Şimdi Ara

kaynak yapımi yardim!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
19.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkdaslar hic kaynak yapmamiş biri kaynak yapabilirmi elim insaat islerinde oldukca yatkin fakat hic kaynak yapmadim saglam kaynak yapmak zormu
    teşekkürler....



  • guncel
  • Tabii ki! Bendeniz bizzat örneği!

    Elektrodu belirli bir yumuşaklıkta değdirmeyi ööreniçeksiniz. İnce profilleri delmemek için kısa süre değdirmeyi ööreniceksiniz. Şööle s harfi çizer gibi artistik hareketleri ööreniceksiniz. Amperi düşürmeyi, ince elektrod kullanmayı (delmemek için) öörenip, en sağlam kaynağın kalın malzemede yüksek amperde yapıldığını, ismini bile bilmediğimiz onlarca çeşit elektrod olduğunu ve bunlardan bazik ve rutil isimli ikisinin piyasada bulunduğuınu ööreniçeksiniz.

    Eski model kaynak makinası almayın sakın! İnverter dediğimiz küçük ve hafif olanı alın. Hatta bunların bi de mini mini minisi var ki garantisine güvenirseniz alın derim. Elektrod da rutil olsun kolay alışırsınız.

    Hadi başarılar. Sorun herşeyi.

    Bi de her tip kaynak kolay değil, yapamıyorsunuz diye üzülmeyin.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    s harfi cizme olayini biliyorum ince malzemede dusuk amper ince elektrod vs gibi teknik bilgileri biliyorum fakat iş pratige gelince fransızım
  • Acıma parasına bas gitsin! Hiçbirşey kendi yaptıiın bişey kadar zevk veremez sana!!!

    Ama maddiyatı sorun yapıyorsan bi atölyeye git verirler eline penseyi. En fazla bi kutu elektrod alırsın ayıp olmasın diye. Ama ööle çok kullanırsan bi atölyenin makinasını bi kutu elektrodun yanında kaynak camı felan da götür!!! Hatta elektronik maske hediye edersen çok hatırası olur!!! Yaşatalım dostluğu...

    Not::Benim atölyeye geleceksen hangi marka kararan elektronik maske alacağını söyleyeceğim sana. pm at
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    yurdumun cem yılmaz kılikli vatandaşi ilgin icin teşekkurleri bir borc bilirim bu borcu bi kutu 3.25 elektrodla odemeyi taahhut ediyorum taahutnameyi pm. atiyorum ...



    boyle uzerine beş on kisi cikabilecek saglamlikta kaynak yapmak ne kadar zamanda ogrenebilirim



    butcem 600 700 tl civarinda bi makina alabilirim ne onerirsin
  • güncellllllll
  • Hocam kaynağı tutturursanız profilden daha sağlam olur zaten. Mühim olan dıştan görünen kaynağın aslında flux yani kaynak çapağı ve elektrod ile birlikte olduğudur. Yani Dıştan yaptım sanarsın ama elektrod malzemeye işlememiştir ve görünen aslında sadece çapaktır.

    Elektrodu bastırman gereken yer var, gayet yumuşak tutman gereken yer var, n'aaparsan yap kaynağın kendi kendine tutacağı yer var. Sen başla uygulamaya alalım ifadesini!!!

    Makina sormuşsun. Dediğim gibi eski tip bakır trafolardan alma! Yeni nesil inverter tiplerden al. Aklıma fimer geliyor hatta eskiden expressweld de kampanya vardı, alınırdı. Ama şööle neredeyse avuca sığacak kadar ufak olanı var ki 2 yıl garanti, güvenirsen al ben denemedim.

    AMa gazaltının ufağı var. Tüpsüz çalışan bi kaynak. AYnı gazaltı gibi içten tel besleyip kaynak yapıyor. Bu muhteşem olur ve de kaynakta usta olmana hiç gerek yok, bas gitsin. Yalnız kaynakta flux yani ya gazaltındaki gaz(karbondioksit) ya da elektrodun kaplaması çok önemli. Bahsettiğim bu tüpsüz telli aletin teli özel ve diğer tellerin 2 misli miydi neydi fiyatı. Kaynak telinin içinde elektrod kaplamasının malzemesi var ve kaynak yapılırken elektrod kaplaması gibi yüzeye vuruyor. Bu alet biraz pahalı ama pahalı olması için hiçbir sebep yok. Ucuzları varsa atlamak lazım. Ağır bi alet değil gayet ufak.

