Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1387. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.813
Cevap
451
Favori
1.165.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13851386138713881389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tp-link' açık kalmaktan şişip ağırlaşıyordur belki de ondanKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Ekim 2025; 9:2:43 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Titan’da iyi ise bundan da bir tane sipariş vereyim abi😂🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bugün chalenger gelecek, yarına anca kurar ona göre bir ayar çekerim öyleyse. İnşallah düzelir yoksa o kadar para harcadım ona yanarım. İki Hopper bir chalenger. Bunları alacağıma tek başına titan alırdım

Öyle bir iddiam yok zaten. Önceki sistemim üzerinden gittim. O İlkel sistemden dahi bu kadar verim alabiliyorsam mesh ile daha iyi verim alırım diye düşündüm ama ne yazık ki mesh olayı henüz beklentimi karşılamadı. Hatta beklentimin çok altında kaldı. Repeater sistemde ağ geçişleri yavaş olsada sonuçta oluyordu bunda böyle bir şey yok. Nasılsa sinyal alıyorum, ben buradan devam diyor

Mesh için gerekli ekipmanlarınızın son kurulum ve yerleşimini yaptıktan sonra Kontrolcü'den Band Steering ayarlarına girip Hareketlilik (mobility) Domain ID ve Anahtarı'nda küçük bi değişiklik yapın. İstemciler yeniden bağlanıp eski bağlantı belleğini sıfırlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Ekim 2025; 13:38:36 >
  • alicavush kullanıcısına yanıt

Size daha ilk kez mesaj yazdığınızda anlattım ama siz tavsiye istediğiniz ve cevaplar aldığınız halde yine kafanızdaki satın alımları yaptınız. Özellikle size "masraf etmeden" önce diye de yazdım.

Cihazların konumlaması ve yüksekliği ile ilgili tavsiye verdik. Ben tavana takacağım, gözümün önünde sevmiyorum dediniz. Şimdi de böyle masraf ettim istediğim gibi olmadı diyorsunuz. Madem bizlerin tavsiyelerini göz ardı edeceksiniz, neden bizlere fikrimizi soruyorsunuz anlam veremiyorum.

donanımhaber forum
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162309915
    Hocam öyle bir yazmışsın ki yanında olsam sanırım döveceksin. Ben işin parasında değilim, ana konu mesh sisteminden benim derme çatma repeater dan aldığım verimi alamamış olmam. Sonuçta o mesajda bana budy 6 ve 6se tavsiye etmişsiniz ben onun yerine Hopper tercih etmişim ki aradaki para cihaz başına 1000₺ bile değil. Hopper cihazların budy cihazlardan daha güçlü olacağını en azından çekim gücü anlamında daha güçlü olacağını düşünerek fiyatı göz ardı ettim ancak sorun çekim gücü değil cihazlar arası dolaşım. Bu işin tavana takmak ile yada yerin dibine sokmak ile alakası yok, benim asıl sorunum cihazlar arası dolaşım olmuyor ki hopperlardan birini Sony televizyonumun hemen yanına konumlandırdığım halde gidiyor bir sonraki odada ki extraya bağlanıyor. Bu size normal geliyorsa benim diyecek bir şeyim yok. Ha bu sorunu cihaz ayarlarından hallettim sadece yanındaki hopper'a bağlanacak şekilde ayarladım ama ne yazık ki telefonlar ile veya tablet ile bu mümkün değil, sonuçta evin içinde dolaşıyorum ve bu cihazlar ile her yerde İnternete giriyorum. Para sorunu ikinci planda mesh sisteminden verim alamadığım için dert oluyor. Bu şekilde verimsiz olacağını bilsem titan alır ve eski sistemim ile devam ederdim. Bakın yine o parayı gözden çıkartmışım değil mi. Yani paraya acımıyorum, önemli olan konforum

• Bugünlerde benim cihazlara birşeyler oluyor.titan + buddy 6 kullanıyorum.

beta 5 ile beraber zapret çalışmamaya başladı. hala çalışmıyor.

dünde gözümün önünde (buddy nin olduğu odadayım), buddy nin ışığı kırmızıya döndü. dedim network kablosundamı sıkıntı var. kabloyu cıkardım. kablosuz mesh de olmadı. şu anda mesh yok kendi kendine gitti.

1 önceki mesajınızda "İnşallah düzelir yoksa o kadar para harcadım ona yanarım" yazdığınız için, şimdi "paraya acımıyorum, önemli olan konforum" yazmanız bana anlamsız geliyor.

Size yardımcı olmaya çalışan keenetic kullanıcısı üyeleriz. Size karşı bir tavır söz konusu değil, sinirlenmek gibi bir şey de mümkün değil.

