Şimdi Ara

Kaza yaptım, süreç ve değer kaybı...(GÜNCEL SON SAYFA YARDIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu araç tahminen 115e biter

17 model ve 18 çıkışlı
    12bin km de daha

Yanı body kit seramik vs bunlar satışta kullanılacak şeyler değil
    Şimdi mesela ben bu araç varken sizin araca hatasiZ da olsa 115 vermem
    105 ila 110 arası düşünürüm
    110 olsun diyelim
    5lira değer kaybı deseniz 105 yapar
    Oluculerin de 100 verdiği araç fiyatını da belli eder zaten

Bunu anlatmaya çalışıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuya daha önce de yazmıştım ama konu sahibi dikkatli okumamış ki vekaletten %25 komisyon yiyen çakallara vermiş değer kaybı işini. Yazık etmiş malesef. Halbu ki daha yeni başımdan geçmiş olayı anlatmıştım ilk mesajlarda.

Başına gelip çözüm arayan arkadaşlar için tekrar yazayım;

Yapmanız gereken tamir dosyasına bakan eksper ile görüşüp değer kaybı için tutar çıkartmasını istemek. Farklı bir eksper ile bu işi yapmak istiyorsanız tamir işlemini yapan sigortaya veya kaskonuzla yapıldıysa kasko firmanıza bir dilekçe gönderip tamir evraklarını ilgili eksper firmasına gönderilmesini sağlayacaksınız. Bu dilekçe örneğini de eksper size verecek zaten. Siz imzalayıp ekspere verin gerisini o halleder. Eksper bir değer kaybı belirleyecek ve bu dosyayı size teslim edecek (tamir dosyasına göre 20-30 sayfa). Bu dosyaya banka bilgilerinizin olduğu bir dilekçe ekleyip (örneği eksper verecek siz boşlukları dolduracaksınız), değer kaybı ekspertiz faturasını da ekleyip bunu da talep ettiğinizi belirteceksiniz dilekçeye. Tüm bunları iadeli taahhütlü posta veya bildirili kargo ile karşı tarafın sigorta firmasına kargolayıp işlemi bitireceksiniz.

Burada yapacağınız masraf 300TL değer kaybı ekspertizi ücreti ve bu hazırlanan dosyayı karşı tarafın sigortasına göndereceğiniz posta/kargo ücreti. BAŞKA MASRAF FALAN YOK ÇAKALLARA KANMAYIN. Ekspertiz ücretini de karşı tarafın sigortasından istiyorsunuz bu arada. Kimi ödüyor kimi ödemiyor. Ben istedim ödediler.

Edit imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 8 Haziran 2019; 19:54:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bak güzel kardeşim
    Aracının piyasasını bilmiyorum, üzerinde ek donanım varsa onların fiyata ne kadar etkisi olur onu da bilmiyorum
    Benim demek istediğim şu

Tramerde 9.300 TL hasar görünüyorsa bu 110bin civsri fiyatı olan bir araçta maksimum 3-4 bin lira değer kaybettirir

Benim zararım şöyle böyle falan anlatma bize
    Yanı neye dayanarak benim değer kaybim 12 bin 15 bin diyorsun ben bunu anlamıyorum

Sakın ha sahibindendeki fiyatlara Bakarak söylüyorum deme bana çünkü orada sifirindan pahalı 2.el araçlar var

Ayrıca şunu da söyleyeyim

Araca 106,107 yazıp pazarlık var dersen 100bin teklif edilmesi çok normal

Ben sana şunu söyleyeyim
    Aracın çok güzel
    Piyasadaki hatasız emsal fiyatını incele ve maksimum b5 bin altına ver

Senin satamaman piyasanın kötülüğünden yoksa aracın mis gibi

Alıntıları Göster
    dostum tamam 26.000 km de dynamic donanımlı servis bakımlı temiz herhangi bir hasarı olmayan otomatik astraların fiyatı 115.000 civarı. bunun onla bunla alçak yüksek satanla alakası yok. piyasası bu. gidip filtre yapıp bakabilirsiniz isterseniz

değer kaybım 15 bin demiyorum değer hasar kaydım 15.000 diye açıldı 9300 tl olarak çıktı dedim. bu da ortalama 10.000 civarı nerdeyse değer kaybına sebep oldu.

