Şimdi Ara

Kendi kararlarını veremeyen, başkalarının etkisinde kalanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle genç arkadaşlar; kendi kararlarınızı vermekten korkuyorsunuz, kararsızsınız. Karar vermenin sorumluluğunu alamıyorsunuz. Düşünürseniz anlayacaksınız, kendi verdiğiniz kararların arkasında durmak ve bu kararların sorumluluklarını taşımak sizi birey yapacaktır.

Aileniz, dostlarınız kısacası çevrenizin etkisinde kalıyorsunuz. Onlardan bağımsız düşünemeyip sorumluluk almaktan kaçıyorsunuz. Çünkü bu kolay yol. Ama bağımsız düşünmeyi deneyip kendinize dışarıdan bakabilirseniz kesinlikle göreceksiniz bir insanın "birey" olabilmesi için öncelikle kendi kararlarını vermesi ve bunların arkasında durması gerekir. Bu demek değildir ki yaptığınız yanlışı savunacaksınız veya başkalarının fikirlerine değer vermeyeceksiniz. Hayır. Aksine yanlışlarınızı fark ettiğinizde bunların sorumluluğunu alıp düzeltmek için gerekeni yapacaksınız. Başkalarından, güvendiklerinizden fikirler alıp bunları kendiniz değerlendireceksiniz. Anlamanız gereken nokta, ne yaparsanız yapın sorumluluk almanız gerekiyor.

Birçok konu görüyorum burada başkalarının sözlerine bakıyorsunuz, kendi düşüncelerinizden önce başkalarının düşüncelerine değer veriyorsunuz. Ailenizin etkisinden çıkamıyorsunuz, boyun eğmişsiniz. Bunlar sizin birey olmanızı engelliyor.

Şöyle bir örnekleme yapayım ;

Kendinizi bir ülke bir devlet olarak hayal edin. Her ülkenin sınırları bellidir ve hiçbir ülke kendi iç işlerine başka devletlerin karışmasını istemez. Güçlü devletler ise zaten buna izin vermez. Büyük devletleri düşünün; birçok devletle karmaşık ilişkileri vardır, hassas bir dengeyi korurlar ama iç işlerine asla karışmanıza izin vermezler. İşte siz de böyle büyük bir devlet olacaksınız. Başka ülkelerle ilişkilerinizi devam ettirirken kendi sınırlarınız içinde bağımsız olacaksınız. Bu sınırları çizmek ise size kalmış. Ne kadar büyük düşünüyorsanız sınırlarınız da o kadar geniş olacaktır.

Hayal edin etrafınızda daire şeklinde bir kırmızı sınır. Siz nereye giderseniz sizin bu kişilik sınırınız da sizinle gelecek. Bu sınırı aşmak isteyenler olacak elbet ama siz güçlü bir devletsiniz her türlü sınır ihlali teşebbüslerini püskürtebilecek güçtesiniz, unutmayın. Dost devletler veya resmen ittifakta olduğunuz devletler(aileniz) de olabilir. Hiçbir devlet size sizden fazla değer veremez. Bu bir yalnızlık politikası değildir ancak mesafeleri koruma stratejisidir. Bu devletlerle uyum içinde ve birlikte hareket ederek daha da güçlü olabilirsiniz.

Kendinize değer verin, sınırlarınızı her zaman gözetin. Sınırları aşılmış bir devlet ya başka bir devletin sömürgesi olarak yaşamaya devam eder ya da kısa bir zamanda yıkılmaya mahkum olur.

Her şey size bağlı.

• Etki altında bırakan genelde ben oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayGold

Etki altında bırakan genelde ben oluyorum
    çok guzel yazmşsın helal olsun varsa devamını bekleriz pmdende alabilirim

konuyu takip e aldım başka yazılarla guncellersen okuruz kardeşim saolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerKurtul -- 7 Mart 2014; 15:38:37 >
  • Biraz uzun olmuş hocam ama yararli eline sağlik ilginç bi anlatim olmuş
  • Okuyacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istemediğim bir şeyi yapmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizenim

quote:

Orijinalden alıntı: BayGold

Etki altında bırakan genelde ben oluyorum

taktik versene biraz knk

konuyu takip e aldım başka yazılarla guncellersen okuruz kardeşim saolasın

Taktiklik bi durum yok kardesim.O anki duruma karsindaki kisiden tut senin bakisina ses tonuna bagli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    adam kendi kendine cevap vermiş
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.