Şimdi Ara

Kenan Sofuoğlu diyanetspor'da

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şampiyon artık Diyanetspor'da 5 Mart 2009

A.A

Dünya Süpersport 2007 Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyanetspor'a transfer oldu.

Sofuoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er'i makamında ziyaret etti.

Ali Bardakoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, din görevlilerini kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirdiklerini söyledi. Bu amaçla Diyanetspor Kulübü'nü kurduklarını belirten Bardakoğlu, kulüp bünyesinde yarışan sporcuların önemli başarılara imza attıklarını dile getirdi. Bardakoğlu, “Sporcularımızın başarısı göğsümüzü kabartıyor, bizi gururlandırıyor” dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Memnun da birçok motosiklet yarışına katıldığını ve yabancı ülkelerdeki din görevlileriyle yarıştığını belirterek, “Bizim din görevlilerimiz neden böyle olmasın diye düşünürdüm. Diyanetspor kulübünün açıldığını duyunca Kenan'a lisansını Diyanetspor'dan almak için teklif götürdüm. O da seve seve kabul etti” diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu da Diyanetspor'a katılmaktan büyük gurur duyduğunu vurgulayarak, kulüp bünyesinde 2009 Dünya Şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi. Kulüp bünyesinde ilk olarak 14 Mart'ta Katar'daki yarışlara katılacağını belirten Sofuoğlu, Bardakoğlu'nu yarışları izlemeye davet etti.

Bardakoğlu da bulduğu ilk fırsatta Sofuoğlu'nu izleyeceğini belirterek, “14 Marttaki yarışlarda dualarım seninle olacak” dedi.

Ziyarette Balıkesir Susurluk ilçesi Sultaniye Mahalle Camisi'nde müezzin olarak görev yapan 2008 MX2B Türkiye Motosiklet Şampiyonu Orhan Tuna da arkadaşı Kenan Sofuoğlu'na eşlik etti.

quote:

Baba Sofuoğlu: Oğlum manevi değerleri için Diyanetspor'u seçti

Türk motor sporlarının gurur kaynağı Kenan Sofuoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyanetspor Kulübü'ne transfer oldu. Oğlunun Diyanetspor'u seçmesinde manevi değerlerinin ağır bastığına dikkat çeken baba İrfan Sofuoğlu, "Dini inançlarından dolayı özellikle Diyanetspor'da karar kıldı.

Katıldıktan sonraki katar'daki ilk yarışında da 4. oldu. :http://www.turkiyef1.com/haber/16059/Sofuoglu-bu-kez-4.-oldu

Kendisini tebrik etmek lazım. Ama bu diyanet spor nerden çıktı. Hemen ufak bi araştırma yaptım. Diyanetsporun kuruluş amacı din adamlarının spor yapmasını teşvik etmekmiş.

quote:

Motokrosta formalarını taşıyan imam en iyi Türk sporcusu seçildi, güreşte başpehlivan çıkardılar, masa tenisinde birinci oldular ve son olarak Dünya Supersport 2007’nin şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nu transfer ettiler. Diyanet Gençlik Spor Kulübü başarıdan başarıya koşuyor. Futbol takımı kurmayı planlayan kulübün tek eksiği seyircisinin olmaması

Bir türk takımının supersport'da yarışması güzel ama bunun diyanetspor olması biraz düşündürücü bence.

• Güzel işte. Kaskından, soyadından vs. hazımsızlık çeken medya artık bu diyanetspor meselesinden sonra adını da ağzına almaz. Vursunlar şimdi abalıya.
  • Bu adamı seviyorum yaa.
  • Benim takildigim sey, niye Genclik ve Spor Daire Baskanligi degil de Diyanet Isleri Baskanligi? Komedi gibi.
  • Neden diyanet spor olmasın. Bugüne kadar hep alıştığımız şeyler olmaya devam etmek zorunda mı ? Hem Türkiyede spor adına kurulmuş ve işini çok iyi yapmış kaç kurum var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Benim takildigim sey, niye Genclik ve Spor Daire Baskanligi degil de Diyanet Isleri Baskanligi? Komedi gibi.

en çok paraya diyanet işleri bakanlığı sahip -cukkaladığı- olduğu için, nereye harcayacaklarını şaşırmışlardır, normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 28 Mart 2009; 9:09:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Neden diyanet spor olmasın. Bugüne kadar hep alıştığımız şeyler olmaya devam etmek zorunda mı ? Hem Türkiyede spor adına kurulmuş ve işini çok iyi yapmış kaç kurum var?

