Şimdi Ara

kaza yapıyordum+otomatik şanzumanım saçmaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu gün kayışdağı yolunda caddeye neredeyse dik açı ile çıkan babası ile yağmurlu havada gezinmeye çıkmış acemi sürücüye bindiriyordum. genelde sağ tarafta çok fazla park eden olduğu için 2 şeritli yoldan biraz daha geniş olan yolda herkes sol şeritten gidiyordu...

acemi sürücü caddeye hiç bakmadan doğrudan sol şeride atladı arkadan gelen var mı yok mu umurunda değil, adamın ilk önce kaputundan vurma tehlikesi geçirdim, arkasından sol kapılarını arkasından da arka tamponuna, son olarak normal hayatta asla yapamayacağım bir manevra ile gazı kökledim benim arkamda araç süren sürücü bana bindirmeden önce kendimi sağ şeride attım ancak arkamdan gelen araba o acemi sürücüye dokundurdu.

arabadan indim gittim aceminin yanına ne yapıyorsun dedim hiç kızmadan da, o da ne yapayım yaa diye bağırdı. o an ben kontrolden çıktım zaten in lan arabandan adam gibi çık karşıma diye. ondan sonra babası çıktı arabadan sakin ol haklısın ama sakin ol ben gereken ayarı vereceğim ona dedi. babasının insan olduğunu görünce sakinleştim arkamdaki adama bir şey isteyip istemediğini sordum ve çektim gittim...

işte benim arabanın tuhaflığı da burada başladı... araba otomatik vites ve eski tip 4 ileri şanzuman. gaza basıyorum gaza basıyorum araba gitmiyor. 40 ı zar zor görüyor. sağa çektim lastiklere vs vs baktım bir şeyi yok kontağını kapattım yeniden çalıştırdım eskisi gibi çalışmaya başladı...

benim araba neden böyle saçmalamış olabilir?

araç:
    corolla hb 2005 sol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Blöf -- 9 Ekim 2011; 21:04:01 >

• şanzımana aşırı yük binmiş diyeceğim ama dağılırdı heralde hiç anlamam ki otomatik ten
  • Bir de arabanın marka modelini yazsaymışsın be arkadaşım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bir de arabanın marka modelini yazsaymışsın be arkadaşım :)

corolla hb 2005 sol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

şanzımana aşırı yük binmiş diyeceğim ama dağılırdı heralde hiç anlamam ki otomatik ten

nick-enty uyumsuzluğu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

quote:

Orijinalden alıntı: kick down

şanzımana aşırı yük binmiş diyeceğim ama dağılırdı heralde hiç anlamam ki otomatik ten

nick-enty uyumsuzluğu :)

o bi anlık bi öfkeyle alındı :)
  • büyük ihtimalle araç servis vitesine geçmiş.. arabaya gaz verirsin kalkmaz yerinden kalksada 40-50 km yi geçmez.. bu şanzıman arıza verdiği zaman servis vitesine geçiyor. yani servisten kastım en yakın şanzımancı :D .. benimde başıma gelmişti hatta bir hafta saçmalayıp durdu şanzıman en sonunda servise çektim yağı ve filtresi değişti düzeldi .. bir dahada yapmadı.. Meteg ustaya bir sor istersen .Forumda Otomobil yardım kısmında '' Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar '' başlıklı yazısı var.. Ben çok şey öğrenmiştim o ustanın yazılarından.. şimdi sattım otomatik aracımı ve kurtuldum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

büyük ihtimalle araç servis vitesine geçmiş.. arabaya gaz verirsin kalkmaz yerinden kalksada 40-50 km yi geçmez.. bu şanzıman arıza verdiği zaman servis vitesine geçiyor. yani servisten kastım en yakın şanzımancı :D .. benimde başıma gelmişti hatta bir hafta saçmalayıp durdu şanzıman en sonunda servise çektim yağı ve filtresi değişti düzeldi .. bir dahada yapmadı.. Meteg ustaya bir sor istersen .Forumda Otomobil yardım kısmında '' Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar '' başlıklı yazısı var.. Ben çok şey öğrenmiştim o ustanın yazılarından.. şimdi sattım otomatik aracımı ve kurtuldum..

