gerçekçi hayaller kurmanda fayda var. Ama sıradışı hayalleri ihmal etme moral ve vakit geçirme açısından çok faydasını göreceksin.
    2)Hobi olarak kağıt kıvırmak vs pek iyi bir hobi olarak gelmedi bana. Hazır sosyalleşmek de istiyorsun. Eğer imkanın varsa 100TL ye bir tane klasik gitar al internet üzerinden videolar izleyerek öğrenebilirsin nasıl çalındığını ve evde kendini geliştirebilirsin ilerde de faydasını görürsün.
    3)En önemli adım bu sosyalleşme, olgunlaşma, kız tavlama vs hepsinin en önemli geçer yolu burada işte.
    Kilo vermede en önemlisi yürüyüş. Yağ yakmak için çok önemli. Pm atarsan sana birde diyet listesi atıyım o liste ile etkili bir şekilde kilo verebilirsin.**** Yürüyüş esnasında hayaller kurman zamanın hızlı geçmesini sağlar. Büyük hayaller kur, en etkilisi hareketli bir müzik aç ve o müzik eşliğinde mesela lüx bir arabayla dolaştığını arkadaşlarını yanına aldığını eğlendiğinizi vs düşün zamanın hızlı geçmesini sağlar *****
    4)Eğer çevrende (okul dışında) pek arkadaşın yoksa maalesef sosyalleşmek için onlarla takılman gerek aralarına gir zaten bir müddet sonra onlar gibi olursun sosyalleşme adına çok faydası olur. Akışına bırak saçmalıyorlar ise sende saçmala fazla düşünme sosyalleşmek için en etkilisi bu
    5)Paypal hesabı alıp kredi kartı eklemeden ödeme alabilirsen iyi olur. Eğer oda olmazsa İşbankasından kendine hesap aç (18 yaş altı hesap açılıyor ücretsiz ve işlemlerde ücret almıyor) o hesap ile ödeme alabilirsin.
    6)Ağzının dil yapması için sosyalleşmen gerek. İmkanın varsa çıkışta arkadaşlarınla takıl onların gittiklere yerlere git anıların biriksin millete anlatacak hikayelerin maceraların olsun. Genel kültürünü geliştirmende de fayda var .
    7)Oyun oynamayı bırakman çok önemli yani sosyal olan kimse şu oyun nasıl demez veya oyun muhabbetine girmez. Film izle film izlemek hem bakış açını değiştirir hemde genel kültürün artar.
    8)Kilo verdikçe özgüvenin artacak emin ol ama en önemli konu şudur. Kendine kilo belirle ve o kiloya ulaşmadan kimseyi dinleme birçok kişi sana çok kilo verdin yeter daha verme vs diyebilir sen ideal kilona ulaşana dek devam et yoksa pişman olursun tüm kilolarından kurtulamadan yoldan dönmüş olursun aman dikkat. Özgüven de saç ve giyim çok önemli sağlam bir berbere git tipine uygun bir saç modeli yaptır. Giyimine dikkat et ( pahalı giyin demiyorum şık giyin üzerine yakışan şeyler giyin ve yaşına uygun olgun kıyafetler giyin.)
    9)Sosyalleştikçe insanlarla muhabbetin artar. Onların yaptığını yap (beğenmesen de )
    10) Diyete başladığın için yağlı yemeyi kesiceksin zaten çikolata vs yemeyeceğin için sivilcelerde azalma olacaktır. Yağlı cilt için duş alman önemli yapabilirsen günlük duş al (zaten egzersiz sonrası terleyeceksin ondan dolayı duş alman gerekecek) siyah nokta için şuan erken olur ama illede alıcam diyorsan nivea'nın siyah nokta bandı var onlardan kullanabilirisin (fiyatı 10-12 tl arası bişey)
    Giyim olarak yaşına uygun giyinmen önemli şuan için yeni kıyafet almanı tavsiye etmem ( kilo vereceksin yeni kıyafet alırsan bunlar bir kaç ay sonra sana bol gelecek) ondan dolayı giyim işini daha sonraya ertelemen daha mantıklı
    Edit: Dişlerini fırçalamayı unutma Signal white now diş macununu tavsiye ederim en etkilisi o ayrıca yanında mutlaka naneli sakız taşı kimse ağzı kokan biriyle sohbet etmek istemez ağzının sürekli olarak ferah olduğundan emin ol. Çay içmek dişleri sarartır ondan dolayı çay içmeni tavsiye etmem.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byabsnn -- 21 Nisan 2013; 23:40:52 >

