Şimdi Ara

Kayseri Yahyalı, Ankara Şereflikoçhisar, Mersin Gülnar, Ankara Haymana, Maraş Andırın Bilgi Sahibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayseri Yahyalı, Ankara Şereflikoçhisar, Mersin Gülnar, Ankara Haymana, Maraş Andırın hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

• Yok mu varsa lütfen düşüncelerini esirgemesin
  • ne öğrenmek istiyorsun onuda yazsaydın
  • Eylül ayında bu ilçelerden birinde çalışmak benim elimde. Ancak hiç birini bilmiyorum. Genel anlamda her şeyini sorabilirim bilgisi olan arkadaşlara.
  • Ne iş yapacaksın? Birde kalıcı mı olacaksın?
  • Söyle söyliyim gülnar devlet hizmetinde dogu görevi olarak geçiyor gerisini sen düsün
  • Öğretmenim arkadaşlar. Evet 7 yıl kalıcı olacağım.
  • Bildiklerimi yazayım;

Yahyalı; Kayseriye ulaşım rahat,küçük sayılabilecek,kışları soğuk bir ilçe, Aladağlara yakın olduğu için yürüyüş,dağcılık vs türü uğraşların varsa güzel bir yerdir.Ama yoksa bu tür uğraşların dağların arasında vakit zor geçer.Tek yakın kent Kayseri çünkü ( 100 km kadar)

Şereflikoçhisar,anayol üzerinde o yüzden diğer ilçelere göre daha büyük,canlı ve imkanları geniş.Burada da daha çok göl,balıkçılık vs uğraşları yaparsın.Çevresinde göl,barajgölü vardır baya.Ankara,Aksaray hatta hızlı tren ile (Kulu da sanırım Hızlı Tren durağı vardır) Konya bile yakındır.Ulaşım vasıtası her zaman bulabilirsin.Listendeki diğer ilçelere göre en avantajlı ve büyük diyebilirim.

Gülnar,Taşeli platosu zaten nüfus ve gelişmişlik olarak geridir Gülnar ise ortada bir yerde dolayısıyla küçük bir yer,tek iyi yanı Aydıncık sahile yani Akdenize yakın olması ( 50 kmden az) haftasonu denize kaçılabilir.

Haymana,Ankaraya nispeten yakın ( 100 km de az) kasabadan biraz büyük bir yer işte,kaplıcaları var bir iyi yanı.İnsanı için genelde Ankaralılar pek iyi demiyorlar ama Ankaralı birisi varsa forumda o cevaplasın.Belki bana hep kötü diyenler gelmiştir.

Andırın,herhangi bir yaylanın ilçe olduğunu düşün,ağaçlık,dağlık bir yer.50-100 km aralığınd Maraş,Kadirli gibi yerler olmasa tam bir mahrumiyet bölgesi.Ne yapılır inan bende bilmiyorum bu ilçede

Sonuç olarak araban yoksa ( arabada altı yüksek veya en iyisi Suzuki Vitara tarzı 4x4 birşey olsa iyi olur) bu ilçelerin hepsinde canın sıkılır.Araban yoksa zaten Şereflikoçhisardan başka alternatifin yok.Diğer ilçelerin hepsinde zaman geçirecek aktiviteler için araba şart.Ben olsam Ş.Koçhisar veya Gülnarı seçerdim.

• 5-6 sene önce Andırın'a gitmiştim. Bizim kaldığımız yer mi öyleydi bilmiyorum ama sokakta büyükbaş hayvanlar serbestçe dolaşıyordu. Bir de nem baya fazlaydı yani uyurken rahatsız edecek derecede yastık falan ıslanıyordu bildiğin. Pek güzel değildi yani tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Bildiklerimi yazayım;

