Şimdi Ara

Kemik Yaşı-Endokrin Hakkında ( Çok kötüyüm )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar endokrine gittim ve bana kemik yaşımı öğrenmem için röntgen çektirttiler. Sorunum boyumun 17 yaşında olduğum halde 1.68 olması ayrıca 50 kiloyum ve kilo alamıyorum.
    Sol kol,omuz,bel kemiği ve göğüs röntgeni çektiler. Kemik yaşı raporu istedik,doktor istemişti. Adamlar yarım saat bekletip raporun arkasına '' Kemik yaşı 18 yaşına uygundur '' yazıp verdiler. Doktor bu sonucun 15 gün içersinde çıkabiliceğini söylemişti ki doktor da ölçümü yaptığım da ikisi de aynı hastane.

Kemiklerim 18 yaşına uygun olsaydı boyum böyle olur muydu ? Ayrıca kemiklerim de ince. Burada bi saçmalık yok mu ? Geçiştirip uğraşmamak için reçetenin arkasına bunu yazıp gönderme ihtimalleri var mı ? Ayrıca bunu daha endokrin doktoruna vermemiz gerek. Bunun için hafta içi tekrar gidicem.

Kemik yaşının 18 olması neyi ifade ediyor ? Daha uzamıyacağımı mı ?

Beyler lütfen bilgili iseniz yardımcı olun...

• 20li yaşlarda kilo almaya baslarsın kasma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

20li yaşlarda kilo almaya baslarsın kasma

Hocam kilo bi yana boy böyle ayrıca kemiklerim de ince yani 18 yaşında olsa kemikler böyle ince olur mu ? Bunun mantıklı bi açıklaması var mı... Bütün moralim alt üst oldu.
  • herkez uzun olcak diye bişey yok boyun orta bence 1.73 de kalırsın maximum
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsis

quote:

Hocam kilo bi yana boy böyle ayrıca kemiklerim de ince yani 18 yaşında olsa kemikler böyle ince olur mu ? Bunun mantıklı bi açıklaması var mı... Bütün moralim alt üst oldu.

17 yasında birinin kemik yaşının 18 çıkması mantıken sorun değil bana göre. Kemik yasın 16 veya 15 çıksaydı işte o zaman sorun olurdu. Boşa panik yapma. Boy uzaması 20li yaslara kadar sürüyo diye biliyorum. Uzamazsada takma kafana çokta kısa değilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Nisan 2011; 14:20:19 >

• HOCAM ILK ONCE AT SU UZAMICAM DERDINI KAFANDAN,BENIM LISE 3 DEKI SINIF ARKADASIMIN BOYU 1.67 IDI COCUK BASKETLE UGRASMAYA BASLADI SIMDI 1.78 VE HALA DEVAM EDIYOR BASKETE... BASKETE VER KENDINI BARFIX CEKMEYE CALIS CEKEBILDIGIN KADAR PROTEINLI BESINLERE AGIRLIK VER SUT PEYNIR YUMURTA VS VS OZELLIKLEDE SUTU KAPALI AL VE KAYNATMADAN IC NORMAL ODA SICAKLIGINDA DURSUN BIRAZ DOLAPTAN CIKARTINCA YAZA KADAR BOYUNDA UZAMAYI GORECEKSIN
  • quote:

quote:

quote:

17 yasında birinin kemik yaşının 18 çıkması mantıken sorun değil bana göre. Kemik yasın 16 veya 15 çıksaydı işte o zaman sorun olurdu. Boşa panik yapma. Boy uzaması 20li yaslara kadar sürüyo diye biliyorum. Uzamazsada takma kafana çokta kısa değilsin

Çok takıntı yapıyorum yani elimde değil... Herşey bi yana bu adamlar yanlış yapmış olamaz mı ? Yani kemiklerim kalın olsa tamam dicem ama kemiklerim ince ve 18 yaşındaki formda olması için kalın olması gerekir diye düşünüyorum. Bu konu benim için bu kadar önemliyken böyle şeyler çıkması insanı delirtiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kişiden kişiye değişir o kemiklerin ince veya kalın olması. Dert etme yani Kemik gelişiminde daha sürecek zaten ilerleyen yaşlardada
  • mesela kemik yaşın ne kadar çok çıkarsa gelişimini o kadar tamamlamışsındır, birinin boyu 1.50 olup kemik yaşı çok fazla çıkabilir, bu gelişimini tamamladıını gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

mesela kemik yaşın ne kadar çok çıkarsa gelişimini o kadar tamamlamışsındır, birinin boyu 1.50 olup kemik yaşı çok fazla çıkabilir, bu gelişimini tamamladıını gösterir

