Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü6 Mobil
5 sn
23.914
Cevap
409
Favori
947.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben tahminimi söyleyeyim. Okuldan kalma teorik bilgim ile.
    İki sinyalde wifi ethernet kartınıza ulaşır. Ancak uygulama seviyesinde SSID ve WPA şifreleri farklı olduğundan client authenticate olduğu ağı dinleyecektir sadece. Ama fiziksel olarak bu sinyaller bilgisayarınıza ulaştığı için performans sorunu yaşayabilirsiniz. Sonuçta kartınız 2x fazla çalışıp size 1x output veriyor. Ayrıca parazit-noise yaratabilir. Kendi sinyalinizdeki kalite düşer. Bu arada komşu sinyali kartınıza ulaştığı için belki Wireshark gibi uygulamalarla komşu sinyalini dinleyebilirsiniz bile.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • radyohead R kullanıcısına yanıt

Kesinti olmaz yani? çünkü dün 5 dakika civarı kesinti olup geldi o ara alt komşu da arayıp sordu internet kesildi mi diye de bu aklıma geldi acaba bu olabilir mi dedimKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

• valla pratikte buradaki üstat arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur. dediğim gibi ben teorik olarak böyle olmasını beklerdim. yine beklentimi söyleyeyim. bence kesinti olabilir. mesajımdaki parazit (noise) kısmı. düşünün havada aynı frekansta dolaşan sinyaller var. zıt yönlü ilerleyen sinyaller bağıl olarak birbirini etkileyecektir. karşılıklı 90 ile gelen iki araç çarpışınca 0 ile ortada kalır. ama biri 100 ile geliyor biri 90 ile ilerliyorsa çarpışınca 10 km hız ile hızlı olanın yönüne gider. dolayısıyla kopması (0 sinyal alması) veya verimsiz bir sinyal alması (güçlü sinyal ile düşük sinyalin farkı) bence olabilir. ama ben burada winodws da sağ altta dünya işaretinin göründüğü bir kopma beklerdim. yani full çekiyor görünüp açılmayan web sayfaları yerine windows da dünya-çarpı işareti veya tek diş sinyal seviyesi gibi. kopmanında nasıl olduğu fikir verebilir.

birde wifi analiz mobil app leri bile var. zamanında kullanmıştım hem windows hem mobilde. etraftaki sinyallerin hangi kanalda olduğunu söylüyorlar.

mesaj içinde mesaj olacak ama default torrent istemci kullanıyorum titan içinde. bittorrent sanırım bu. 500 Mbps internetim var. 30-40 Mbps ile download yapıyorum default ayarların üzerine DHT ve UpNP açık. QoS'de dosya transfer 1 numara öncelikli. bana az geldi.

Maximizing the performance of the built-in Transmission torrent client – Keenetic buradaki makalede lab ortamında adamlar 100 Mbps internet ile 100 Mbps download yapıyor. ben neyi yanlış yapıyorum? SOL tarafında bir engelleme olabilir mi?

• Arkadaşlar merhaba bugün Keenetic Hopper AX18000 Router modelini satın aldım. İSS olarak Millenicom 1000 mbps kullanıyorum ve onların verdiği eski cihazı bu Hopper ile değiştirdim. Kurulumunu sihirbaz aracılığı ile yaptım ve kullanmaya başladım fakat kurulumdan sonra bir sürü sorun çıkmaya başladı. Evdeki cihazları 2.4 ve 5 ghz ağlarına bağladım otomatik geçiş yapsınlar diye fakat 2.4 ağına bağlı olan cihazlar internete neredeyse bağlanamıyor. Hız 1mbps de geziyor ve sürekli 5ghzye geçiyor. Ayrıca internet sürekli kopmaya başladı. Türk telekomun hurda modemi bile böyle sıkıntılar yaratmıyordu. Bir yerde hata mı yapıyorum anlayamadım. Sorun nerede olabilir sizce. Ayrıca eski modemim ile 900 ve üzeri hızları görürken bu hopperdan sonra 850 civarlarını geçmiyor bağlantı hızım.

Kopma sorunu, kablolu bağlantı ve bütün kablosuz ağlarda yaşanıyor.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyprox -- 30 Kasım 2024; 18:0:38 >

• Zyprox Z kullanıcısına yanıt
    Hız testini nereden nasıl yapıyorsunuz? Zaten local olarak oradaki istemciler 720 mbps bağlanmış. Yani teknik olarak 720 mbps den yüksek hız alamazsınız. Lokal neden 720 bağlı bunu düşünelim. Burası 1200-1300 olsunki 1000 hızı görebilin.
    İşaretlediğiniz iphone 802.11b standardında bağlanmış. Modeli nedir telefonun bilmiyorum ama diğerlerinde yazan gibi ax veya en kötü an yazması lazım en sağda.
    İnternet kopmalarının log u düşüyor mu bildirimler kısmında?
    İlk yapılandırmanızda sorun olabilir. Merak etmeyin. Cihazınız çok güzel. Konfigürasyon problemidir. Bende ilk titanı aldığımda üzülmüştüm ama bütün problemler benden kaynaklı idi. Şu anda çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: radyohead

