Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.699
Cevap
429
Favori
1.079.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu sabah sordum ek ayarlar yaptım test ettim, benim destekleyen cihazlarım sayende k,v,r roaming protokol teknolojisi ile çık hızlı geçiş yapar oldu teşekkür ederim karmaşık bir mekanizma. hızlı geçişler için istemci tarafında da olması gerekenler varmış ancak istemci desteklemiyorsa keenetic bir süre sonra kendisi zorlayarak 5 alıyormuş.

Önce Keenetic de r protokolunu devreye almak gerekiyormuş. 5ghz önceliklemeyi de aktif ediyorsun. burada domain ismi ve şifre giriyorsun ama bunu kendi aralarında kullanıyorlar , istemciye bir ek ayar yapmıyorsun.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

Bur protokolu destekleyen cihazlar için ev segmentine bağlı cihazların listesine bakıyorsun, altında KVR yi görmen gerekiyor. r yoksa , hızlı geçişi desteklemiyor anlamındadır. Piyasadaki cihazların bir kısmı desteklemiyor, bende de desteklemeyenler varmış, samsung tv, mi kutu. laptop. r yi destekleyen cihazlar çok hızlı geçiş yapıyor 5 ve 2,4 arasında anında denebilir. Bu geçişleri Wifi Mesh system menüsündeki sistem geçiş günlüğü sekmesinde görebiliyoruz.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

r protokolünü desteklemeyenler için Keenetic cihazın perfoamsını , modeme yakınlığını kontrol ediyor ve 2,4 ü bırakarak 5 e aldırıyormuş. Bunun için çoklu parametre uyguluyormuş. tahmini 1 dakika içinde. LNA ile düşük 75 yüksek 75+20 gibi teknik bir ifade verdiler.

özetle. Bu ayarları yapın, kvr destekleyenler çok hızlı geçiş yapsın, ancak desteklemeyen istemciler için Keenetic biraz daha gecikmeli gerekeni yapıyor. o süre sorun değil bence. roaming de değişim metodu kvr gibi olmadığından çok çabuk değişmesi önerilmiyor.

Yine web sayfasında Keenetic in kvr için bilgilendirmeleri var.

• oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Cihaz yoğun olarak interneti kullanan uygulamaları tespit edip o uygulamalara otomatik band genişliği atıyor etkin olarak işaretle zararı olmaz yararı olur anlamazsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zorro84 Z kullanıcısına yanıt
    Bence isp tutarsız gibi duruyor adguard kullanıyor musun evet se kapat onu öyle dene.

• Teşekkür ederim. 240 TL’ye daha iyisini bulamazdım sanırım. Apple için uygulaması var mı? Ayrıca tavsiye ettiğiniz dns ve benzeri ayarları var mı?
  • Cihazım bugün geldi kurulumu yaptım. Fakat iphone cihaazlardan biri wi-fi ağına bağlanmıyor. Sürekli olarak ağa katılamadı diyor. Telefonun ağ ayarlarını sıfırladım yinede çözemedim. Guest-home wifi hiçbirine bağlanmıyor
  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    Hocam modem arayüzünden ev ağı kısmına gelin 2.4 ghz nin gelişmiş ayarlarına girin kanal mhz seçimi var sadece 20 mhz de ise 20/40 Mhz seçin ve bence kanal ayarını da oto seçip kanal değişimini de dinamik olarak ayarlayın en uygun kanala kendisi otomatik geçiş yapar bu şekilde aynı şekilde 5 ghz gelişmiş ayarlarından da kanal mhz sini 20/40/80 olarak ayarlayın 5 ghz de kanalı oto yapmayın bence çünkü dfs li farklı kanallara geçebiliyor bu durumda da bazı cihazlar 5ghz ağını görmüyor bu yüzden 5 ghz de kanal ayarını 36-48 arasında seçin kanal değişimi de başlangıçta olarak kalsın belki çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 9 Nisan 2020; 14:0:29 >
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    2.4 ve 5ghz için tüm ayarları dediğiniz gibi yaptım yine olmadı hocam şimdi bi sıfırlama yapıcam modeme başka çarem kalmadı
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler, bir çok kişinin işine yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Bu konuyu sabah sordum ek ayarlar yaptım test ettim, benim destekleyen cihazlarım sayende k,v,r roaming protokol teknolojisi ile çık hızlı geçiş yapar oldu teşekkür ederim karmaşık bir mekanizma. hızlı geçişler için istemci tarafında da olması gerekenler varmış ancak istemci desteklemiyorsa keenetic bir süre sonra kendisi zorlayarak 5 alıyormuş.

Önce Keenetic de r protokolunu devreye almak gerekiyormuş. 5ghz önceliklemeyi de aktif ediyorsun. burada domain ismi ve şifre giriyorsun ama bunu kendi aralarında kullanıyorlar , istemciye bir ek ayar yapmıyorsun.

