yok yaw fikir babası ben degilim,bir yerde gordum ve isinize yarayacagını dusundugum icin foruma tasıdım:)
arkadaslar basit çözümler herkes için en iyisidir buna inandıgım ve bu hadisede onu gördüğüm için burda herkesin haberdar olmasını istedim işe çok teknik detayları sokmayalım :) kişisel bir dns server bence bu kadar olur bide dogrudur 127.0.0.1 den herzaman 1 ping alırsınız ama sonucta prg 127.0.0.1 de calısıyor yanı olayı daha sade nasıl izah edebilirdim ki :) ve son olarak baştada söylediğim gibi olayın fikir babası ilkerinanç arkadasımdır kendisine teşşekur ediyorum bunu bi şekilde bize aktardığı için ...
Ya bende cable var bunu yapsam bir faydası olurmu.Bazen bende bir siteye girmeye çalıştıgımda girmiyor ama 2. tıklamada giriyor.
Bu yöntem bağlantının türüne bağlı değil Midge. Bağlantın ister kablo olsun, ister GPRS, ister Dial-up. Kurman faydalı. DNS Servera ulaşılamadığı durumlarda sorunsuzca siteleri gezmeye devam edebilirsin.
Bu adreste sizin makinanızı dns gibi çalıştıran, ama ilk başta domainleri normal dns'lerden siz sağa sola girdikçe öğrenen fastcache diye bir program var. Bir kere öğrendimi, dns için ttnet'in dns'ine gerek kalmiyor ve bir sorun çıkana kadar cache'deki domainleri kullaniyorsunuz. Ttnetin dns'lerindeki yavaşlıktan etkilenmiyorsunuz. Ne yalan söyliyeyim, pek denemedim programı. Ama millet siz bi bakın çok işe yarayabilir. Kurulumu biraz daha rahat olabilir topic'in başındaki programa göre.
gladden, kendi dns mi kurdum bilgisayara.ama hızda bi fark yok gibi geldi bana.acaba yanlış birşey mi yaptım.ama bütün adımları doğru gittim ve bi problem çıkmadı.hatta command prompt dan ipconfig/all yazdığımda çıkan dns de 127.0.0.1 bu arada bende neden turkcell açılmıo çok merak ediyorum. bu olayı aslında bi anlamdada turkcell e inat yaptım açılsın die ama bi değişiklik olmadı. bunun bi testi falan varmı yani doru yapıp yapmadığımızı anlayabileceğimiz ?
swoosh hizmetlerden hizmeti başlatabilmişsen işi dogru yapmışsın demektir. bunun dışında o siteye girememen sisteminle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir ve sunu soylemek istiyorum bu dns sistemini sisteminizi makineze kurduktan sonra bir farka yaşamıyor olmanız imkansız bağlantınızı hızlandırmıyor zaten sitelere çok hızlı ulaşmanızı sağlıyor hadise sistemi bugun yeniden kurdum tt nin dnslerini kullandıgım kısa bir ara oldu bıkkınlık geldi adamlar sanıyorum bu ara yurt dışı hatlarıda kurcalıyor hiçbir adrese girmedi doğru durust dns bind i kurdum ve ayarladım olaya birden renk geldi 2dk evvel giremediğim yere makine ucarak girdi.(belki uçma kelimesini abartı bulabilirsin ama gercekten cok faydalı bir olay)
256 adsl kullanıyorum dosya download ederken hızı hissedebiliyordum ancak sorfte sanki dowloand'a göre çok ta iyi değildi ancak bu programı kurunca şu anda adsl ile sörfün tadını daha iyi çıkarmaya baladım. tek kelime ile mükemmel.. bir kez girdiğim bir siteye ikinci kez girdiğimde çok hızlı bir şekilde açılıyor.. yardımları için arkadaşlara teşekkürler.
admin arkadaslar bu konuyu sticky etseler ne iyi olur aslinda.. cok tesekkur ederim gladden ve ilker
gladden dediklerine katılıyorum bende.sanırım olay benim bazı sitelere ilk kez girmemle alakalı birşeymiş.zaten ben net hızlanır die düşünmedim sadece daha rahat sayfa açmaktı hızdan kastım. neyse gerçekten de çok işe yaradı. çok saolun .....
yaf bu işi bende yaptım ama bilenlere bi sorum war named.conf dosyasını kontrol edip duzeltirken bi satıra gozum iliştide merak ettim forwarders { 68.51.0.6; 68.51.0.5; } satırını sizde gormussunuzdur bu bizim bildiğimiz forward mi ve nereye ne yollayacak??
