Şimdi Ara

Kendi modemim başka telefon hattıyla bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün sabah sabit telefon tamamen kesilmişti. dolayısıyla internetim de kesilmiş oluyordu... Dışarıdan 121 i aradığımda "bulunduğunuz bölgede genel bir arıza bulunmakta ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulacaktır" gibisinden bir mesajla karşılaştım... gün içinde ara ara 121 i aradığımda hep aynı mesajla karşılaştım... Akşam eve gelip evin ahizesini kaldırdığımda telefonun çalışır vaziyette olduğunu Adsl modeme baktığımda internete bağlı olduğunu gördüm... Tabi bilgisayarı açıp internete bağlandım... Ve bir süre sonra sabit telefon çaldı. Telefona baktığımda karşımda tanımadığım biri bana kim olduğumu sordu, ben de asıl sen kimi aradın diye sorduğumda alakasız bir numara söyledi ve ben yanlış numara olduğunu söyleyip kapattım bu şahıs beni iki üç defa daha arayıp ben evimi arıyorum diye diretti ve abuk subuk konuşmaya başlayınca... Aradığın numarayı ve basmış olduğun tuşlara iyi bak diyip kestirip attım tabi daha sonraki aramalarda telefonda birbirimize girdik ve bir daha da aramadı... Daha sonra cepten kendi sabit numaramı aradığımda sabit telefon çalıyor duyuluyor fakat sabit telefona çağrı gelmiyor... Sanırım bu "bölgede genel arıza" durumunda hatları mı karıştırdılar ne yaptılar diye düşünmeye başladım ve 444 1 444 ü aradım fakat müşteri hizmetleri müzik çalmaktan başka birşey yapmıyordu.... internetten arıza kaydı bırakıp durumu izah etmek istedim fakat "bulunduğunuz bölgede genel bir arıza bulunmakta ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulacaktır" mesajıyla tekrar karşılaştım... daha sonra 444 0375 i arayıp durumu izah ettim. fakat her ne hikmetse " genel bir arıza var" hikayesinden başka birşey söylenmedi.... Şu anda arızalı dediğiniz telefondan sizi arıyorum ve internetim de bağlı... Oradan göremiyor musunuz. Eğer benim hattımda bir başkasının hattı bağlıysa ve ben bunu kullanabilir durumda isem benim hattımda başkasının hattında bağlı olabilir. bu konuda bilgi verir misiniz diye sorduğumda şu an buradan göremiyoruz 444 1 444 ü arayın ya da 121 i arayıp arıza kaydı bırakın demekten başka bir yanıt alamadım....

Daha sonra bilgisayardan modemin arayüzüne girdiğimde internet e kendi kullanıcı adım ve şifremle bağlandığımı gördüm....

Bu kadar açıklamadan sonra sorum şu olacak...

Şu anda başkasının hattı bağlı olsa bile kullanmış olduğum internet hattı benim midir?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.