Şimdi Ara

kendi kendine uçan xp, acaba hdd arızası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi elimde güzel bi xp var, sp2 li ve şubat 2008 güncellemeli
    bu xp yi hem notebook um da hem de pc de kullanıyorum, notebook da herhangi bi sorun yok ama gelgelelim pc de 2 haftadır 2-3 gün gayet güzel ve sorunsuz kullandıktan sonra "ntrlcs (onun gibi bişey) missing" hatası veriyo ve format atıp tekrar kurmam gerekiyo.

üstelik format ekranına geldiğim zamanda c üzerinde cp ve programlar olmasına rağmen 38gb ın 38gb ı boş diyo
    halbuki dediğim gibi en az 15 gb dolu olması lazım,yani xp kendi kendine silinmiş, uçmuş!

2 haftadır tıpkısının aynısı oluyo, artık canımı sıkmaya başladı nedeni ne olabilir?

ben hdd den şüpheleniyorum acaba doğrumuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 8 Nisan 2008; 11:44:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli

şimdi elimde güzel bi xp var, sp2 li ve şubat 2008 güncellemeli
    bu xp yi hem notebook um da hem de pc de kullanıyorum, notebook da herhangi bi sorun yok ama gelgelelim pc de 2 haftadır 2-3 gün gayet güzel ve sorunsuz kullandıktan sonra "ntrlcs (onun gibi bişey) missing" hatası veriyo ve format atıp tekrar kurmam gerekiyo.

üstelik format ekranına geldiğim zamanda c üzerinde cp ve programlar olmasına rağmen 38gb ın 38gb ı boş diyo
    halbuki dediğim gibi en az 15 gb dolu olması lazım,yani xp kendi kendine silinmiş, uçmuş!

2 haftadır tıpkısının aynısı oluyo, artık canımı sıkmaya başladı nedeni ne olabilir?

ben hdd den şüpheleniyorum acaba doğrumuyum?

Önce basit olanı denemelisin yani diskin kablosunu kontrol edip hatta anakarttaki slotuda değiştirmeni tavsiye ederim.

Bana kalırsa diskinde bad sector var ve bu yüzden böyle bir sorun yaşıyor olabilirsin.
    HDD Regenerator tarzı programlarla diskini bad sector için taratabilirsin. Ayrıca hdtune de windows üzerinden çalışan güzel bir program.
    http://www.hdtune.com/

Eğer diskinin ilk bölümlerinde bad sector fazla çıkarsa dos ortamından çalışan Partition magic veya acronis disk director gibi yazılımlarla sistem bölümünü diskinin son kısmında oluşturabilirsin........

• anakart ve remin nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Önce basit olanı denemelisin yani diskin kablosunu kontrol edip hatta anakarttaki slotuda değiştirmeni tavsiye ederim.

Bana kalırsa diskinde bad sector var ve bu yüzden böyle bir sorun yaşıyor olabilirsin.
    HDD Regenerator tarzı programlarla diskini bad sector için taratabilirsin. Ayrıca hdtune de windows üzerinden çalışan güzel bir program.
    http://www.hdtune.com/

Eğer diskinin ilk bölümlerinde bad sector fazla çıkarsa dos ortamından çalışan Partition magic veya acronis disk director gibi yazılımlarla sistem bölümünü diskinin son kısmında oluşturabilirsin........

hmm benimde korktuğum buydu zaten, bu tip hata vermesi pek hoş değil çünkü. şu HDD Regenerator programını deneyelim bakalım.

quote:

Orjinalden alıntı: mikail13

anakart ve remin nedir?

anakart epox nforce4 -4x, ramlerde corsair xms2 ddrII 675mhz.
    sistemin geri kalanı da sistem panelinde yazıyo zaten.

• ben de de epox bir anakart vardı. aynı hatayı yapıyordu. bulamadık çözümünü.
    iğrenç bir sorun. hdd kesinlikle değidi. başka anakartlarda hiç sorun çıkarmadı. 2 adet denedim. sorun anakart bence. 2 hafta da bir windows yüklüyorduk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mikail13

ben de de epox bir anakart vardı. aynı hatayı yapıyordu. bulamadık çözümünü.
    iğrenç bir sorun. hdd kesinlikle değidi. başka anakartlarda hiç sorun çıkarmadı. 2 adet denedim. sorun anakart bence. 2 hafta da bir windows yüklüyorduk.

hmm diyosun, ama ben bu hatayı yeni almaya başladım yani 3 haftdır falan yapıyo. daha önce aynı anakart ve aynı hdd 6-7 aydır birliktegül gibi geçiniyolardı. üstelik bundan önce 250gb lık ide hdd vardı ondada böle bi sorunla kaşılaşmadım.
  • bence ntrld dosyasını yeniden yuklemelısın C:\ windowsun icine...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet hdd de bad sector denildi anakrt sorunlu olabilir denildi başka fikri olan yardımcı olabileek bi arkadaş yokmu?

cuma akşamı şehir dışından gelicem, muhtemel problemler üzerinde heme yoğunlaşıp halletmek istiyorum.

bi el atıverin gençler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.