oraya pazarlık var yazsam da yazmasam da gelen teklifler zaten aynı. zaten alıcı olan bir adam da çıkmadı şu ana kadar, hepsi boş mesaj atan tiplerdi.

kendi arabamın piyasasını bırak da bileyim, ben bu aracı alırken de satarken de kullanırken de çok araştırma yaptım. aracı satmak istemesem de piyasasını takip ederim.

zaten ilan süresi bittiğinde oraya da yazdığım gibi kullanıcam aracı satmıycam, araçta bir sorun yok zaten, camlara film yaptırıp devam edicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

dostum tamam 26.000 km de dynamic donanımlı servis bakımlı temiz herhangi bir hasarı olmayan otomatik astraların fiyatı 115.000 civarı. bunun onla bunla alçak yüksek satanla alakası yok. piyasası bu. gidip filtre yapıp bakabilirsiniz isterseniz

değer kaybım 15 bin demiyorum değer hasar kaydım 15.000 diye açıldı 9300 tl olarak çıktı dedim. bu da ortalama 10.000 civarı nerdeyse değer kaybına sebep oldu.

oraya pazarlık var yazsam da yazmasam da gelen teklifler zaten aynı. zaten alıcı olan bir adam da çıkmadı şu ana kadar, hepsi boş mesaj atan tiplerdi.

kendi arabamın piyasasını bırak da bileyim, ben bu aracı alırken de satarken de kullanırken de çok araştırma yaptım. aracı satmak istemesem de piyasasını takip ederim.

zaten ilan süresi bittiğinde oraya da yazdığım gibi kullanıcam aracı satmıycam, araçta bir sorun yok zaten, camlara film yaptırıp devam edicem.

Alıntıları Göster
    Ben de diyorum ki sana göre öyle
    Sahibinden sitesinde öyle yazıyor diye öyle olmuyor

Sana üstte link attım 118500 yazmış
    2018 çıkışlı 2017 model araca, daha 12bin km de

O araç 115 olmasa 116 ya biter
    O araç öyle ise seninkisi 115 etmez diyorum

Ha şunun tekrar altını cizeyim
    Mal sizin , istediğiniz fiyatı yazarsiniz
    Benim burada itiraz ettiğim konu 9300 TL tramer aracın değerini 10.000 düşürmez.

Siz kafanizda bir fiyat belirlemissiniz, o fiyata göre değer kaybı hesap ediyorsunuz, o yüzden de değer kaybı afaki yerlere gidiyor

Size son sorum, alıcı olsaniz üstteki mesajda linkini attığım araca 116 mı verirsiniz yoksa sizin araç hatasız olsa sizin araca 115 mı?

İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Benim burada itiraz ettiğim konu 9300 TL tramer aracın değerini 10.000 düşürmez.

Siz kafanizda bir fiyat belirlemissiniz, o fiyata göre değer kaybı hesap ediyorsunuz, o yüzden de değer kaybı afaki yerlere gidiyor

Size son sorum, alıcı olsaniz üstteki mesajda linkini attığım araca 116 mı verirsiniz yoksa sizin araç hatasız olsa sizin araca 115 mı?

İyi forumlar

Alıntıları Göster
    hocam bu attığınız linkteki araç gibi bir araç düşürürsem buna veririm. ancak sizin bu attığınız çok nadir oluyor. gidip tüm astra k ilanlarına bakın bunun gibi bir tek daha bulamazsınız.

vakti yok ya da paraya ihtiyacı var ya da araç ihtiyaç fazlası bilemeyiz, ederinin altına sattığı çok açık.