• sen şu bilgisayar oyunu yapıp mahalledeki arkadaşlarına satacak arkadaş değil miydin

bana kalırsa kilo vermek şu anda senin 1. hedefin olmalı, parayı dert etme şimdilik. sen zayıfladıkça boyun uzayacaktır. yüzünde sivilce olmasın sürekli alkolle vs. sil ya da her uyandığında sabunla yüzünü bir güzel yıka. bilgisayar başında fazla oturma. kendine 1 dost edin. fakat onla herşeyini paylaşma (zaaflarını asla). doğru arkadaşı bulmak için ise bir onların hareketlerini izle. çok saçma hareketler yapıyorsa günlük hayatında , uzak dur derim. senin gibi tek gezen bir çocuk varsa onla konuşabilirsin. bilgisayar oynayan bir çocuk bul örneğin. tamam arkadaş buldun diyelim fakat çocuk sigara içiyor. sakın eline bile alma. zaten para sıkıntısındasın (açıkça belirtmesen de öyle anladım)
    bir de bunlara para harcama. ayrıca şu kickboksu bir daha düşün derim .ne bilim fitness daha iyi gider gibi. diyeceklerim bu kadar. ayrıca zaten 1 -2 tane arkaaşın olunca devamı gelecektir. sakın sınıfında düşmanın olmasın herkesle iyi geçin.kızların yüzüne bakmaya utanma. sen zayıflayıp arkadaş edindikçe senle takılmaya başlarlar.

• hocam çok güzel söylemiş benimkini okuma sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byabsnn

Öncelikle iyi akşamlar,

Yazını okudum umarım istediğin sonucu alırsın ben sana belirttiğin konularda önerilerimi belirteyim sen beğenirsen uygularsın.

