Şimdi Ara

KEDİLERLE İLGİLİ YARDIM KONUSU(Kedilerle ilgili tüm sorularınız için buyrun.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tşkler bilgiler için odaya olabilir yada balkona demirlere sineklik yaptırmayı düşünüyoruz tırmanmaz sanırım bide gögüs tasması varmıs gitcegi mesefe kadar iple açılıyomus
  • Normal sineklik, kedi tırnaklarına dayanmaz. Daha önce yaptıranlardan duymuştum. Hem köpeği, hem kedisi olan birisi, şu tenis kortlarında ki fileye benzer bir şeyle sağlam şekilde balkonun açık yerlerini kapatmıştı. Kediler üzerinde tırmanıyor ve hala sağlam diyordu.
  • Bugun aldım iran kedisini hırıltı var ne olabilir sanki burnu tıkalı gibi bi ses var 2 aylık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

Bugun aldım iran kedisini hırıltı var ne olabilir sanki burnu tıkalı gibi bi ses var 2 aylık

Petshop'tan aldıysanız, zaman kaybetmeden veterinere götürün. Kötü bakım, anneden erken ayrılma sebebiyle, petshopta satılan canlar hastalığa açık oluyor ve çok erken kaybedilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Normal sineklik, kedi tırnaklarına dayanmaz. Daha önce yaptıranlardan duymuştum. Hem köpeği, hem kedisi olan birisi, şu tenis kortlarında ki fileye benzer bir şeyle sağlam şekilde balkonun açık yerlerini kapatmıştı. Kediler üzerinde tırmanıyor ve hala sağlam diyordu.

Tırnaklarını kısa tutarsan hiçbir sorun yaşamazsın.
  • quote:

Bugun aldım iran kedisini hırıltı var ne olabilir sanki burnu tıkalı gibi bi ses var 2 aylık

Burun yapılarıyla alakalı bir hassasiyetleri var iran ırkı ve türevlerinin. Hekime götürmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Petshop'tan aldıysanız, zaman kaybetmeden veterinere götürün. Kötü bakım, anneden erken ayrılma sebebiyle, petshopta satılan canlar hastalığa açık oluyor ve çok erken kaybedilebiliyor.

petshopdan aldım ama aldıgım kişi petshopda beslemiyor kedileri evinde 3 odası kedi dolu
  • quote:

quote:

quote:

petshopdan aldım ama aldıgım kişi petshopda beslemiyor kedileri evinde 3 odası kedi dolu

Yanına bir arkadaş olsun isterseniz, bir inceleyin isterseniz.

http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-saf-kan-iran-kedisi-yuva-ariyor-izmir-ucretsiz-izmir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanına bir arkadaş olsun isterseniz, bir inceleyin isterseniz.

http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-saf-kan-iran-kedisi-yuva-ariyor-izmir-ucretsiz-izmir

güzelmiş sorayım evdekilere

• merhaba, benim 2 tane kedim var. yaklaşık 3 aylık oldular. birisi beyaz siyah, diğeri kapkara.
    beyaz olan kedim bazen kardeşinin kulağının arkasını emiyor (ya da yalıyor ama ses de çıkarıyor ) kedimin bu davranışının sebebi ne olabilir? bir de kedilerimizin annesi doğurduktan yaklaşık 4-5 gün içinde öldürüldü :( hiç anne sütü içmediler. bunun herhangi bir zararı olur mu?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • merhaba öncelikle düşünceniz için size teşekkür ederim.sokakta beslediğim yetişkin kedimi eve almayı düşünüyorum hangi aşıları yaptırmam gerek?
  • iran kedimin göz akıntısını nasıl günlük temizlemem lazım
  • quote:

iran kedimin göz akıntısını nasıl günlük temizlemem lazım

http://forum.petarkadas.com/kedi-sagligi/chinchilla-goz-akintisi&baslangic=0

bu konuyu bir inceleyin isterseniz şimdilik, konu sahibi arkadaş cevap verene kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanarda.md

merhaba öncelikle düşünceniz için size teşekkür ederim.sokakta beslediğim yetişkin kedimi eve almayı düşünüyorum hangi aşıları yaptırmam gerek?

3 ayda bir parazit aşıları olur ( hapta kullanılabilir) , onun harici yıllık kuduz, karma ve lösemi aşıları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .s.s.s

merhaba, benim 2 tane kedim var. yaklaşık 3 aylık oldular. birisi beyaz siyah, diğeri kapkara.
    beyaz olan kedim bazen kardeşinin kulağının arkasını emiyor (ya da yalıyor ama ses de çıkarıyor ) kedimin bu davranışının sebebi ne olabilir? bir de kedilerimizin annesi doğurduktan yaklaşık 4-5 gün içinde öldürüldü :( hiç anne sütü içmediler. bunun herhangi bir zararı olur mu?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sahibinin kolunu, kulak memesini emen kediler de var, yavruluktan anne emmeye bağlı içgüdüsel bir davranış sanırım. Anne yanında ki güveni, rahatlığı da hissediyor olabilir.

Annesini erken kaybeden kedilere, özel toz şeklinde olup, sıvı hale getirilen, özel besleyici mamalar veriliyor, gelişmesi geri kalmasın diye. Siz de veterinerinize danışıp, yavruların gelişim durumuna göre ek gıda takviyesi yapabilirsiniz.

• quote:

iran kedimin göz akıntısını nasıl günlük temizlemem lazım

Selpak mendili su ile ıslatıp temizlemeniz yeterli. Bu ırklarda akıntının her gün temizlenmesi gereklidir.
  • Veterinere sordum antiseptik losyonları varmıs ondan mı alsam karar veremedim pamukla silinmezmiş sanırım
  • quote:

merhaba öncelikle düşünceniz için size teşekkür ederim.sokakta beslediğim yetişkin kedimi eve almayı düşünüyorum hangi aşıları yaptırmam gerek?

Hemen kuduz, karma, lösemi aşısı ve dış iç parazit yapılmalı. 3hafta sonra karma ve lösemi 1er defa daha tekrarlanacak. Parazitler tercihen 2ay-3ayda bir diğer aşılar ise her yıl tekrarlanacak. Ayrıca bunun dışında hayvanı kısırlaştırmanızı da tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halog -- 11 Eylül 2013; 9:36:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Hemen kuduz, karma, lösemi aşısı ve dış iç parazit yapılmalı. 3hafta sonra karma ve lösemi 1er defa daha tekrarlanacak. Parazitler tercihen 2ay-3ayda bir diğer aşılar ise her yıl tekrarlanacak. Ayrıca bunun dışında hayvanı kısırlaştırmanızı da tavsiye ediyorum.

Veteriner bana 3 ayda 1 iç ve dıs parazit olmak zorunda dedi ömür boyu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Veteriner bana 3 ayda 1 iç ve dıs parazit olmak zorunda dedi ömür boyu

Tercihenden kasdettiğim periyodu yani 2ay veya 3ay arayla yapılmasıdır. Hayvan balkon bahçe gibi açık alanlarda geziyorsa 2ayda bir yapılmalı. Ev dışından adımını dışarı atmıyorsa 3ayda bir de olabilir. Tabiki ömür boyu devam edecek. Yanlış anlaşılmasın aman.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.