Şimdi Ara

kendiliğinden ekran çözünürlüğü değişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bilgisayarımda bir işlem yapıp 10-15 dakikalığına başından ayrıldım. Geri döndüğümde hem ekran çözünürlüğünün düştüğünü, hem de görüntünün 4 taraftan daraldığını gördüm. masaüstü --> sağ tık --> görüntü ayarları'ndan değiştirmek istediğimde monitör full hd görüntü verebiliyorken sadece daha düşük çözünürlüklü birkaç seçeneğin olduğunu, 1920 x 1080 çözünürlük seçeneğinin seçenekler arasında olmadığını gördüm. (ki olsa bile görüntü zaten söylediğim gibi monitörün tamamına yayılmıyor, 4 taraftan da siyah boşluklar mevcut, çözünürlük değiştirildiğinde yine bu daralmış alan içinde değişiklik oluyor) Üstelik görüntü net değil, eski düşük çöznürlüklü yayınlardaki gibi görünüyor.

(Daha önce monitörümü ilk aldığımda da aynı sorun aynı şekilde olmuştu, monitörün kendi ayarları dahil pek çok şeyi denemiş, günlerce uğraşmıştık. En sonunda tam emin olmamakla birlikte sanırım BIOS update ile sorunu çözmüştük. Ancak bu sefer sistem windows 10, ve anakart'ın Win 10 uyumlu BIOS sürümü bulunmuyor, ki kaldı ki ekran kartımın da win 10 ile uyumlu sürüm güncellemesi yok.)

Anakart --> Biostar TA 790 GX 128 M
    Harici Ekran Kartı --> AMD mobility Radeon HD 4300
    İşlemci --> AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000 + 3100 GHz

bu sistemle beraber uzun zamandır win 10 kullanıyorum, yani şimdiye kadar bir uyum problemi yoktu, aygıt yöneticisinden harici ekran kartım görünüyor (on board ekran kartı var, ama onu kullanmıyorum, bir de bu aygıt yöneticisinde görünmeli mi, bilmiyorum, ama görünmesi gerekiyorsa bile görünmüyor)

BIOS update yapmak istedim, ancak win 10 uyumlu güncelleme bulamayınca (ya da varsa da ben farketmemiş de olabilirim) bulduğum güncellemeyi yapmaya emin olamadım, ekran kartının zaten win 10 ile uyumlu driver'ı yok, AMD ekran kartlarıyla ilgili eskiden sanırım bir program vardı, ama ben Catalyst diye hatırlıyorum, onu indirdiğimde ekran çözünürlüğü ile ilgili bir menü bulamadım.

Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

• Dostum aynı sorun bende de oldu. Windows'un son yaptığı güncellemeyi kaldırınca sorun gitti. Son güncelleme de sıkıntı var. Driver'i etkiliyor.
  • Yanlışlıkla daha eski güncellemeleri silerken son anda farkettim, dün (benim sorun yaşadığım gün) ben bilgisayar başonda yokken display güncellemesi gelmiş, şimdi yanlışlıkla sildiğim güncellemeler tekrar yüklenince bahsi geçen güncellemeyi silmeyi düşünüyorum, şimdiden çok teşekkür ederim, sanırım sorun çözülecek gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 24 Kasım 2017; 15:30:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar
    aynı sorun bende de oldu güncellemeleri kaldırdım ama ertesi gün gene güncellemeleri kendisi yüklemiş gene aynı sıkıntı başladı
  • dostum, benim yaptığım hatayı yapıp tüm güncellemeleri geri almana gerek yok, gerekli mi bilmiyorum ama ben garantiolsun diye önce otomatik güncellemeyi devre dışı bıraktım, daha sonra aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları sekmesi altındaki kendi ekran kartımı bulup onun sürücüsünü eski sürücüsüne (yani windows güncellemesinden sonra windows'un sürücüsü olmuş olan sürücüyü orijinal kendi sürücüsüne) geri yükledim, sorun çok şükür düzeldi, yalnız 3 günümü mahvetti microsoft, orası ayrı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran parlaklık değişikliği
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.