Şimdi Ara

kedi ile ilgili bir SORUM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kedi almayı düşünüyorum eğer hasta olursa veya aşı yaptırma zamanı gelirse veterinerlere kaç para ister?siz kaç para verdiniz?sorumu cevaplarsanız sevinirim.

• Her ilde ve ilçede fiyatlar farklılıklar gösterebilir.
    Ben her ay 200 liranı ona ayırabiliyorsan maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabilirsin derim.
  • O kadar masrafı olmaz,kuru mama alsan aylık 20 tl yetecektir,zaten ev yemeklerine alıştırırsın daha kolay olur uyum sağlaması.

aşılarını yaptırmak en fazla 20 tl,bi de damla var pire için onu da 15 tl den temin edebilirsin.

dostum 200 tl deyip insanların hayvan sevgisine set çekmeyin...
  • bence 200tl olarak doğru diyor arkadaş.
    mamada kesinlikle ucuz market mamaları alınmamalı. başta böbrek olmak üzere bir çok soruna yol açıyor.
    ayrıca 1 yaşına kadar bir çok aşısı var. kısırlaştırma masrafı var. evde kırıp dökeceği eşyalar var. bazen kafası atacak, size kızacak sağa sola çiş yapacak, sabahın köründe kapınıza dayanıp sizden mama isteyecek. ve bunu he sabah yapacak. evdeki bütün hayatınızı, eşya düzeninizi, yaşam şeklinizi o kediye göre ayarayacaksınız. belki köpek kadar ilgi istemiyor diye düşünebilirsiniz ancak köpekler gibi laf da dinlemiyor, kendi başına buyruk takılıyorlar. her gün istediği kadar sevmeniz gerekmekte. bazen canınız sıkkın olacak ama o inatla kucağınıza çıkmak isteyecek, siz çalışırken yanınıza gelip miv miv miv birşeyler anlatacak, mama isteyecek, bütün ilgiyi üstüne çekmek isteyecek.
    her gün tuvaletini temizlemeniz gerekecek, 2-3 gün ila 1 ay arası(kumun cinsine göre) kumunu değiştireceksiniz.
    vb. aklıma gelmeyen bir çok şey.

bütün bunları göze alıp hala o kediyesaf sevgi duyabiliyorsanız, kedi bakmalısınız. yok ben bununla uğraşamam, zaten eski sevimliliği de kalmadı diyerek 1 yaşına bile gelmeden sokağa bırakacaksanız, siz yanınızda kuru mama taşıyıp sokaktaki kedileri besleyerek onları sevin, o bile yeterli.

bu yüzden harcadığınız emek, zaman, verdiği zararlar, masraflar göz önüne alındığında aylık masrafı 200tl değil 1bin, 2 milyon bile edebilir. öyle düşünün, gözünüzü korkutun, ondan sonra karar verin.

bu hayvanları eve alıştırdıktan sonra sokağa bırakmaya kimsenin hakkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: supernumara

O kadar masrafı olmaz,kuru mama alsan aylık 20 tl yetecektir,zaten ev yemeklerine alıştırırsın daha kolay olur uyum sağlaması.

aşılarını yaptırmak en fazla 20 tl,bi de damla var pire için onu da 15 tl den temin edebilirsin.

Hayal âleminde yaşamayın. Hayvan midesi ile insan midesi bir değildir.
    Yumuşak ve baharatlı gıdalar verilmez kediye. Kuru mamalar boşuna mı sert?
    Ben her ay 200 liran gider demedim. Her ay 200 liranı ayırabiliyorsan o kediye maddi anlamda bakabilirsin dedim.
    Bu kedinin başına ne zaman ne geleceği belli mi?
    Bir yeri kırılsa, kedilerde kırık ameliyatı 800 liradan başlar.
    Kısırlaştırılma zamanı gelse 200 lira ile 500 lira arası değişiyor fiyat.
    Bunun her ay alınacak maması, iç-dış parazit ve normal aşısı var.
    Bence siz de bir kendi deneyimlerinizi gözden geçirin derim.
    Allah bilir market maması alıyor, süt de içiriyorsunuzdur kediye.
    Herkesin gözü korksun. Çocuk doğurup bakmak kadar ciddi bir iş evde kedi, köpek beslemek.
    Evde kedi beslememesi daha iyi. Sokaktaki hayvanlarla ilgilensin biraz internetten bilgilenip.

