Şimdi Ara

Kedi Bedri'ye Intel Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi AMD'yi tanıyor, biliyor olmama rağmen Intel Platformlar hakkında en ufak bilgim yoktur.
    Şimdi ofisimizde işe başlayacak bir Dubai'li misafirimiz için toplama bir pc alınacak.

Özellikler;
    *İ5 veya İ7
    *Board
    8 GB RAM
    7770 müadili bir ekran kartı
    1 TB Sabit Disk
    Win8 English
    21.5" Monitör
    Kablosuz klavye ve mouse (İngilizce Q olacak)

Sizden sadece yanında yıldız olan ürünler için yardım bekliyorum. Zaten diğerleri bildiğim şeyler.

Sistemin kullanım amacı;

- AutoCad proje çizimi yapılacak. 2D ağırlıklı.
    - Ofis içi işler

Sistem için Toplam Bütçe: 2.500 - 2.750 TL

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    toplam sistm bütçesimidi bu işlemci anakart bütçesimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 1 Ekim 2013; 13:25:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

toplam sistm bütçesimidi bu işlemci anakart bütçesimi

Toplam bütçe hocam.
    selamlar,

render alınmayacağını varsayarak (sadece 2D çizim yapacak demişsiniz), iş bilgisayarı olduğundan overclock ihtiyacı olacağını da sanmam, ne kadar stabil olsa da her zaman hata verme olasılığı vardır overclocklu makinelerin, kimse proje ortasında bilgisayarın mavi ekran fln vermesini istemez...
    (bunu sürekli AutoCAD'de çizim yapan biri olarak hatırlatma ihtiyacı duydum )

i5-4430 - 3.0GHZ (450TL civarı)
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=66048

MSI H87-G43 (250TL civarı)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-h87m-g43-h87m-g43-intel-h87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66515

yeterli olacağını düşünüyorum... zaten amaç Autocad-2D kullanmaksa fazlasıyla yetecektir, daha fazla para vermeye kanımca gerek yok...

kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri
    *İ5 veya İ7
    *Board
    Sizden sadece yanında yıldız olan ürünler için yardım bekliyorum. Zaten diğerleri bildiğim şeyler.

Sistemin kullanım amacı;

- AutoCad proje çizimi yapılacak. 2D ağırlıklı.
    - Ofis içi işler

Sistem için Toplam Bütçe: 2.500 - 2.750 TL

işlemci
    4670k, 4770 veya 4770k

anakart
    http://www.hizlial.com/asus-z87-a-intel-z87-1150-soket-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-anakart/30.007.1196.0025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 1 Ekim 2013; 13:33:11 >

ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart 374

ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart 857

diğerparçalar için yeterli bütçe kalıyor tahinimce
  • Niye intel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Niye intel

çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Niye intel

Misafirimiz Intel kullanmak istediğini iletti. Üst yönetim ne isterse onu alın dedi.
    Marka verdi adam ben de modellerini seçiyorum.
  • ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart 857

+

i5 4670k iyi olacaktır geleceğe dönüktür hem. Ama amd olsaydı 212xde katardım ama olmadı. Ekran kartını da nvidia istiyorsa 650 var biraz daha düşük olsa da 7770 gücünde denebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha konuyu görür görmez dedim ki içimden herkes şimdi K modelle Z kart önerecek diye...

gerek yok arkadaşlar gerek yok... AutoCAD çok basit bir programdır... 3B çizim + render yapmayacaksanız basit laptoplarda bile sorunsuz çalışır (şu anda ofisteyim arka planda gayet büyük bir proje açık, i5-3230 işlemcili laptop kullanıyorum, ekran kartı ATI 7650M...) luzumsuz fiyatı şişirmeye gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 1 Ekim 2013; 13:43:43 >
  • Sistem şu şekilde oluyor kardeşlerim.

Buna ek olarka Win8 Pro x64 İng. alınacak.

• Bedri dubaili misafirin OC filan yapacak mı bir sor istersen.

OC yapmayacağını varsayarak 4770 + Asus Z87-A olabilir gibi geldi bana.

Eğer OC yapacaksa bu bütçeye mecbur 4670K + Asus Z87-A olur.
    k serisi almıyorsanız z87 anakarta gerek yoktur hocam.
  • OC olmayacak.
    Ben nasıl kurup verirsem öyle kullanacak.

Son yapı şu şekilde.
    Sadece buna yönelik tavsiye ederseniz sevinirim.

Dediğim gibi buna Win8 Pro x64 İng eklenecek. Lisans'ı başka yerden alıcam Vatan'dan değil.

Anakart OC olmayacağı için Z87'ye gerek yok diyorsanız ne kullanabilirim onun linkini atar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi bedri -- 1 Ekim 2013; 13:50:47 >

işlemci güzel 4670 baz model iyidir.

yalnız Z chipsetli anakarta ihtiyac yok. 400 küsür TL aşırı pahalı, gereksiz olur... H87 chipsetlilere bakmalısın... 250TL'ye fln aynı kalite bulursun, aradaki tek fark overclock özelliğinin olup olmaması...

mesela:
    h87m-g43
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-h87m-g43-h87m-g43-intel-h87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66515

(mikro-ATX alarak bütçeyi kırpabilirsiniz, nasılsa SLI/Xfire falan olmayacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 1 Ekim 2013; 13:53:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

işlemci güzel 4670 baz model iyidir.

yalnız Z chipsetli anakarta ihtiyac yok. 400 küsür TL aşırı pahalı, gereksiz olur... H87 chipsetlilere bakmalısın... 250TL'ye fln aynı kalite bulursun, aradaki tek fark overclock özelliğinin olup olmaması...

mesela:
    h87m-g43

(mikro-ATX alarak bütçeyi kırpabilirsiniz, nasılsa SLI/Xfire falan olmayacak)

Hocam işimi görecek bir board ancak PCI yolu yok üzerinde.
    Yarın öbür gün dahili Wi-Fi alıcı isterlerse paket olurum.

hocam lisans ve düşündüğünüz kalvye mause kaça geliyor bütçeden onu cıakrtırsak daha iyi öneri yapılabilir. ayrıca verilen bütceye tamamen kullanmak veya kullanmama yani daha ucuza getirmenin bir etkisi varmıdır yoksa o sınır içindeki en iyi sistem mi alınacaktır ?
    iki tane pcie x1
    bir tane pcie x2 var kullanabileceğin üzerinde... (ekran kartı slotu haricinde)

başka bişeye gerek yok ki... sen nasıl bir Wi-Fi adaptör takıcaksın anlamadım...

zaten ya usb'den bağlarsın, ya da pci-ex 1.0'dan... bence karıştırıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

iki tane pcie x1
    bir tane pcie x2 var kullanabileceğin üzerinde... (ekran kartı slotu haricinde)

başka bişeye gerek yok ki... sen nasıl bir Wi-Fi adaptör takıcaksın anlamadım...

zaten ya usb'den bağlarsın, ya da pci-ex 1.0'dan... bence karıştırıyorsun

http://www.gold.com.tr/tp-link-tl-wn651g-kablosuz-lan-108mbps-ethernet-karti_u

Benden önce bu kartlardan almışlar. Boşta olanları kablo kalabalığı olmasın diye kasada kullanmak istiyorum.

USB istemiyorum hocam ya. Kart daha sağlıklı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.