necc sanırım bind in spy bir yazılım oldugunu dusunuyorsun bu konuda endişelenme değil sana söyle anlatayım "#" isareti bir fonsiyonu yada işlemi kapatıp açmaya yarar bu cınf dosyasında senin belirttiğin satırlar şu şekilde yazılmıs bak
# use these servers as forwarders when resolving requests # You may want to change the below IP's to your ISP caching servers # #forwarders { 68.51.0.6; 68.51.0.5; };
bu aktif olmayan bir seçenektir ve zaten named.conf dosyasıda default olarak bu dns sisteminin herseyiyle makinenden çalışması için ayarlı bu tarz değişiklikleri yapmak istiyorsan "#" işaretini kaldırman ve isp yi yeniden başlatman gerekir daha detaylı anlatmak istemiyorum kısaca bu hadise sadece makinenizin içinde dönüyor o kadar :)
deneyelim bakalım
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gladden</i> <br />gurol kardes bu olay sonuc olarak cystein arkadasımında dediği gibi bazı önemli aşamaları ortadan kaldırdıgı için hızınızı artırır dedim sonucta hangi ipye gidileceğini pc nin anlaması içinde bir süre gerekiyor bunu kısaltmak bi yerde surfu hızlandırmak demek ki teknık detayları bir yana bırakıp işin özünde neye yaradıgını anlar ve konusursak daha dogru olur yoksa olay tartısmaya donusuyor ha bu programın kullanımında gordugun sakıncalar varsa yaz bizde bilelim ve zarar görmeyelim. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> gladden, eğer kullanıcı ne yaptığını biliyorsa, olaydan kullanıcının zarar görmesi diye bir durum olamaz. elbette yakında çalışan bir DNS sunucu daha iyi bir seçimdir.
ben hızı arttırmaz demedim. Domainin bulunması hızı kesinlikle artacaktır. burada unutulmaması gereken bir nokta var ki mesajımda yazmıştım.
eğer aranan domain "cached" ise senin de örneğinde verdiğin gibi olacak;
local dns ile; domainin yakalanma süresi 1ms civarında olacak. normal dns ile; 100ms.
bunda kesinlikle hemfikirim. unutmayalım ki local dns de cached olmayan bir domain mutlaka dışardan alınacaktır. yani root-server'a sorulacak bir dns çok daha uzun ping-time'a sahip yere sorgulama demektir. dilersen root-servers'a ping çekip süresine bakabilirsin.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> ayrıca, bir internet sayfasının 15-20 saniyede tamamlandığını düşünürsek (dial-up şartlarında). hadi 10 saniye desek;
100ms lik ping süresi 0.1/10= %1 lik fir fark eder ki bence ihmal edilebilir.
sonuçta bir başkasına kendi DNS'sini kurup kurmamayı tavsiye etmek benim haddim değil. bu bir seçim meselesi. benim seçimim ise kurmamak. zaten internette bu görevi üstlenmiş zibille server varken ne diye kendi makinama (küçük de olsa) bir yük daha bindireyim.
gurol ozaman sana basarılar diliyorum :)
ben kurdum mantıgı anlamayan arkadaşlara burdan bir daha kısacak ozetleyerek selam ediyim dedim. dnsnin mantıgı web adreslerine isim takmaktır.yani sen ahmet ol sen mehmet diyor bu arkadaş ilk girdiginizde.sonraki girişlerinizde de diyor ki (bilgisayarımızı kullanan arkadaşımızın adı murtaza olsun) x (bu x ahmet,mehmet,hasan,hüseyin artık kimse) murtaza seni cagırıyor! dns arkadaşımızın görevi log tutmak yani. ha peki bizim kendi makinamıza kurdugumuz dns ne işe yarıyor? hemen soyle o da simdi sen masanın üzerinde adres defterin varken gidip arkadaşına sorar mısın su adamın adresi neymiş diye? bakarsın isme bulursun adresi.hangisi daha cabuk tabi ki senin evindeki. ha program biraz da ego tatmin edici tabi.sonucta bakıyosun ana benim baglantıya bak şahane oldu diyosun :) aslında baglantı degil tabi anlattıgımız olay el altında bulundurma olayı.ha hic girmedigin bir siteye de yavaş giriyosun tabi ama 2.,3. girişinde şaha kalkıyosun.ne diyim tesekkurler gladden,tesekkürler ilkerinanc.tesekkürler türkiye.
yanlız suna katılmıyorum bu dnsle ilk ve 2 nci kez bir yere girme arasında fark var ama iki şekildede size diğer dnsten daha hızlı bir surf sağlıyor
teoride oyle ama pratikte yavaş olarak algınabilir.ozellikle 2.3. giriş kıstas alınırsa...onlarda pek şahane pek hızlı
gladden bu olay multiplayer oyunlarda sürünen adsl kullanıcılarının işine yarıyacak mı ? en azından latency ve loss düzelirmi sence ?? bu arada named.conf daki dizinleri kontrol ettim , doğru olmalarına rağmen bind i bir türlü başlatamıyorum error veriyor.. C:\WINDOWS\system32\dns\etc 'nin içine log klasörüde açtım ama olmadı bir türlü...