Şimdi Ara

KDL 55HX850 Teknik Servis ve Değişim Hk!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TV' yi aldığımdan beri, resimlerdeki açı ile TV' ye bakınca, özellikle futbol karşılaşmaları ve Fifa oynarken sol altta görünen karartı mevcut. Konu ile ilgili teknik servis bu akşam gelecek ve kontrolleri sağlayacak. Teknik servis ışık sızması ise herhangi bir değişim olmaz, Led TV nin doğasında olan bir durumdur dedi. Yada içine toz kaçmışsa bundan ötürü yapıyor olabilir dedi. Sizce bu durum neyden kaynaklıdır? Işık sızması gibi bir durum söz konusu mudur?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senki -- 25 Ağustos 2014; 12:22:04 >

• Bildiğim kadarıyla ışık sızması karartı yapmaz kanlık sahnelerde belli olur çok aşırı varsa ancak o zaman her yerde belli olur. bence bu ışık sızması değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EVO64

Bildiğim kadarıyla ışık sızması karartı yapmaz kanlık sahnelerde belli olur çok aşırı varsa ancak o zaman her yerde belli olur. bence bu ışık sızması değil.

Hocam cevabınız için çok teşekkürler. Benimde az çok bildiğim kadarı ile bulutlanma veya ışık sızması gibi şeyler karanlık ekranlarda köşelerden sızan ışık hüzmeleri olduğuydu. Ancak bu karartı neden kaynaklanıyor teknik bilgim yetmiyor, belkide ışık sızmasının başka bir türüdür. Servis gelince muhakkak mantıklı bir açıklama yapması gerekiyor. Aksi takdirde kabul etmeyeceğim.

Teşekkürler.
  • @Albani hocam, müsait olduğunuzda cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
  • Toz kaçması(Katman ile matrix arasına) her panel de bu olay olmaz/olamaz!

örneğin DSE efekti olmasın o??? gerçi kötü efekt yaptığı için yine değişim sebebidir!

üretim hatası ise direk değişir,kalite kontrol genel de kötü veya çok kötü bu panel örneğin nasıl QC dan geçip de "Passed" almış o zaman!
    malzeme dandik üstüne üstlük kontrol yok,işçilik de kötü

bu tip sorunlar üretim aşamasında olan durumlar oluyor!

servis hemen anlar ve gerekeni yapar ++
  • bence de DSE dostum bu, Sony HX850 başlığında da yazdım az önce.
    forumdan bir arkadaş aynı sorun nedeniyle servisten rapor tutturup iade etmişti aynı model televizyonunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Toz kaçması(Katman ile matrix arasına) her panel de bu olay olmaz/olamaz!

örneğin DSE efekti olmasın o??? gerçi kötü efekt yaptığı için yine değişim sebebidir!

üretim hatası ise direk değişir,kalite kontrol genel de kötü veya çok kötü bu panel örneğin nasıl QC dan geçip de "Passed" almış o zaman!
    malzeme dandik üstüne üstlük kontrol yok,işçilik de kötü

bu tip sorunlar üretim aşamasında olan durumlar oluyor!

servis hemen anlar ve gerekeni yapar ++

Albani ustad merhaba,

Dünkü gelen arkadaş malesef bulutlanma deyip işin içinden çıktı, bu yazdıklarınızı dün görseydim üstüne giderdim. Şimdi başka teknik servis çağırmak istiyorum. Bu yazdıklarınıza istinaden değişim isteyebilir miyim? Yada başka öneriniz var mı?

Korcin ustad merhaba,

DSE dediğiniz durumu biraz daha açıklayabilir misiniz? İlgili servisten gelen arkadaşlar, LED bu normaldir, bulutlanma bu normaldir, ışık iyi yayılmadığı için yapıyor deyip işin içinden çıkıyorlar.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi sendeki durum DSE efektinin bir şekilde çıkmasıdır o bölgede!

Toz girmesi ayrı bir teknik durumdur ve panelde bu olamaz zaten!

Bu durum da servis de aynen böyle diyecekti sana

++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.