Anıl Çağrı Akbayrak. Vatani görevini Hakkari/Çukurca'da tamamladı. Terhisi geldi. Baba ocağına, ana kucağına kavuşmasına saatler kaldı. Hakkari'de; Hakan Tepe Karakol'unda Irak sınırında yaptı askerliğini. Yani çatışmaların, operasyonların içinde. Onunla birlikte başka arkadaşlarının da terhisi geldi ama evlerine gelemediler. Neden mi? Dışarda kara yolu üzerinde onları bekleyen sayısız mayından birine denk gelmemek için. Herkes şafak sayarken onlar eksi sayıyorlardı. Babası; Özer Akbayrak. Başbakanla görüştü. Evladım evine gelemiyor yardım edin diye seslendi başbakana. Başbakan hemen gerekli yerlere talimatı verdi. Hakkari'den helikopterle o ve 15 arkadaşı Van havalimanına ordan İstanbula geldi. Hasret bitti. Ana baba evladına kavuştu.
Peki şimdi soruyorum size? Hakkari, Van, Şırnak, Diyarbakır, Hatay, Muş, Antep... Hepsi Türkiyenin birer ili birer toprağı değil mi? Bu adamlar başka bir ülkeden mi geliyor baba ocağına? Kendi memleketinden kendi toprağından korktuğu için komutanı salmıyor hava yolunu bekliyor? Durum bu kadar vahim mi sizce de? Kendi vatanımızdan korkacak hale getirenler utansın!