1)Olgun tarafı seçmen iyi olmuş. Gerçekçi hayaller kurmanda fayda var. Ama sıradışı hayalleri ihmal etme moral ve vakit geçirme açısından çok faydasını göreceksin.
    2)Hobi olarak kağıt kıvırmak vs pek iyi bir hobi olarak gelmedi bana. Hazır sosyalleşmek de istiyorsun. Eğer imkanın varsa 100TL ye bir tane klasik gitar al internet üzerinden videolar izleyerek öğrenebilirsin nasıl çalındığını ve evde kendini geliştirebilirsin ilerde de faydasını görürsün.
    3)En önemli adım bu sosyalleşme, olgunlaşma, kız tavlama vs hepsinin en önemli geçer yolu burada işte.
    Kilo vermede en önemlisi yürüyüş. Yağ yakmak için çok önemli. Pm atarsan sana birde diyet listesi atıyım o liste ile etkili bir şekilde kilo verebilirsin.**** Yürüyüş esnasında hayaller kurman zamanın hızlı geçmesini sağlar. Büyük hayaller kur, en etkilisi hareketli bir müzik aç ve o müzik eşliğinde mesela lüx bir arabayla dolaştığını arkadaşlarını yanına aldığını eğlendiğinizi vs düşün zamanın hızlı geçmesini sağlar *****
    4)Eğer çevrende (okul dışında) pek arkadaşın yoksa maalesef sosyalleşmek için onlarla takılman gerek aralarına gir zaten bir müddet sonra onlar gibi olursun sosyalleşme adına çok faydası olur. Akışına bırak saçmalıyorlar ise sende saçmala fazla düşünme sosyalleşmek için en etkilisi bu
    5)Paypal hesabı alıp kredi kartı eklemeden ödeme alabilirsen iyi olur. Eğer oda olmazsa İşbankasından kendine hesap aç (18 yaş altı hesap açılıyor ücretsiz ve işlemlerde ücret almıyor) o hesap ile ödeme alabilirsin.
    6)Ağzının dil yapması için sosyalleşmen gerek. İmkanın varsa çıkışta arkadaşlarınla takıl onların gittiklere yerlere git anıların biriksin millete anlatacak hikayelerin maceraların olsun. Genel kültürünü geliştirmende de fayda var .
    7)Oyun oynamayı bırakman çok önemli yani sosyal olan kimse şu oyun nasıl demez veya oyun muhabbetine girmez. Film izle film izlemek hem bakış açını değiştirir hemde genel kültürün artar.
    8)Kilo verdikçe özgüvenin artacak emin ol ama en önemli konu şudur. Kendine kilo belirle ve o kiloya ulaşmadan kimseyi dinleme birçok kişi sana çok kilo verdin yeter daha verme vs diyebilir sen ideal kilona ulaşana dek devam et yoksa pişman olursun tüm kilolarından kurtulamadan yoldan dönmüş olursun aman dikkat. Özgüven de saç ve giyim çok önemli sağlam bir berbere git tipine uygun bir saç modeli yaptır. Giyimine dikkat et ( pahalı giyin demiyorum şık giyin üzerine yakışan şeyler giyin ve yaşına uygun olgun kıyafetler giyin.)