Diyanet Isleri Baskanligi'in gerekliligi bile tartisilirken, Diyanet Isleri Baskanligi sadece belli bir zumreye yonelik isler yaparken, hic ilgisi olmayan bir ise girismesi ne derece etik ve mantikli Allah askina?

Devletin spor ile ilgilenen kurumu Genclik ve Spor Dairesi'dir, Diyanet Isleri degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Neden diyanet spor olmasın. Bugüne kadar hep alıştığımız şeyler olmaya devam etmek zorunda mı ? Hem Türkiyede spor adına kurulmuş ve işini çok iyi yapmış kaç kurum var?

Diyanet Isleri Baskanligi'in gerekliligi bile tartisilirken, Diyanet Isleri Baskanligi sadece belli bir zumreye yonelik isler yaparken, hic ilgisi olmayan bir ise girismesi ne derece etik ve mantikli Allah askina?

Devletin spor ile ilgilenen kurumu Genclik ve Spor Dairesi'dir, Diyanet Isleri degil.

Diyanet işleri başkanlığının gerekliliğini tartışanın gerekliliği tartışılır. Diyanet işleri başkanlığı belli bir zümreye yönelik işler yapmaz. O Türkiye Cumhuriyeti devleti kadar şumullü bir zümreye hitap eder. Fakat o zümrenin dışına kendini atanlar Diyaneti bağlamaz. Diyanet işleri personelini spora teşvik için bir kuruluşa gitmiş ve bunun için Kenan'la anlaşmayı uygun bulmuş. Kenan'da dini değerleri olan biri olarak kabul etmiş. Buna kimsenin gereksizdir, nedendir gibi yorum yapma hakkı olmadığını düşünüyorum.
    Devletin sporla ilgilenen kurumu diye bir şey yok. İsteyen sporla ilgilenebilir. Başka kurumlar da kendilerine uygun şartlar altında sportif faaliyetlerde bulunabilirler.
    Hem bahsettiğiniz kurum bu sene kurulmadı. Kenan'ın durumu bir kaç senedir gündemde. Madem bu işle görevli bir kurumlar uyumasalardı.
    Lütfen biraz daha mantıklı ve hoşgörülü olalım. Din adı geçen şeyler sizi ürkütüyor olabilir ama dini seven ve yaşayan bir çok insan var. Bunlarda en az herhangi biri kadar saygıyı hakeder. En az şeklidir bu. En az herhangi biri kadar... Normalda herhangi biri ile kıyaslanmaları insanlığın geldiği evreye ve bilime dahi aykırıdır. Bu konu için duygusal zeka ve sosyoloji kitapları incelenebilir.

• Diyanet işleri başkanlığının gerekliliği bence de tartışılır. Ama konu o değil. Chalengerın dediği gibi devletletin sporla ilgilenen başka bölümleri ilgisizken (ki başbakan'ın şampiyonluğunu bizzat telefonla kutladığını hepimiz biliyoruz) diyanetin bu işe el atması.

Ya birileri işini yapmıyor. Yada yaptıkları iş engelleniyor. Her iki durumda da birşeyler yanlış.
  • etusch, demogoji yapiyorsun.

Devletin iki kurumundan bahsediyoruz:
    1- Diyanet Isleri Baskanligi
    2- Genclik ve Spor Daire Baskanligi

Kurumlararasi spor musabakasi gibi bir durum olsa, dediklerinde haklisin. Ancak, Turkiye'yi temsilen bir is yapiliyorsa, bunu bu zamana kadar hep Genclik ve Spor Daire Baskanligi yapti. Peki simdi niye bu is Diyanet'e gecti? Adi ustunde "Diyanet Isleri Baskanligi".

