Şimdi Ara

Kemerhisar-Pozantı Otoyolu açıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
23.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Hayırlı uğurlu olsun Türkiyemize.Türkiye'nin en tehlikeli kara yoluydu Pozantı-Ulukışla arası. Asfaltı çok kaliteli idi ama 1x2 şeklindeydi. Bazı arkadaşların iddia ettiğinin akisne asfalt kalitesinin yüksek olması kazaları önlemiyor ki Türkiye'de en çok ölümlü kazanın olduğu kesimdi. Allah'a şükür kurtulduk o yoldan. Şimdi Ankara'dan çıkan bi araç Adana'ya, Mersin'e, Antep'e, Urfa'ya tamamen bölünmüş yoldan (büyük bir kısmı otoyol) gidecek. İlerde o yol Ankara çevre yoluna bağlandığında ise tamamen otoyolla gitmiş olacak.

+1
    Sırf o yolu kullanmamak için Nevşehir-Çamardı güzergahını kulandığımız olurdu. Gerçi biz pozantı'ya kadar inmiyorduk. Yukarıda kalıyordu köyümüz

Bu arada Pozantı'nın yol üstü dinlenme tesisleri tarihe karışacak desenize, zaten küçük olan ilçe iyice küçülecek

Çamardıda Çay içmeye beklerim. davet edeceğim yer pek iç açıcı değil (adliye)

• quote:

Orjinalden alıntı: enver78

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Acaba bu snee tatile o yoldan mı gitsem. Silifkeye gidiyorum. ESKİŞEHİR > hamidiye > mahmudiye > çay > KONYA > karaman > sertavul > mut > silifke >TAŞUCU

450 ye yakın km Konya Silifke

350 km Eskişehir Konya

Toplam 750 falan tahminen. 4,5 saat molamla birlikte konya sürüyor 4,5 - 5 saatte konyadan sonra silifke. Konya da bi yatıp dinlieniyorum ama Eskişehir Konya arasında bölünmüş yol fazla yok çoğu normal yol yorucu oluyor.

Şimdi bu sene direk ankaraya gitsem , ankaradan da gölbaşı > kulu kuludan konyaya sapmak yerine pozantıya doğru insem ordan MErsine mersinden de silifkeye sanki yol uzuyacak gibi oluyor ama daha mı kısa olur süre olarak. Sürekli çift yoldan gitmiş olacağım çünkü ve sanki daha az yorucu olur gibi. Ama karamandan sonra torosları geçmek de ayrı bi zevk ya

Ankara-Mersin eskiden yaklaşık 6 saat sürerdi. Şimdi 5 saatte gidilir. Mersin-Silifke -ki bu yolun da bir kısmı otoban ve Mersin'in dışından geçiyor- yaklaşık 1 saat sürer. Eskişehir-Ankara arasını bilmiyorum.
    Mesafe olarak biraz uzun olabilir ama daha az yorucu olacağı kesin. Ben de Adana'dan Antalya'ya giderken yorucu olduğu için genelde kısa olan sahil yolunu değil de Konya yolunu kullanıyorum.

Ama dediğiniz gibi Karaman-Silifke arası doğal manzarayı da ara ara görmek gerek...

Mersin -Silifke 88 km duble yol hep bastırıp gidiliyor pek radar da yok 1 saate gidiliyor evet. Eskişehir Ankara 2,5 saat sürüyor ,Ankara Mersin kaç saat onu bilmiyorum bende.

Taşucu - Antalya yolu yapılıyor belki biliyorsunuzdur. Hemen hemen Boğsak tarafına kadar yeni yoldan gidiliyor ama sonra tekrar o eski yola giriyorsunuz. Yol çalışmaları baya sürecek gibi ama bitince mükammel olacak, o çok virajlı sahil yolundan ve dağları tırmaktan kurtulunacak gibi süre olarak da kısalır. Tek kötü yanı mıcırlı yol yapılıyor ama çoğu yola göre kaliteli biraz mıcılar. Duble yol olacak gibi değil ama eski yollara göre baya geniş olacak 3 araba yanyana gidebilecek genişlikte.

