Şimdi Ara

Kaza Yaptık (pert kararı alındı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
12.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mert107

geçmiş olsun,transite beşyüz harca devam yola olur herhalde ...

Teşekkürler,

Radyatörü delinmişti sanırım... Su boşalmıştı. Çok masrafı olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: ONDERBEY

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

neden 39 bin lirayı kabul ettiğinizi anlamadım, aracın sıfırı en az 45-50 bin tl...

aracınız daha 1 yaşını doldurmamış, kaskonuzda 0 araç klozu yok muydu?

Aracın sıfırı 43.500 TL ye verilebiliyordu ancak yakın tarihte EURO 4 motorlu olması nedeniyle satıştan kalktı diye biliyorum. Yanlış duymuş ve yanlış aktarıyor olabilirim. Kaskomda 0 araç klozu mevcut ve 12 ay geçerli. Ancak hasar bedelinin (15.000 TL) aracı gerçek anlamda perte çıkarmak için yeterli yüzdesel oranda değil. Pert talebime karşılık Liberty Sigorta'dan ilk teklif 36.000 TL olarak geldi. 43.500 TL gibi bir değer ödenmesi için hasar masrafı yetersiz. 38-39.000 arası rakam düşündüğümü söyledim. Buna rağmen 39.000 TL ye kadar pazarlığımı sürdürdüm.

kaskoyu çok sıkıştırma şansım yok, çünkü onarım kararı alınmış. Hayır dediğim noktada onarımla karşı karşıya kalacaktım

liste fiyatı şu an 46 binin üstünde, gerçek fiyatı nedir bilmiyorum.

hatayı karşı taraf üstlendiğine göre hasarı zaten karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek, aracı da bu haliyle bile 25 bin'in üstüne çok rahat satar bence.

gerçi siz memnunsunuz ve önemli olan cana gelmemesi tabii....

Opel'de araç başına 3.000 - 3.500 TL indirim almak çok maharet istemiyor. Sormadan 2.500 TL indirim zaten yapıyorlar. Ama 4.000 TL için cambazlık yapmak gerekiyor

• bu araç ne olacak peki? Şirket mi satacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

bu araç ne olacak peki? Şirket mi satacak?

Bildiğim kadarıyla Liberty Sigorta'nın yan kuruluşu olan EN-KA Motorlu Araçlar A.Ş.'ye devredilecek. Web de yaptığım kısa bir araştırmaya göre, EN-KA tamamen pert araç satışı üzerine uzmanlaşmış bir firma.

Diğer sigorta şirketlerinde, pert kararından sonra araca bir rayiç biçildiği ve öncelikli olarak ruhsat sahibine teklif götürüldüğünü duydum. Hatta bir yakınımın pert aracını başka birine satmışlar, kalan miktarı yakınımın hesabına yatırmışlar. Daha sonra yakınım para alışverişinde tamamen pert aracı alan kişi ile karşı karşıya kalmış ve 1 hafta gecikmeyle parasını tahsil edebilmiş.

Ancak ben direk Liberty Sigorta'dan tahsilat yapacağım
  • Öncelikle geçmiş olsun.Hocam benim merak ettiğim minibüsün sigortası bütün masrafı ödeyecek mi yoksa minibüsçünün cebinden de para çıkacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyros32

Öncelikle geçmiş olsun.Hocam benim merak ettiğim minibüsün sigortası bütün masrafı ödeyecek mi yoksa minibüsçünün cebinden de para çıkacak mı?

Çok teşekkür ederim

İnanın minibüsçünün sigortasının neye yarayacağı, neyi karşılayacağı ile hiç ilgilenmedim. Daha doğrusu süreç ilgilenmemi gerektirecek yönde gitmedi. Ancak bana söylenenler, Liberty Sigorta'nın, hata tamamen minibüsçüde olması ve bunun tutanakla imza altına alınmış olmasıyla olası onarım tmasrafını minibüsçünün sigortasına yükleteceği şeklindeydi.
    Ancak şu an onarım söz konusu değil. Hatta emniyetten aracı trafikten çektirdim bile. Bu durumda Liberty Sigorta karşı taraftan neyi tahsil edecek ben de merak ediyorum

• büyük geçmiş olsun hocam. eşinize herhangi bir şey olmaması sevindirici. ne zaman neyle karşılaşacağımız belli olmuyor. allah korumuş ne diyelim gelen mala gelsin.

maddi bir zararınız yok gibi ama kaybettiğiniz zaman, harcadığınız emek ve eşinizin böyle bir durumla karşılaşması üzücü tekrardan geçmiş olsun.

yalnız böyle bir hasara 19 bin fiyat çıkarıp sonrada 15 e düşürmeleri beni çok şaşırttı. servisler iyice düzenbaz olmaya başladı. nasıl olsa parayı kaskodan alıyoruz diye sömürmeyi iyi biliyorlar. bu sefer bu durum sizin yararınıza olmuş ve içinizde şüphelerle kazalı bir araca binmekten kurtulmuşsunuz.
  • hocam çok geçmiş olsun bu araca 19.000 TL masraf çıkartılması beni şok etti, "çıtır pert" tabirinin anlamı bu olsa gerek

kasko sizin için yaptığı tüm masrafları (çekici, kiralık araç, kağıt kürek...vs dahil) son kuruşuna kadar karşı tarafın kaskosundan alır, kusur eşinizde olsaydı o arabayı dışarıda onartmayı bile teklif edebilirlerdi...

