Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26.445
Cevap
425
Favori
1.063.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

üstad,aramızdaki değer farkı neden olmuş olabilir.Kullandığım hız 50 ise bu değerler sizce noraml mi ?
  • ozhanbayram kullanıcısına yanıt
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

modemde çok sıkıntı yaşadığımdan sorun buradaki hız ayarı olabilir mi?
    yani 35 yazan yerin değişimi sizce doğrumu_?
    kullandığım hız 50 ise bunu 50 olarak değiştirmek gerekmi?
    yardımcı olursanız memnun kalırım.teşekkür ederim
  • Merhaba
    Mobil uygulamada gönderilen ve indirileb kısmı sürekli sıfır sizdede bu şekildemi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

öncelikle modem şuan için hattınızın desktlediği hızı vermiyor, hattı servisle beraber iki ayrı modemle test ettik onlar daha yüksek sonuçlar verdi ,daha sonra ben snr yi düzenlediğimde hız diğer modemlere yaklaşıyor.

dün adsl hattında bende 3 defa kopmalar yaşadım ama sonra baktımki ben Türknet kullanıcısıyım upload hızı yükselmiş bundan sonra beta yazılımı yükledim şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım.

wifi mesafi kötü değil ama benim beklentim daha yüksekti ,bence bu konuda diğer modemlere göre bağlandığınız her yerden
    rahatlıkla internete girebiliyorsunuz.

ben beğendim memnunum , problemler genelde yazılımla alakalı onlarda çözülecektir diye düşünüyorum

teekkürler
  • KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model TavsiyeleriKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

bendeki ayarlar bu şekilde

• iege kullanıcısına yanıt
    Yeni başladığında sıfır tabi, ekranı tutup aşağı doğru sündür :)) geliyor güncelliyor. günlük trafik. wifi sistemden girip extra dsl i seçip abakrsan, saatlik günlük aylık vs internet trafik raporlarını görebilirsin.
  • SupernicK S kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığımız cihaz kurulumda otomatik güncelelrken 3..3.16 kuruyor. Ancak buradaki yazışmalarda okudum 3.4.15 Alpha da DSL modem kodu vs güncellenmiş. henüz formal sürüm çıkmamış. en son geliştirici sürüm 3.4.B0, bunu kur.
    bağlantı hızın öncelikle tam olması önemli ama o hızı tam alabilmek için servis sağlayıcının bölgedeki yoğunluğu uşaltığın sitenin yoğunluğu önemli. Korona nedeniyle dalgalanabiliyor.KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

• Merhaba arkadaşlar bu modemlerden herhangi birini superonline servisi ile kullanan var mı?

SO'nun verdiği huawei modem 5ghz yayını yakına yapabiliyor anca. Bu keenetic modemlerden birini alıp router olarak kullansam 5ghz yayın alanını artırabilir miyim?
  • duman472 D kullanıcısına yanıt
    merhaba
    tahminim sizdeki dağıtıcı uzak olduğu için SNR gürültü seviyesi değerleri oldukça düşük 7.9 / 14.5 dB ...
    yüksek ve stabil bir bağlantı için 10-15/25-30 dB civarında olması gerekir , diye düşünüyorum.
    eğer TTelekom dağıtıcı kutusu yakın ise bu kez de kablo/tesisat bağlantılarını kontrol/değiştirmek gerekir.
    bu değerlere göre kopmadan/stabil 50 Mbps hızı alıyorsanız gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 17 Nisan 2020; 12:16:12 >
  • Modemde VPN kullanan varmı acaba.

Yok hocam onlar adsl vdsl taşıyıcı ayarları yani protokoller diyelim. Siz nasıl bir problem yaşıyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak SNR ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. SNR'ler genelde karıştırılıyor. SNR analog hattın ses taşıma kapasitesi yani üretilen sesi(Gürültüyü) karşıya iletebilme seviyesidir. SNR Margin Bu taşınan sesin içindeki gürültü seviyesidir. SNR nin yüksek SNR MArgin in düşük olması iyidir. ANCAK santraldeki modemin karşılığında nasıl bir cihaz olduğu çok önemli yani temiz SNR üretemeyen bir cihazda 4 SNR MArgin bile gelse hızlı olamazsınız. 24 dB de 100 mbit bağlanmıştım. Şimdi 4 dB de 75 mbit bağlanabiliyorum. Her santralde maalesef iyi cihaz yok. Eğer hattınızda SNR sürekli oynuyor ve bağlantınız kesiliyorsa hat muayene edilmeli. SNR oynamıyor ve kötü bağlantınız varsa santraliniz dandik demektir.