Siz masraf etmeden ve mesh cihazları almadan ne yapmanız gerektiğini, eski cihazınızı mesh cihazı olarak kullanarak test etmenizi yazmıştım. MESH için cihazın güçlü yada eski olmasının test etmek için bir etkisi yok. Aynı şekilde güzelce çalışıyor. Yeni cihazların artısı daha yüksek hız sunabiliyor olması. Onu bile göz ardı ederek Buddy'den çok daha güçlü bi cihaz aldınız. Bu yüzden maliyet kısmı için söylediklerine cevaben önceki mesajımı yazdım.

MESH için konumlandırma önemli noktalardan biridir. Cihazların konumları hariç yazılımsal bir kaç tüyo var, onları da diğer üyeler zaten birkaç mesaj önce tavsiye olarak yazmışlar. Bundan sonrası sizin mobil cihazlarınızın yeteneğine kalıyor. O konuda da yapılabilecek çok bir şey kalmıyor.

Ben 2'li MESH sistem kullanıyorum ve bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum. Hangi odaya gidersekmobil cihazlarmız (android ve iOS) yakın olana bağlanıyor. Örneğin uzak odadaki tv, salondaki ana router'a bağlanmasın diye router üzerinden cihaz ayarları kısmında ana router'a bağlanmamasını işaretledim. Sabit olduğu halde aradaki Keenetic cihazı yeniden başlatırsam ana router'a bağlanıp orada kalmasının önüne geçmiş oldum.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 16 Ekim 2025; 14:16:10 >

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    "Bunları alacağıma tek başına titan alırdım" kısmını atlamışsınız. Neyse konu daha uzamasın diye burada bırakıyorum. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: radyohead

Bugünlerde benim cihazlara birşeyler oluyor.titan + buddy 6 kullanıyorum.

beta 5 ile beraber zapret çalışmamaya başladı. hala çalışmıyor.

dünde gözümün önünde (buddy nin olduğu odadayım), buddy nin ışığı kırmızıya döndü. dedim network kablosundamı sıkıntı var. kabloyu cıkardım. kablosuz mesh de olmadı. şu anda mesh yok kendi kendine gitti.

Yorumu olan var mı? Buddy yi resetledim. Tekrar mesh yapmak için. Arayüzüne giriyorum. Hiç bir ağ bulunamadı diyor. Kablosuz ağları görmüyor. Cihaz kendi kendine durduk yere arızalandı mı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Ekim 2025; 22:40:1 >
  • Evet beyler duvar daha iyi dendi mutfaktaki mesh titana duvara ev yapıp balkonuna hdd yi koyup yanına da gözcü koydum ve markayı da balkonun ön duvarına bastımKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  titan zaten evin reisi merkezde KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Ekim 2025; 5:1:34 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• üstadlar merhabalar

iss:superonline fiber 1gb,tv+

router:hgs255

KN-3611

modelini alsam (elimde modem desteği olsun istiyorum)

hgs255ten kurtulup tv+ da sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim tecrübeleriniz nedir

(kullanıcı adı ve şifre temin etmek gerektiğini biliyorum)

• Modemim çok eski olduğundan yenileyeceğim. Evde şu an Keenetic Extra Router Keenetic Extra Router (KN-1710) var. Modem olarak Keenetic Speedster DSL (KN-2113) almayı düşünüyorum ama galiba bu model yeni olduğundan olsa gerek, hiç bir alışveriş sitesinde ürün değerlendirmesi, yorumu bulunmuyor. Speedster DSL (KN-2113) modemini kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? Keenetic Extra Router (KN-1710) ile sorunsuz şekilde mesh yapabilir mi?

Evet alacağınız yeni cihazı eskisi ile MESH yapabilirsiniz.

DSL ihtiyacı var ve bütçe sınırlı değil ise Keenetic Hopper DSL KN-3611 almayı düşünün. Bütçe sınırları içinde ise Speedster DSL (KN-2113) işinizi görecektir.

KN-3611 DSL özelliği bulunsun, taşınırım ederim diyorsanız okey ama gerekli değil ise KN-3811 Hopper router modeline de yönelebilirsiniz.

Vlan 103 ile TV+ çalışma ihitmali vardır. Fakat sahalara ya da TV+ cihazlarına göre bu değişiklik gösterebilir. Çalışsada kanal geçişlerinde yavaşlama olabilir bur arada.

Kullanıcı adı ve şifreyi mevcut HG255 ile şu anda bilgisayar yardımı ile alabilirsiniz. dar.vin/solps2

KeeneticOS'ta içindeki özellik ile o routerdan şifreyi talep edip, kaydedebilir.

Sayfa: önceki 13851386138713881389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.