Arkadaslar merhaba, Internettten hosting satin almak yerine, kendi hosting'i mi nasil kurabilirim?? Bunun icin sanirim oncelikte bir tane PC satin almam lazim: Bu normal PC olur mu yoksa server niteliginde bisey mi olacak ki server niteliginde olmasi icin ne gerekiyo bilgilendirirseniz cok sevinirim:) Sonra da makinanin localhostuna (asp.net de yazilmis) web sitesini koyup, bilgisayara bi IP adres verip internet erisimi saglayacagim. Peki internet uzerinden siteye erisilebilmesi icin, ne yapmam gerekiyor? Bu tip bilgileri nerden bulabilirim? tesekkurler
Yanlış anlama hevesinin kursağında bırakmak istemem biz dc açtık ama inan halen tam olarak verim alamadık eğer evde bu işi kuracaksan sana tek kartı uykusuz gecelerin olacak. Tam donanımlı veri merkezlerinde tam olarak verimi yakalayazken şuanda test aşamasında tabii evde bunu hiç yakalayamazsın efendim. O nedenle abi bir sunucu gonder bir DC co-location olarak bırak.
Cevabin icin cok tesekkurler kardes ama tam anlayamadim dediklerini :(
Boyle bir seyi sirket icin istedim.. Ya amacim web server ' im yanimda olsun istedim, masraflari cok onemli degil.. Bunu yapmak cok mu zor ?
quote:
Orjinalden alıntı: sivaslieko
Cevabin icin cok tesekkurler kardes ama tam anlayamadim dediklerini :(
Boyle bir seyi sirket icin istedim.. Ya amacim web server ' im yanimda olsun istedim, masraflari cok onemli degil.. Bunu yapmak cok mu zor ?
bunu yaparsın arena.com'a gir sonra bir sunucu siparişi ver yada bir pc topla sonra Türktelekom'a git sabit ip al adsl için. Sonra gerekenleri yapıp kurarsın ama bir saldırı gelirse ucarsın.
Arkadaslar maddi acidan problem yok kesinlikle :) Firewall mi almami tavsiye edersin? Bu konuda tecrubesi olan arkadaslar lutfen akliniza gelebilecek tum onerilerinizi paylasabilir misiniz.. Duzgun calisan garanti bi sistem istiyoruz.. tesekkurler..
hocam yanlış anlama sen başına bela istiyorsun.
Merhaba, Maliyeti bu işi ne derece yapmak istediğiniz ile doğru orantılı. Kendimin 20 sunucusu var 10-20mbit hat yeter diyorsan, bence bu işe girme. Bu işe girmek istiyorsan çok daha büyük hedeflerin olması lazım. 200+ sunucu 200+ Mbit bağlantı gibi. 20Mbit çekersen kendine, yarın oburgun biri ddos yapar syn senin 20mbit hat biranda sature olur sonra çıldırmaya başlar, neden çiftçi olmadım ben diye tırlatırsın. Yok benim kendi sunucularım bunlar, ddos ile işimiz olmaz hosting falan yapmayacaz, piyasaya satmayacaz, sunucularım elimin altında olsun dersen belki mantıklı olabilir, ama aylık masrafların, bir yerden colocation hizmeti almana gore 2kat pahalı olacaktır. bunuda 12 ile çarparsan az buz para çıkmayacaktır. 2. sececekte, ddos ile işim olmaz, sunucularım elimin altına olsundersen, 20 sunucu için, once fiber çekmen laızm. buda telekoma olan mesafene gore 5 ila 10bin arası tutacaktır. Fiber bağlamak için switch lazım. Cisco alırsan ki bence en iyilerinden biri, 3560 modeli + fiber module ile sana 5-6bin ytl patlar. 25 sunucu için 5-10kva bir ups, 20 kva jenerator yeter. bunlarda kabaca 10-15bin ytl tutar. Sunucuların rack ise bir kabin lazım, tek kabin alsan, 750 ytl civarı tutar. Duzgun bir klima split tavsiye etmem ama tek kabin için işini gorur, Beko Lg iyidir. 1300 YTL Tabi dairede trifaze elek olması lazım. Bunun içinde bir pano lazım. elektrikciye de bi 2000 ytl odersin. Yani en en ufak bir datacenter için ki buna datacenter denmiyor 30bin ytl lazım. 1. senecek ben buyuk oynacam dersen, 200-300 sunucu için duzgun bir ofis. Nerden baksan 3000 ytl kira odersin. içine de bi 20bin harcaman lazım gelen musteriye imaj açısından. Bunlar başlangıc. Yukarıya ek olarak, 80kva ups, tavsiyem APC, 100+ Kva Jenerator bunlar 40bin ytl tutar. DDos vs. bunlarla da boğuşacam dersen, orta seviye bir firewall (Juniper ISG 1000) 50bin$ dan başlıyor. Bunun yanına IPS, IDS, burakam katlanarak artıyor. Birde saldırı anında o kadar çok session ile uğraşmak için fiberi switch yerine bir routerabağlamak da gerekebilir. Yani boyle bir durumda ciddi dusunuyorsan 200milyar gozden çıkarman lazım. Tabi bunların bir kısmını zamanla da alman mumkun. Birde boyle buyuk bir alan için yer yukseltme, ve ozel datacenter klimalarından alman lazım. Bunlar havayı yerden ufler ve mazgallarden serverların onune çıkar. Boyle bir şeyde 15bin$ dan başlar. Birde X gazlı yangın sondurme sistemi kurdurmak isteyebilirsin, bunun fiyatını bilmiyorum ama 10bin$ isterler heralde. Son olarak elek tesisatı çok onemli. Tedaştan ozel elektr kablosu çektirmen gerekebilir. Buda 10 milyar tutar, Elek panosu, kompanzasyon panosu 5bin ytl. Yani çıktıkça çıkıyor.