Bur protokolu destekleyen cihazlar için ev segmentine bağlı cihazların listesine bakıyorsun, altında KVR yi görmen gerekiyor. r yoksa , hızlı geçişi desteklemiyor anlamındadır. Piyasadaki cihazların bir kısmı desteklemiyor, bende de desteklemeyenler varmış, samsung tv, mi kutu. laptop. r yi destekleyen cihazlar çok hızlı geçiş yapıyor 5 ve 2,4 arasında anında denebilir. Bu geçişleri Wifi Mesh system menüsündeki sistem geçiş günlüğü sekmesinde görebiliyoruz.

r protokolünü desteklemeyenler için Keenetic cihazın perfoamsını , modeme yakınlığını kontrol ediyor ve 2,4 ü bırakarak 5 e aldırıyormuş. Bunun için çoklu parametre uyguluyormuş. tahmini 1 dakika içinde. LNA ile düşük 75 yüksek 75+20 gibi teknik bir ifade verdiler.

özetle. Bu ayarları yapın, kvr destekleyenler çok hızlı geçiş yapsın, ancak desteklemeyen istemciler için Keenetic biraz daha gecikmeli gerekeni yapıyor. o süre sorun değil bence. roaming de değişim metodu kvr gibi olmadığından çok çabuk değişmesi önerilmiyor.

Yine web sayfasında Keenetic in kvr için bilgilendirmeleri var.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000862539-Kablosuz-kesintisiz-dolaşım-Wi-Fi-seamless-roaming-
    Çok teşekkürler hocam bunu uzun süredir merak ediyordum bende daha önce açıktı burda bazı arkadaşlar bu keenetic marka diğer cihazlar la arasındaki geçiş için yani mesh için normal telefon pc tv vs ilgisi yok dedikleri için bu ayarı kapatmıştım eve gidince tekrar açacağım sıfırlayınca zaten direk bu ayar açık şekilde ve domain adı şifre otomatik girili halde geliyor.

• CaptainJack kullanıcısına yanıt
    evet bu sorun kronik iphone&modem uyumsuzluğu band genişliği ayarlanarak çözülüyor.

@oktay1910 gayet iyi açıklamış...
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Şimdi sıfırladım modemi düzeldi hocam aklımda olsun dedikleriniz
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    hocam iphone modem uyumsuzluğu demeyelim bence:) modem defalt ayarda 20/40 Mhz olarak geliyor ama bazen ayarları karıştıryoruz daha iyi çekim için vs.iphone 40 Mhz destekliyor eğer modemde 20 Mhz seçilirse iphone cihazlar bağlanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknotakip_tr

Hocam selam extradsl tarafında 5 ghz kanal otoyu değiştir dfs olmayan bir kanal seçip
    Dener misin ?
    Tavsiyenizi şimdi deniyorum hocam. Olup olmadığını tekrardan editlerim. En azından aynı sorunu yaşayanlar görüp onlarda uygular.

edit: arkadaşın dediğini yapınca düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilee -- 9 Nisan 2020; 19:0:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
           VDSL Port Details       Upstream         Downstream
    Line Rate: 4.112 Mbps 76.883 Mbps
    Actual Net Data Rate: 4.089 Mbps 76.772 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 28.9 dB 9.6 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 7.3 dBm 14.5 dBm
    Receive Power: 4.1 dBm 4.2 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 3.0 dB 10.2 dB
    Attainable Net Data Rate: 33.648 Mbps 80.048 Mbps

Hat değerlerimi de gönderiyim. Bu değerler iyi değil mi sizce? SNR biraz düşük sacede ama 9-10 civarında sorun yaşamamam gerekmiyor mu? Modem değiştirirsem bu değer de artar diye düşündüm.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam, bahsettiğiniz ayarlar birçok kişinin işine yarayacaktır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snr kötü gözükmüyor upload da biraz düşük Keenetic de snr ayarlamasını manuel yapabiliyorsun kendine göre değiştirebilirsin.

• teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Keenetic Extra Dsl sipariş verdim.
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Ben Android'de kullanıyorum ama ios içinde vardır app storeden bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilg_ogr B kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam.
  • Merhabalar,

Evdeki mevcut modemin bağlantı kalitesi istikrarlı olmadığından yeni modem arayışındayım. Aslında Extra Dsl düşünüyordum ancak ethernet portları gigabit değil. AC ve gigabit destekli en uygun Keenetic modeli "giga" gibi duruyor o da router. Ancak fiyat aralığında daha özellikli routerler da mevcut görünüyor.

Giga modeline alternatif olarak Tp-link C80 vs Tp-link AX10 modellerini buldum. Bunlar arasında sizce hangisini tercih etmeliyim? Fiyatları birbirine yakın, Tp-link'in genel olarak kalite sorunları (bu modelleri bilmiyorum) var, ancak Tp-link modelleri daha özellikli; şahsen kararsız kaldım.

Tecrübe veya tavsiye paylaşabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.