Beyler başlıkta belirttiğim gibi kendi Siri veya JARVIS'ımı yapmayı istiyorum, çok gelişmiş olmasına gerek yok temel komutlara yanıt vermesi yeterli.
-Kapan -Merhaba -Hava Kaç Derece -Saat Kaç - -Program İsmi- Aç
ya da daha başka komutlar, neredeyse hiç yazılım bilgim yok bu konuda bana yardım edebilecek arkadaşlar lütfen aşağıda en basit şekilde nasıl yapabileceğimi belirtsin. Bu işi ciddi ciddi yapmak istiyorum.
Aşamalar basit olarak şu şekilde olmalı
-Sesi analiz edicek bir algoritma, ettikten sonra kullandığın dile göre (türkçe, ingilizce) anlayabilme çözümleyebilme -Ardından çözümlediği sese vereceği cevabı, işlemi bulan algoritma
Bunu senin nasıl yapacağına gelirsek. Üstte yaptıklarımı direk olarak yapman çok zor ama yapabilirsin nasıl mı ?
-Google'ın Voice Apisi olması gerek onu alırsın(hangi dilleri desteklediğini bilmiyorum apinin) -Sesi bir programlama dilinde kaydettirir google'a yollatırsın -Google'dan yazı olarak cevap gelir -Bu yazıya göre bir cevap belirlersin -Ona göre google'ın yada windowsun yada herhangi bir altyapıyı kullanarak programı konuşturursun.
Basit bir şema veriyim
-"Saat Kaç" bu soruyu soran bir ses algıladı program -Ses google'a gitti -Google çözümleyip sana "Saat kaç" diye bir data yolladı -Programda "Saat Kaç" datası google'dan geldiğinde -Herhangi bir api ile "Saat 13:49" diye okutursun
Al sana Jarvis
yada olan programı geliştirebilirsin yeni kelimeler vs.