Şimdi Ara

Kedinin tüyünü yutmak zararlı değil mi ya ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 20 yıl dan fazla kedi ve köpek sevdim ilgilendim ne hasta oldum ne hasta olanı gördüm.
    Alerjiniz yoksa sıkıntı olmaz en önemlisi beslediğiniz hayvanlara onların sağlığı için aşı yaptırın
  • sokakta kedi falan sevince yıkayana kadar o elinizi ağzınıza götürmeyin yemek falan yemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kedi kılı yutmanın sakıncası echinococcus multilocularis denen bir parazitin varlığından kaynaklı. bu parazitin yumurtaları kedi kılına tutanarak vücuda girebilir ama bu çok düşük bir olasılık çünkü araştırdığım kadarıyla bu kistin yaban ortamında (en çok tilkilerde) bulunma ihtimali bile 1000'de 2 falan. (tekirdağdaki epidemiyolojisine bakmıştım.) bunu araştırma sebebim ise buna benzer bir durumla karşı karşıya kalmam sonucu ortaya çıkmıştı. eğer kedide bu kist yoksa sıkıntı olmayacaktır. çünkü sağlıklı bir insanda soluk borusuna kaçan kedi kılının büyüklüğü, soluk borusundaki yabancı cisimleri silyumlarla (soluk borusundaki yapılar, bunların görevi yabancı maddeleri dışarı atmak) atmayı uyarabilecek seviyededir. bu yüzden aslında soluk borusundan ileri gidebilecek çok küçük cisimlerden, maddelerden, mikroorganizmalardan korkmak gerek. mesela solunum sistemiyle viral bir hastalığa yakalanmak bakteriyel bir hastalığa yakalanmaktan çok daha kolaydır. (asbestoza sebep olan asbest tozları, silikozis gibi durumlarda da küçük partiküller asıl nedendir.) bu yüzden bakteri kıla göre çok küçük olsada virusa göre çok daha büyüktür. en kötü ihtimalle atılamayan kıl akciğere gidecek ve yangıyı uyararak kistleşecektir. bu kistler iyi huyludur ve yayılma eğilimi göstermezler. kıl solumanın asıl sıkıntısı bu bahsettiğim parazit ve diğer mikroorganizmalarla kontamine olması zaten. bu parazit akciğerde metastaz yapan kistleşmelere sebep oluyor ve potansiyel olarak ölümcüldür. tedavisi antiparaziter ilaçlarla olmaktadır. ameliyat echinococcus granulosus'daki gibi mümkün değil çünkü ameliyatla bu kistleri patlatmadan alma hassaslığı çok daha düşüktür. patladıktan sonra aynı tümör hücresi gibi yayılırlar. o yüzden çok dikkatli olmak gerek.

bölgenizin epidemiyolojisine, hayvanın aşılı olup olmamasına, ev kedisi mi sokak kedisi mi olup olmadığına ve bu kedinin ev kedisisiyse dışarı çıkıp çıkmadığına göre rahatlayabilir ya da tırsabilirsiniz.

edit: söylemeyi unuttum bu hastalık çok kronik bir hastalıktır ve siz bu paraziti alsanız bile yıllar boyu semptom göstermeyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 18 Kasım 2019; 11:52:22 >

• Yaşım 35. Kendimi bildim bileli evde kedimiz var. Genetik bir rahatsizliktan dolayi 12 yil once Karaciğer nakli oldum bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum.
    Kedinin mikrobik olarak hiç bir zararini görmedim. Tug yutma olayida hiç yaşamadım. Dikkat etmeniz gereken en onemli şey kedinin iç dış parazit + gerekli aşıların eksiksiz yapılması ve kedinin ev dışı ile temasının kesilmesi. Yani aşilari yapılmış bir hayvan ev dişina / bahçeye Vs. Çıkmıyorsa her hangi bir bakteri bulundurması söz konusu değildir.
    Sürekli evin içinde olan aşılı bir kedide herhangi bir hastalık olmaz sizede bulasmaz. İçiniz rahat olsun.

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 ay önce tüm aile bireyleri kedi arayışına giriştik. Uzun uğraşlarla denk geldim bu ibişlere. İlk aldığım halleri buydu;
    Kedinin tüyünü yutmak zararlı değil mi ya ?

Gri ufakken daha pofudukdu ama şimdi sarı erkek olmasından mütevellit daha tombiş. Bende nasıl bu kadar güzeller diye merak edip aldığım kişiye annelerini sordum.
    Anneleri aşağıdaki sokak kedisiymiş. İmkanım olsa annelerini de alıcaktım ama ev yaşamına uyum sağlayamıyor diye vazgeçtim.
    Kedinin tüyünü yutmak zararlı değil mi ya ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 18 Kasım 2019; 21:19:33 >

• ne sacmalıyorsunuz abıcım bunları cok merak edıyorum. 16 yaşında neredeyse kedim var başka kedilerimde doldu kucuklugumden beride yatarım paso onunla ne hastalıgı ne tüy kacması? bilgi cagında yaşırsunuz ondan bundan duyacagınıza gıdın araştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowtger

Hocam 3 ay önce tüm aile bireyleri kedi arayışına giriştik. Uzun uğraşlarla denk geldim bu ibişlere. İlk aldığım halleri buydu;

Gri ufakken daha pofudukdu ama şimdi sarı erkek olmasından mütevellit daha tombiş. Bende nasıl bu kadar güzeller diye merak edip aldığım kişiye annelerini sordum.
    Anneleri aşağıdaki sokak kedisiymiş. İmkanım olsa annelerini de alıcaktım ama ev yaşamına uyum sağlayamıyor diye vazgeçtim.
    Grili yavrunun rengi nadirdir ve çok iyi bana göre bu renk sahiplensem bu renk sahiplenirim Aşırı tatlı ikisi de tam dayaklık

Bi de açık sarı olan kediler var normal sarı değil böyle krem rengi gibi onlarda çok nadir ve çok hoşuma gidiyor

• Benin kuşum ne zaman kendi tüyünü görse indiriyor mideye şimdiye kadar ölmedi.
  • Köyde ikisi 1 yaşından küçük toplam 3 kedim var, sokakta yaşıyorlar fakat en ufak kokularını duymadım, pisliklerini görmedim. Tuvalet ihtiyaçlarını toprağa giderip üstünü de bir güzel örtüyorlar, nereye yaptıklarını arasanız bulamazsınız. Kediler kendilerini yalayarak sürekli temizlenirler, eğer pis bir kedi görürseniz ona su verin. Susuzluk çekmeyen her kedi kendini temizler ve tüy yumakları gibidirler
  • Kedi ve köpekleri çok severim çalıştığım işyerinde önce köpek beslerdik yaşlanıp hayatini kaybedince yavru bi kedi bulduk ona baktık.Derken 4 5 oldu bu kedilerin sayısı ama kucaklayıp öpmüyorum çünkü sokakta geziyorlar fare yakalıyorlar,ne bileyim örümcek yakalıyorlar,kanalizasyon suyundan geçiyorlar.Hayvan istediği kadar temiz olsun sokakta yaptığı şeyler yüzünden mikrop kapma riskimiz yüksek,dikkat etmek gerek

• Yıllardan beri kedi beslerim,olacak olsaydı bana olurdu.

• Ben de 11 yıldır yaşıyorum biriyle. Hayvan dışarı çıkmıyorsa, veya aşılıysa kist mist bulaşamaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.