164.000 tl 2019 0km fiyatı bu aracın şu anda. 40.000 tl altına satar mıydınız bu aracı siz olsanız? benim 115.000 param olsun eşimden dostumdan borç alır yine bu arabayı alırım. ama dediğim gibi böyle araç kırk yılda bir düşüyor bu fiyata, çok zor yani.

• quote:

hocam bu attığınız linkteki araç gibi bir araç düşürürsem buna veririm. ancak sizin bu attığınız çok nadir oluyor. gidip tüm astra k ilanlarına bakın bunun gibi bir tek daha bulamazsınız.

vakti yok ya da paraya ihtiyacı var ya da araç ihtiyaç fazlası bilemeyiz, ederinin altına sattığı çok açık.

164.000 tl 2019 0km fiyatı bu aracın şu anda. 40.000 tl altına satar mıydınız bu aracı siz olsanız? benim 115.000 param olsun eşimden dostumdan borç alır yine bu arabayı alırım. ama dediğim gibi böyle araç kırk yılda bir düşüyor bu fiyata, çok zor yani.

Alıntıları Göster
    Değer kaybı vs konularına girmeden sarı siteden çok araba alıp satmış görüşmüş biri olarak şunu net belirtiyim:Ordaki fiatlar balon inanmayın ordaki piyasaya göre araç fiatı verilmez arkadaş doğru söylüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 8 Haziran 2019; 21:35:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Değer kaybı vs konularına girmeden sarı siteden çok araba alıp satmış görüşmüş biri olarak şunu net belirtiyim:Ordaki fiatlar balon inanmayın ordaki piyasaya göre araç fiatı verilmez arkadaş doğru söylüyo

Alıntıları Göster
    alternatifi mi var hocam? tekel adamlar zaten.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sonraki süreç nasıl işliyor?

• quote:

Alıntıları Göster
    Kardeşim o zaman kendine göre ederi ne ise ona göre satacaksın
    Ya da satmayacaksin ama o araç istisna olayına da katılmıyorum

Liste fiyatı üzerinden indirim yapıyor adamlar

Bir de örnek vereyim

Aracım 2015 Kasım trafiğe çıkışlı
    Yeni kasası çıktı gerçi ama fiyatı 300.000 lira şu an

Ben aracımı 150ye zor veririm belki daha az eder

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam peki sonraki süreç nasıl işliyor?
    Eksperin hazırladığı değer kaybı raporu ve dilekçenin eklendiği dosya karşı tarafın sigortasına gönderildikten ve karşı sigorta tarafından teslim alındıktan sonra 15 gün içerisinde hesaplanan tutarın belirtmiş olduğunuz hesaba yatırılması gerekiyor.

Bu kadar basit işlem için %25 komisyon alıyorlar. Bu kadar kolay kazanılan para yoktur heralde.
  • quote:

İyi forumlar

Alıntıları Göster
    Mesut bey şöylede birsey var 9300 kasar kaydi 2 degisen 1 boya yada 12000 bin hasar kaydı tampon far değişimi

2 farklı durum alıcı için değişen olmaması daha önemli konu sahibi arkadaşın aracindaki durum biraz tatsız

Bu araçta 10 bin deger kaybı olur kaca satar hakkı nedir ben bilmem alıcı olsam 2 degisen 1 boyalı aracı heleki 100 bin üstü fiyata aliyorsam direk elerim

• quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

Mesut bey şöylede birsey var 9300 kasar kaydi 2 degisen 1 boya yada 12000 bin hasar kaydı tampon far değişimi

2 farklı durum alıcı için değişen olmaması daha önemli konu sahibi arkadaşın aracindaki durum biraz tatsız

Bu araçta 10 bin deger kaybı olur kaca satar hakkı nedir ben bilmem alıcı olsam 2 degisen 1 boyalı aracı heleki 100 bin üstü fiyata aliyorsam direk elerim

Alıntıları Göster
    Tercihinize saygı duyuyorum ama ben öyle yapmam
    Kazanın resimi ortada, sadece surtme kaynaklı bir değişim ve boya var, serviste değişmiş boyanmış

Arkadaş dışarıda 3 parçayı parmak kadar macunla 1500 TL ye boyatsa daha mı iyi olurdu mesela?

