Şimdi Ara

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seccade Üzerinde Fotoğrafı - CHP'den Açıklama Geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
464
Cevap
5
Favori
13.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Montajlanmış Fotoğraflar...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seccade Üzerinde Fotoğrafı - CHP'den Açıklama Geldi

Fotoğrafın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camide ayakkabıyla namaz kılarken gösterdiği iddiası doğru değil. Erdoğan’ın kafası fotoğrafa sonradan eklenmiş. Fotoğrafın orijinalinde Erdoğan’ın bulunduğu yerde Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Mescid-i Haram’da 6 Temmuz 2016 tarihinde kılınan bayram namazı esnasında görülüyor.

Suudi Arabistan’da yayım yapan Al-Riyadh gazetesinin 6 Temmuz 2016’daki bir haberinden fotoğrafın orijinaline ulaşmak mümkün. Söz konusu haberde Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz Al Saud’un ülkedeki birçok veliaht ile birlikte Mekke’de bulunan Mescid-i Haram’da bayram namazını kıldığı bilgisi yer alıyor. Aynı haberde Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin de Ramazan Bayramı namazını kılanlar arasında ismi geçiyor. İlgili günde çekilen fotoğrafların tamamına yine bu haberde yer alan fotoğraflardan ulaşmak mümkün.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seccade Üzerinde Fotoğrafı - CHP'den Açıklama Geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 99 du ne ara 97 düştü kim o tepeyi terk edenler?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Müslüman olmadılkları için.
    99% müslüman ülkeyi kimlere emanet etmek istedilkleri belli işte.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

Sen Müslümansın ve seccadenin en ufak bir kutsallığı olmadığını bilmiyorsun ilginç.

Bak kültürel olarak hoş karşılanmaz, yanlışlıkla olmuş zaten o yüzden özürde dilemiş.

Lakin temiz ayakkabı ile seccadeye basıp namaz bile kılınır bilmiyorsan, seccade ise islam açısından hiç bir şekilde önemli değildir, ayakkabı ile namaz kılmakta seccadeye basmakta temiz olması koşuluyla caizdir,

• DarkTechno kullanıcısına yanıt
    sende inandın? Ellere bak önce

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önüne gelene küfreden ve evinde alkol koleksiyonu bulunan jahrein eleştirse ne olur ?

Bu kafayla size hiç oy vermezler.

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Erdoğan Allah mı düşmanlık olmasın? Bir tane hükümet yetkilisi tabi ki muhalefet yapılabilir insan. Erdoğan meta üstü bir noktaya ne zaman koydunuz?

Bayrak olsa konular değişir tabi. Seccade olayını da bu kadar abartmanız aslında sizin Erdoğan aşkınız değil mi?

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

Mesajı sildim. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 1 Nisan 2023; 12:53:27 >
  • Olayda eleştirilecek bir şey de yok, savunulacak da. Kimsenin inancına saygısızlık da yok. KK'nın özür dilemesi de çok gereksiz, özür diledi diye kimse kirli propagandadan vazgeçmeyecek. Seccadeye bastı diye oy vermekten vazgeçecek kimse yoktur.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Atatürk düşmanı adama laf anlatmaya çalışıyorsun. Onun için ülkenin bile bir değeri ve önemi yok. O işine gelince aklına gelir bu değerler.

• Seçime kadar böyle saçma sapan 10 hareket daha yapıp seçimi kaybeder.

• Bayrakta bir kumaş, kuranı kerim de kağıt parçası, Atatürk'un heykeli beton.
    Olaya öyle bakamazsın bazı değerler vardır değerlere saygi duyulması gerekiyor.
    Ha bence burda çok abartılacak birşey yok, art niyet olduğunu düşünmüyorum farketmemis olabilir seccadeyi o an ki kargaşadan dolayı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hadi hızlıca foto çekiniliyor. Bir şekilde anlamadın. Bakmadın yere farketmedin. Bunların danışmanı yardımcısı vs yok mu. Hiç mi dikkat eden yok böyle şeylere. Tut birini gezdir yanında herşeyi incelesin baksın. Ne saçma sapan olay. Zaten medya arıyor böyle şeyler. Ya arkadaş fotoğrafı çeken demi görmüyor bilerek mi çekiyorlar böyle anlamıyorum.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Sen seccadenin kumaş değerinden bahsediyorsun sanırım. Bense manevi değerinden bahsediyorum.

Ayakkabılarının temiz olduğunu, onlarla tuvalete girilip girilmedigini, yolda yürürken pis birseye basılıp basilmadigini nereden biliyorsun ki caiz diye fetva veriyorsun?

Zaten uzerinde konuşulacak bir konu olarakta görmüyorum. O şahıslardan daha fazlasını da görsem şaşırmam. Yazma sebebim bu tür olayları normal gösterilip, ama onlarda şunu yaptı diye bahaneler uretmelerine karşı cevap vermekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 1 Nisan 2023; 13:18:24 >
  • Anlatmak istediğime en yakın görüş.

Olayda eleştirilecek birşey yok zira "olay yok" aslında. Olay yoksa saygısızlık da yok, özür dilenecek birşey de yok ama işte siyaset.

Burada mesajları baştan aşağı okudum.

"Seccadeye ayakkabı ile basılınca ne olur" sorusuna bir tane aklı başında cevap alamadım. Hep "hoş olmaz, ayıp olmuş, kutsaldır" türünden boş, siyasi cevaplar.

Bir foruma üye olup mesaj yazabilen ortalamanın üstündeki üyeler bile bu durumdalar ise ben biraz daha uzak durayım, görmezsem, duymazsam, bilmezsem daha az yıpranırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 1 Nisan 2023; 13:43:48 >
  • EzioAuditoreDaFirenzee kullanıcısına yanıt

ÜZERİNDE NAMAZ KILINMAYAN SECCADE YOK MU?

SADECE GÜZEL OLDUĞU İÇİN DEKORASYON AMAÇLI; DUVARA, SANDIK ÜSTÜNE, YATAK ÜSTÜNE VEYA YERE SERİLEN ÇOK SECCADE VARDIR.

ÜZERİNDE NAMAZ KILINAN SECCADE'NİN DEĞERİ FARKLIDIR, KABUL. SAYGI DUYMAK LAZIM.

AMA GÜZEL DOKUNMUŞ, GÖZE HOŞ GELİYOR DİYE DEKORASYON AMAÇLI ALMIŞ. ONUN İÇİN SECCADE DEĞİL BİR KİLİM PARÇASIDIR.

SECCADE ÜZERİNDE NAMAZ KILMAK YERİNE DEKORASYON AMAÇLI KULLANILIYOR İSE BU KADAR KUTSANMASI TAMAMEN SAÇMALIKTIR.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.