dediğin başlığa yazdım. teşekkür ederim.
  • 1'de takılı kalmış olabilir. Sonra düzeldiyse ve normalse problem olmaz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

1'de takılı kalmış olabilir. Sonra düzeldiyse ve normalse problem olmaz bence.

hocam zaten baktım D demi değil mi diye... o/d devredeydi, l ya da 2. viteslerde değildi.

zaten sorun viteste devrin yetmemesi değildi, sanki 5. vitesde kalkış yapmışım da araba zar zor ivme kazanıyor. gaza basıyordum basıyordum araba devirlenmiyordu bile... 2000 devire falan çıkıyordu...
  • Şimdi otomatik düşmanı ilan edileceğim ama zaten o arabadaki şanzıman berbat ötesi bir şanzıman,otomatiklerde böyle şeyleri çok duyduğumuzdan yazıyorum ve söylüyorum kolay kolay otomatik araba almam.
  • o anki gittiginiz vitese takılmış olabilir biraz saçma geliyo banada ama ne bileyim otomatik şanzıman a yabancıyım bi hayli
  • otomatik vites focusum aklıma geldi bi an özledim ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Şimdi otomatik düşmanı ilan edileceğim ama zaten o arabadaki şanzıman berbat ötesi bir şanzıman,otomatiklerde böyle şeyleri çok duyduğumuzdan yazıyorum ve söylüyorum kolay kolay otomatik araba almam.

Merhaba, olay kesinlesene kadar hakkinizi yememek adina mesajiniza cevap vermedim.

Bu gun aracim bakimdan cikti ve ozellikle rica ettim sanzumana bakin diye, hic bir sey bulunmadi sadece benim istegim uzerine sanzumanin yagi degisti.

Soz konusu arac 1 eylul 2004 de trafige cikti. 7 yildan fazladir sadece sehir icinde kullanildi ve hala da kullanilmakta. 7 yil icinde hic bir sekilde mekanik ariza ya da elektronik ariza vermedi (masallah)

7 yil icinde bir kere kararsizlik yasamak ve kontak kapatip acinca duzelebilen hata yapmak da arabanin hakki olsun.

7 yillik duz vites araba da da sanzuman arizasi olabilirdi ve ayiplanmazdi, ama siz sadece bir kere kararsizlik yasadi diye 7 yillik arabama her sifati yakistirdiniz.

Evet otomatik vites dusmanisiniz.

• quote:

quote:

Şimdi otomatik düşmanı ilan edileceğim ama zaten o arabadaki şanzıman berbat ötesi bir şanzıman,otomatiklerde böyle şeyleri çok duyduğumuzdan yazıyorum ve söylüyorum kolay kolay otomatik araba almam.

Merhaba, olay kesinlesene kadar hakkinizi yememek adina mesajiniza cevap vermedim.

Bu gun aracim bakimdan cikti ve ozellikle rica ettim sanzumana bakin diye, hic bir sey bulunmadi sadece benim istegim uzerine sanzumanin yagi degisti.

Soz konusu arac 1 eylul 2004 de trafige cikti. 7 yildan fazladir sadece sehir icinde kullanildi ve hala da kullanilmakta. 7 yil icinde hic bir sekilde mekanik ariza ya da elektronik ariza vermedi (masallah)

7 yil icinde bir kere kararsizlik yasamak ve kontak kapatip acinca duzelebilen hata yapmak da arabanin hakki olsun.

7 yillik duz vites araba da da sanzuman arizasi olabilirdi ve ayiplanmazdi, ama siz sadece bir kere kararsizlik yasadi diye 7 yillik arabama her sifati yakistirdiniz.

Evet otomatik düşmanıyım o açıdan bakınca.Bir manuel vites böyle saçmasapan şeyler getirmez insanın başına.Sen ne istersen o,bir işte birşeylerin senin kontrolün dışına çıktıkça korkacaksın.Hele yeri gelip canını emanet ettiğin arabada.

