Merhaba Arkadaşlar ben keman aldım ama çalamıyorum kapı gıcırdıyo gibi sesler çıkıyor nasıl öğrenecem bite nota yerleride yok mesela do re mi fa so la si gibi neye bakarak çalacam anlamadım parama yazık oldu
Nasıl aldın kemanı? Bir enstrüman dükkanına gidip gözünü kapayıp rastgele bir enstrüman mı seçtin? Daha kemanda "nota yerleri" (biz onlara "perde" diyoruz) olmadığını bile bilmiyorsan ne diye keman aldın hocam cidden merak ettim.
Bence sen hiç uğraşma hocam, kursa gitmeden öğrenemezsin zaten. Kursa gidersen de paran boşa gider, tabi senin bileceğin iş ama keman öyle "aa, hadi bir enstrüman çalayım, ne çalsam ne çalsam? Keman olsun." gibi bir enstrüman değil, oldukça zor ve yorucu bir enstrüman. Özel bir ilgin, isteğin yoksa çalamazsın, daha yay çekmeyi öğrenemeden bıkarsın. Tavsiyem şudur, kemanı sat, ya da birine hediye et. İlla bir enstürman çalacağım dersen de gitar, klavye falan al.
ShaG
kullanıcısına yanıt
Gözümü kapayıpta almadım kardeşim merak etme zaten bi ilgim vardı bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bu arada dalga geçmeni gerektiren bi konu değil ''biz ona perde diyoruz'' felan diyorsun öğrenmek için sorayım dedin yazdığına bak
Spoiler_
kullanıcısına yanıt
Dalga falan geçtiğim yok, niye dalga geçeyim? Daha keman hakkındaki en temel şeyleri bilmeden keman almışsın (perdesiz olması). Garibime gitti, hiç araştırmadan etmeden, "keman alsam acaba nasıl öğrenirim, öğrenebilir miyim" demeden keman alman ilginç geldi bana. İlgin varmış ama bir keman fotoğrafına bile bakmamışsın sanırım, baksan zaten perdesiz olduğunu bilirdin. Açıp keman hakkında bir iki bir şey de okumamışsın. Daha bunları bile yapmayan birinin kursa gidip, her gün en az bir saatini verip, bir enstrümana yıllarını verip o enstrümanı öğrenebileceğini düşünmüyorum, hele ki keman gibi oldukça zor bir enstrümanı. Yanılıyor da olabilirim tabii, kişisel düşüncelerim bunlar.
Üstteki mesajdaki tavsiyemde de ciddiydim. İlla bir enstrüman öğrenmek istiyorsan klavye veya gitar almanı tavsiye ederim. Ne kadar iyi öğrenebilirsin bilmem ama basit, hoş parçalar çalmaya başlaman çok uzun sürmez, kemanda düzgün bir ton tutturup "Daha Dün Annemizin"i çalmak bile birkaç yılını alabilir.