Şimdi Ara

Kaza sırasında elden para istediler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı geri geri alıp sağ taraftaki arsaya girerken burnunu kurtardım zannettim ama kurtarmamış, sol tarafımdaki siyah connect'e çarptı. connectin sağ arka köşede stop lambasının altında göçük ve çizik oluştu, araç da siyah. Sahibiyle beraber yanında bi adam geldiler, geçmiş olsun filan dediler, sonra ver 200 lira geç dedi bi tane adam. benim de ilk kazam bu. yani çift taraflı ilk kazam, tek taraflı çok :)

ben de kuzenleri filan aradım neyse gittik 100 liraya anlaştık, kaportacıya gidecek yaptıracak ben parasını verecem kaportacıya.

ama biraz panikledim doğrusu. o kadar üstüme geldiler ki elden 200 lira verecektim. böyle bir durumda ne yapmak lazım. benim arabanın trafik sigortası da kaskosu da var, zaten sigortasız kullanmam. ama hasar daha büyük olabilirdi, ben bunları cepten vereceksem sigortayı niye yaptırıyorum diye düşündüm. siz böyle durumda nasıl hareket ediyorsunuz, ne yapmak lazım böyle bir durumda.

Bir de şöyle bişey var; adamın arabası serviste kaldığı her gün boyunca günlük 70 lira, araç mahrumiyet gideri (kiralık araç gideri) ödeniyor malesef, tabi adam talep ederse. bunu malesef sigorta ödemiyor. bilmeyenler için hatırlatayım.

sonuç itibariyle 100 lirayla kurtulduk ama gerçekten çok stres oldum.

• Vur geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence elden ödemekle en iyisi olmuş 100 lira için sigortanın hasarsızlıgını bozdurup seneye 300 lira fazla vermeye değmezdi.
  • adamın aracı serviste istediği kadar kalsın kaskon sigortan var sanane bedelinden, yok öyle birşey inanma herşeye

para istemelerinin nedeni de açıktan yaptırıp tramerde küçük de olsa birşey gözükmesini engellemek, ayrıca genelde bu gibi durumlarda uyanıklık yaparlar üstüne kar bile ederler, sen adamın kaportacısına bile yaptırsan onlar aralarında fiyatı ayarlar içine kar koyarlar, memleket çakal kaynıyor, bu işlerde tanıdık olmayınca sıkıntı
  • Bu işlerde racon şayet sigorta, polis vs karıştırmadan halledilecekse, haklı olan tarafın istediği ustada tamir yapılır , parası verilir. Elden para istiyorsada orta yol bulunup anlaşılır.
  • Parayı verdiğiniz kişi araç sahibidir umarım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tarafli kaza nasil oluyor? Park halindeki milletin arabalarina carpip kaportasini gocerten tamponunu indiren aynalarini kirip bi numara bile birakmadan kacip giden senmisin yoksa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen seferde demiştim allah sana yardım ediyo araba konusunda bi habersin ama tekerlek dönüyo işte..

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

adamın aracı serviste istediği kadar kalsın kaskon sigortan var sanane bedelinden, yok öyle birşey inanma herşeye

para istemelerinin nedeni de açıktan yaptırıp tramerde küçük de olsa birşey gözükmesini engellemek, ayrıca genelde bu gibi durumlarda uyanıklık yaparlar üstüne kar bile ederler, sen adamın kaportacısına bile yaptırsan onlar aralarında fiyatı ayarlar içine kar koyarlar, memleket çakal kaynıyor, bu işlerde tanıdık olmayınca sıkıntı

Vay arkadaş hastayım şu türden yorumlara. Sanki karşı taraf geldi zorla hasar verdirdi kendi aracına.

Karşı taraf ne güzel gelmiş medenice geçmiş olsun demiş. Kendi kafasından bir bedel biçmiş sen de pazarlık yapar indirirsin yok beğenmediysen kaza tespit tutanağı düzenlersin. Ben olsam ben de 200 TL derdim. Sebepler;

1-Aracı yaptırmak için sanayiye gidilecek kaybedilen zaman. Akaryakıt bedeli vs vs. Günlük olağan işlerinden olacaksın bir dünya tatava.
    2-Aracın artık ufak da olsa hasar almış bir durumda. Ne kadar istemesen de can sıkıcı bir durum.
    3-Aracı satarken, alıcı bu eften püften hasara takar; ya almaktan vazgeçer ya da indirim ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Parayı verdiğiniz kişi araç sahibidir umarım..

