Şimdi Ara

Kazanmanın bir başka yolu: Kaybedecek Hiçbir Şeyin Olmaması!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuana kadar geçirdiğim tecrübeler bana bunu öğretti. Yanlış mıdır sizce? İnsan kaybedeceği bir şey oldukça daha da hata yapıyor, hata yaptıkça hata yapıyor. Adım soyadım gibi biliyorum ki eğer o ygs ye üniversiteli olarak sadece keyfine, çerezliğine girmiş olsaydım eminim ki çok daha yüksek net yapacaktım! Haziranda üniversiteyi kazanmış olayım ve Mart'a kadar hiçbir konu çalışmayayım. Yüzde yüz eminim ki bu seneki netimden çok daha fazlasını yaparım! Niye? Çünkü kaybedecek neyim var?

Niye herkes denemelere oranla gerçek ygs den çok daha düşük alır? Çünkü denemelerde kimin kaybedecek bir şeyi var ki? Deneme olurken kaybedecek hiçbir şeyim yok, en fazla yeni bir şey öğrenirim mantığıyla çözdüm ve ygs de ortalamamın çok çok altı bir sonuç geldi.

Sonuç olarak eğer ygs ye kaybedecek hiçbir şeyim yok mantığıyla çalışmış olsaydım kesinlikle başarım da çok daha büyük olurdu. Kaybedecek hiçbir şeyim yok demek çalışmamak ya da umursamamak, sıfır kaygı demek değil kesinlikle. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan adamın ders çalışmamak, denememek için de kaybedecek hiçbir şeyi olmaz? İçi rahattır, dünyanın sonu olmadını bilir, en fazla ne kaybedebilir ki?

İsterseniz birçok şey kaybedecek olun, belki de son şansınız olsun. Fakat ne olursa olsun zihninizin düşünce sistemini kaybedecek hiçbir şeyim yok mantığına ayarlayın, kaybetme olasılığında gerçekleşecekleri hiç düşünmeyin, kendinizi şimdiden kazanmış gibi de görmeyin sadece durumu elinizden gelen en iyi biçimde en iyi yollarla bitirin. "Hep denedin, hep yenildin. Olsun bir kere daha dene, bir kere daha yenil. En iyi şekilde yenil." bunu her denememde başarılı oldum ve kaybedecek çok şeyim var diye eşek gibi çalıştığım sınavdan da kaybetmekten başka bir şey kazanmadım.

Ygs'de kazanmaktan başka bir alternatif düşünmedim ve sonuç facia oldu, hiç çalışmayan adamlarla yakın sıralamaları gördük, gördüler. LYS için bu mantığı kullanacağım, belki bu sene olmayacak, olsun en azından tecrübe ve bilgi edinmiş olacağım ve gelecek sene için hiç olmadığı kadar iddialı olacağım çünkü kaybedecek hiçbir şeyim yok? Bir ölümlü en fazla ne kaybedebilir ki zaten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üşendim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybedecek birşeyinin olmaması özgürlüktür ve özgürsen yapabileceklerinin sınırı yoktur kendi kaderini kendin belirlersin

• Noktasından virgülüne kadar doğru. Ben hiç uygulayamıyorum orası ayrı tabi. Geçen sene sıra arkadaşım o kafadaydı, benden kötüydü genel olarak ama ygsde rahat yaptı, erken falan çıkmış hatta. Neyse 60 bin geldi ona, bana da 127. Şu an o sdü hukukta, bense ygsde 60 binim. Hala daha da kaybedecek çok şeyim var diyerek kaybetmeye devam ediyorum. Tüm bunları geçersek geçen sene sınıftan kim hukuk kazanamaz deseler ilk sıralara onu koyardı herkes ama bak kaybedecek bir şeyi yoktu ve çok şey de kazandı. Ne diyeyim biz de kazanırız umarım.

• Dediklerin doğru ama ne yazıkki geleceği belli olan babası zengin olanlar dışında babası memur ,orta gelirli yahut düşük gelirli bi ailenin bi çocuğu ne olursa olsun sınava kaygısız stressiz giremez kaybedecek bişeyim yok vs diye sınava giremez kimse kimseyi kandırmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri özetlesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.