Belli bir zumreye yonelik is yapmaz diyorsun ama, Diyanet Isleri'nin, ulkemiz vatandasi olan, Musevi ve Hristiyanlar'a ve hatta Sii Muslumanlar'a yonelik ne is yaptigini gordun? Ben soyleyeyim. Cuma vaazlarinda cogu kez yasadigim suydu: Diyanet Islerine bagli imamlar (sadece tek bir sehirde ve camide karsilasmadim, Izmir, Istanbul, Balikesir gibi sehirlerin cesitli camilerinde karsilastim), vaazlarinda hep "Yahudiler soyle kotu, Hristiyanlar soyle kotu" diyordu. Ustelik ellerinde Diyanet Isleri'nin yazmis oldugu vaaz metinlerini okuyarak. Iste bu yuzden su anki Diyanet Isleri'nin gerekliligi tartismalidir. Eger bu ulkedeki tum cemaatleri kapsayacak dini isler yapiliyorsa, ne ala, o zaman bir sorun yok (ama yapilmiyor). Yok yapilmiyorsa, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu?

Bunlar konumuz disinda zaten. Ayni, sporun Diyanet Isleri'nin konusu disinda oldugu gibi.

Ama her zaman oldugu gibi, milletimiz "din" ismini duyunca herseye gozunu yumuveriyor.

• sanki spora el atan ilk ve tek devlet kurumu diyanet. bundan önce telekom, vakıfbank çeşitli spor dallarında faliyet göstermedi mi bunun gibi başka kurumlarda var. dini inançla ilgisi yok bana sponsor bulsun yarıştırsın gider gavur işleri daire başkanlığısporda da yarışırım. devlet kurumlarının sporu teşvik etmesi yasak değil sakıncalı da değil daha önce bunlar yapıldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

sanki spora el atan ilk ve tek devlet kurumu diyanet. bundan önce telekom, vakıfbank çeşitli spor dallarında faliyet göstermedi mi bunun gibi başka kurumlarda var. dini inançla ilgisi yok bana sponsor bulsun yarıştırsın gider gavur işleri daire başkanlığısporda da yarışırım. devlet kurumlarının sporu teşvik etmesi yasak değil sakıncalı da değil daha önce bunlar yapıldı.

Telekom ve Vakifbank, kendi icinde ozerkligi olan ve ozerk idaresi olan ve kendi geliri olan kurumlar. Ancak Diyanet Isleri Baskanligi dogrudan basbakanliga bagli ve sadece devletin ayirdigi butceyi kullanan bir kurum. Lutfen elma ile armutu bir kefeye koymayin.
  • Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Memnun da birçok motosiklet yarışına katıldığını ve yabancı ülkelerdeki din görevlileriyle yarıştığını belirterek, “Bizim din görevlilerimiz neden böyle olmasın diye düşünürdüm. ..

Ama bizdeki insan tiplerinin fuattur.. Chall.. gibi olduğunu düşünürsek olmaz böyle bir şey...

'Diyanet Gerekliliğine' dönüşmüş bu topiğe daha fazla konu dışı şey yazmayın diyorum...

Son söz olarak da Diyanet veya devletin başka bir kurumunun bütçesi Kenan a destek olmayacakda kime olacak.Beni tek ilgilendiren şey yeterli desteği alması...
  • quote:

etusch, demogoji yapiyorsun.

Devletin iki kurumundan bahsediyoruz:
    1- Diyanet Isleri Baskanligi
    2- Genclik ve Spor Daire Baskanligi

Kurumlararasi spor musabakasi gibi bir durum olsa, dediklerinde haklisin. Ancak, Turkiye'yi temsilen bir is yapiliyorsa, bunu bu zamana kadar hep Genclik ve Spor Daire Baskanligi yapti. Peki simdi niye bu is Diyanet'e gecti? Adi ustunde "Diyanet Isleri Baskanligi".