Ama nedense böyle virajlı, hafif dar doğal manzaralı yollardan gitmek biraz daha çekici geliyor bana. :) Yeni anltalya yolunda sahile çok az uğranacak hep yukardan gidiyor yol, o koylardan geçilmiyecek mesela masmavi denizi uzaktan göreceğiz

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: enver78

quote:

Acaba bu snee tatile o yoldan mı gitsem. Silifkeye gidiyorum. ESKİŞEHİR > hamidiye > mahmudiye > çay > KONYA > karaman > sertavul > mut > silifke >TAŞUCU

350 km Eskişehir Konya

Toplam 750 falan tahminen. 4,5 saat molamla birlikte konya sürüyor 4,5 - 5 saatte konyadan sonra silifke. Konya da bi yatıp dinlieniyorum ama Eskişehir Konya arasında bölünmüş yol fazla yok çoğu normal yol yorucu oluyor.

Şimdi bu sene direk ankaraya gitsem , ankaradan da gölbaşı > kulu kuludan konyaya sapmak yerine pozantıya doğru insem ordan MErsine mersinden de silifkeye sanki yol uzuyacak gibi oluyor ama daha mı kısa olur süre olarak. Sürekli çift yoldan gitmiş olacağım çünkü ve sanki daha az yorucu olur gibi. Ama karamandan sonra torosları geçmek de ayrı bi zevk ya

Ankara-Mersin eskiden yaklaşık 6 saat sürerdi. Şimdi 5 saatte gidilir. Mersin-Silifke -ki bu yolun da bir kısmı otoban ve Mersin'in dışından geçiyor- yaklaşık 1 saat sürer. Eskişehir-Ankara arasını bilmiyorum.
    Mesafe olarak biraz uzun olabilir ama daha az yorucu olacağı kesin. Ben de Adana'dan Antalya'ya giderken yorucu olduğu için genelde kısa olan sahil yolunu değil de Konya yolunu kullanıyorum.

Ama dediğiniz gibi Karaman-Silifke arası doğal manzarayı da ara ara görmek gerek...

Mersin -Silifke 88 km duble yol hep bastırıp gidiliyor pek radar da yok 1 saate gidiliyor evet. Eskişehir Ankara 2,5 saat sürüyor ,Ankara Mersin kaç saat onu bilmiyorum bende.

Taşucu - Antalya yolu yapılıyor belki biliyorsunuzdur. Hemen hemen Boğsak tarafına kadar yeni yoldan gidiliyor ama sonra tekrar o eski yola giriyorsunuz. Yol çalışmaları baya sürecek gibi ama bitince mükammel olacak, o çok virajlı sahil yolundan ve dağları tırmaktan kurtulunacak gibi süre olarak da kısalır. Tek kötü yanı mıcırlı yol yapılıyor ama çoğu yola göre kaliteli biraz mıcılar. Duble yol olacak gibi değil ama eski yollara göre baya geniş olacak 3 araba yanyana gidebilecek genişlikte.

Ama nedense böyle virajlı, hafif dar doğal manzaralı yollardan gitmek biraz daha çekici geliyor bana. :) Yeni anltalya yolunda sahile çok az uğranacak hep yukardan gidiyor yol, o koylardan geçilmiyecek mesela masmavi denizi uzaktan göreceğiz

Nasıl radar yok ya?

Otoban çıkışında var
    Erdemli girişte var,
    Limonlu çıkışta var,
    Ondan sonra silifkeye kadar 2 yerde daha radar var.

• Polis gördümde radara hiç girmedim. Öğlen vaktiydi ama ben geçtiğimde ondan olabilir mi acaba
    Doğru dediğiniz yerlerde polis aracı görmüştüm ama radar olan araç hiç görmedim gerek sivil gerek ekip arabası olarak.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Pozantı-Kemerhisar otoyolunu kullanan varsa sormak istediklerim var.