Aynen bir de böyle bir durum var ortalık çakal dolu.
  • 50 100 neysede 200 ve üzeri para verilmesine karşıyım madem sigortanın ne anlamı var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

50 100 neysede 200 ve üzeri para verilmesine karşıyım madem sigortanın ne anlamı var ?

hoca o kazadan trafik sigortası 2 katına çıkıyor zaten. üstüne başağrısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

Tek tarafli kaza nasil oluyor? Park halindeki milletin arabalarina carpip kaportasini gocerten tamponunu indiren aynalarini kirip bi numara bile birakmadan kacip giden senmisin yoksa

kaldırıma, direğe, dağa taşa vuranlar
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Eminmisiniz ? 350 diyelim ortalama trafik sigortasına indirim falan, ufak tutarlı bir kazada 700 mü olacak yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

Eminmisiniz ? 350 diyelim ortalama trafik sigortasına indirim falan, ufak tutarlı bir kazada 700 mü olacak yani ?

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cologne

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

adamın aracı serviste istediği kadar kalsın kaskon sigortan var sanane bedelinden, yok öyle birşey inanma herşeye

Vay arkadaş hastayım şu türden yorumlara. Sanki karşı taraf geldi zorla hasar verdirdi kendi aracına.

Karşı taraf ne güzel gelmiş medenice geçmiş olsun demiş. Kendi kafasından bir bedel biçmiş sen de pazarlık yapar indirirsin yok beğenmediysen kaza tespit tutanağı düzenlersin. Ben olsam ben de 200 TL derdim. Sebepler;

1-Aracı yaptırmak için sanayiye gidilecek kaybedilen zaman. Akaryakıt bedeli vs vs. Günlük olağan işlerinden olacaksın bir dünya tatava.
    2-Aracın artık ufak da olsa hasar almış bir durumda. Ne kadar istemesen de can sıkıcı bir durum.
    3-Aracı satarken, alıcı bu eften püften hasara takar; ya almaktan vazgeçer ya da indirim ister.

güzelce gelen adam karşısındakini acemi görüp para için diretmez, seçenekleri sunar sen tercih et der, oldu olacak arabasına ufak bir zarar geldi diye başka şeyler de istesin

ayrıca onlarca kez gördüğüm çakallıklardan biri bu, belki boya bile yapılmadan düzeltilecek yerdir, hatta çoğu nasılsa sigortadan daha sonra hallederim deyip bu tarz ufak şeylere dokunmaz bile, sadece karşı tarafa para diretilir, en olmadı kendi ustasına götürülür 100 liralık işe 500 çekilir 300-400 e anlaşılır paralar kırışılır sonra da araç yapılmaz bile

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

Tek tarafli kaza nasil oluyor? Park halindeki milletin arabalarina carpip kaportasini gocerten tamponunu indiren aynalarini kirip bi numara bile birakmadan kacip giden senmisin yoksa

kaldırıma, direğe, dağa taşa vuranlar

haklısın gece uykulu halde düşünememişim demekki hiç aklıma gelmedi
  • Aynı şekilde park yerinde kaza yaptım.Adam baktı şöyle 100-150 ver halledelim dedi.Bende sigorta neden var dedim,bozulmasın dedi bende bozulsun dedim sinirlendi uğraştırma dedi bende param yok napıyım dedim mecbur tutanak tuttuk sonra ne yaptı bilmiyorum.Bu arada rent a car aracına çarparsak sigorta veya kasko ödemiyor mu karşı tarafın günlük kirasını yoksa kaskodan kaskoya değişiyor mu ?
  • sigortanıza ne kadar prim çıkarmışlardır ki? zorunlu trafik sigortasından korkup kaza anında nakit vermeye kalkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 30 Kasım 2014; 17:19:39 >
  • Vurduğunu çaktırmadan gazı kökle hemen uza ordan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.