Belli bir zumreye yonelik is yapmaz diyorsun ama, Diyanet Isleri'nin, ulkemiz vatandasi olan, Musevi ve Hristiyanlar'a ve hatta Sii Muslumanlar'a yonelik ne is yaptigini gordun? Ben soyleyeyim. Cuma vaazlarinda cogu kez yasadigim suydu: Diyanet Islerine bagli imamlar (sadece tek bir sehirde ve camide karsilasmadim, Izmir, Istanbul, Balikesir gibi sehirlerin cesitli camilerinde karsilastim), vaazlarinda hep "Yahudiler soyle kotu, Hristiyanlar soyle kotu" diyordu. Ustelik ellerinde Diyanet Isleri'nin yazmis oldugu vaaz metinlerini okuyarak. Iste bu yuzden su anki Diyanet Isleri'nin gerekliligi tartismalidir. Eger bu ulkedeki tum cemaatleri kapsayacak dini isler yapiliyorsa, ne ala, o zaman bir sorun yok (ama yapilmiyor). Yok yapilmiyorsa, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu?

Bunlar konumuz disinda zaten. Ayni, sporun Diyanet Isleri'nin konusu disinda oldugu gibi.

Ama her zaman oldugu gibi, milletimiz "din" ismini duyunca herseye gozunu yumuveriyor.

Birincisi o cumalara gitmenin biraz daha anlamlı olmasını istiyorsan küfür milletinin tek milllet olduğunu bilmelisin. Yahudileri ya da hıristiyanları iyi görmeye çalışmanın insanlıkla alakası yoktur.
    Ben demagoji yapmıyorum ama sen saçmalıyorsun. Kusura bakma ama böyle. Diyanet bu işi yapıyor. Bu budur. Diyanet gereksiz diyenlere de yuh diyorum. Bu kadar olur. Azıcık da mı kafanız çalışmıyor. Neyse burası formula bölümü uzatmaya gerek yok. Ama insanlar gerçekten sıkı kandırılmış.

• quote:

Birincisi o cumalara gitmenin biraz daha anlamlı olmasını istiyorsan küfür milletinin tek milllet olduğunu bilmelisin.Yahudileri ya da hıristiyanları iyi görmeye çalışmanın insanlıkla alakası yoktur.
    Ben demagoji yapmıyorum ama sen saçmalıyorsun. Kusura bakma ama böyle. Diyanet bu işi yapıyor. Bu budur. Diyanet gereksiz diyenlere de yuh diyorum. Bu kadar olur. Azıcık da mı kafanız çalışmıyor. Neyse burası formula bölümü uzatmaya gerek yok. Ama insanlar gerçekten sıkı kandırılmış.

1- Benim ibadetimin anlami kimseyi ilgilendirmez! Sen bir seyi farkli dusunuyorsun diye benim ibadetim anlamsizlasmaz! Herkes haddini bilmeli!
    2- Kimsenin kimseyi iyi gormeye calistigi falan yok! Aksine, birilerinin gunahsiz insanlari, gunahlilarla ayni kefeye koyup yakmaya, oldurmeye niyeti var!
    3- Bana sacmaliyorsun deyip kendin benim ibadetimin anlamini sorgulamaya kalkip beni sabahin 4'unde deli ediyorsun.
    4- Devletin kurumlari belli isleri yapmak icin vardir. Baska islere karismak icin degil. Diyanet Isleri Baskanligi'nin isi dindir, spor degil! Benim odedigim vergiyle o is yapiliyorsa, o ise itiraz etme hakkim var. Isin icerisine din giriyor diye gozumu yumacak degilim usulsuzluklere.
    5- Diyanet degil, diyanet isleri baskanligi gereksiz dedim. Gereksiz derken de bir parantez acip, bu gereksizligin tum cemaatleri kapsayan isler yapilmadigi icin gecerli oldugunu soyledim. Benim kafamin calisip calismadigini sorgulamadan once yazdiklarimin uzerinde biraz dusunseydin en azindan kendi kafanin calisip calismadigini anlamis olurdum.
    6- Beni kimsenin kandirdigi falan yok. Kimsenin lafini dinleyip "aa bu dogru" dedigim de yok. Dogmalardan da nefret ederim. Sadece olaylara disaridan bakinca boyle gorunuyor. Komik, hatta trajikomik!
    7- Senin karsinda cocuk oldugunu mu saniyorsun ki "kafan calismiyor", "kandirilmissin" diyorsun?

