Şimdi Ara

KEF LS-50 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
12.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok sizde anlarsınız o kadar da mütevazi olmaya gerek yok o kadar zaman alacak farkındalıklar değil bunlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Yok sizde anlarsınız o kadar da mütevazi olmaya gerek yok o kadar zaman alacak farkındalıklar değil bunlar..

    Tabiki özellikleri karşılaştırabiliyoruz ama tecrübe olmadan hangisinin ne tür bir ses vereceğini bilemiyoruz. Örneğin; el-34 lamba ile kt-88 i ben karşılaştırsam ilk başta kt-88 daha üst model diye bakardım ancak yeni öğrendiğim bişeyde küçük olmasına rağmen el-34 lambanın üstadlarca kabul görmüş kalitede bir lamba olduğuymuş. böyle böyle bakınıyoruz işte :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Gule gule kullanin hoparlorlerinizi, fakat sony avr ile mumkunse surmeyin onlari cunku avr niz sony 1200es bile olsa maalesef bu hassasiyette bir hoparlor icin yeterince çıkış saglayamayacaktir buyuk ihtimalle...youtube da cok iddiali bir kef ls-50 videosu var ama surdukleri ampli nad'in en ust seviye stereo amplisi yaklasik degeri galiba 16.000 tl
    aslında kağıt üzerinde, hoparlörlerin maksimum çıkış gücü olan 100 watt'ı karşılamaktalar. fakat burada farklı dinamikler devreye giriyor anladığım kadarıyla, minimum impedance, vs. gibi... sonuç olarak, sizin de dediğiniz gibi, oldukça kötü performans vermekteler şu an. ilerleyen vakitlerde uygun bir amfi almayı düşünüyorum. peachtree audio nova 125, wadia 151 powerdac ve henüz modellerinden emin olamadığım bilimum nad denemek istiyorum. sonrasında, muhtemelen bas performansı beni tatmin etmeyeceği için de, rel t7-9 veya kef r900b gibi bir sub ile birlikte kullanmayı planlıyorum; şimdilik :) amfi ve sub için görüş ve önerilerinizi beklerim.

    bu arada, sony str-da1200es ile bile ses inanılmaz berrak, sahnesi oldukça geniş. tek sıkıntım alt frekanslarda. yeterince doygun gelmiyor malesef bana. doygun doğru terim olmayabilir, pek odyofil sayılmam :)




  • Sn.Teddy; Ürünün hakkıyla sürüleceği ampli Sony 1200es değil demek istemiştim.. Yoksa zaten belli kurallara bağlı kalınarak üretilen her ampli iyi ses verir az çok ki Sony 1200es de bir AVR olmasına rağmen kötü bir ampli değildir zaten.. Alt frekansları ne yaparsanız yapın belli bir seviyenin üstüne çıkaramayabilirsiniz...Onun yerine sisteme subwoofer eklemek ve devreye gireceği frekans aralığını kef'in alt frekans aralığının bittiği yerden biraz daha öncesine ayarlamak sıkıntınızı çözebilir.. Multimedia sistemler hariç hifi sistemlerimde sinemada bir dönem kullandığım "Quadral active 75" hariç stereo'da subwoofer hiç kullanmadım ve kullanmayı da zannedersem düşünmüyorum o yüzden subwoofer tavsiyesi vermem doğru olmaz. Ama Rel'in subwooferlarının çok iyi ve çok tercih edilen modeller olduğunu biliyorum..Bütçenizi yazın cevap veren olacaktır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Aşağıdaki specler kef'e yakışmayan specler alt frekans cevabı da epey yetersiz gözüküyor ve ürünün hassasiyeti de çok çok düşük...Ama dinlemeden yorum yapmamak lazım tabii.. Orta halli bir lambalı ile kullanmak isteyenler bence bu ürünü hiç düşünmesinler hem hassas değiller hem de zaten düşük olan alt frekans cevabı lambalı ile iyice yumuşayıp kaybolacaktır..

    Frequency response (±3dB): 79Hz - 28 kHz
    Sensitivity (2.83V/1m): 85dB



     KEF LS-50




  • Hi-def-man; benim yukarida yazmis oldugum "orta halli bir lambaliyla kullanmayi dusunenler ls-50 yi pek dusunmesinler" cumleme istinaden mi bu fotoyu paylastin acaba? Eger oyleyse neymis bakalim bu fotodaki. orta halli lambali acaba? :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta halliden biraz fazla haklısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.delen

    Sn Teddy hayırlı olsun.
    Teknik bilgi ve tecrübesi olan ne güzel anlatabilmiş. Sadece bas konusuna katılamıyorum(ürünün boyut ve raf tipi olduğunu düşünerek)

