Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (749. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Betta_54 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.322
Cevap
421
Favori
999.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 747748749750751
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba 3.9 Alpha 7 sürümden kararlı sürüme nasıl dönebilirim. Modem web ara yüzünden kararlı sürümlere ulaşamıyorum modem bağlı olduğu halde bağlı görünmüyor internete KN-2111

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kim o -- 27 Ağustos 2022; 22:52:20 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Lakin KN-2011 için firmware yok :)

Boyna firmware değiştireceksek bu işin suyu çıkar... 3.9 Alfa'yı denedim bir şey değişmedi. Firmaya mail attım çözüm üretirlerse sonucu buraya yazarım olmadı geri iade.

Vodafone (H300s) cihaza geri dönüyorum en azından olması gereken hızlarda çalışıyor.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

sen böyle yazınca benim aklıma hemen doblo ile yaşadığım sorun geldi. dpf sorunu nedeniyle, aracın yola koyuluşu 50km lerde felan oluyordu. kıştan çıkarken denk geldi. bir süre gittikten sonra aracın hzlanması normale dönüyordu ama en sonunda dpf hepten tıkanıp araç gitmez hale geldiydi. dpf temizliği yaptırmak gerekmişti. üstelik motor bakımdan yeni çıkmıştı.

hız düşüklüğünden şikayet edenlerin öncelikli olarak firewall ayarlarına bakmasını tavsiye ederim. adguard özelliği bu gruba girer. reklam engelleyici ve daha katı güvenlik kuralları uyguluyor olmak, torrent gibi uygulamalarda hızınızı düşürür. ben buna benzer bir sorunu torrentde, eski bir güvenlik duvarı ile yaşamıştım. anormal şekilde sabit indirme hızı veriyordu. default ayarlar ile bağlantı sayısında sürekli bloklama yaptığını fark ettim. bu da indirme hızına etki ediyordu. ayarları gevşetince normale dönüyordu ama bir süre sonra da cihaz bloke oluyordu.  

birbirine ethernet ile bağlı cihazda da indirme hızının anormal şekilde düşük olduğuna da denk geldiğim olmuştur. dört telli ethernet kablosu sağolsun beni bazen uğraştırmıştır. ama bu upload hızındaki düşüş, senkronizasyona mı bağlı? dsl istatistikleri bunu onaylıyorsa, zaten bir değişiklik yapılamaz. senkronizasyon değerleri normal, hız değerleri anormal ise o zaman da bu hızlara web arayüzden müdahale edebiliyor olmak gerekir. bu mümkün olmuyorsa o zaman yazılımsal sorun var demektir. ben böyle düşünüyorum.

• Merhaba arkadaşlar bu gün Türk net fiber geçiş yaptım yeni modem verdiler zyxel 3625 ama benim elimde Keenetic ekstra DSL ve Keenetic lite var evde kör noktalar var wifi kopuyor bu akşam baya uğraştım ama Keenetic zyxel arasında bağlantı yapamadım fiber öncesi ekstra ve lite mesh olarak kullanıyordum kurulum çok kolaydı ama bu zyxel bağlantı kurup Wi-Fi genişletme yapamadım yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Hocam Keenetic yeni yazılımlarında SNR yi aşağı yönde çekme eğilimi var. Normalde benim hattım SNR 10 civarı, 3.8.4 yazılımı otomatik modda SNR 8 yapıyor. Bende bu yüzden manuel 11 de kullanıyorum.

8 de kullanınca ne oluyor?

SNR 8 olunca, hemen o anda değil fakat ara ara CRC ve FEC patlaması oluyor.

Yine gün içerisinde 1-2 kez PPPoe kopması meydana geliyor. Sistem günlüğünden yakalayabiliyorum.

Son bir detay, SNR de anlık olarak -+ 0,5 hatta bazen 1 birim dalgalanma hep mevcut.

Sanırım benim internet hattım çok kırılgan. 2-3 SNR de sorunsuz kullananlar var çünkü.

• eresgü kullanıcısına yanıt

Hocam Zyxel VMG 3625 T50B ile Hero DSL yi bırakın kablosuz, kablolu köprü yapmak için çok uğraştım fakat başaramadım. Sonra baktım olmuyor satmıştım.

Fakat bildiğim kadarıyla Çek Cumhuriyeti forumlarından yeni bir yazılım bulmuş arkadaşlar, bu yazılımda köprü modunun açık olduğunu yazmışlardı. Resmi yazılımlarda bu özellik yok.

Bir arkadaş kablolu bağlantı yapabildiğini yazmıştı. Buna rağmen “3625 ile Keenetic kablolu bağladım, kullanıyorum” diyen birine rastlamadım.

• Teşekkürler elimdeki kenetc ekstra ve lite satım bende

yapamamanın sebebini anladın mı peki? baktım, olmuyormuş. ben de sattım demek doğru bir cevap değil çünkü.  

iki modem de wifi özelliği olsa bile modemler yönlendiricinin yağtığı işi normal olarak üstlenmez. wifi/modem/router ile wifi/router cihazların yani yönlendiricilerin farklı işlevsel özellikleri vardır. bu sebeple iki adet wifi/modem/router cihazı kablosuz aynı ssid ile birbirine bağlayamazsın. ama kablolu bağlarsın.

modemin birini dhcp'sini kapatıp bilgisayara bağlayarak, diğer modeme yönlendirici olarak bağlanmasını sağlayabilirsin.

modemi yine bu şekilde bilgisayara bağlayıp, hotspot olarak da çalıştırabilirsin ama bu modda da diğer modemi birbirine kablosuz bağlayamazsın.