    9)Sosyalleştikçe insanlarla muhabbetin artar. Onların yaptığını yap (beğenmesen de )
    10) Diyete başladığın için yağlı yemeyi kesiceksin zaten çikolata vs yemeyeceğin için sivilcelerde azalma olacaktır. Yağlı cilt için duş alman önemli yapabilirsen günlük duş al (zaten egzersiz sonrası terleyeceksin ondan dolayı duş alman gerekecek) siyah nokta için şuan erken olur ama illede alıcam diyorsan nivea'nın siyah nokta bandı var onlardan kullanabilirisin (fiyatı 10-12 tl arası bişey)
    Giyim olarak yaşına uygun giyinmen önemli şuan için yeni kıyafet almanı tavsiye etmem ( kilo vereceksin yeni kıyafet alırsan bunlar bir kaç ay sonra sana bol gelecek) ondan dolayı giyim işini daha sonraya ertelemen daha mantıklı

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.

şu kartsız paypalı biraz açar misin?
    is bankasındaki karti ben de biliyorum. anlattım fakat izin vermediler.
    Gitarı kesin alicam.
    yorumun için teşekkür ederim.
    başka yorumu olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paypal hesabı açıp kart eklemeden ödeme alınıyor diye biliyorum (Winat9) o şekilde ödeme alarak para toplayabilirsin.

@fitimaster
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendime Ait bir odam yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _JaCK_SpaRRoW_

sen şu bilgisayar oyunu yapıp mahalledeki arkadaşlarına satacak arkadaş değil miydin

bana kalırsa kilo vermek şu anda senin 1. hedefin olmalı, parayı dert etme şimdilik. sen zayıfladıkça boyun uzayacaktır. yüzünde sivilce olmasın sürekli alkolle vs. sil ya da her uyandığında sabunla yüzünü bir güzel yıka. bilgisayar başında fazla oturma. kendine 1 dost edin. fakat onla herşeyini paylaşma (zaaflarını asla). doğru arkadaşı bulmak için ise bir onların hareketlerini izle. çok saçma hareketler yapıyorsa günlük hayatında , uzak dur derim. senin gibi tek gezen bir çocuk varsa onla konuşabilirsin. bilgisayar oynayan bir çocuk bul örneğin. tamam arkadaş buldun diyelim fakat çocuk sigara içiyor. sakın eline bile alma. zaten para sıkıntısındasın (açıkça belirtmesen de öyle anladım)
    bir de bunlara para harcama. ayrıca şu kickboksu bir daha düşün derim .ne bilim fitness daha iyi gider gibi. diyeceklerim bu kadar. ayrıca zaten 1 -2 tane arkaaşın olunca devamı gelecektir. sakın sınıfında düşmanın olmasın herkesle iyi geçin.kızların yüzüne bakmaya utanma. sen zayıflayıp arkadaş edindikçe senle takılmaya başlarlar.

aynen öyle o kişi benim :D
    zaten 1.hedefim o.
    Zaaf derken?

