Şimdi Ara

Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

up!
  • quote:

Orjinalden alıntı: someone74

Uzun zaman oldu ve almayı düşündüğüm arçelik cihazı aldım ama ilk deneme malum hüsran Küçücük bir kitapçık verilmiş aynen tarifi sizinle paylaşıyorum;

Standart Ekmek (3 saat)
    Pişirme şekli: Az/Orta/Çok pişmiş

450 gr un, 10gr ayçiçek ya da margarin yağı, 1 küçük ölçek maya, 1.5 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek şeker

Hazırlanışı: karıştırma kabının içine ilk önce mayayı boşaltın. Hemen arkasından bir kapta karıştırdığınız un,şeker,yağ ve tuzu kaba boşaltın. En son olarak 300ml suyu ilave edin. Programı başlatıp 3 saat sonra mis gibi ekmek yiyin.

Bu ne biçim tarif? Bunu yazana yazıklar olsun. mayayı önce boşaltmanın manası ne? Ayrıca suyu ilave etmediğiniz bir un,şeker,tuz ve 10 gr yagı bir kapta nasıl karıştırabilirsiniz? Daha sonradan ilave ettiğiniz su bu işte kullanılmıyor mu?

Allah rızası için biri bana anlaşılır bir şekilde aşama aşama normal bir ekmek tarifini yapabilir mi? Yaptığım ekmeğe yazık oldu, heba oldu. Bu tarifi yazan elamanı bulsam ona yedirebilirim ama insan 3 kuruşluk bir tarif kitapçığını buna eklemeyecek kadar cimri oalbilir mi? Bir sonuç alamazsam kesin şikayet edeceğim bunları.

Bizdede Arçelik Var Çatır Çatır Ekmekler Çıkıyo Hocam

MAyayı İlk Önce Koymanın Nedeni Hamurun Kabarması İçindir

Mayayı Koy Üstüne Tek Tek O malzemeleri Koy Dışarıda Karıştırmana Gerek Yok Sonra Suyu Koy Sonra Bismillah De Dügmeye Bas

İlk Başta Bizede Olmuştu Vıcık Vıcık Olmuştu Hamur Kabarmadı

Ayrıca Sıkılanlar için Dogru Bazen 3 Saat Ekmek Beklemek Zor Oluyo Ama HaftaSonları Yataktan Kalkıp Ekmek Almak Yerine Mis Gibi Sıcacık Ekmek Kokusuyla Uyanmak Baya Zevkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 16 Temmuz 2007; 21:30:07 >

• Jijimm @ iyi ama senin verdiğin tarif benim ilk yaptığım fiyaskodan farklı değil ki Ya un cinsinde ya da toz maya da bi hata olması lazım ki senin dediğini tekrar yapayım. Sıraama, ölçü ve ayrıntı bu işin püf noktası zaten. olmadı size gelirim ona göre
  • BİZ DE YAKLAŞIK 3 HAFTA ÖNCE EVE ALDIK. ANNEME DE 1 TANE ALDIK AYRICA. ALASKA MARKASINDAN. METRODA SATILIYO. DİĞER EKMEKLERİ ARAŞTIRDI EŞİM. İÇİNE KATKI MADDESİ OLARAK "KIL" KONULUYOMUŞ. AYRICA KİMBİLİR DAHA NELER VARDIR. FARKLI TARİFLERDE İLK DENEMEDE BAŞARISISZ OLUNABİLİYO AMA SONRALARI OLDUKÇA GÜZEL SONUÇLAR ALINIYO.

BU SÜRE İÇİNDE SANIRIM 1 TANE EKMEK ALDIK DIŞARDAN. AYRICA ŞUNU DA SÖYLEYİM UNO VS FİYASKO. ALMANYA DA MÜLLER EKMEKLERİNİ BİLEN BİLİR. ENİŞTEM ORADA ŞEF OLARAK ÇALIŞIYODU BEN DE GEZDİM ÇOK TEMİZ BİR FABRİKA. HER GÜN TEMİZLENİYO. AMA GELİN GÖRÜN Kİ HAZIR EKMEKLERİN HEPSİ ÇOK AMA ÇOK PİSMİŞ. ALMANYA DİSİPLİNİ İÇİNDE BİLE "İŞÇİLERİN TERLERİ AKAR HAMURA" DEDİ.:) AMA YİNE DE GÖRECELİ OLARAK EN TEMİZ OLARAK TOST EKMEKLERİNİ GÖSTERİRDİ.

HERNEYSE;
    BİR TARİF VEREYİM SİZE:SIARSIYLA KONULACAK!!!

400 ML SÜT
    SONRA 6 SU BARDAĞI UN
    ORTASINI ÇUKUR YAPIP 10 GR MAYA(KURU), YAŞ MAYANIN 1/4'İ
    MAYAYA DEĞDİRMEMEK KAYDIYLA 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
    4 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
    1 ÇORBA KAŞIĞI KEKİK
    1 ÇORBA KAŞIĞI KADAR ÇÖREKOTU

BEYAZ EKMEK PROGRAMINDA 3.35.DK AFİYET OLSUN.