    Not; Bahsettiğim bu tüpsüz minik tel beslemeli kaynak makinesinin, teli özlü tel denilen lehim teli gibi içi dolu bir teldir. Bu tel başka aşınma engelleyici krom tel ile karıştırılıyor. Krom tel çoook pahalı bu aletin teli ise sadece 2 misli ve ileride ucuzlayacaktır.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam ayirdigin zaman ve uzun uzun yazdiğin icin gercekten tesekkur ederim .

    o zaman kisa bi surede mesela kavrayabilecegim bi iş olabilir sanirim. birde bu gun bi kaynakciyla gorustum her bi degdirmede curufunu kır saglam kaynak yapabilirsin dedi ama dedigi gibi zaman alir dedi
  • Bahsettiğim özellikli tel ile tüpsüz kaynak yapabilen, gazaltı benzeri telli çanta/minik kaynak makinesini alırsan zate sana her yer kaynakistan! Onunla yapamaman için sebep olamaz. Amadiğer makinelerde curufunu kır eğer kaynak doldurmamışsa bi daha bi daha bas! Sorun olmaz. Rahat öğrenirsin.

    Bahsettiğimiz makineyi araştır da bi görsel salla bakim!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    http://www.hirdavatmarketim.com/Awelco-Gaz-Alti-Kaynak-Makinasi-Hava-Sogutmali-160-Amper,PR-48047.html



    hocam dedigin makina bu sanirim eger buysa fiyatlari cok ucuk benim butcemi fazlasiyla aşar



    yani sence her degdirmenin ardindan curufunu kirip kaynak oldumu diye kontrol edersem kaynak yapmayi daha basit ogrenebilirmiyim bu işi amatorce yapcam cok pahali makinalara ihtiyacimyok



    evimde teras vardi bu terasimin ustunu kaynak ustasi cagirdim ve yaptirdim 1 gunde yapti gitti hesaplarima gore 1200 tl iscilik almis kaynak makinasi olmus olsaydi sanirik kendim yapabilirdim (olsun benimki bir hafta sursun ) yani curufunu kirip kontrol ederek kaynak yaparsam bu terasi saglam sekilde kendim yapabilirmiydim sence
  • Kendin yaparsan kaynakçıdan sağlam yaparsın. Kaynakçı bi yere basıyorsa sen her yerine bas kaynağı.
    Curufu kırmana gerek yok. Üst üste yap ama en son curufu kır ve kaynak yerini doldurmuş musun ona bak.
    http://www.ozmetalsan.com/caddy-mig-c200i gibi. Yalnız ucuzunu araştırmak lazım. Taşınabilir gazaltı ya da özlü tel kaynak die geçiyo. Pahalı olmalarının sebebi gereksiz sinerjik zart zurt modeller olmaları. Yoksa sadece ihtiyacı karşılayanı 1000TL etmez.

    Aslında eski model kaynak makinesine tel sürme kısmını bağliip özlü telle tüprsüz kaynak deneyesim var. Yani bildiğimiz 200-300TL lik makineye tel ünitesi bağliip bi denemek istiyos..
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    teşekkur ederim hocam iyiden iyiye beni teşvik ettin alacam bi kaynak makinasi koctaşi falan gezerim bugun hem şu gazalti makinasinida araştiririm oyle arada 100 150 falan fark olursa gazalti alir gecerim ugraşmam



    birde su olay var inşaat demirini betona saplatip profili demire kaynatma olayi var ne kadar saglam oluyor bu olay yani o demir yerinden cikmazmi ve kaclik matkapla delip

    kaclik demir saplanmasi gerekiyor
  • Sayın Hocam o gazaltıyı ööle ucuza bulamazsınız. Çünkü bilgisayar kombinliydi. Ama zamanla basit modeli yapılabilir. Siz aslında ya ikinci el alın ya da hiç almadan bi atölyede takılın biraz. Daha bi iyi karar verirsiniz. Hem de atölyeye ufak tefek yardımınız olursa ihya edersiniz milleti.

