Şimdi Ara

Kendi Eserin İçin Telif Hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar burası galiba fazla aktif bir konu değil ama umarım birileri görür ve derdimi anlayıp cevap verir. 🙏🏻

10 seneden fazladır sarkı sözü yazıyorum kendi bestelerim var gitar calıyorum. Unlu olma para kazanma san söhret gibi bi derdim kesinlikle yok ama yaptıgım seyleri artık sadece ben bilmek istemiyorum insanlarla paylasmak yorumlarını almak istiyorum ve tabi amatörce. Ama sorun şu birileri benim bestelerimi sözlerimi calıp bir yerlerde kullanırsa, o eserin benim olduğunu ispat etmem icin internet ortamına yükleyen ilk kisi olmam yeterli olur mu? Yoksa telifle falan mı ugrasmam gerek bazı kurumlara gidip? Yoksa zaten ornegin Youtube'a yükledigimde site kendiliginden haklarımı korur mu? Böyle bir sürec yasayan ya da duyan varsa lütfen aydınlatabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk yükleyenin siz olması önemli değil, önemli olan eserin size ait olduğunu ispatlayabilmeniz. Hiçbir şey yapmasanız dahi eserleriniz kanunen koruma altında fakat eserin size ait olduğunun ispatlanması için kayıt altına alınması kolaylık sağlar. Eğer eserleriniz radyo ve TV gibi ortamlarda yayınlanacak ve gelir elde edecekseniz Mesam veya Müyap'a kayıt ettirebilirsiniz fakat sadece nette paylaşacaksanız noterde tasdik, şarkı sözlerini veya beste notalarını kendi adresinize postalayıp açmadan saklamak gibi yöntemler olası yasal sorunlarda eser sahibi olduğunuzu ispatlamanızı sağlar. Bunlar Türkiye için geçerli, global koruma istiyorsanız WIPO gibi uluslararası geçerliliği olan kurumlara kayıt ettirmeniz gerekir ve pahalıdır. Youtube gibi platformlarda koruma ve kazanç için Adrev, Muserk ve Identifyy benzeri siteler kullanılabilir.

• poko001 P kullanıcısına yanıt

Tesekkur ederim son dediginizi arasıracagım. Tv radyp gibi yerler beni asıyor ama youtubeda paylasmak isterim bunun icin su an noter mantikli gozuküyor. Kendi adresime epostalamak nasıl yani buni acabilir misiniz acaba?

• technophobia T kullanıcısına yanıt

Şarkı sözlerini veya bestenin notalarını kağıda yazıp mektup (eposta değil zarf) olarak kendi adresinize gönderecek ve açmadan saklayacaksınız. Püf noktası zarfı açmamak, mektupda zaman damgası olacağından mahkemede delil olarak kullanılabilir.

• poko001 P kullanıcısına yanıt

Anladimm bu da cok mantikli cok tesekkur ederim gercekten 🙏🏻

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.