Resimde görüldüğü gibi Üstteki SNR alltaki SNR Margin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozhanbayram -- 17 Nisan 2020; 14:37:47 >

• ozhanbayram kullanıcısına yanıt
    anormal derecede hızım düştü.Yani öncesinde eski ttnet modemiyle 50 hızın 45-47 sini alırken hız 4e düşüp .kopmalar yaşıyorum.Kullandığım servis TURKNET.
    cihaz için herkesin bu kadar olumlu konuştugu bir ortamda çok kötü bir deneyim yaşıyorum.İnternetten paylaşılan ayarları yükleyip deniyor.Bir yandan da Turknet hattımda skkıntımı var diye arız kaydıda bırakıyorum.Bugün eski modemi tekrar kurup deneyecegim.Sizin ayarlar hakkında önereceğiniz olmazsa olmaz ince ayarlar varsa paylaşırsanız çok memnun kalırım.
    Peki

Aşağıdaki gibi ek hat ayarlarına girin ve VDSL margin i 20db ye getirip denemeye başlayın bakalım kaç mbit bağlanacak daha sonra 20 den aşağı doğru seçerek test edersiniz. Yüksek Margin değeri hattın stabil bağlanmasını sağlar. Yani gürültü seviyesini tolere eder.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model TavsiyeleriKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

Eğer telefon cihazınız varsa komple söküp sadece modemi takın. Birde VDSL Splitter kutuda vardı onuda takıp deneyin. Doğru takmanız önemli. Eğer hatta karışan satürasyon bir gürültü varsa bu splitter filtreleyecektir.
  • Problemimi çözmek için araştırma yaparken bu ürünü buldum ve konuyu kabaca baştan sona göz gezdirdim.
    Öncelikle durumu özetleyeyim.

Daha uygun fiyata daha hızlısını vermesi sebebiyle 5 yıldır abonesi olduğum internet sağlayıcımı 1 ay kadar önce değiştirdim. Fakat Cgnat mağduru oldum :( Bu nedenle güvenlik kamerası DVR'a ve FTP üzerinden dosyalarıma maalesef artık uzaktan erişemiyorum. Açıkçası sabit ip için de ücret ödemek istemiyorum. Bu arada kullandığım modem Tp-Link Vr900 v3. Acaba mevcut modemimle problemi çözebilir miyim diye araştırken bu modemi buldum.

DVR için kendi uygulamasında bir ip no istiyor, ayrıca mevcut modeme USB üzerinden bağlı HDD'ye ulaşmak için FTP kullanarak androidde X-plore uygulaması kullanıyorum, o da ip no ya da adres istiyor doğal olarak.

Anladığım kadarıyla bu modem kendi bulut sistemiyle HDD'deki dosyalara cgnat ip olsa bile bir şekilde ulaşıyor, ama cgnatlı ip ile FTP hizmeti henüz yok galiba, acaba gelecekte bir güncellemeyle FTP kullanım senaryosu da hizmete sunulur mu?

Ayrıca DVR için SSTP-VPN çözümünü kullanarak kendimize özel bir ip no yaratabiliyor muyuz? Ve böylece gerek güvenlik kamerasına, gerek harddiske FTP üzerinden cgnat ip olsa bile dışarıdan ulaşabilir miyim?

Biraz uzun oldu, ayrıca konuda gözümden kaçmış bir detay varsa kusura bakmayın, şimdiden cevaplarınız ve çözüm önerileriniz için teşekkür ederim.

• Merhabalar az önce modem geldi. TTNET in vermiş olduğu modemi söktüm ve bunu aynı şekilde direkt bağladım. Telefon kullanmıyoruz direkt DSL kablosunu bağladım ve adaptörü prize taktım. Ardından bilgisayarımın wifi ağından bağlanıp, kuruluma geçtim. Ttnet kullanıcı adı şifremi giriyorum ilerliyorum ama bağlantı yapılamadı diyor. Nerede hata yapıyor olabilirim ?

Edit: 1 harf fazladan girmişim heyecandan olsa gerek 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kru3gerBey -- 17 Nisan 2020; 16:56:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    ben kullanıyorum SOL den kullanıcı adı ve şifreni alabilirsen kullanırsın Ultram var Canavar Canavar
    Keenetic servis ile de görüş bğlanıp bakıyorlar hocam modem kaynaklı bir durum olduğunuçok sanmam herkes evinden çalışıyor okullar online ders veriyor internet kullanımı dünyada %30 - 40 artmış gece dene hız testini birde.
  • Schöntürk S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tavsiyem kendini bir an önce CGNAT dan kurtar. keendns ile cgnatta da olsan http ve https erişimlerine izin veriyor yani dvr cihazına erişebilirsin ama usb cihazındaki verilere ftp olarak erişemezsin.Keenetic markasını seviyoruz neden mi seviyoruz adamlar webdav özelliği getirdiler kişisel bulutunu oluşturabiliyorsun ve bu buluta erişişm https protokolünden oluyor yani CGNAT yine takılmıyorsun ama ftp erişemezsin CGNAT olduğun için vpn falan bunlar yalan olur kendiniccgnat dan kurtar bir an önce.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.