Evet hocam da işte saçmalıkta burada benim gelişimim boyu göze almaksızın kemiklerin kalınlığını göze alarak tamamlandığı,yani 18 yaşına göre uygun değil ki. Bunun mantıksızlığı burada.
  • Boy uzaması 25-26 yaşına kadar olur. Bu yaşlardan sonra uzama durur. Sıkıntı yapma kendine :) Kiloda alırsın dert etme. Birde bu tarz şeyler genetikde olabilir, aileden gelen birşey yani. Mesela bizim ailede anne tarafıda baba tarafıda hep uzun. 1.80 altında adam bulamazsın. Bende dahil herkes uzun boyludur. Mesela bu genetik bir özelliktir. Kardeşim dert etme kendine boşuna için içini yemesin . . .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: radressss

mesela kemik yaşın ne kadar çok çıkarsa gelişimini o kadar tamamlamışsındır, birinin boyu 1.50 olup kemik yaşı çok fazla çıkabilir, bu gelişimini tamamladıını gösterir

Evet hocam da işte saçmalıkta burada benim gelişimim boyu göze almaksızın kemiklerin kalınlığını göze alarak tamamlandığı,yani 18 yaşına göre uygun değil ki. Bunun mantıksızlığı burada.

ya demek istiyorum ki adamın dediği doğru, adam kemik yaşın yüksek diyosa daha boyun filan uzamaz diyodur, kemik yaşının boyla alakası yok ama boya etkisi var, kemiğin ucundaki kıkırdaklara filan bakıyorlar, ama 18 çıktıysa daha uzar ne kadar uzar bilemem tahmini bi rakam verirler

• Kemiklerin ince değil sana öyle geliyor , 65-70 kilo olsan bileklerin dolgunlaşır omuzdaki kemikler gözükmezdi mesela.

Doğuştan özel bi durum yoksa senin kemiklerin de başkalarıyla aynıdır muhtemelen.

Zayıf insanda 5 kilo bile çok değiştiriyor , eğer 70 kiloya yaklaşırsan kemiklerim ince off yerine bu göbeği nasıl eritirim diye yakınacaksın.
  • kemiklerin inçe kalın olması bir şeyi değiştirmez .. kiminin Kemikleri vardır Kalın güçsüz Kiminin İncedir Güçlü..Bilekler Büyümez Belli bir yaşın üzerinde isen Kalınlaşmazlar Genetik dir Veya Bir hastalık sonucu gerilik gösterilmiştir... Sinir sistemindeki motor bozuklukları "anetres bozukluklar" parmak uçlarının Beslenemediği için şekil bozuklukları meydana gelir.. Eminim ki bir veya bir kaç parmağında hafif de olsa şekil bozukluğu vardır.. yamukluk gibi

ayrıca Amerikan Hastanesinde Dahiliye Doktoruyun Ender Çamoğlu gelir isen Bir bakarız..
    Geçmiş Olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

kemiklerin inçe kalın olması bir şeyi değiştirmez .. kiminin Kemikleri vardır Kalın güçsüz Kiminin İncedir Güçlü..Bilekler Büyümez Belli bir yaşın üzerinde isen Kalınlaşmazlar Genetik dir Veya Bir hastalık sonucu gerilik gösterilmiştir... Sinir sistemindeki motor bozuklukları "anetres bozukluklar" parmak uçlarının Beslenemediği için şekil bozuklukları meydana gelir.. Eminim ki bir veya bir kaç parmağında hafif de olsa şekil bozukluğu vardır.. yamukluk gibi

ayrıca Amerikan Hastanesinde Dahiliye Doktoruyun Ender Çamoğlu gelir isen Bir bakarız..
    Geçmiş Olsun

Senmi Amerikan hastesinde dahiliye doktorusun Atma ziya

• alakasız olcak ama mesela kimlik yaşı 19 diyelim kemik yaşı yüksek olabilirmi 20 veya 21 gibi?kemiklerim çok kalın çünkü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

kemiklerin inçe kalın olması bir şeyi değiştirmez .. kiminin Kemikleri vardır Kalın güçsüz Kiminin İncedir Güçlü..Bilekler Büyümez Belli bir yaşın üzerinde isen Kalınlaşmazlar Genetik dir Veya Bir hastalık sonucu gerilik gösterilmiştir... Sinir sistemindeki motor bozuklukları "anetres bozukluklar" parmak uçlarının Beslenemediği için şekil bozuklukları meydana gelir.. Eminim ki bir veya bir kaç parmağında hafif de olsa şekil bozukluğu vardır.. yamukluk gibi

Geçmiş Olsun

Parmaklarım normal hocam yani bildiğimiz normal parmak. Çarşamba günü tekrar sonucu vermek için Endokrin doktoruna gidicem,ikna edici birşeyler söylemez ya da uygulamazsa özele gitmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.M46

alakasız olcak ama mesela kimlik yaşı 19 diyelim kemik yaşı yüksek olabilirmi 20 veya 21 gibi?kemiklerim çok kalın çünkü :)

olabilir Trambosit Hastalarında Görülür Bu Durum
  • Arkadaşım acı ama gerçeği söylüyorum bu saatden sonra uzaman çok çok zor.....eğer kemik yaşın 15 fln olsaydı uzarsın derdim..Acı ama gerçek
  • 17,5 yaşındayım 1,65 boyundayım insafsız 65 kiloyum ayrıca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.