Şimdi Ara

Kediler hakkında bi kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gaziantepte yaşıyorum bir kedi sahiplenmek istiyorum ama sorun şu maddi durumumuz öyle sürekli veterinere götürüp 100 200 tl verebilecek bir durumda değil aşıları maması kumu çok pahalı mı? Bakması zor mu? Yardımcı olanlara şimdiden teşşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mamalar 6-7 tl 1 kilosu ,ona 1 ay yeter.yaş mama 3 tl fln 400 gr konserve,onuda arada bir alırsın....kum 15 tl 10 kilo,bir kere aldınmı 6 ay gider ama kokusuz al..aşılar 50 tl fln iç parazit ve karma yeter,onuda paran oldugunda yaptırırsın ev kedisi olacak zaten ...diğer konu bakması zor değil büyüyene kadar zorlugu var,oyun istiyorlar,büyüdükten sonra zaten yiyip yatıyorlar...tek sorunun kızgınlaştımı olacak,kısırlaştırırsın evde omur boyu bakacaksan.kısırlaştırmazsan kanser riski var..cıftleştırırsen de cocukları olacak,kendi 2-3 ay bakar senın basına kalır.
    sokaktan alın,birsürü kedi var sokaklarda açlıktan ölüyor..kediler 6 ayda bir doğurur ,yaşasa yaşasa 1 tanesi yasıyor malesef,çogunu erkek kediler olduruyor yada açlıktan soğuktan oluyorlar,anne kedi 3 ay bakar sonra çeker gider..
    bahçeliyse evin,toparlanana kadar evde bakarsın sonra bahcede kalır gıtmez.ben oyle yaptım 8 tane var..3ünü sokakta buldum,1 ay kapadım oadaya toparlanana kadar,sonra bahceye saldım,3 tane 4 aylık yavru var,kardeş değiller ama beraber takılıyorlar :) .birde 4 kardeş var 10 aylık,hala sabah 8 aksam 5 yemliyorum,suyuna bakıyorum,5 dakıka sevip gidiyorum..




  • kum 9 tl 5 kilosu kokulusu bu cok iyi bi kum 10 gün gider ayıklayacan kaka yaptıkça

    kum masrafı aylık 27 tl

    yemek masrafı güzel mama al oda aylık 30 tl eder..

    57 tl toplamda

    kardeşim sokaktan al en masum görünen kimse onu al büyük kedi çok mutlu olur bi anda sıcak bi yuvaya kavusur.

    ben kumu rasgele kullanıyordum 27 tl yazdım ama kum masrafı aylık 10 tl de olabilir iyice ayıklarsan
  • 5 yıldır kedi besliyorum. Daha öncede kedim olmuştu. Sürekli veterinere gitme gibi bir durum yok. Aylık aşıları var. En azından iç ve dış parazit aksatmamak önemli. 1-2 aşı gereksiz olduğu için bende yaptırmıyorum. Mama ve kum işi biraz zahmetli. Ucuz kum ve mamadan haliyle hâyır gelmiyor. Ucuz kum topaklanmıyor, topaklansada anında ufalanıyor. Kokusu, tozu cabası. Kum olarak bentonit alın. En önemlisi mama seçimi. Uygun fiyatlı mama almak istiyorsanız golosi markasına bir bakın. İnternette fiyat araştırması yapın derim. Açık mama almanızı önermem. Bu mamaların içinde elle tutulur hiç birşey yok. Safi zarar. Açık mamayı bende alıyorum fakat sokaktakiler için alıyorum.
  • Arkadaşlara ek olarak, ızgara, haşlama baharatsız her türlü eti çok severler ve anında bitirirler :) Ben yaş ve kuru mama dışında evde kendimize yaptığım hindi veya tavuğu sotelemeden önce kedi için bir kase ayırıyorum. Fırında balığı çok seviyor. Evde pişen sağlığını etkilemeyecek şeylerden de ara ara verip mama masrafını azaltabilirsiniz.
  • Kum: 5 TL (Beyaz parfümlü birşey, 20-25 gün gidiyor küreğiyle eleyince)

    Mama: 25 TL (Pro Plan kullanıyorum o da 20 gün filan gidiyor)



    Aşılar ise bulunduğun konuma göre değişir 35-40 TL civarı veriyorum bir aşıya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.