1-Tekir'den inen ve gişelerle biten kısma girmekmi gerekiyor? yoksa yol kesintisiz olarak devam edip Pozantı'ya hiç uğramıyormu?

2-Pozantı gişelerden çıkmak gerekiyorsa, Yeniden otoyola nereden giriliyor?

3-Kemerhisar çıkışından sonra Ankara'ya devam etmek için E 5 yoluna hangi noktadan giriyoruz?

İnşaat halindeyken geçtiğimde Konya/Ereğli-Anakara makasına kadar çalışma vardı sanıyorum. Eğer açıklandığı gibi yol Kemerhisar'da bitiyorsa Çaykavak yokuşundan Ulukışla'ya mı iniyoruz? Yoksa Bor üzerinden Zengen kavşağından mı E 5 yoluna kavuşuyoruz.

Kullanan varsa bu yolu izlenimlerini bekliyoruz.

quote:

Aga hayırdır yolu mu alcan?

kaç defa ölümle burun buruna gelmiştik.

açılmasına çok sevindim.

triger
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Pozantı-Kemerhisar otoyolunu kullanan varsa sormak istediklerim var.

1-Tekir'den inen ve gişelerle biten kısma girmekmi gerekiyor? yoksa yol kesintisiz olarak devam edip Pozantı'ya hiç uğramıyormu?

2-Pozantı gişelerden çıkmak gerekiyorsa, Yeniden otoyola nereden giriliyor?

3-Kemerhisar çıkışından sonra Ankara'ya devam etmek için E 5 yoluna hangi noktadan giriyoruz?

İnşaat halindeyken geçtiğimde Konya/Ereğli-Anakara makasına kadar çalışma vardı sanıyorum. Eğer açıklandığı gibi yol Kemerhisar'da bitiyorsa Çaykavak yokuşundan Ulukışla'ya mı iniyoruz? Yoksa Bor üzerinden Zengen kavşağından mı E 5 yoluna kavuşuyoruz.

Hocam yolu kullanan kişi pek yoktur malum yeni açıldı ama buradaki bir kaç soruyu cevaplayabiliriz genel tecrübeye dayanarak:

1- Yol mutlaka kesintisiz devam eder. Ben aksine hiç rastlamamdım.

2- Gişelerden çıkış olan yerde mutlaka girişte vardır.

3'ün cevabını bilmiyorum

• bu hafta niğdeden adanaya gitmeyi planlıyorum izlenimleri aktarırım sıkıcı ve eziyet veren bir yoldu onceden şimdi güzel oldu uzun yıllar emek verildi fakat değdi gerçekten.
    2017 Opel Astra K 1.6 Cdti 136 ps Dynamic - Sunroof - Manyetik Gri
  • Eveeeet arkadaşlar,dün sabaha karşı bu yoldan geçtim.Elimden geldiğince resim çekmeye çalıştım.
     Kemerhisar-Pozantı Otoyolu açıldı

Yolun mor-mavi-yeşil kısmını kullandım.

Konya üzerinden geliyordum,eskiden Konya-Aksaray yol sapağına geldiğimizde Adana'ya gitmek için sağa sapardık,artık direk karşıya,"Adana-Niğde"ye giriyoruz.Biraz dolandıktan sonra 3+1 şeritli yolumuza çıkıyoruz.130 km/h'da 1 dakika kadar yol aldıktan sonra tekrar sağa,"Pozantı-Adana"ya sapıyoruz.Yolun ilk 3-4 kilometresi açılış için biraz baştan savma yapılmış gibi.120-130 km/h'da araç sürekli zıplıyordu,yolun bu kısmını geçtikten sonra asfaltın rengi de değişiyor,kalitesi de.Aynı hızda aracın stabilliği artıyor.Yolda "BU YOL DEVLET YOLU OLARAK HİZMETE AÇILMIŞTIR"(Tribünlere oynamışlar) ve hız sınırı "90" tabelaları 2-3 defa karşınıza çıkıyor,yani yol parasız arkadaşlar.

