Şimdi Ara

KEF vs BOSE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sistemler hakkında bilgisi olan var mı? KEF mi yoksa BOSE mi daha iyi ve daha net bir ses verir? daha önce kullanan olmuştur mutlaka. hangisini önerebilirsiniz ev sistemi için. çok pahalı bir sistem olmasın lütfen. 4 + 1 sistem düşünüyorum. hangi modeli önerirsiniz?

teşekkürler...

• ıkısıde cok pahalı markalar

ve modellerınıde yazarsan cevaplıyacak arkadaslar karsılastırma yapabılır .ve daha sğlıklı. vvp alırsın
  • ikiside birbirinden pahalı ürünler:D o yüzden ucuzluk bekleme. ikiside iyi ve temiz ses verir ama....
    boss un adı var KEF in sesi var:) gerçekten çok başarılı her türlü boss u yer. şahsen dinlemişliğim vardır. kef in 4+1 değil 5+1 leri mevcuttur. türkiyedede media markta satılmaktadır. ama ne yazıkki tam 5+1 değil parça parça. bir uydusu geçen gittiğimde 250tl idi şimdi gittiğimde 400tl idi nasıl iş anlamadım. ama yerinden kalkmıycak kadar ağır 2 kilo rahat var. kablonun kalınlığını ve kalitesini anlatmıycam bile. türkiye de sadece bir kaç profesyonel ses sistemi kuran yerler temin edebilyor. onlarında hepsi istanbulda anadolu yakasında.
    5+1 dersen KHT2005.3 modelini şiddetle tavsiye ederim. ödül üstüne ödül kazanmış bir modeldir.
  • İmzamda da görüldüğü bende Kef3005 var.Amadan önce MediaMarkt'ta Kef2005'i dinlemiş ve hayran olmuştum. Kef 3005'i aldıktan sonra, Yamaha 663 amfi ile birlikte kullanmaya başladım. Ancak açıkcası beklediğim sesi yakalayamadım. Şu an, bu kadar para vereceğime gider Harman Kordon alırım açıkcası...Sesleri birbirine çok yakın. Sırf haparlör bacağının çifti için 350TL istiyorlar üstelik
  • quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

İmzamda da görüldüğü bende Kef3005 var.Amadan önce MediaMarkt'ta Kef2005'i dinlemiş ve hayran olmuştum. Kef 3005'i aldıktan sonra, Yamaha 663 amfi ile birlikte kullanmaya başladım. Ancak açıkcası beklediğim sesi yakalayamadım. Şu an, bu kadar para vereceğime gider Harman Kordon alırım açıkcası...Sesleri birbirine çok yakın. Sırf haparlör bacağının çifti için 350TL istiyorlar üstelik

theraptorx fiyatları ne civarda bu dedigin sistemlerin? sen ne kadara aldın sistemi? 4+1 mi? amfi yokmuydu üzerinde?
  • KEF her türlü Bose'dan üstündür ses kalitesinde ancak Bose'un temel prensibi küçük hacimde yüksek ve kaliteli ses yaratmaktır. Eğer yer darlığı varsa veya estetik kaygılar varsa Bose iyi bir seçim olur ama türkiye'de hak ettiğinden pahalıya satıldığı bir gerçek. Bose aldığınızda ayrıca birde av receiver almanız gerekecek. Böylece fiyat iyice artmış oluyor. (Gerçi KEF'de de aynı durum ama Bose görüntü itibariyle multimedya sistemlere benzediği ve multimedya sistemlerde amfi dahili olduğunu için yanıltmasın diye uyarayım dedim)