O yüzden sahkulú kaymış araçları 3 parça el kadar lokal çizik boyalı diye satıyor insanlar
    Kusura bakmayın ama siz de gidip onları alıyorsunuz

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Konu benim ne aldığım degil hocam

Hasar kaydının içeriğinin farkli olması örnek verdim

Bana göre 2 degisen 1 boya 10 bin deger düşürür

Ben 100 k para veriyorsam boyasız temiz araba alırım

• quote:

Konu benim ne aldığım degil hocam

Hasar kaydının içeriğinin farkli olması örnek verdim

Bana göre 2 degisen 1 boya 10 bin deger düşürür

Ben 100 k para veriyorsam boyasız temiz araba alırım
    100k veriyorsun da neye veriyorsun?
    Bunu genelleyemeyiz ki

Hem ayrıca 2 değişen 1 boya olayını da genellemeniz yanlış

Kaput ve iki ön çamurluk değişen boyalı araç ile
    Sol iki kapı çamurluk çizik boyalı araç aynı şey değildir

• quote:

100k veriyorsun da neye veriyorsun?
    Bunu genelleyemeyiz ki

Hem ayrıca 2 değişen 1 boya olayını da genellemeniz yanlış

Kaput ve iki ön çamurluk değişen boyalı araç ile
    Sol iki kapı çamurluk çizik boyalı araç aynı şey değildir

Alıntıları Göster
    Malasef ikinci elde gercekler sizin iyi niyetiniz gibi degil hayırlı akşamlar

• quote:

Malasef ikinci elde gercekler sizin iyi niyetiniz gibi degil hayırlı akşamlar

Alıntıları Göster
    Valla hiç sıkıntı değil

İşime gelmiyorsa almam,işime gelmiyorsa satmak
    Mal benim para benim

Hani siz diyorsunuz ya 3parca değişenli boyalı araca 100 bin vermem diye

Ben gittim 4parca boyalı BMW ye 145 bin verdim
    155e de benden alan adam verdi

İyi akşamlar

• avrupada bu mantık tam tersi işliyor biliyorsunuz değil mi? bir arabanın kapısı değişmişse adamlar sıfırı takıldığı için daha sıcak bakıyor.

örnek veriyorum benim sol ön kapıya çakıl vurmasından ötürü 1-2 derin boya atmışlığı vardı, pasta ile geçmiyordu. kapılar değişti gıcır gıcır sıfır cilalı kapı takıldı arabaya. sol iç kapıdan trim sesleri geliyordu bir türlü çözemediğim, artık hiçbiri yok.

mantıken baktığınız zaman bir şeyin sıfırı ile değişmesi bir avantaj olmalı. ha şöyle, önden ciddi kaza yapmış arabanın mekanik tüm aksamı yerinden oynayacağı için ben de sıcak bakmazdım. ancak benim aracımda durum çok farklı. kapı iç panellerine vs. gelen bir hasar yok, zaten sürtme şeklinde hasar olduğu için olma şansı da yok.

ama adamların doğrudan bakış açısı hep şu oluyor, 10.000 daha veririm kazasız araba alırım. al o zaman güzel kardeşim bana bunun mesajını atmandaki amaç ne? kedi-ciğer-mundar ilişkisi işte. yalandan muhalefet olayım da ne olursa olsun. 10.000 daha verecek parası olmadığını kendi de biliyor zaten.

piyasayı çok sıkı takip ettiğim için az çok benim aracımın piyayasını biliyorum arkadaşlar. neticede geçen sene ben bu aracı alırken de 1 ay boyunca astra k araştırdım. 15.000 km de sıfır kokusu üzerinde aldım aracı, ilk servis bakımına da bizzat kendim soktum 1240 tl para verdim.

30.000 bakım geliyor zaten, ilan süresi bitikten sonra ön camlara film çektirip, araç altı güzel bir zeibart yalıtım yaptırıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum aracı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.