• zaaf derken yani param yok falan deme, sonra düşmanın olur , kusura bakma fakirlerle konuşmuyorum der.
  • quote:

zaaf derken yani param yok falan deme, sonra düşmanın olur , kusura bakma fakirlerle konuşmuyorum der.

yav yok niye söylim :D

• quote:

sen şu bilgisayar oyunu yapıp mahalledeki arkadaşlarına satacak arkadaş değil miydin

bu arada fitness boy uzamami engeller diye korkuyorum. hem sokak dövüşünde iyi olmak istiyorum.

• öncelikle sadece uzman olduğum alanda cevap vereyim
    yemek yemeyerek kilo vermek sağlıksızdır ve yararsızdır öğünlerini gün içine yayarak azar azar yemek en iyisidir. ama okul falan filan derken bunu yapmak biraz zorlaşabiliyor o yüzden günde 3 öğününü normal ye akşam yemeğini çok geç vakte bırakma gece asla yemek yeme 7-8den sonra yeme. bisiklet iyidir koşu zorlayabilir tempolu yürüyüşler yapıp sonra koşuya çevirebilirsin. sivilceler o yaşta normaldir tabi sıklığını bilmiyorum ama 18 yaşına kadar beklemeni tavsiye ederim spor yapmanda azalmasını sağlar zaten ufak ağırlıklar ve sık tekrarla diğer kaslarınıda çalıştırarak kilo verme işlemini hızlandırabilirsin. yağ alımını azalt. cips kola bunları unut
  • Senin yaşındayken böyle şeyleri ben de çok yapardım. Bütün eksiklerimi sıralar, nasıl kendimi geliştireceğimi düşünür planlar, yazar siler, gelecekte her şeyin çok güzel olacağını düşünürdüm. Şimdi geleceğin sandığımdan daha da güzel olacağını düşünüyorum. Bu yaşta bunları düşünüyorsan zaten olgun ve bilinçli birisindir. Yaşın gereği çocukça bazı hatalar yaparsın muhakkak ama bu sana olgun olmadığını düşündürmesin. Bana göre ağırlık vermen ve yapman gereken 2 şey var. 1. Senin de bildiğin,istediğin ve düşündüğün gibi zayıflamak.. 2. İyi bir üniversite, iyi bir bölüm kazanmak... İyi bir üniversite demek akıllı ve seviyeli arkadaş grubu demektir. Bu da seni her zaman ileriye götürür. Şimdi senin sorduklarına gelelim :)
    1.Düşünce Yapısı : Zaten sen o olayı aşmışsın. Ekstra bir şey yapmana gerek yok.
    2.Hobi : Bu senin karar vermen gereken bir şey. Ben şu anda gemi maketi yapıyorum. İmkanın olursa sana da tavsiye ederim. Bunun dışında müzik, satranç,resim,dans... Bunlar da hem zevk alabileceğin hem de kendini geliştirebileceğin hobiler. Tabii neyi seçeceğin senin kararın.
    3.Sağlık(Zayıflamak) : Sanırım en önemlisi bu senin için. Çünkü zayıflamak özgüvenini arttırır ve bu da diğer saydığın her şeyi olumlu etkiler. Ben Kick Boksa gidiyorum. Sana da öneririm. Spor salonunda saatlerce tek başına spor yapmak seni sıkabilir. Kick Boksta eğer düzgün bir salon seçersen hem arkadaş çevren olur, hem spor yapmış olursun kilo vermene yardımcı olur, hem de bir kaç teknik öğrenirsin. Haftada 3 antremana gider, diğer günler de uzun yürüyüşler yaparsın. Yürüyüşte de kafanı dinler, dilediğince hayaller kurarsın. Onun dışında bir diyetisyenden diyet programı almak en iyisi. Öğle aralarını aç geçirme sakın. Evinden yiyecek bir şeyler götür onları ye. Hem para da biriktirirsin böylece. Uzun süre aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır ve yediklerini yakmanı engeller.
    4.Sosyalite : Bunlara kafayı çok takma. Sen kendini geliştirdikçe zaten bir şekilde sosyal çevren oluşur. Bu konuda önerim dediğim gibi iyi bir üniversite kazanman. Yalnız yaşamayı ve kendi kendine yetebilmeyi öğren.
    5.Para : Eğer çok ihtiyacın yoksa para konusunu boşver. Diğer işlerine odaklan. Ama ihtiyacın varsa diyecek bir şey gelmiyor aklıma.
    6.Ağzı Dil Yapıyor Tabiri : Sanırım bu kız konusuna giriyor ve maalesef yardımcı olamayacağım. Kelin merhemi olsa kendi başına sürerdi herhalde. Ama kendine güvenin arttıkça ve kendini geliştirdikçe ne yapman gerektiğini bilirsin diye düşünüyorum.
    7.Kültür : Film izle, kitap oku, haberleri takip et.
    8.Özgüven : Sadece zayıflamış olman bile özgüvenini yerine getirir. Kilo verip de ''x'' kilo olduğunda özgüvenin, normalde ''x'' kilo olan bir insandan çok daha fazla olur. Böylece kilonu da avantaja çevirmiş olursun. (x: İdeal kilon :)
    9.İnsan İlişkileri : Başkalarının başarılarıyla mutlu olduğun, başkalarını takdir edebildiğin ve insanlara iyi niyetle yaklaşıp kalbini temiz tuttuğun sürece insan ilişkilerin iyi olur. Kimseye kendini sevdirmeye çalışma, sen onları sev.
    10.Kişisel Bakım : Gün aşırı duş alıp temiz ütülü kıyafetler giydiğin sürece bakımlısındır zaten. Düzgün bir saç tıraşı, hoş bir parfüm ve herhangi bir rolonla daha da bakımlı olabilirsin. Erkek olmanın avantajı da budur. Çok fazla kendine bakmak zorunda değilsindir.