Bu tip sistemlerle uğraşmak istiyorsanız ciddi bir bütçe ayırmanız gerekir özellikle KEF için ama sesin hakkını verir o da ayrı. Tamamen bütçe meselesi yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jbl amfi ve bass hakkında
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • magesuka yorum icin tesekkur ederim. eğer oyle aşırı bir maliyeti olursa vazgecerim. cunku ses sistemi icinde o kadar deli paralar harcamaya gerek yok. şöyle makul birseyler denk getirebilirsem alacagım. araştırıyorum. bir kac yere daha danısacagım. mediamarkt'ta satılıyormus sanırım kef ürünleri. orayada bir göz atmayı dusunuyorum.
  • Ewren, Benim sistemim 5+1 . Teşhir almıştım. Fiyatı bu halde bile 1.500 TL idi Yeniside 4000 TL civarıydı galiba. Ancak dediğim gibi bu kadar para vermek anlamlı gelmiyor. Araştırıp, fırsat kollayarak sende iyi bir set alabilirsin
  • ewren theraptorx sistemi 5+1 ve kef te de boss tada amfili gelmiyor. gelen ürünleri illaki vardır ama yine de tek amfi almak sesi daha iyi besliyceğini düşünüyorum.
    theraptorx KEF KHT 3005 iyi bir sistem acaba niye istediğin sesi yakalayamadın çok merak ettim. övülen bir sistemdir çünkü. acaba teşhir ürünü aldığın için bi sorun olabilrmi??
    yiyatlar arkadaşımızn dediği gibi uçuk:) tabii tek bir boyum kadar kolona 30-40 bin ytl verenler için değil ama bizim gibi orta halli insanlar için gayet uçuk fiyatlar.
    bende pioneer e bakmanı tavsiye ederim.4+1 tavsiyem pioneer LX01BD ama oda ne yazıkki 4 bin tl civarında:( en ideal LG LH-T7652SA modeli aynısını dayıma aldırdım 550 tl fiyatı içinde d sınıfı amfi var dvd player var usb girişi var. ses kaliteside gayet yeterlli. ztn müstakil evde oturmyosan yarısını dahi açamıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ewren

magesuka yorum icin tesekkur ederim. eğer oyle aşırı bir maliyeti olursa vazgecerim. cunku ses sistemi icinde o kadar deli paralar harcamaya gerek yok. şöyle makul birseyler denk getirebilirsem alacagım. araştırıyorum. bir kac yere daha danısacagım. mediamarkt'ta satılıyormus sanırım kef ürünleri. orayada bir göz atmayı dusunuyorum.

Rica ederim. Bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Mesela uygun fiyatlı set olarak Jamo s606 tavsiye edebilirim ama piyasada nerden bulabilirsiniz bilgim yok araştırmak lazım. Eğer stereo sistem kurayım derseniz yaklaşık 2000 ytl civarına Klipsch RF52 + Stereo amfi çok iyi bir seçim olabilir.
  • logitech z5500 ve LG HT903TA nasıl arkadaslar? bunları tavsiye ettiler. fiyatları da oyle cok ucuk degil. siz ne dusunursunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmert0

ewren theraptorx sistemi 5+1 ve kef te de boss tada amfili gelmiyor. gelen ürünleri illaki vardır ama yine de tek amfi almak sesi daha iyi besliyceğini düşünüyorum.
    theraptorx KEF KHT 3005 iyi bir sistem acaba niye istediğin sesi yakalayamadın çok merak ettim. övülen bir sistemdir çünkü. acaba teşhir ürünü aldığın için bi sorun olabilrmi??
    yiyatlar arkadaşımızn dediği gibi uçuk:) tabii tek bir boyum kadar kolona 30-40 bin ytl verenler için değil ama bizim gibi orta halli insanlar için gayet uçuk fiyatlar.
    bende pioneer e bakmanı tavsiye ederim.4+1 tavsiyem pioneer LX01BD ama oda ne yazıkki 4 bin tl civarında:( en ideal LG LH-T7652SA modeli aynısını dayıma aldırdım 550 tl fiyatı içinde d sınıfı amfi var dvd player var usb girişi var. ses kaliteside gayet yeterlli. ztn müstakil evde oturmyosan yarısını dahi açamıyorsun.