• quote:

quote:

quote:

Evet otomatik düşmanıyım o açıdan bakınca.Bir manuel vites böyle saçmasapan şeyler getirmez insanın başına.Sen ne istersen o,bir işte birşeylerin senin kontrolün dışına çıktıkça korkacaksın.Hele yeri gelip canını emanet ettiğin arabada.

Kontrolun disina cikan ne acaba? Kazik fren ile durup sonra da gazi dipleyip acaip bir manevra sonrasi gene durduktan sonra bir kontaklik durum mu acaba? Manuel viteste de belki ani vites degistirmekten balata zarar gorecekti bir sey olacakti. Bilemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kontrolun disina cikan ne acaba? Kazik fren ile durup sonra da gazi dipleyip acaip bir manevra sonrasi gene durduktan sonra bir kontaklik durum mu acaba? Manuel viteste de belki ani vites degistirmekten balata zarar gorecekti bir sey olacakti. Bilemezsiniz.

Senin anlattığında kontrolün dışına çıkan net birşey yok ama herhangi bir durumda orada daha da basman gerekebilirdi mesela.Senin arabanın benzinli otomatiğini kullandım,gaza bastıktan en az yarım saniye sonra tepki veriyor(Kickdown).Vites geçişleri özellikle ufak viteslerde sarsıntılı.Birden ikiye geçerken sanki arkadan rüzgar vuruyormuş gibi değiştiriyor ya ifrit olduğum bir mevzu.Şehiriçinde düşük hızlarda düşük devirde ikinci viteste olduğunda ani hızlanman gerektiği yerde bire geçmiyor bazen basmama rağmen net karşılamıyor beklentişlerimi her o otomatik gibi mesela..Birsürü ıncık cıncık şey.Otomatik alacak olsam bile çift kavramadır adres,tam otomatik ve robotizeler beklentileri tam karşılamıyor ne yazıkki.Manuelde ani vites değiştirmeyi bildikten sonra balataya arabayı nakavt edecek kadar zarar veremezsin.Ayrıca otomatikler manuellerden daha dayanıksızdır güç yüküne..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senin anlattığında kontrolün dışına çıkan net birşey yok ama herhangi bir durumda orada daha da basman gerekebilirdi mesela.Senin arabanın benzinli otomatiğini kullandım,gaza bastıktan en az yarım saniye sonra tepki veriyor(Kickdown).Vites geçişleri özellikle ufak viteslerde sarsıntılı.Birden ikiye geçerken sanki arkadan rüzgar vuruyormuş gibi değiştiriyor ya ifrit olduğum bir mevzu.Şehiriçinde düşük hızlarda düşük devirde ikinci viteste olduğunda ani hızlanman gerektiği yerde bire geçmiyor bazen basmama rağmen net karşılamıyor beklentişlerimi her o otomatik gibi mesela..Birsürü ıncık cıncık şey.Otomatik alacak olsam bile çift kavramadır adres,tam otomatik ve robotizeler beklentileri tam karşılamıyor ne yazıkki.Manuelde ani vites değiştirmeyi bildikten sonra balataya arabayı nakavt edecek kadar zarar veremezsin.Ayrıca otomatikler manuellerden daha dayanıksızdır güç yüküne..

Benim araba da benzinli demek ki aynisini kullandiniz. Dediginiz sorunlae benimkinde yok. Viteslerde sarsinti falan. Caddeboatan taraflarindayim isterseniz yerinde gorun. Vites degistigini fark edemeyecek kadar sarsintisiz degisiyor. Bindiginiz arabanin en iyi ihtimalle sanzuman yaginin degismesine ihtiyaci var.Ayrica ben olay sirasinda bastigim kadar bastim zaten. Herhalde sonra tak diye n ye takip el frenini cekip inince oyle bir durum oldu. Cunku bosta sanzuman yaglanmiyordu yanlis bilmiyor isem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Blöf -- 22 Ekim 2011; 19:20:12 >

• İlk cümleyi 3 kere okudum anca anladım.

Hocam hiçbir şey olmamıştır şanzımanına.Zaten servistede bir şey çıkmamış merak edilecek bir şey yok.Otomatik candır.(seri şeklde ileri geri manevra yapmak dışında)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.