Şimdi Ara

Kendiliğinden açılan bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü bilgisayar kullanırken aniden pover tusuna bir kere basmış gibi oturum kapatılıyor ekranına geçiyor sonra da arka arkaya bios ekranı bile gelmeden reset atıyor hiç dokunmayınca o döngü devam ediyor, bazen ilk sistem test kısmına kadar geliyor işletim sisteminin yüklenmesi kısmına hiç gelemiyor. bi süre bekletince düzelip normal çalıştığı oluyor. gece de kendi kendine aniden açılıyor, ama her gece bir kere açılıyor kendi kendine, format attım düzelmedi.

• care yok mu? bilgisayarcıya götürüyorum powerı degistiriyor yaptım dıyo eve getiriyorum bi süre sonra yine aynı
  • Anakartta problem olabilir.
  • bios ayarlarını defaulta al load optimized defaulta yazan yere gel işlemi yap.

Kendiliğinden açılan bilgisayar
  • onu yaptım bi işe yaramıyor malesef, anakartı test eden bir yazılım yok mu acaba yada anakarta yüklenip stress test yapan
  • pek işe yarayacağını söyleyemem ama bios pilini çıkartıp takmayı deneyin bende de bir kere olmuştu bilgisayar açılıyordu 5 saniye sonra kapanıyordu bios pilini çıkarıp taktım düzeldi ama sizin sorununuza çözüm olabilir mi bilemem bir deneyin derim
  • ısıdan kaynaklanıyo olabilir ısı değerlerini kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın tetikleyici devresinde bir problem olabilir. Bu bilgisayarcı poweri değiştim derken power tuşunu mu değişiyor, psu yu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 23 Temmuz 2011; 9:47:19 >
  • clercmos yaptınmı
  • Ana kartın bozuk olabilir. O birden fazla reset olayını güncelleme clear cmos gibi olayları yapmana rağmen devam ediyorsa bozuk olma ihtimalini de düşünmeni öneririm. Çünkü yaklaşık 2 haftalık bilgisayarcıda koşturmanın sonucunda anakartı değiştirdiğimizde sorunların ortadan kalktığına şahit olduk. Gerçi şimdi de ses kartını kuramıyorum ama olsun. Aklında bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.