    Resim çektim sonunda onu da eklemek istedim.
    Not: Bas konusunda bu kadar ısrarcı olmamı yanlış anlamayın, yukarıda da belirttiğim gibi boyutlarını ve bas driver'ın çapını dikkate alarak söylüyorum. Aslında ben ölçülü olduğu sürece yüksek bası(sinema düzeninde) seviyorum ve bu ihtiyacı alt kattaki sinema odasında gideriyorum

     KEF LS-50 KEF LS-50

    Çok güzelmiş güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Hi-def-man; benim yukarida yazmis oldugum "orta halli bir lambaliyla kullanmayi dusunenler ls-50 yi pek dusunmesinler" cumleme istinaden mi bu fotoyu paylastin acaba? Eger oyleyse neymis bakalim bu fotodaki. orta halli lambali acaba? :-)

    Alper selam kayıptın ne zamandır, Hoşgeldin.

    Aslında Hi-def-man bir miktar haklı yazdıklarını okuyunca genel olarak çıkan yorum Ls 50 lerin pek alınası olmadığı mantığını hissetiriyor.
    Ki bencede Ls50 ler bundan daha iyi yorumları hak ediyor, Hatta genel kanıya bakılırsa yabana atılacak hop lar değil, Yorum ve incelemeler bu yönde, CemYılmaz ile görüştüğümde ülkemizde ki satış oranı dahi çok ciddi adetler olduğundan bahsetmişti.
    Yanlız şuna katılıyorum özellikle bas sevenler mutlaka sterio için üretilmiş bir sub ihtiyacı hissedecektir.
    Üstelik emin ol bizim bots bu hop u sürer




  • 13 cm surucu ve 10 litre bile olmayan ic hacim. Bu yapıyla hicbir kabinden oyle buyuk alt frekanslar alamazsınız. Mucize beklememek lazım.
    85 dB SPL cevabı ve 8 ohm olması zayıf amfilerle sıkıntılı olabilir. Ayrıca 8 ohm olması guzel bir unsur.
    Ama standart 8 ohmda 50 watt amfi cok rahat besleyecektir.
    Toplam ses kalitesi acısından bakıp degerlendirmek lazım. Muhendislik ayrıntılarına ve kabin yapısına bakınca kaydadeger bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Nisan 2013; 14:48:47 >
  • Keyman; hi-def-man ne dedi ki dediklerinde haklı diyorsun? Sadece lambali ile match edilmiş bir cift ls-50 fotosu koymus :) gunumuzde neredeyse 86 dB asagisi urun kalmadi derken 85db hassasiyette sahip ve sadece 79hz e kadar inebilen bir hoparlore 2800tl fiyat bicilmesi bana biraz abes geliyor ama yine de dinlemeden yorum yapamam belki de dinledikten sonra cok begenecegim belki de daha sonra ovguler yagdiracagim :) Benim vurguladigim noktalar cihazin speclerine bakarak yaptigim kisisel yorumlardir sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15m2 civarında bir oda için güzel bir seçim olabilir. Boyutları ve sürücü çapı düşünüldüğünde her ne kadar hassasiyeti düşük olsa da amfi zorlayacak kadar ileri gidecek kimse olacağını sanmıyorum sonuçta dediğin gibi 79hz alt frekans limiti onu satellite hoparlörler seviyesine atıyor.
    Kullanım alanı kısıtlı bir monitör hoparlör böyle değerlendirilmeli bence orkestral müziklerin altından kalkabilecek bir yapısı da yok hani...
  • Merak ettiğim bir başka nokta da şu; dinleyenler veya durumun farkında olanlar söylesinler Kef'in o eski efsanevi "Q ve IQ" serilerinden daha büyük keyif alıyorlardı galiba insanlar onlar da aynen bu yapıdaydılar ama sahneleri çok daha geniş ve tamamen üç boyutlu idiler.. Kef'in bu yeni serileri sanki onlar kadar başarılı olamadılar galiba çünkü hem kullanan sayısı epey az hem de cihaz tavsiyelerinde hiç adı geçmiyor bu kef'lerin (yeni seri Q300-500-700-900 den bahsediyorum)

    hi-def-man; söylediklerine katılıyorum düşük m2'lerde nearfield monitor olarak kullanılabilirler yada küçük ve yer sıkıntısı olan salonlarda da tercih edilebilirler.. Alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun diliyorum bildiğimiz gibi video bu devirde en çok paylaşılan medyalardan biri eğer olur da bir iki video çekip paylaşırlarsa hayır demeyiz




  • Kullanmadigim ya da dinlemedigim hicbir urune yorum yapmam fakat anlamadigim noktalari sorarim.
    Arac icin uretilmis hoparlorlerde bile tek yol-iki yol ve uc yollu inanilmaz fark ortaya koyarken tek yollu ve tek suruculu bir urunden tum beklentileri saglikli alabilmek ne oranda mumkundur! Hifi tanimina ne kadar sadik kalabilmis acaba! Bir bilimci olarak aklima ainstein sozu geliyor (sakiz cignerken merdiven cikamiyorum) yani ayni anda birkac isi birden yapamiyorum... Gunumuz muhendisleri beyin yuzde ve birikimlerini daha fazla kullaniyorsa dolayisiyla zoru basariyorsa saygi duyarim.
    Derseniz ki bose am5 yerine onun yaptigini daha az kablolama ve sub suz bu urun cozdu onu anlarim. O zamanda bose am5 icin negatif olgular film seridi gibigecer zihnimden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Kullanmadigim ya da dinlemedigim hicbir urune yorum yapmam fakat anlamadigim noktalari sorarim.
    Arac icin uretilmis hoparlorlerde bile tek yol-iki yol ve uc yollu inanilmaz fark ortaya koyarken tek yollu ve tek suruculu bir urunden tum beklentileri saglikli alabilmek ne oranda mumkundur! Hifi tanimina ne kadar sadik kalabilmis acaba! Bir bilimci olarak aklima ainstein sozu geliyor (sakiz cignerken merdiven cikamiyorum) yani ayni anda birkac isi birden yapamiyorum... Gunumuz muhendisleri beyin yuzde ve birikimlerini daha fazla kullaniyorsa dolayisiyla zoru basariyorsa saygi duyarim.
    Derseniz ki bose am5 yerine onun yaptigini daha az kablolama ve sub suz bu urun cozdu onu anlarim. O zamanda bose am5 icin negatif olgular film seridi gibigecer zihnimden.

    LS50 tek yollu değil ki.
    2 yolludur sadece coaxial yapıdadır.




  • Firma bu modeli flagship olarak lanse etmiş. Bu durumda tüm üretim aşamalrında standartın üstünde bir yaklaşımla durulduğunu düşündürtüyor bana. Çok da şık görünüyorlar gerçekten.
    Küçük hacimli ve denildiği gibi yakın dinlemeler için ideal olabilir.
    Ben her ne kadar bir türlü Kef lerin ses rengini kendime yakın bulamadıysam da
  • O zaman daha MAIDSTONE dinlememişsin demektir


     KEF LS-50
  • Kef iyidir, Candır sevilmezmi
  • Gerçekten güzel bir hoparlör.Tartışmaya gerek bile yok.Daha denemedim fakat yorumlar bu yönde.Bende şuan Denon PMA-510AE ile KEF Q700 kullanıyorum.Daha çok olmadı kuralı sistemi.1.5 sene falan oldu.Memnunum sistemden fakat bu hoparlörlerde beni cezbetti biraz.Acaba ha Q700'leri elden çıkarıp bu çifti alsam mı diye düşündüm fakat Q700'deki bass performansını bundan hiç alamam heralde.Birde Denon'un giriş seviye amfisi ile Q700'ler iyi uyum sağladılar.LS-50'de Denon'la uyum sağlar mı ? Düşündürücü.Onun altına çok iyi bir amfi de almak gerekir mi ? Bir de yerleşimi nasıl olur acaba ha ? Gerçi en doğru yerleşimi sağlamak neredeyse imkansız ama genede bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Kullanmadigim ya da dinlemedigim hicbir urune yorum yapmam fakat anlamadigim noktalari sorarim.
    Arac icin uretilmis hoparlorlerde bile tek yol-iki yol ve uc yollu inanilmaz fark ortaya koyarken tek yollu ve tek suruculu bir urunden tum beklentileri saglikli alabilmek ne oranda mumkundur! Hifi tanimina ne kadar sadik kalabilmis acaba! Bir bilimci olarak aklima ainstein sozu geliyor (sakiz cignerken merdiven cikamiyorum) yani ayni anda birkac isi birden yapamiyorum... Gunumuz muhendisleri beyin yuzde ve birikimlerini daha fazla kullaniyorsa dolayisiyla zoru basariyorsa saygi duyarim.
    Derseniz ki bose am5 yerine onun yaptigini daha az kablolama ve sub suz bu urun cozdu onu anlarim. O zamanda bose am5 icin negatif olgular film seridi gibigecer zihnimden.

    Tek surucu bu isin ideal noktasi. Yapmak pek mumkun degil, yada zaafsiz yapmak. Einstein ornegi olmamis. Neden onuda anlatiyim;

    Kulagimiz sesleri bir butun olarak algilar, yani tizleri, baslari, midleri ayri ayri degil. Dolayisi ile dogala yakin bir uretiminde tek bir noktadan, surucuden yapilmasi ideal noktaya daha yakindir. Uzun uzun yazmayi cok sevmiyorum. İnternette konuyu arastirin onlarca kaynak bulursunuz. Ayrica pasif crossoverlar basli basina problem. Tum driverlarin top to bottom uyumlu olmasi problem vs vs. Ne kadar cok surucu o kadar zor. Neyse uzun yazmaya basladim..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.