iyi sigorta şirketi, sizin kusurlu olmanız durumunda yaptıklarından belli oluyor, bu gibi durumlarda pek sorun çıkartmazlar
  • Orijinalden alıntı: ONDERBEY

Kaza Yaptık (pert kararı alındı)

bu arada krokiye hayran kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

hocam çok geçmiş olsun bu araca 19.000 TL masraf çıkartılması beni şok etti, "çıtır pert" tabirinin anlamı bu olsa gerek

kasko sizin için yaptığı tüm masrafları (çekici, kiralık araç, kağıt kürek...vs dahil) son kuruşuna kadar karşı tarafın kaskosundan alır, kusur eşinizde olsaydı o arabayı dışarıda onartmayı bile teklif edebilirlerdi...

iyi sigorta şirketi, sizin kusurlu olmanız durumunda yaptıklarından belli oluyor, bu gibi durumlarda pek sorun çıkartmazlar

+1

hocam gecmis olsun Allah hicbirimizin basina getirmesin boyle olay.

bu arada onerdiginiz bir kasko sirketi varmi dediginiz gibi kusurlu oldugunuz durumlarda kendini belli etmis bir firma?
  • Öncelikle geçmiş olsun , cana geleceğine mala gelsin . Ayrıca aracı perte çıkartmak için uğraşmışsınız galiba yoksa o aracın pert sayılma ihtimali yok , yürüyeninde de sıkıntı yok diyorsunuz .
  • geçmiş olsun Liberty city şekli :D
  • Geçmiş olsun cana gelceğine mala gelsin.
    Bu arada bende yaptığınız krokiye bayıldım.
  • Antalya trafiğinin düzeni mi desem düzenli görünen düzensizliği mi banada bir garip gelmişti. Aldığımız lpg'de çabucak bitince daha bir sinir olmuştum.
    Çok geçmiş olsun, Allah başka kaza bela vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Çıtır pert bu herhalde .

• geçmiş olsun
    konu hakkında fazla bilgim yok ama bi tahminde bulunayım
    şimdi araçtaki hasar için 15.000 TL onarım parasını
    minibüsün zorunlu trafik sigortasından talep etseler
    24.000 TL yede sizin astrayı satsalar
    sizin kaskocunun cebinden para çıkmamış olur
    (tabi varsayım bu dediklerim olabilirliği varmı yokmu bilmiyorum)
  • pert araçlara karşı olan arkadaşlar, şimdi böyle pert alıp binilmez mi yani ? böyle perte can kurban bence..
  • Anadolu'da böyle boya var mı, pert mi vs gibi bizim kadar ilgilenecekleri sanmıyorum. Biz bir çamurlukla ilgilenirken anadolu böyle detaylara çok bakmaz, hoş 10 sene öncede istanbul'da böyle boya var mı diyende yokmuş, zaten alıcı ve satıcı bulamıyordun ki, cama yazıyordun. sahibinden bu al ve sat işini ciddi şekilde filtreledi. hayırlısı olsun

geçmiş olsun, herkese kazasız belasız sürüşler
  • Perte çıkan araca bakın, allah aşkına ya bu araç pert öyle mi? Koca kamyon arkadan bodoslama giriyor arabama, kimse pert demiyor.

Şu havayastığı saçmalığına ve hatta pert kavramına bir düzenleme getirilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Perte çıkan araca bakın, allah aşkına ya bu araç pert öyle mi? Koca kamyon arkadan bodoslama giriyor arabama, kimse pert demiyor.

Şu havayastığı saçmalığına ve hatta pert kavramına bir düzenleme getirilmeli.

Sigorta şirketi de ilk etapta pert talebimi şaşkınlıkla karşıladı. Ancak ısrarlarım sonucu, kendilerinin de kazançlı çıkacağını tahmin ettiğim bir yöntemle 39.000 TL karşılığı pert kararını onayladı.

Arif Bey'in de bahsettiği gibi, iyi sigorta şirketi sizin hatalı olmadığınız durumlarda size yardımcı olandır. Yaşadığımız olayda, Liberty Sigorta'yı üst kategoriye taşıyacak, artı bir puan söz konusu değil gibi.

Pert kararı, hava yastığı, değişen parça, boya vb konularda tüketici algımız maalesef farklı işliyor.

Bu durumlarda maalesef global düşünüp yerel davranmak zorunda kalıyoruz.

Her ne kadar 39.000 TL gibi, ikinci elde kazasız bir araç fiyatına anlaşmış olsam da; kazadan bu yana harcadığım zaman, araç kiralama masrafım (sigorta sadece 6 gün ikame araç verdi), noter ve emniyete harcadığım para, kredi zararım (uygun oranlarla kredi kullanmıştım) keyif kaçırıyor.

Bu unsurlara, satarken ve binerken çekeceğim sıkıntıları varsayarak katlanmak zorunda kaldım

Bu arada tek tek teşekkür edemediğim geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun arkadaşlar.

Allah hiçbirimize sağlı zararı vermesin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.