Şimdi Ara

Kedi ve uçak yolculuğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki haftalığına başka bir şehre gitmem gerekiyor. Kedime evde bakacak başka birisi ne yazık ki yok. Eğer yanımda götürmezsem iki hafta yalnız kalacak, ve geçmişte bir hafta kaldığı zamanlarda bile geldiğimde halini görünce çok üzülmüştüm. Sürekli miyavlıyordu, üzgün gibiydi. Belki yakın eş dosta anahtar verebilirim 1-2 günlük periyodlarla mamasını, suyunu tazeleyebilirler, kumunu kontrol ederler. Ancak yalnız kaldığında içim rahat etmiyor. Yanımda uçakla beraber götürsem bir şey olur mu? Çok hassas hayvanlar, en ufak sese karşı bile çok duyarlılar, uçak gibi basınç farkının birden şiddetleneceği bir ortama onu sokmak sizce travmatik olur mu? Böyle bir tecrübe yaşayan varsa daha önce, beni bilgilendirirse çok sevinirim.

• Hocam bu olayın en güzel çözümü çocuğun yanına başka bir tane daha almaktır.O zaman sıkılmazda.Berabet oynar vakit geçirirler.Ben kedilerimi hep evde bırakıyorum.2-3 günde biri gelip mamasına suyuna baksa yeterli.Yoksa hem kedi sıkılır hem de devamlı ordan oraya götürmek zorunda kalırsın.Uçak olayına gelince sakin bir hayvansa ve aşı karnesi de varsa yanında götürebilirsin.Sakinleşmesi için veterinerde ilaç verdirebilirsin.Yoksa bagaj bölümünde gider ki ben tavsiye etmem evde kalıp canı sıkılsın daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyutup uçağa alıyorlar diye biliyorum, yani pek birşey hissetmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

Hocam bu olayın en güzel çözümü çocuğun yanına başka bir tane daha almaktır.O zaman sıkılmazda.Berabet oynar vakit geçirirler.Ben kedilerimi hep evde bırakıyorum.2-3 günde biri gelip mamasına suyuna baksa yeterli.Yoksa hem kedi sıkılır hem de devamlı ordan oraya götürmek zorunda kalırsın.Uçak olayına gelince sakin bir hayvansa ve aşı karnesi de varsa yanında götürebilirsin.Sakinleşmesi için veterinerde ilaç verdirebilirsin.Yoksa bagaj bölümünde gider ki ben tavsiye etmem evde kalıp canı sıkılsın daha iyi.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Maalesef, ilk seçenek pek uygun gözükmüyor, çünkü kedim 7 yaşında ve artık alıştı tek başına yaşamaya. Üç dört yaşlarındayken yanına sokaktan bulduğum bir yavru kediyi getirmeye çalışmıştım fakat çok agresif davranmıştı. Hırladı falan. Mecbur karnını doyurup geri götürmek zorunda kaldım diğer kediyi.

Kedim gayet uysaldır. Evde hırçınlıklar yapıyor fakat dışarda başka ortamlarda süt kuzusuna döner Aşıları tam ve veterine götürürken kullandığımız bir kedi evi var. Kilidi falan var hatta. Uçak yolculuğundayken onu kullanabilirim. Hiçbir şekilde kimseye rahatsızlık vermez. Ancak tek korkum uçak yolculuğunun kedide travmatik olabileceği.

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Hocam son durum nedir?

Yolculuğum yarın, kedimi evde bırakacağım, bir tanıdığıma anahtar teslim edeceğim o çaresine bakacak her gün gelip yemini falan verecek. Riske atmadım, belki psikolojisi falan bozulur diye.
  • quote:

Bence en iyisini yapmışsınız, bizimkiler de getireyim istiyorlar burada yalnız durmayayım diye ama kediye kıymam mümkün değil. Arabayla veterinere götürürken bile durmaksızın miyavlıyor, kucağıma yapışıyor ve altına pisliyor ki bu onu severek sakinleştirdiğim hali. Bagajda tek başına korkudan ölebilir bile. Gerçi karakter meselesi, kimi kediler çok daha sakin karşılıyor bu tür durumları; havaalanında sakin sakin kedi taşıyan üç insan gördüm toplamda. Neyse, iyi yolculuklar dilerim size..

Teşekkür ederim
  • hocam bi kedinin ss atsanız merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysjodyy -- 20 Aralık 2017; 17:22:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evcil hayvanları kimi zaman kargo bölümünde kimi zamansa kabinde uçağa kabul ediyorlar. Neye göre belirleniyor bilmiyorum.

Ancak uçak altına vermenizi tavsiye etmiyorum kesinlikle. Kafesin kapağı açılır kedi kaçar, yarım saatte bavulları boşaltıp yenilerini yüklemeye çalışan apron görevlileri içinde canlı varmış falan umursamaz alır fırlatır kafesi, nadir olsa da kabin basıncı düşer hadi kabinde maske var yolcular için kargo bölümündeki kedi ne yapsın? Diyelim her şey yolunda gitti kedi kafesini güzelce yerleştirdiler uçağa vs. en basitinden eğer pilota kargoda canlı hayvan olduğu söylenmezse pilot kargo bölümünün klimasını açmaz ve hayvan donarak ölür.
  • Ver parasını bırak veterinere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedinin cinsi ne hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedi oteline bırakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hupogrammos

quote:

Hocam son durum nedir?

Yolculuğum yarın, kedimi evde bırakacağım, bir tanıdığıma anahtar teslim edeceğim o çaresine bakacak her gün gelip yemini falan verecek. Riske atmadım, belki psikolojisi falan bozulur diye.

En iyisini yapmışsın hocam. Çok rahatsız olabiliyolar yolculuklar kısa da olsa.
  • Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Artık ayarladım eş dosttan birini, her gün gelip mamasını verecek, balkona falan çıkaracak.

@#Ramazan Ankara Kedisi hocam
  • doğru olanı yapmışsınız hocam, geçen bir haberde birisi otobüs yolculuğunda köpeğini getirmiş ve bagajda bir bölüme köpeği kutusuyla koymuşlar. ama köpek havasızlıktan ölmüş ne yazıkki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.