Not: Moderatorlerin yazdiklarimi silmesi veya beni forumdan atmasi umrumda bile degil. Kalkip birisi bana dusuncelerimden oturu hakaret ediyorsa, ibadetimin anlamini sorgulayip, aptal yerine koyuyorsa, hic umrumda degil.

Habana, din adamlarinin spor yapmasi, spor musabakalarina katilmasinda bir sorunum yok. Katilsinlar, hatta bunun icin maddi destek de alsinlar. Buna kimsenin bir sey dedigi yok ki! Benim dedigim, alakasiz bir kurumun, hic ilgisi olmayan bir ise girismesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 29 Mart 2009; 11:14:16 >

• quote:

Birincisi o cumalara gitmenin biraz daha anlamlı olmasını istiyorsan küfür milletinin tek milllet olduğunu bilmelisin. Yahudileri ya da hıristiyanları iyi görmeye çalışmanın insanlıkla alakası yoktur.

kırmızı kısım tahmın ettıgım sey degıldır umarım.zıra motor sporlarında destekledıgımız kısılerde gayrı muslım

ayrıca tabııkı dıyanet ıslerı gereksız-bos bır kurum degıl.dıyanet ıslerının kurulmasındakı amac dını seyhler tarkatların tekelınden cıkartmak.gercek dındarlıgı ogretmek.

konu ıcerıgı amacından saptı.burada bıtırtsek ıyı olur

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

quote:

kırmızı kısım tahmın ettıgım sey degıldır umarım.zıra motor sporlarında destekledıgımız kısılerde gayrı muslım

ayrıca tabııkı dıyanet ıslerı gereksız-bos bır kurum degıl.dıyanet ıslerının kurulmasındakı amac dını seyhler tarkatların tekelınden cıkartmak.gercek dındarlıgı ogretmek.

konu ıcerıgı amacından saptı.burada bıtırtsek ıyı olur

Yahudi ve Hıristiyanları kötü yapan şey dinleridir. ( yahudilerin bu konuda açık ekstraları var ) Fakat yine de ehli kitap sayılırlar. Ve dinsiz ya da budist gibi felsefeye dayalı dinlere göre yine de daha üstün tutulurlar. İşin bu kısmı dini bir mesele. Tabiki ameli olan bir çok yönü de var. İzlediğimiz yarışlarda da dediğin gibi hıristiyanlar yer alıyor. Fakat içlerinde bir müslüman yok. Yani hıristiyana karşı hıristiyanı destekliyorsun. Eğer bir müslüman olsaydı içlerinde onun geçilmesini istemek doğru bir davranış olmazdı.

• neyse konuyu kapatalım.
    fakat bır ara bu konuyla ılgılı pm uzerınden sızı bıraz rahatsız edıcem
  • quote:

Yahudi ve Hıristiyanları kötü yapan şey dinleridir. ( yahudilerin bu konuda açık ekstraları var ) Fakat yine de ehli kitap sayılırlar. Ve dinsiz ya da budist gibi felsefeye dayalı dinlere göre yine de daha üstün tutulurlar. İşin bu kısmı dini bir mesele. Tabiki ameli olan bir çok yönü de var. İzlediğimiz yarışlarda da dediğin gibi hıristiyanlar yer alıyor. Fakat içlerinde bir müslüman yok. Yani hıristiyana karşı hıristiyanı destekliyorsun. Eğer bir müslüman olsaydı içlerinde onun geçilmesini istemek doğru bir davranış olmazdı.

Ah evet. Din birden herseyin ustunu ortuverir zaten. Onemli olan insanlik degil, dindir. Zaten benim dinime inanmayan iyi insan olamaz. Hatta insan bile olamaz. Hatta hicbir dine inanmayanin ise yasamaya bile hakki yoktur. Cunku onlar pis, ahlaksiz falandir. Benim dinimden olan da ne bok yerse yesin, benim dinimden oldugu icin aslinda iyidir. Adam da kesseler, dunyada gorulebilecek en sapik tipler de olsalar, musluman, otekilerden iyidir.

Ah su sovanizm yok mu! Gozu kor olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 29 Mart 2009; 15:00:26 >

• Benim yazdıklarımın nesi vardıda silindi?...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.