Hız testini nereden nasıl yapıyorsunuz? Zaten local olarak oradaki istemciler 720 mbps bağlanmış. Yani teknik olarak 720 mbps den yüksek hız alamazsınız. Lokal neden 720 bağlı bunu düşünelim. Burası 1200-1300 olsunki 1000 hızı görebilin.
    İşaretlediğiniz iphone 802.11b standardında bağlanmış. Modeli nedir telefonun bilmiyorum ama diğerlerinde yazan gibi ax veya en kötü an yazması lazım en sağda.
    İnternet kopmalarının log u düşüyor mu bildirimler kısmında?
    İlk yapılandırmanızda sorun olabilir. Merak etmeyin. Cihazınız çok güzel. Konfigürasyon problemidir. Bende ilk titanı aldığımda üzülmüştüm ama bütün problemler benden kaynaklı idi. Şu anda çok memnunum.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Telefonlar 14 pro max. Lokal hızı neden 720 bilemiyorum. Ben de anlamadım. Hız testini speedtest uygulamasından yapıyorum. Cihazın yanında bile 2.4 ghzde 100-150 arası geziyor. 5 ghz ise 400 civarı. Telefonu modemin yanına koyduğum halde tabii. Log kayıtlarını nereden görebilirim? Arayüzde bildirim kısmını göremedim. Kurulumu yapmak için bana yardımcı olabilir misiniz peki? Baştan yapsak

• Cmd den 192.168.1.1 -t yazin. Cikan surelerde asiri oynama veya yuksek deger varsa aginiz problemlidir. Bir sey daha komsu ile ayni kanala girerseniz genelde web sayfalari acilmaz, modem arayuzune bile girmez. Tabii burada komsunun sizin konumunuzdaki sinyal gucu de onemli. Komple gitme ihtimali dusuk ancak performans kaybi mutlaka oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    WiFi ayarlarinizi buraya ekler misiniz?

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

cmd ye yazıyorum ama bir şeyi yanlış yapıyorum sanırım. Wifi ayarlarını modem arayüzünden mi istiyorsunuz?

ping 192.168.1.1 -t olacakta baska bir soru icin yazmistim. Evet modem arayuzunden

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Önceki sayfalarda wifi ayar paylaştım link Altta. artı verdiğin görselde gelişmiş ayar yazan yere basarsan ayarlar görünür ayarlar alttaki görseldeki gibi yap dene. NOT: ben 2.4 ve 5ghz ayırdığım için 2 ayrı wifi görünüyor

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160087025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Kasım 2024; 20:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Önceki sayfalarda wifi ayar paylaştım link Altta. artı verdiğin görselde gelişmiş ayar yazan yere basarsan ayarlar görünür ayarlar alttaki görseldeki gibi yap dene. NOT: ben 2.4 ve 5ghz ayırdığım için 2 ayrı wifi görünüyor

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160087025

Ayarlarımız aynı hocam

ONT den gelen ethernet kabloyu hopperin mavi porta taktın dimi?

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam

Valla yanlış anlamadıysam kabloluda da kopuyor demişsin kurulumda hata olsa hiç bağlanmazdı ilginçKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  tt modemde kopma yoksa bilemedim buradan hopperde ne sorun oluyorKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Aslında bağlantı var gözüküyor ama internette anlık kopma oluyor. 30 saniye sonra geri geliyordu. Bir kaç saattir olmadı ilginç bir şekilde ancak kablosuzda, özellikle 2.4ghz de inanılmaz düşük bağlantı hızı var. Yukarıda paylaştığım resme bakarsanız 1mbps olduğunu görebilirsiniz hocam 2.4ghz de. Çekim kalitesi de çok kötü bence ya da benim cihazda sorun var. Külüstür modem bile çok daha iyiydi bu konuda. Telefonumu modemin yanına koyunca bile 100 civarında hız alıyorum

Router'ı kapaklı dolaba kapatmıyorsunuz değil mi? Özellikle çelik kapaklı ise sorunun kaynaklarından biri de o dur.

TT modemde çekim kalitesi böyle değilse iş hoppere dönüyor zaten çünkü bende 2.4 evin her yerinde en iyi çekimde ek mesh ile bağlı genişletici routeri açmadan bile sende bir tuhaflık var gerçektenKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  olmadı keenetic destekle konuş KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

1 mbps e takılmayın. 11b de yani wifi 1 de, 1 mbps göstermesi normal. Benimde bazı iot cihazlarım 11b bağlanıyor ve 1 mbps gösteriyor. Neden bu standartta bağlanıyor. Onu çözmek gerek. Orada 11ax yazması lazım.
    İphone un üstüne tıklayıp açılan pencerede 2.4 ghz i kapatırsanız sadece 5 ghz bağlanmaya zorlamış olursunuz. Bir dener misiniz ne oluyor.
    Log lar keenetic cloud da görünüyor. Veya mobil uygulamayı indirirseniz orada anasayfada olaylar kısmında internetiniz kopuyor kopuyor mu log yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyohead -- 30 Kasım 2024; 21:41:0 >
  • 
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.