Yahyalı; Kayseriye ulaşım rahat,küçük sayılabilecek,kışları soğuk bir ilçe, Aladağlara yakın olduğu için yürüyüş,dağcılık vs türü uğraşların varsa güzel bir yerdir.Ama yoksa bu tür uğraşların dağların arasında vakit zor geçer.Tek yakın kent Kayseri çünkü ( 100 km kadar)

Şereflikoçhisar,anayol üzerinde o yüzden diğer ilçelere göre daha büyük,canlı ve imkanları geniş.Burada da daha çok göl,balıkçılık vs uğraşları yaparsın.Çevresinde göl,barajgölü vardır baya.Ankara,Aksaray hatta hızlı tren ile (Kulu da sanırım Hızlı Tren durağı vardır) Konya bile yakındır.Ulaşım vasıtası her zaman bulabilirsin.Listendeki diğer ilçelere göre en avantajlı ve büyük diyebilirim.

Gülnar,Taşeli platosu zaten nüfus ve gelişmişlik olarak geridir Gülnar ise ortada bir yerde dolayısıyla küçük bir yer,tek iyi yanı Aydıncık sahile yani Akdenize yakın olması ( 50 kmden az) haftasonu denize kaçılabilir.

Haymana,Ankaraya nispeten yakın ( 100 km de az) kasabadan biraz büyük bir yer işte,kaplıcaları var bir iyi yanı.İnsanı için genelde Ankaralılar pek iyi demiyorlar ama Ankaralı birisi varsa forumda o cevaplasın.Belki bana hep kötü diyenler gelmiştir.

Andırın,herhangi bir yaylanın ilçe olduğunu düşün,ağaçlık,dağlık bir yer.50-100 km aralığınd Maraş,Kadirli gibi yerler olmasa tam bir mahrumiyet bölgesi.Ne yapılır inan bende bilmiyorum bu ilçede

Sonuç olarak araban yoksa ( arabada altı yüksek veya en iyisi Suzuki Vitara tarzı 4x4 birşey olsa iyi olur) bu ilçelerin hepsinde canın sıkılır.Araban yoksa zaten Şereflikoçhisardan başka alternatifin yok.Diğer ilçelerin hepsinde zaman geçirecek aktiviteler için araba şart.Ben olsam Ş.Koçhisar veya Gülnarı seçerdim.

Teşekkür ederim bilgiler için. Peki bu bölgelerin herhangi birinde bulundunuz mu? Daha detaylı bilgi verebilecek şekilde? Bir de Şereflikoçhisar'da Toki nerededir? Şehrin çok uzağında mıdır bir bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aérosmith

5-6 sene önce Andırın'a gitmiştim. Bizim kaldığımız yer mi öyleydi bilmiyorum ama sokakta büyükbaş hayvanlar serbestçe dolaşıyordu. Bir de nem baya fazlaydı yani uyurken rahatsız edecek derecede yastık falan ıslanıyordu bildiğin. Pek güzel değildi yani tavsiye etmem.

Teşekkür ederim. Andırın için dediklerinizi bir kaç yerden duydum haklılık payınız var. Benim için problem değil ancak eşime sorun yaratacağını düşünüyorum. Bu yüzden seçenekler arasından Andırın'ı eledim.
  • Yaşayacak şekilde bulunmadım.Ama Ş.Koçhisar daki TOKİ evlerin merkezin biraz yukarsındaki tepedeydi gördüğüm kadarı ile ( başka yoksa) merkeze sanırım 1,5-2 km ya vardır ya yoktur,şehirden kopuk bir yerde değil.
  • Mersin silifkeliyim.. önce bunu söylemek istedim.
    mersine gelmeni tavsiye ederim. burada cok rahat edersin. Gülnarlılar pek sevilmez aslında :) cimri olurlar biraz da kavgacı. ama iyi insanları tabi ki vardır. bir dağın tepesinde işte gülnar. köy yani :) çok ucuz burada yaşam. öğretmen maaşıyla en kral şekilde yaşayabileceğin bir memlekettir burası.
    nerelisin bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yaşayacak şekilde bulunmadım.Ama Ş.Koçhisar daki TOKİ evlerin merkezin biraz yukarsındaki tepedeydi gördüğüm kadarı ile ( başka yoksa) merkeze sanırım 1,5-2 km ya vardır ya yoktur,şehirden kopuk bir yerde değil.

