Şimdi Ara

Kem gzlerden sakladığım klasörüm kayboldu. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. File Securer isimli bir dosya gizleme programı kullanıyordum. Bazı açıklarını yakaladım. Başka program denemeye karar verdim. Onları denerken mi oldu, yoksa başka neden mi, sakladğım klasör ortadan kayboldu? Bilgisayarımın D sürücüsünde idi. Normalde D sürücüm özelliklerinden bakınca 34 gb görünüyor. Sadece dosyaları seçip baktığımda 27 görünüyor. Yani benim kaybolan verilerim oralarda bir yerde.İki gün önce, x p 8-9 ay aradan sonra yavaştan çökmeye başladı. D sürüceme hiç bir şekilde ellemeden w i n 7 ye geçtim. Bu gün d sürücüme scandisk yaptırdım. Bir kayıp dosya verisi kurtardığını ve bir klasöre kopyaladığını yazdı. Fakat klasörü bulamadım. Ayrıca bir dosya yüklememe karşın 38 gb oldu D sürücüsü. Dosyalarımı nasıl kurtarabilirim acaba? W i n 7 bunu nereye kopyalamıştır öyle bir işlem yapmışsa? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

• Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm sekmesinden "Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Göster" seçeneği işaretledikten sonra "Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle(Önerilen)" kutucuğunun işaretini kaldırın. Onaylayın. Tekrar D sürücüsüne göz atın. Eğer dosyalarınızın ve klasörünüzün simgesi silik bir şekilde duruyorsa sağ tıklayıp özelliklere girip "Gizli" seçeneğinin işaretini kaldırıp onaylayın. Dosyalarınızın güvenliğini sağladıktan sonra tekrar klasör seçeneklerinden yaptığınız değişiklikleri geri alın.
  • İlk aklıma gelen şeylerden biriydi olmadı kardeş. Program klasörü kilitleyince uzantısını hrd yapıyordu. Tek dosya olarak ve üzeinde kilit işareti vardı. Nero da dosya yazdırırken onun yine klasör olarak göründüğünü farkettim. Açığını öyle yakalamıştım. :(
  • Yerini ve adını biliyorsanız windows gezgininin satırına adını yazıp enter'a basın. O isimle bir "yazıcı" görünecek. Sağ tıkla zipleyin. Sonra zip'i öncekinin üzerine tekrar açın.
  • WinRAR'ı açın. WinRAR'ın kendi gezgininden D sürücüsüne ulaşın. WinRAR gizli dosyaları gösterdiği için sizin dosyalarınızı da gösterebilir. Bir de öyle deneyin. yada dosya kurtarmanın en güzel yollarından biri sistemi Linux CD ile başlatın. Ubuntu gibi. Ubuntu'nun kendi gezgin arayüzünden o konuma ulaşıp dosyalarınızı görebilirsiniz.
  • Cevaplar için teşekkürlerhemen deniyorum. Yazarım sonucu iki cevabında.
  • Bunebu w i n 7 var şu an bilgisayarda. Dediğin gibi adres sütununa klasörün ismini yazdım, enter ledim, böyle klasör yok yazdı. Kilitli dosya haline gelirken uzantısı .hrd oluyordu bu şekilde de yazdım, sonuç olumsuz.
    Superdeve w i n r a r 3.91 kurdum. Adres satırında yerini belirttim fakat gelmedi. Elimde b a c k t r a c k 4 dvd si var onunla başlatıp bakacağım. Başka aklınıza gelen yollar varsa yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerbilo -- 13 Şubat 2011; 12:31:58 >
  • B a c k t r a c k 4 de işe yaramadı arkadaşlar. B a c k t r a c k 4 içinde adres sütununa klasör ismini de yazdım fakat nafile görünmüyor. Yer kaplıyor şu an hdd de. Fakat ortaya nasıl çıkaracağım bilemiyorum.
  • Pardus'la falan (yüklemeden, CD'den) açsan görünmez mi acaba.

Bir de tam anlatamamış olabilirim. O klasörün olduğu yere kadar normal yollarla gideceksin. Herşey görünüyor, bir tek o görünmüyor. Oraya kadar... Sonra Windows Gezgini'ndeki adres başlığının en sonundaki ( / ) işaretinden sonraya gizli klasörün adını yazacaksın. (Tabi bu XP'de oluyordu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunebu -- 14 Şubat 2011; 13:30:27 >
  • Elimde pardus dvd de vardı. Fakat kurmadan açılır mı onu bilmiyorum. Onu da deneyeyim. Dediğin gibi w i n 7 de bulunduğu yere kadar geldim. Sonra kendi klasör ismini yazdım çıkmadı, bulunamadı diyor. X P olan bir sistem var ona bağlayayım bakalım. Bir de bir kez daha söyleyeyim, klasörü kilitlerken program örneğin, abc.hrd yapıp simgesini de kilit yapıyordu. Cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerbilo -- 14 Şubat 2011; 21:32:39 >
  • XP'de olur
  • Gizli olmalarına rağmen benim klasör Nero CD/DVD yazma programında da hep görünürdü ama yazdırmayı denemedim hiç.
  • o kadar gizleyecek ne vardı o dosyalarda deneme için 5 GB gizlemiş olamazsın
  • Zaten gizlemiştim. Bunebu dediğin gibi açıklardan birisi oydu. Aynı açığı şimdi bulmaya çalışıyorum, şimdi uyuzluğuna görünmüyor. Bu yüzden başka program denerken sorun çıktı. Herkesin ulaşmasını istemediğim cep tel, fotoğraf makinesi resimlerim ve özel bilgiler şifreler, dökümanlar filan vardı. Zaten başka değersiz bir şey olsa sallamam bu kadar. Hatıra olacak resimler. Şimdi pardus CD sine bakayım hemen. Ardından da x p li hdd ye bağlayayım hdd yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerbilo -- 15 Şubat 2011; 16:35:54 >
  • Pardus 2007.2 cd si vardı fakat kurmadan kullanılmıyor. X P makineye de hdd yi takmayı bakalım artık ne zaman uğraşacağım¿ Onun da pek olacağını zannetmiyorum. Çünkü format atmadan önce nero ile filan zaten kontrol etmiştim. Zaten kaybolduğunda X P yüklüydü. Hayırlısı olsun, ne diyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.