:)AMA YENİ TARİFLER İSTİYORUZ. SİMBOCU, ARÇELİKÇİ, VS' Cİ ARKADAŞLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lotus2010_ -- 16 Temmuz 2007; 21:57:26 >

• quote:

Jijimm @ iyi ama senin verdiğin tarif benim ilk yaptığım fiyaskodan farklı değil ki Ya un cinsinde ya da toz maya da bi hata olması lazım ki senin dediğini tekrar yapayım. Sıraama, ölçü ve ayrıntı bu işin püf noktası zaten. olmadı size gelirim ona göre

Bir Gün Zeytinli Ekmek Denedik Ekmek Oldu Kapkara Hocam Olmadı Suyu Biraz Az Koy Dedigim Gibi Toz MAya Dr Oetker Mi Ne Böyle Bişey Var Yanlış Yazdım ama Gidip Dolabı Açıp Bakamam Dogrusuna Onu En Alta Serp İşte Sonra Devam

• lotus2010_ @ kardeş senin tarif beni biraz ürküttü Benim cihaza sığmaz gibime geliyor.
     Kendi Ekmeğini Kendisi Yapanlar

Jijimm @ Ben kapkara ekmeğe de razıyım yeterki çökmesin, kabarsın İnstant bir maya ve un olarak ta Bim karketin tavsiye edilen unlarınnı alacağım. Kafamı karıştıran sıralama esnasında maya tuz a veya suya değmesin deniliyor ( gerçi biz unun altına saklamıştık ) cihazı kapağını kapattıktan ve çalıştırdıktan 20 sn sonra da değmeyecek mi? unun üzerine Ilık su da tavsye edilmiş ama ayrı bir kapta un,şeker,yağ ve tuzu karıştır diyende var mayanın üstüne ekleyebilirsin diyen de Tariflerin karışımında biraz detaya insek ekmek mafyası topuklarımıza sıkmaz di mi?

• Yahu Sen Onları Boşver Dedigimi Yap Bim in ununuda Bırak Söke Un Kullan En Alta MAyayı Serp DEdigim Gibi Toz Maya Başka Maya Kullanma Olmazsa Bana Söyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

Yahu Sen Onları Boşver Dedigimi Yap Bim in ununuda Bırak Söke Un Kullan En Alta MAyayı Serp DEdigim Gibi Toz Maya Başka Maya Kullanma Olmazsa Bana Söyle

Tamam olmazsa koltuğumun altına alır gelirim cihazı, rezil oldum zaten eve, bi pofpoflamıştım ürünü güldürdüm kendime bizimkileri
  • Becerebildin Mi
  • quote:

Becerebildin Mi

Hadi hadi yırttın yine, en sonunda oldu Olay şu;

En alta Dr Oetker Instant Maya attıktan sonra, 450 gr un+1ölçek tuz+1ölçek şeker+1 yemek kaşığı ayçiçek yağını başka kapta karıştırırp hazneye ilave ettim. En üste de 350 ml su kattım olay bitti. İşin sırrı kaliteli un ve instant maya da bitiyormuş. Birde unun üstüne suyu ilave ederken en alttaki mayaya değmemesi önemliymiş. Şimdi kedilere üzülüyorum, başarısız ekmek denemeleri ile karınları doyuyordu ama şimdi başka acemileri bulmaları gerek

• Mikrodalga da deneyen var mı?
  • annemin yufkalarını özledim,
    kıtır kıtır yerdim,
    bide arasına yoğurt koydunmu
    bu makinada neki
  • ekmek yapma makinesi almak isteyenler, yada almış kullanmak isteyenler bu linki takip etsin baştan sona

http://forum.donanimhaber.com/m_10043965/mpage_3/key_//tm.htm#16016748
  • quote:

quote:

Becerebildin Mi

Hadi hadi yırttın yine, en sonunda oldu Olay şu;

En alta Dr Oetker Instant Maya attıktan sonra, 450 gr un+1ölçek tuz+1ölçek şeker+1 yemek kaşığı ayçiçek yağını başka kapta karıştırırp hazneye ilave ettim. En üste de 350 ml su kattım olay bitti. İşin sırrı kaliteli un ve instant maya da bitiyormuş. Birde unun üstüne suyu ilave ederken en alttaki mayaya değmemesi önemliymiş. Şimdi kedilere üzülüyorum, başarısız ekmek denemeleri ile karınları doyuyordu ama şimdi başka acemileri bulmaları gerek

bak sayemde becerdin

ucuz maya kullanma

• Jijimm @ sanırım önceki maya bozukmuş Birde un cinsi ve kalitesi gerçekten önemli.

TuVNeRa @ kardeş umarım yazdıklarımı ciddiye alır ve mikrodalga'yı hiç kullanmazsın. Sağlık konusunda uzmanların neredeyse tamamı bu cihazı etkileri sebebiyle yasaklıyorlar.
  • Hadi Koyda Bir Ekmek saat 5.30 ta Yiyelim
  • Şimdi de zeytinli veya üzümlü deneyeceğim ama zeytin veya üzümü hangi aşamada katacağım onu düşünmeye başladım
  • Koyduktan Ve Çalıştırdıktan 3-4 Dakika Sonra Ötüyo O zaman Koyucaksın

Bende Karı Gibi Herşeyini Ögrenmişim Aletin
  • quote:

Koyduktan Ve Çalıştırdıktan 3-4 Dakika Sonra Ötüyo O zaman Koyucaksın

Bende Karı Gibi Herşeyini Ögrenmişim Aletin

Alemsin ya Fırıncılar hep erkek dikkatini çekerim Ancak benim cihaz ancak 1 saat sonra falan ötüyor yani mayayı beklettikten sonra. Zaten İlk 15-20 dk hep karıştırma modunda.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.