Bu süper oldu. Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rahatı Kaçan Ağaç

Mersin silifkeliyim.. önce bunu söylemek istedim.
    mersine gelmeni tavsiye ederim. burada cok rahat edersin. Gülnarlılar pek sevilmez aslında :) cimri olurlar biraz da kavgacı. ama iyi insanları tabi ki vardır. bir dağın tepesinde işte gülnar. köy yani :) çok ucuz burada yaşam. öğretmen maaşıyla en kral şekilde yaşayabileceğin bir memlekettir burası.
    nerelisin bu arada.

Teşekkür ederim. Tek soru hocam.. Eşimle rahat edebileceğim bir ilçe mi? İnsanların bakışı duruşu hayat tarzı vs..

Memleket Adana. Mersin merkeze ve Silifke'ye tatil amaçlı çok geldim ama Gülnar hakkında hiçbir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 22 Ağustos 2011; 22:49:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

quote:

nerelisin bu arada.

Teşekkür ederim. Tek soru hocam.. Eşimle rahat edebileceğim bir ilçe mi? İnsanların bakışı duruşu hayat tarzı vs..

Memleket Adana. Mersin merkeze ve Silifke'ye tatil amaçlı çok geldim ama Gülnar hakkında hiçbir bilgim yok.

bağnaz,yobaz insanlardır. eşinizle rahat etmek derken kastınız neydi tam anlayamadım özür dilerim.

• quote:

quote:

quote:

nerelisin bu arada.

bağnaz,yobaz insanlardır. eşinizle rahat etmek derken kastınız neydi tam anlayamadım özür dilerim.

Ben tek başıma her ortamda bir şekilde yaşarım. Eşim ev hanımı. Tek başına dışarıya çıkması sorun yaratır mı mesela? Komşularıyla ilişkileri nasıl olabilir? Evde tıkanıp kalacağı bir yer mi yani?

• haymana'yı kafadan eleyin koçhisarı yazabilirsiniz, ikinci olarakta yahyalı olabilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

nerelisin bu arada.

Ben tek başıma her ortamda bir şekilde yaşarım. Eşim ev hanımı. Tek başına dışarıya çıkması sorun yaratır mı mesela? Komşularıyla ilişkileri nasıl olabilir? Evde tıkanıp kalacağı bir yer mi yani?

Bizim buralar da komşuluk ilişkileri iyidir. Yardımcı olurlar. Tek başına çıkabilir tabi ki. Açık konuşacağım dostum bu konuda biraz inşallah kusuruma bakmazsınız.Giyim tarzı önemli biraz da, bunu daha fazla açmak istemiyorum ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Öğretmen olduğunuz için size saygı duyacaklardır. Burada birde o durumu ekleyeyim. Evde tıkanıp kalmak derken orayı ben şöyle açayım kendimce. Gezecek görecek fazla bir şey beklemeyin. Sadece doğa... Ama arabanız varsa hafta sonu çıkarsınız 63 KM silifke. Hatta eğer olurda buraya gelirseniz ben sizi karşılarım tanışırız vs.. Şu an Taşucunda deniz kenarında keyif yapıyorum sahildeyim bir cafede... Herkes rahat. Bira içenler var, iftarını yapıp çay içmeye gelenler var. Çok çeşitli bir şehir silifke-taşucu civarı. Cünkü burada yazlıkcılar oldugu için insanlar gelişmiş ve bazı şeylerin farkına varmış. Gülnarda o yok işte. Herkes içine kapanmış durumda.

Gülnar, Mersin ilinin en geri kalmıs ilçesidir. bunu açmakta fayda var. Geri kalmıs derken kafa yapısı bakımından.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.