Şimdi Ara

Kekemelik ve Üniversite - Yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene lise sondayım , seneye üniversiteye gideceğim inşallah . Ama üniversite hakkında tedirginliklerim var , öncelikle ;

Kekemeyim . 2 Yaşımdan beridir de bu durumla uğraşıyorum . İlkokul ve Lisede beni çok uğraştırdı . Doktorlara , psikiyatristlere hatta üfürükçülere bile gittim , ama düzeltemedim .

Ve üstüne üstlük ingilizce bölümü istiyorum .. Aslında öğretmenlik okumak istiyorum ama eğer bu durumu düzeltemezsem o halimle öğretmen olmak istemiyorum , tabi olabilirsem .. Bu yüzden ingiliz dil ve edebiyatı bölümü okumayı düşünüyorum fakat ailem istemiyor , " Napacaksın ingiliz dil ve edebiyatı okuyup ? " deyip duruyorlar . Babamın cnc iş yeri var orda çalışmamı istiyor . Hayatım boyunca her yaz tatilimi dükkanda işçi gibi çalışarak geçirdiğim için artık makine görünce midem bulanmaya başlıyor . İstemiyorum , ama zorla o bölümü okumamı istiyorlar .

Birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim

1. Üniversitelerde sözlü varmıdır ? Derslerde hoca hiç ayağa kaldırıp sen şunu söyle falan der mi ? Yoksa herkez dersi dinleyip çıkar mı ?

2. İngiliz ve dil edebiyatının alanları nelerdir ? Çok araştırdım ama herkez " her alanda calısabilir " dediği için tedirgin oldum.

3.Üniversitelerde yoklama var mıdır ?

4.Aranızda hiç kekemeliği atlatmış olupta üniversite okuyan var mı ? Hiç geçer mi bu sıkıntı ?

Ne yapmalıyım ondan da emin değilim , Ailem sürekli sıkıştırıp duruyorlar istediğim bölümde okumamı istemiyorlar ama bende istediğim bölümde okumaktan korkuyorum . Öğretmenlerle tek başımayken fazla sıkıntı olmuyo ama bütün sınıf önünde konuşmam gerektiğinde çok takılıyorum .

Sonuç olarak demek istediğim şey bu kekemelik hic geçer mi ? Bu ingilizce bölümünü bırakıpta makine falan mı okumaya çalışsam sırf millete rezil olmamak için ? Okusam bile sürekli sıkıntı yaşar mıyım ?

• 1) Dersini dinleyip çıkarsın dostum.
    3)imza kağıdı dağıtırlar sen imzanı atarsın , hoca yoklama almaz.
    4)Tuğba Özdanal var kekemeliği ve obeziteyi yenip üniversite okuyan, bi araştır istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Bölümüne göre değişir. Ben mühendislik okuduğum için öyle bi durumla karşılaşmadım.
    2-tercüman olabilirsin.yada formasyon alıp ingilizce öğretmeni olabilirsin.yada kendini geliştirip turist rehberi olabilirsin.
    3-Bölümüne,okuluna göre değişir.kimi okullarda yoktur,kimi okullarda vardır. Olsa bile hoca isim okumaz,kağıdı verir herkes sırayla imzalar olur biter.
    4-kişi varmı bilmiyorum fakat bu sorunla ilgilenen özel yerler var.özellikle büyük şehirlerde kekemelik kursları var,kişiyle özel olarak ilgileniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantomm -- 18 Ocak 2015; 21:00:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok saolun rahatladım vallaha :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.