Şimdi Ara

Kendi uydumuzu kendimiz fırlatacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye, Kendi Ürettiği Uydusunu Ülkemizde Kurulacak Olan Uzay Üssünden Kendisi Fırlatacak!

Türkiye bilim ve sanayi alanındaki gelişmeleri uzay alanına da taşıyor. Sırada kendi uydusunu üretip kendisi fırlatma planı var!
    Türkiye’de son yıllarda yaşan bilim, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin yanı sıra uzay alanında da atılımlar sürüyor. Bu noktada müjdeli haberi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var." diyerek kendi üreteceğimiz uyduların kendi fırlatma merkezimizden uzaya gönderileceği bilgisini paylaştı.

Kendi uydumuzu kendimiz fırlatacağız

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BYTK) tarafından düzenlenmiş olan son toplantıda, Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası'nın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinasyonunda güncellenmesine karar verildiğini belirten Özlü, "Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası 2016-2023'ün takibi ve sektör paydaşları arasında eşgüdümü sağlaması için Türkiye Uzay Ajansının kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılması ve karara ilişkin gelişmelerle güncellenen programın, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 30. Toplantısı'na sunulması kararlaştırılmıştı." şeklinde bilgi paylaşarak Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 30. toplantısının, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, 21 Eylül'de Ankara'da yapılacağını bildiriyor.

Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla ilgili çalışmaları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından koordine edildiğini belirten Özlü, bunun için bir yasa tasarısı hazırlandığını ve söz konusu yasanın son aşamada olduğunu belirtmiş. Yasa tasarısıyla birlikte, Türkiye'de milli bir uzay kurumunun müjdesini veren Özlü, böylece ülkemizdeki uzayla ilgili tüm çalışmaların bu kurum tarafından yapılacağının altını çiziyor.

Ülkemizde bilimsel ve uzay konusunda çalışmalar yaparak kendini kanıtlayan TÜBİTAK, TÜRKSAT, TAI ve birçok kurumun olduğunun altını çizen Özlü, "Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, bu uzay ajansı Türkiye'nin uzaydan daha fazla istifade etmesi için yararlı olacak... Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var. Yani bir uydu fırlatma merkezi sistemi... Dolayısıyla bu ajansın kurulması halinde bütün faaliyetler tek elden bir çatıda toplanacak. Böylece çalışmalar daha etkin bir şekilde yürüyecek." şeklinde ifade ederek müjdeli haberi iletmiş oldu.

Yani, özetle artık Türkiye zaten hali hazırda geliştirdiği yerli uyduları geliştirerek yerli bir uzay üssünden uzaya yollayacak. Böylece tüm uzay faaliyetleri zamanla sadece ülkemiz toprakları içerisinde yapılmış olacak.

http://www.webtekno.com/turkiye-kendi-urettigi-uydusunu-ulkemizde-kurulacak-olan-uzay-ussunden-kendisi-firlatacak-h20188.html

• Böyle giderse, devletin en deneyimli kadrosu "Photoshop" uzmanlarından oluşan propaganda ekibi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek taşımı kendim aldim tek başıma kendim taktım

• Ama çipin içindeki transistörü ebesi üretiyor diyenler gelmeden.
    Olursa ne mutlu. Hayırlı olsun ülkemiz için.
    Ama yeni bi "2500 km menzilli füzeler 2014 te hazır" durumu yaşanmaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B15AE3FD1 -- 14 Eylül 2016; 21:35:10 >
  • Yine bir -acak durumu

Birşeyin de olduğunu haber verin be zor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmıyorum yapılsa iyi olabilir ama maliyet göz önüne alınarak yapılmalı bence. Başka bir ülkede fırlatmak böyle bir tesis kurmaktan daha karlı olabilir, kendi uydu ve roketimizi üretip başka ülkelerde fırlatabiliriz
  • Haaayyy MAŞALLAH Eskisi gibi tekrardan titreteceğiz zalimlerii.... battığımız gibi doğuyoruz... Güzel haber bunlar, ülkemizde her hayırlı işe laf edenlere gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaus -- 14 Eylül 2016; 22:34:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendi Cam Suyumuzu Yapalım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bayrağımız uzayda bile dalgalanıyor.Meaşallah!
  • Dr.JohnWatson kullanıcısına yanıt
    Fizik bilgin olsaydı, böyle sığ bir cevap vermezdin.
    Allah yakınlarına sabır versin.Senin gibi cahille yaşamaları zor.

Teknoloji forumunda uzaydaki bayrağın dalgalanacağını sananlar var.Troller banlanıyorda bu cahiller neden hala forumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StillB0rN -- 14 Eylül 2016; 22:14:51 >
    Proje ile düşüncem olsa belirtimdim.Kimden çekineceğim?Öyle ucuz paint numaraları ile olmuyor bu işler.Gerçi siz, facedeki akpnin yaptığı uçak gemisi görsellerine inanan insanlarsınız.Size bilale anlatır gibi değil özürlüye anlatır gibi anlatmak lazım.Belki anlarsınız
    Hükümeti övmek mi tam da bir solcudan beklenen hareket.Kutsal kitaplarda bahsedilse bile övmem.
  • TC vatandaşı olarak inanmak isterim ,güzel desteklerim ama daha düne kadar yüzde yüz yerli otomobil diye dedikleri arabalar bile yüzde yüz yapancı çıkınca ,sağdece kendi kitlesini uyutmak için haber yapıyor..

• Kendi uydumuzu kendimiz fırlatırsak bu konudaki dışa bağımlılığımız sona ermiş olur. Ne kadar az dışa bağımlılık o kadar fazla gelişim.

• nereden firlatacaklar? malum dunyada bir iki yer bu firlatim kosullari icin uygun.
  • Güzel gelişmeler haklısın , destekliyorum

Fakat titreteceğiz demişsin kardeşim , dalga geçmiyorum heyecanını da takdir ediyorum fakat titreteceğin adamlar 50-60 sene önce fırlatmaya başladı
    Söyleyeyim dedim

• Türkiye'yi ekvatorun doğusuna taşıyacaklar heralde ahahaha

• Uydu fırlatma sistemi projesi hakkında bilgisi olmayan cahil takımı yine gelmiş "omo torkoyo bono yopomoz, potoşopcolor gono goldo".

http://www.ssm.gov.tr/anasayfa/projeler/Sayfalar/proje.aspx?projeID=222

Proje çoktan imzalandı. Çalışmalar devam ediyor. Roketsan'da itki sistemlerinde mühendis olarak çalışan okuldan dönem arkadaşım da mevcut.

Bu arada oradaki Türk Bayrağının temsili olarak orada durduğundan bir haber cahil takımı "uzay ortamı" üzerinden başımıza profesör kesilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 15 Eylül 2016; 2:51:48 >
  •  Kendi uydumuzu kendimiz fırlatacağız
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Profesör olmana gerek yok.Liseyi bitirseydin o görselin saçma olduğunu anlardın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.