• Paranız yoksa kesinlikle almayın, kaliteli mama almanız gerekiyor. Hastalandığı zaman tahlili tedavisi masraflı. Düzenli parazit tedavisi gerekiyor. Şu kış günleri sokak hayvanlarını doyurmanız daha hayırlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

quote:

Orijinalden alıntı: supernumara

O kadar masrafı olmaz,kuru mama alsan aylık 20 tl yetecektir,zaten ev yemeklerine alıştırırsın daha kolay olur uyum sağlaması.

Hayal âleminde yaşamayın. Hayvan midesi ile insan midesi bir değildir.
    Yumuşak ve baharatlı gıdalar verilmez kediye. Kuru mamalar boşuna mı sert?
    Ben her ay 200 liran gider demedim. Her ay 200 liranı ayırabiliyorsan o kediye maddi anlamda bakabilirsin dedim.
    Bu kedinin başına ne zaman ne geleceği belli mi?
    Bir yeri kırılsa, kedilerde kırık ameliyatı 800 liradan başlar.
    Kısırlaştırılma zamanı gelse 200 lira ile 500 lira arası değişiyor fiyat.
    Bunun her ay alınacak maması, iç-dış parazit ve normal aşısı var.
    Bence siz de bir kendi deneyimlerinizi gözden geçirin derim.
    Allah bilir market maması alıyor, süt de içiriyorsunuzdur kediye.
    Herkesin gözü korksun. Çocuk doğurup bakmak kadar ciddi bir iş evde kedi, köpek beslemek.
    Evde kedi beslememesi daha iyi. Sokaktaki hayvanlarla ilgilensin biraz internetten bilgilenip.

Kedi deneyimlerimi masaya koyacak olursak emin olun ki en az yaşınız kadar deneyimim vardır.

Dediğiniz tür sigortavari tedbirleri 3-4 kişilik aileniz için düşünürseniz sanırım kişi başı en az 20-25.000 tl biryerde tutmanız gerekiyor.

Kedi beslemek için çok zenginlik ve maddi güç gerekmiyor ona verebileceğiniz sevgi onu beslemek için daha önemli,öyle yarın göktaşı düşecek diye de evham içinde olmaya gerek yok,

Kısırlaştırma işini belediyeler ücretsiz yapmakta,örneğin beyoğlu belediyesi,veterinerlerden de bunu çok cüzzi fiyatlara yapanlar oluyor,

Hayvan midesi ile insan midesi elbette bir değil,bizim tüm yediklerimizi yemez elbette,

ama 1 kg ciğer ,1 pişmiş tavuk kediye yaklaşık en az 1 hafta yeterli ,toplamı 11-12 tl yi ancak bulur,460 gr sosis 3,35 tl arada farklılık yaratmak için verilebilir,dikkat edilmesi gereken

şey çiğ verilmemesi,çünkü çiğ yiyeceklerde parazit fazla olur.

Geçen gün sokaktan bir kedi daha misafir ettik,karnı epey şişmişti.Doğuracak sandık veteriner karnında iltihap kaynaklı oluşan şişkinlik dedi,150 tl masraf ettik iyileşti,sokakları ev

kabullendiğinden durmadı kaçtı,ama iyi sokakta selamlaşıyoruz.

Kediye şekerli gıdalar verilmez sebebi görme duyusunu azaltmasıdır,bunun dışında abartılı gıdalar hariç(çok acılı yemekler v.s) her tür yemek kedi için gıda olabilir,

Sizin mama dediğiniz gıdaların içindeki katkı maddeleri hakkında azıcık bilgi edinin; pişirilmiş olmak kaydıyla tavuk eti,ciğer,tahıl,arpa karışımlarından elde edilir,

Kuru mamaların tercih edilme sebebi çok iyi oluşu değil kedinin eski yemeğe isteksiz davranmasıdır,

Dikkat edin ,kedi kapta olan suyu içmemekte ancak kapta olan su değiştiğinde hemen susadığını hissetmekte ve su içmekte.

Kediler temiz hayvanlardır,önüne yiyebileceğinden fazla yemek konmaması gerekir ki arta kalan ziyan olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Her ilde ve ilçede fiyatlar farklılıklar gösterebilir.
    Ben her ay 200 liranı ona ayırabiliyorsan maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabilirsin derim.

oha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.