gir bakalım için kesin kafayı yiyersin kirala bir sunucu gitsin al kvm para ile kral gibi işte dilediğini yap içinde. ne uğraşacaksın yok hat gelmiyor yok saldırı geldi yok router sorunu var başın ağırmasın hocam. günde 18 saat pc başıdayız şimdi bırakmak istermisin deseler emin ol gözümü kapatmadan evet derim
aciklamalarin ve tavsiyelerin icin cok tesekkurler..
Ben aslinda sadece bir tane server alip onun icinde bizim merkezin web sitesini yayinlayacagim, tek amacim bu.. Sonradan web kisminda baya bi ilave alt siteler olusturacagimiz icin boyle bir sey yapmayi dusunduk. Su an internet baglantisi mevcut ve yeni alinacak makina icin ip de ayarlayabilirim..
yaparsın sorun oolmaz ama telokomdan yer saglayıcı faaliyet belgesi alman lazım.o da beya ugraştıran bir iş bir çok firma bu belge yüzünden kapandı.tavsiye istersen yurt dışı tanıdıgı n varsa yurt dışı barındırma alabilirsin.yada türkiyede tanıdıgın datacenter varsa onar zaten ödüyolar senin için de bir tane barındırabilirler .
quote:
Orjinalden alıntı: falone
yaparsın sorun oolmaz ama telokomdan yer saglayıcı faaliyet belgesi alman lazım.o da beya ugraştıran bir iş bir çok firma bu belge yüzünden kapandı.tavsiye istersen yurt dışı tanıdıgı n varsa yurt dışı barındırma alabilirsin.yada türkiyede tanıdıgın datacenter varsa onar zaten ödüyolar senin için de bir tane barındırabilirler .
tek bir siteyi barındırabilir sonuçta ticari amaç gütmüyor kendi sitesi bu barındırdığı server üzerinden satış yaparsa isp yetki belgesi alması lazım.
İp adresine gelince en yakın telekom'a git adsl hattıma 2 adet statik ip istiyorum de detaylarına girme ip'i al çık.
2 tane ip veriyorlar mı? Biri almak istemişti sanırsam tek veriyorlarmış diye duymuştum.
quote:
Orjinalden alıntı: 90alper90
2 tane ip veriyorlar mı? Biri almak istemişti sanırsam tek veriyorlarmış diye duymuştum.
kendi evime kurdum deneme amaçlı 3 tane almıştım aylık 3 ytl verirsin ip başı dilediğin kadar alırsın. Sonuçta kendi pc'mizden banka sitelerine girmek için statik ip lazım güvenliğimizi o şekilde ayarladık.
peki sabit bir IP adresi üniversite tarafindan sağlanabiliyorsa?
siteyi internete koymam için tek gereken bir PC mi....
Üniversitede genellikle dışarıdan girişe izin verilmez.Modem de nasıl port açılıyorsa üniversitede de açılması lazım.Bilgi işlem gibi bir yer izin verirse olur.
üniversitede bir server iyi olur gerçekten onların bağlantı hızları gayet iyi ama port açma olayı olmaz gibi geliyor bana.
Bizim burda denedim ama olmuyor.Bilgi işleme mail atıp rica etsemmi acaba abi portu açıverin be.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme