Unuttuk bak bildirmeyi buradan :D Aynı zaten beta ve geliştirici kanal ile, aynı notlar. |
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (818. sayfa)

-
-
3.9.1 ile çok fazla CRC hatası ve kopma sorunu yaşıyordum. 3.9.2'yi hemen kurdum umarım faydası olur.
-
SNR otomatikte kullanıyorum 3.9.1 versiyonu 3.8.x versiyonlarına göre SNR'yi dahada alta çekiyordu. Ayrıca SNR'nin çok sık anlık değiştiğini gördüm; diğer versiyonların hiç birinde bu kadar anlık değişikliğe şahit olmamıştım. CRC olarakta otomatik SNR'de 3.8.x versiyonlarına göre 3.9.1 daha az hata veriyordu. 3.9.2'yi yeni yükledim bakalım bu versiyon nasıl davranacak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Önceki sürümlerde buna 3.8.x dahil, otomatiğe aldığımda hat 10 saniye bağlı kalıp binlerce CRC hatası oluşturup hattı kesiyordu. Hatta arka arkaya yapmaya başladı ve hat komple kesildi. 6 saat açtırmak için uğraştım. Turknet olunca müdahale geç oluyor maalesef.
3.9.1'de otomatik denediğimde 8 alıyor, ama ne olur ne olmaz diye el ile 8 atadım. 4-5-6-7 'den hiç bir farkı olmuyor. 12 saat içinde binlerce CRC hatası oluyor ve bağlantı kesiliyor. Hepsinde aynı. 3.8.5'de böyle bir sorunum yoktu.
-
Ana modemden ethernet kablosu ile,keenetic'in mavi ethernet girişine bağlantı yaptığımızda,keenetic router moddada olsa ,acces point moddada olsa interneti alıp wifi den dağıtmaya başlıyor.peki bu iki mod'un farkı ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer uzun süreli şekliyle denemediyseniz otomatiğe bir şans verin. Üstadın üstteki mesajında yazdığı gibi dtm kodunun değişmesi ile saha dolabından gelen taleple SNR'yi anlık değiştiriyor. Ben sürekli otomatikte kullanırım daha önce otomatik SNR değişimine web arayüzünde hiç şahit olmamışken 3.9.1 sürümünde saniyeler için gözümün önünde bir iki SNR değişimi oldu. Eğer saha dolabı ile modeminiz çok barışık değilse bu özellik (otomatik SNR) ilaç gibi gelecektir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önceki mesajda yazdığım gibi, şans vermek hattın gitmesi ile sonuçlanabilir. Bu yüzden risk alamıyorum.
Hat yada saha dolabı ile ilgili bir problem olsa 3.8.5 sürümünde 15 gün kopmadan çalışmazdı. Muhtemelen güncellenen DTM ile alakalı bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Aralık 2022; 10:56:46 > -
Biri router biri erişim noktası modu.
Direk bağladığınızda Keenetic çakışma olmaması için muhtemelen bir önlem alıyor ki sorunsuzca kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Lakin 192.168.1.1 varsayılan ağ da çakışma yapması lazım.
Router modunda tüm özellikleri (routing, dns, cihaz yönetimi vs) kullanabilirsiniz.
Erişim noktası modunda ana kontrolcü (ana cihaz) erişim noktasını yönetir. Ana kontrolcünün bir kolu olur. TÜm ayarlarınızı sadece ana kontrolcüden yapmanız yeterli olur.
-
Kablonet kullanıyorum,192.168.0.1 varsayılan olduğu için çakışma yapmadı o zaman.lakin acces point modu gereksiz oluyor bu durumda,router moduda aynı işi yapıyor,hatta fazlasını da yapıyor.
Ama ne varki ilk kurulum sihirbazinda acces point modu çıkmıyor, VDSL bir modeme bağlı kurulum yapmış olsam,cakisicakti ve kuramiycaktim.kurulum yaptıktan sonra web arayüzünden mod değişimi yapabildim.app uygulamasindada mod değişimimde acces point modu yok.
Daha ilginç olan ise,acces point modunda,router modundan daha yüksek wifi sinyali yayıyor.ayarlardandir deme hemen,wifi ayarlarını (kanal, genişlik vs) sabit ayarlarda kullanıyorum her zaman.modem ve router yeride milimetrik olarak bile değişmiyor.
İlk kurulum sihirbazında mod değişimi mevcut olmalı. Mobil uygulamayı kurulum ve ayar değiştirmekten öte sadece takip etme amaçlı kullanıyorum. Yorum yapamayacağım.
VDSL bir modeme kurma ile de alakası yok. Siz tapolojinizi bilerek işe başlamalısınız. Lakin daha önceki yanlış kurulumlarda gözlemlediğim Keenetic 192.168.1.1^'de iken bir başka Keenetic router modunda bağlayanlarda cihazın çakışmadığını görmüştüm. Buna istinaden önceki yorumu yapmıştım.
Lan to wan olarak kullanıyorsunuz. 2. bir Keenetic aldığınızı düşünmüştüm. Konu içinde arasıra yazdığınızı hatırladığımdan ötürü.
Router modunda 192.168.1.1 de çift nat yaparak kullanabilirsiniz ve tüm özellikleri kullanabilirsiniz. Lakin 192.168.0.1 e yönlendirme ve port ayarları yapmanız gereken durumlar olabilir.
Erişim noktası modunda kablonet cihazınız yönetir.
Sinyal ile ilgili değişiklik olması enteresan bir durum.
Router modunda backhaul kapatın olmadı. Zaten mesh sisteminiz olmayacak. Öyle deneyin.
destek@keenetic.com.tr den de bildirebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 28 Aralık 2022; 11:58:12 >
-
Bu soruma kimseden bir cevap alamadım. bari modemin komut satırına bilgisayar dışında ulaşabileceğim bir yöntem söyleyebilirseniz sevinirim.
-
firewall kuralı oluşturabilirsiniz.
keendnsadresiniz/a
örnek; e81.keenetic.pro/a WEBCLI açılır.
-
Diğer keenetic'ler yazlıkta,bunu evdeki infinity 401'e bağladım denemek için, haftasonu yazlığa gittiğimde,ordaki city'e mesh yapicam.
Bileşenlerden kullanmadığım alayını kaldiriyorum zaten ilk iş olarak,usb,reklam engelleme,mesh sistemi vs vs
Akşam router moda alıp tekrar deniycem,fonksiyonellik daha iyi oluyor çünkü, bağlı cihazları görme, hız atama vs vs
Cevap için teşekkür ederim. keenetic dns adresiniz dediğiniz arayüze giriş yaptığım adres mi yani 192.168.1.1 mi oluyor.
-
Domain Adı menüsü altında oluşturduğunuz ad ve dışarıdan erişim yetkisini açtığınızdaki adres. https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000400919-KeenDNS-service
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 28 Aralık 2022; 15:56:35 > -
Yılın son 2 gününde avantajlı rakam ve taksitli ödeme seçeneği ile Keenetic modellerine sahip olmak isteyenler, özel mesaj atabilir.
KYTECHNGAMING
Keenetic Türkiye Çözüm Ortağı / Partner Bayi
-
-
Yalnız bulut erişim ile de CLI ye ulaşabildim yazdıkları gibi olmadı enteresan :)
Teşekkür ederim yardımınız için.
-
Oto ' da bırakın. CGNAT Ip havuzunda iseniz Bulut olmalı. (bahsettiği de bu)
Auto'da kendi ayarlar.
WEBCLI erişirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 28 Aralık 2022; 16:23:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X