Yola gerçekten çok emek harcanmış,ilk seferde aklıma kazınanlar "Kırkgeçit Tüneli 1-..-7" ve "Kırkgeçit Viyadüğü 1-..-15".Son olarak "Çakıt Tüneli"nden geçiyoruz.Canımız ciğerimiz "Gabari Kontrol"ü artık göremiyoruz,biraz geride kalıyor eski yolla otoyol paralel olana kadar."Tekir Su" ve "Şekerpınarı" da yolun sağında kalıyor.Lider Adana'dan tanıdığım bazı şoförlerle konuştum,sanırım artık burada durmayacaklarmış,Ereğli'nin girişindeki tesise kadar yola devammış.Yolun son 2 kilometresi ise geliş ile birleştirilmiş ve 2'ye bölünmüş,Adana'dan geliş tarafı için giriş tam bitmemiş.

Yol bittikten sonra eski Pozantı yoluna çıkıyoruz,(Adana'ya giderken)soldaki şalgamcıları ve kırmızı ışığı geçtikten sonra eski usül Pozantı otobanına giriyoruz.Yani yolu otobanla birleştirmemişler daha.Birleştirmek için viyadüğün ayakları yapılmış öyle bekliyor.

Elimden geldiğince dilim döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştım,umarım merak edenlerin az da olsa merağını giderebilmişimdir.

İlk kilometreler

Girdikten 1 dakika sonra

Pozantı-Adana'ya döndükten sonra

Kırkgeçit Tünelleri

Tekir Su

Şekerpınarı

Yolun sonuna geliyoruz

• Ellerine sağlık xradianx. Dostum çok teşekkür ederim. Umarım ben de yarın akşam ve Cumartesi akşam bu yoldan geçerim.

• İnşallah kazasız belasız gider gelirsin Taner abi.

Chery kimo 1.3 lusso
  • Evet, saydım 4 tekeri vardı

Emmoğlunun 307 hdi'nı aldım kuzen.
  • Pozantıdaki tünel restorantın önünden geçiyor mu bu yol? Kdz. Ereğliden Antakya ya (hanım köy) her gidişimde yol boyunca su dışında hiç bişey yeyip içmeden buraya kadar dayanıyorum bu restorantta ise hayatımın yemeğini yiyorum...Mangalda soğanı yoğurdu yeşilliği kebabı müthiş bir yer..Eğer bu yol ordan geçmiyorsa eski yolu kullanmaya devam ederim valla...
    Bu arada Ulukışla Pozantı yolunda az tehlike atlatmamışımdır nefret ederdim o yoldan hele Ereğliden çıktıktan sonra iyice yorulduğum kısma geliyordu o kısım..İyi olmuş yeni yol hayırlı olsun...

350 km Eskişehir Konya

silifke - konya yolu karaman üzeri çok daha kısa sürer yazılımcı, en fazla 3 saat sürüyor geçen yaz gittik geldik, diğer yoldan gidersen zaten sırf konya'dan ereğli'm üzeri otobana çıkman 2 saat sürer otobandan sonra mersin çıkışı 2 saat sürer (eskiden basınca 2 saatti şimdi rahat gidilir 160 falan gitmiştim) mersin çıkışı silifke de az değil bilirsin... değmez

ekleme: yol devlet yolu da tabelalar neden otoban tabelası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 19 Mart 2009; 15:54:38 >

• quote:

350 km Eskişehir Konya

silifkede yazlıkmı var neresinde belki aynı sitedeyizdir eskişehirden geleceksen ankara-konya-karaman-silifke istikametinden gel bizim alt komşu ankaradan o yolla geliyor çünkü

Chery kimo 1.3 lusso

• yepyeni yol araba süresim geldi valla
  • wallaha beni bu forumda bu zman kadar en cok sevindiren haber arabanın hakkını veremiyoruz bu yolda o kadar para verdik evolation aldık bura gelince araba sıradan bi arab gibi kullanılıyordu artık bekle beni pozantııııııı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.