Evet benim söyleceklerim bu kadar. Dediğim gibi bir ara ben de senin gibi şeyler düşünürdüm ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Eminim sen daha da iyi olacaksın. Hayatta başarılar diliyorum :)

• İnsları üstün ırk olarak görme özgüvenin artar. bunu düşürsen . Pc ile ilişkiyi kes derim sosyal faaliyetlere katıl Okuldakiler hakkında kötü bişiler düşünüyosa s*kleme bile bi dolu ergen de geç sivilce için hijyene dikkat et (biraz daha) fazla baktın gitmiyor dokttora git

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 22 Nisan 2013; 2:55:03 >
  • Bende böyle tavsiye bekliyorum. pm den sayın abiler ablalar. Özgüven orta birde kilo yok sivilce felamda yok elemanla yaşıttım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 22 Nisan 2013; 2:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxyxyz

Senin yaşındayken böyle şeyleri ben de çok yapardım. Bütün eksiklerimi sıralar, nasıl kendimi geliştireceğimi düşünür planlar, yazar siler, gelecekte her şeyin çok güzel olacağını düşünürdüm. Şimdi geleceğin sandığımdan daha da güzel olacağını düşünüyorum. Bu yaşta bunları düşünüyorsan zaten olgun ve bilinçli birisindir. Yaşın gereği çocukça bazı hatalar yaparsın muhakkak ama bu sana olgun olmadığını düşündürmesin. Bana göre ağırlık vermen ve yapman gereken 2 şey var. 1. Senin de bildiğin,istediğin ve düşündüğün gibi zayıflamak.. 2. İyi bir üniversite, iyi bir bölüm kazanmak... İyi bir üniversite demek akıllı ve seviyeli arkadaş grubu demektir. Bu da seni her zaman ileriye götürür. Şimdi senin sorduklarına gelelim :)
    1.Düşünce Yapısı : Zaten sen o olayı aşmışsın. Ekstra bir şey yapmana gerek yok.
    2.Hobi : Bu senin karar vermen gereken bir şey. Ben şu anda gemi maketi yapıyorum. İmkanın olursa sana da tavsiye ederim. Bunun dışında müzik, satranç,resim,dans... Bunlar da hem zevk alabileceğin hem de kendini geliştirebileceğin hobiler. Tabii neyi seçeceğin senin kararın.
    3.Sağlık(Zayıflamak) : Sanırım en önemlisi bu senin için. Çünkü zayıflamak özgüvenini arttırır ve bu da diğer saydığın her şeyi olumlu etkiler. Ben Kick Boksa gidiyorum. Sana da öneririm. Spor salonunda saatlerce tek başına spor yapmak seni sıkabilir. Kick Boksta eğer düzgün bir salon seçersen hem arkadaş çevren olur, hem spor yapmış olursun kilo vermene yardımcı olur, hem de bir kaç teknik öğrenirsin. Haftada 3 antremana gider, diğer günler de uzun yürüyüşler yaparsın. Yürüyüşte de kafanı dinler, dilediğince hayaller kurarsın. Onun dışında bir diyetisyenden diyet programı almak en iyisi. Öğle aralarını aç geçirme sakın. Evinden yiyecek bir şeyler götür onları ye. Hem para da biriktirirsin böylece. Uzun süre aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır ve yediklerini yakmanı engeller.
    4.Sosyalite : Bunlara kafayı çok takma. Sen kendini geliştirdikçe zaten bir şekilde sosyal çevren oluşur. Bu konuda önerim dediğim gibi iyi bir üniversite kazanman. Yalnız yaşamayı ve kendi kendine yetebilmeyi öğren.
    5.Para : Eğer çok ihtiyacın yoksa para konusunu boşver. Diğer işlerine odaklan. Ama ihtiyacın varsa diyecek bir şey gelmiyor aklıma.
    6.Ağzı Dil Yapıyor Tabiri : Sanırım bu kız konusuna giriyor ve maalesef yardımcı olamayacağım. Kelin merhemi olsa kendi başına sürerdi herhalde. Ama kendine güvenin arttıkça ve kendini geliştirdikçe ne yapman gerektiğini bilirsin diye düşünüyorum.
    7.Kültür : Film izle, kitap oku, haberleri takip et.
    8.Özgüven : Sadece zayıflamış olman bile özgüvenini yerine getirir. Kilo verip de ''x'' kilo olduğunda özgüvenin, normalde ''x'' kilo olan bir insandan çok daha fazla olur. Böylece kilonu da avantaja çevirmiş olursun. (x: İdeal kilon :)
    9.İnsan İlişkileri : Başkalarının başarılarıyla mutlu olduğun, başkalarını takdir edebildiğin ve insanlara iyi niyetle yaklaşıp kalbini temiz tuttuğun sürece insan ilişkilerin iyi olur. Kimseye kendini sevdirmeye çalışma, sen onları sev.
    10.Kişisel Bakım : Gün aşırı duş alıp temiz ütülü kıyafetler giydiğin sürece bakımlısındır zaten. Düzgün bir saç tıraşı, hoş bir parfüm ve herhangi bir rolonla daha da bakımlı olabilirsin. Erkek olmanın avantajı da budur. Çok fazla kendine bakmak zorunda değilsindir.

Evet benim söyleceklerim bu kadar. Dediğim gibi bir ara ben de senin gibi şeyler düşünürdüm ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Eminim sen daha da iyi olacaksın. Hayatta başarılar diliyorum :)

çok teşekkur ederim :)
    başka fikri olan?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.