modemin birinin dhcp'sini kapatıp, diğer modeme kablolu yine bağlarsın. ama bu şekilde aynı cihazda iki aynı ssid kullanıyor olsan bile bu, iki cihazın birbirine aynı ssid ismi ile bağlandığı anlamına gelmeyecek ve kablosuz olarak birbirine yine bağlanmamış olarak ssid isimleri aynı olsa bile farklı iki cihaz olarak çalışacak ve ağda bağlantı kopmalarına, geçişlerin yaşanmasına, bu da bağlantı sorunlarına yol açacaktır.

ben şöyle düşünmeni öneriyorum. modemin birini dhcp'yi kapatıp köprü moduna alsan ve ssid'yi aynı yapsan bile bu modem ssid üzerinden diğer modemin dhcp yapılandırmasını kabul etmeyecektir. hal böyle olunca ssid yayınların birbirinden uzak olduğunu varsayalım. dhcp'si kapalı olan modeme çok daha yakında olduğunda, ssid'lerin tek bir ssid ismi altında iş yapamadığını ve dhcp'si açık olan modemden ip almış olan bir cihazın, aldığı ip'yi kaybedecek olması nedeniyle ağdan kopacağını göreceksin. ilk başta bağlanmış gibi görürsün ama bu yanıltıcıdır. ayrıca iki modemin doğrudan ssid ile kablosuz olarak birbirine bağlantı yapmasını sağlayabilecek yazılıma sahip olan modem ben görmedim. keenetic bunu yapabiliyor ise açıkca belirtsin. ben hiç bir markada böyle özelliğe sahip bir yazılım olduğunu sanmıyorum. yapılabilir mi? evet ama niye yapsın? zaten mesh sistemi çıkmış. açıklanabilir durumu olmaz yani.

mesh özelliğine sahip olması da yanıltmasın, aynı kapıya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Ağustos 2022; 11:43:16 >

Evet bağlantı yaptım diye yazan arkadaşta bu tarz ayarlardan bahsetmişti. Galiba ben ayarları beceremedim. Aslında Hero ve 3625 in birlikte çalıştığı sistem çok güzel olacaktı.

Elimde TPLink RE305 repeater olduğu için birazda kolayıma geldi.  

Forumdan yardım istemedim fakat o anda kimse yardımcı olamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Ağustos 2022; 12:34:24 >

Hocam maşallahın var. Ne ara sattın?

2. el network ürünlerine gerçekten çok fazla talep oluyor.

Bende 3625 ve bir kaç tane repeateri aynı gün satmıştım.

• Yazı hatası olmuş satmadım daha ama ilan vericem elimdeki yeni zyxel olanı evin tam ortasına koyup deneyecem orda verim alırsam çok iyi olacak ama kablo çekmek gerekiyor hiç sevmiyorum kablo işini

Bende TPLink ilk önce kablolu bağladım fakat kablo pisliği yıldırdı. Amatör bir kablo hattı döşediğim için kapı kenarlarında kırılmalar oluşturdu.

Şimdi kablosuz kullanıyorum. Biraz hızda dalgalanma oluyor fakat gayet yeterli.

Hero+TpLink şimdilik sorunsuz çalışıyor. Mesh sistemi için AX li bir Keenetix gelir belki diye beklemedeyim.

• Merhaba, Keenetic Omni Dsl kullanıyorum ve yanından uzaklaştıkça İnternet hızı düşüyor. Yani cihazın yanında 40mbps hız alıyorsam yan odaya geçtiğimde hız 30 mbps düşüyor. Sizce bu normal mi?

• sanırım benim için 3.8.4 yolu yine göründü. artık statik ip yoluyla da arayüze erişemiyorum. sıkıntılar var sürekli. keenetic ile alakalı hiçbir şeyi gerçekleştiremiyorum.

Evin tam ortasına kadar kablo çektim eşit uzaklık olsun dedim ama yine olmadı bu zyxel kullanmıcam ne yapayım Keenetic ekstra ve lite uygun bir mesh çözümü için başka bir üst model Keenetic mi alayım ne dersin giga fiber uyumlu 3 cihaz olarak evin heryerinde Wi-Fi olsun istiyorum Keenetic kurulumu çok basit bu yüzden Wi-Fi 6 desteklemesede Keenetic alim diyorum ama emin değilim fiyatlar çok yüksek varmı tavsiye edeceğin bir cihaz ekstra ve lite ile kullanabileceğim fiber destekli şuan 1000 MB abonesiyim Türk net

• en-ertrk E kullanıcısına yanıt

Evet yaşıyorum en sonunda 2.4 ghz sabit bıraktım biraz düzeldi gibi ama yine arada oluyor deli ediyor insanı.

Sorun şu, torrentten bir şey indirmek istediğimde modem direkt kötü bir band'e atıyor cihazı ve internete girmiyor desen yeri oluyor. Her şeyi denedim en yüksek öncelik tanıdım yine yok. Tamamen modemden kaynaklı bence, anlayan bu soruna çözüm önerisi olan var mıdır? Idm ile indirirken sıkıntı olmuyor sadece torrentte sıkıntı oluşturuyor.

Hocam 1000 Mbit internetim olduğu gün kesinlikle paraya kıyar ve Keenetic Ultra alırım.

1000 Mbit bu işin amiral gemisi ve en güzel cihazı hakediyor.

Kabloluda 1000 Mbit, kablosuz olarak telefonların özelliklerine göre 800 Mbit civarı hızlar alabilirsiniz.

• keenetic peak dsl mi ultramı evde ortalama 10 cihaz var Wi-Fi ile bağlanan, kablolu balantı yok tüm cihazlar kablosuz bağlanacak Wi-Fi menzili yüksek olanı tercih etmek isterim

• 
Sayfa: önceki 747748749750751
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.