Teşhir olması ile alakası yok.İki haparlörde sorun vardı .Onu düzelttiler. Sorunun nedenini bulamadım ama benim için hayalkırıklığıydı açıkcası. Geçen gün MediaMarkt'ta çok sıradan bir sistemin sesi çok daha güzel geliyordu. Bu iştende anlamadığımdan dolayı çokta ilgilenemedim açıkcası

• Kef, Bose, Klipsch aynı satırda veya başlıkta olmaması gereken üç ayrı karakterde hoparlörler. 4.1 gibi bir sistemin mantığı nedir? 5.1 yada 2.0 yada 2.1 güzel. Ama 40 metrekare bir odada kullanılmayacaksa 4.1 niye? Muhtemel 5.1 den daha pahalıya gelir.

Bence forumdaki başlıkları biraz okuyup bu işten ne beklemeniz gerektiğini daha iyi anlayıp bir şeyler almaya başlayın. Yoksa aldığınız şeyin sizi mutsuz edeceği %100.

theraptorx,

Senin hoparlör ayarlarını bir birlikte yapmamız gerekiyor sanıyorum. Çünkü Kef setin gayet başarılı. Hatta şu kadar iddia edeyim, Mediamarkt ta dinlediğin bir başka hazır setin sesinin daha iyi olması mümkün değil. Çünkü daha üst düzey bir hazır set satmıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmert0

ewren theraptorx sistemi 5+1 ve kef te de boss tada amfili gelmiyor. gelen ürünleri illaki vardır ama yine de tek amfi almak sesi daha iyi besliyceğini düşünüyorum.

eskişehir media markta kef 3005+pioneer amfi+pioneer dvd 3000 ytl idi hata görevlilere özellikle sordum fiyatta yanlışlık mı var diye hayır fiyat budur dediler baya uygun gelmişti bana

• bowers wilkins : şaka gibi hemen alsaydın
    sonra illa birine satardın
    eskişehirde ilk açıldığı zaman falandır. ilk açıldığında arkadaşlarım çok ucuza tv almışlardı ordan.
    ist. beylikdüzündeki media marktada harman kordon kampanyası vardır 1.500 fln dır şimdi 3.000 ten aşağı yok. arada esiyo media markete yapıyor öyle şeyler.

theraptorx : bende öyle sistem olcak seste sorun olcak uykularım kaçar valla:) fazla takıntılıyım sanırım.
    altanpsx arkadaşımız yardımcı olur ihşallah.

• quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Mediamarkt ta dinlediğin bir başka hazır setin sesinin daha iyi olması mümkün değil. Çünkü daha üst düzey bir hazır set satmıyorlar.

Altanpsx, BOSE ACCOUSTTIMASS 15 veya 10 serisi ile KEF in paket sistemini performansları açısından kıyaslama şansınız oldu mu?
  • Malesef ama kıyaslamadan dahi Kef bence hifi adına daha doğru bit tercih olur diye düşünüyorum. Ancak aldığın fiyat önemli tabiki.
  • BOSE ACCOUSTTIMASS 15 veya 10 serisinin sinema performansı başarılıdır. Fiyat açısından ise abartılı fiyata sahip. O parayı hak edermi ? Kişiden kişiye değişir. Bose yi stereo için tercih etmek hayal kırıklığı yaratır diye düşünüyorum. Paket halinde satılan 5.1 satelite sistemlerde stereo için çok fazla beklentiye girmemek gerekir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

KEF her türlü Bose'dan üstündür ses kalitesinde ancak Bose'un temel prensibi küçük hacimde yüksek ve kaliteli ses yaratmaktır. Eğer yer darlığı varsa veya estetik kaygılar varsa Bose iyi bir seçim olur ama türkiye'de hak ettiğinden pahalıya satıldığı bir gerçek. Bose aldığınızda ayrıca birde av receiver almanız gerekecek. Böylece fiyat iyice artmış oluyor. (Gerçi KEF'de de aynı durum ama Bose görüntü itibariyle multimedya sistemlere benzediği ve multimedya sistemlerde amfi dahili olduğunu için yanıltmasın diye uyarayım dedim)

Bu tip sistemlerle uğraşmak istiyorsanız ciddi bir bütçe ayırmanız gerekir özellikle KEF için ama sesin hakkını verir o da ayrı. Tamamen bütçe meselesi yani.

doru soze ne denır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.