    Bahsettiğim gazaltı sistemini çanta kaynağa uygulama düşüncem var. Ya gaz altı tel sürme ünitesini direk bağliip deniicem ya da uygun ünite yapıçam. Eğer bu teknik çalışırsa bilmeniz gereken curuflu yani içi fluxlı yani yani özlü tel kullanmanız gerekliliğidir. Şu anda normal telin 2 misli fiyatlı ama bazı firmaların o teli imal etmeye giriştiğini duydum.Ucuzlayabilir. Sakın ola özlü diye gidip de krom tel almayın. Hem fiyatı 10 misli hem de kaynağı çok zayıf. O krom telin amacı çok başka.

    Betona çakılan demir çıkabilir. Levyeyle zorlansa zaten çıkar. Ancak bu işte mekanik kilit uygulanır. Mesela bir uç duvara sabitlenirken demirlerden biri açılı olarak çakılıp profile kaynatılırken diğeri ters açılı olarak çakılıp kaynatılır. Bu taktirde duvar ya da demir kopmadan çıkamaz. Bir de bu demirler çıkma yönünde değil kesme yani demire dikine yönde kuvvet alırlar genelde. Ama çözümsüz iş yok. Yapçaanız işi söyleyin bitirelim!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    babamin dukkaninin onunde 6×3metre boyunda bi alan var burayi veranda yaptirmak istiyoruz kaynak ustasiyla gorustuk 7.000 tl istedi hemde 40×40×2.5 profil ...osb ...shingle kullanacakmis bu rakam kullanacagi malzemeye gore cok ucuk bi rakam geldi biz burayi yapabilecek kalabaliga (amele cok )sahibiz ama kaynak bilgimiz yok babam benim bu islerdeki bilgime becerime guveniyor yaparsan ben sana gereken malzemeyi alirim diyo fakat kaynak konusunda korkularim var kaynak yapma isini cozersem hemen is koyulcam sanirim benim isimi elektrik kaynak makinasi cozecek bu arada bu gun koctasta gazalti kaynak makinasina baktim en uygunu 1900 tl civarindaydi

    ben yaparsam 60×60 ayak 40 ×80 de ustune kullanacagim avuc taslama makinasi vs bi cok makina mevcut kaynak mak. haric ...
    birde insaat demiri yerine kendinden dubelli buldex vida daha saglam olmazmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirsal636 -- 1 Ekim 2017; 20:50:22 >
  • Eğer önden direkli yapacaksanız yani ön kısım yere ayakla basacaksa o iş çocuk oyuncağı. Kendin yap gitsin. Zaten o paraya rahatlıkla bahsettiğimiz makineyi de alırsın yanına kar kalır!

    Sadece arka kısımdan destek alıp ön kısım havada desteksiz olucaksa arka kısım sağlam olmalı. En kolayı başka bir dükkana bakj, sağlamlığını kontrol et aynısını yap gitsin. Ama bizim değerlendirmemiz için mekanın resimlerini atman lazım.

    Bi defa makas yapıcaksın. Bu işte dubelli hiçbişe kullanılmaz. Çelik dubel kullanıcam diosan ille de flanş yapman lazım profil kafalarına, boşver. Kolon ve kirişleri tanıyabilmen lazım. Tuğladan destek alınmaz, tuğlaya da çakarsın ama kesinlikle destek değildir. Tuğlaya mecburi destek olması gereken hafif yüklerde derhal flanş ve ya yüzey uzatacak profil eklemesi yapılır.

    Kolon kiriş tavan gibi dolu sağlam betonda çakılan inşaat demiri herşeyden sağlam olur. Dışı tırtıklı normal inşaat demiri. Düz olandan kullanma. Profilin hem direk altına hem de sağına soluna koyarsan için rahat olur.

    Dükkanın üst kirişi vardır. Oradan çıkış almalısın. Makasın arkası oraya oturacak. Önü direksiz olsun. Dekoratif bi yer değilse bas trapez sacı gitsin.

    İnşaat demirini betona çakarken yukarı eğimli çakacaksın. Yani aşşağı doğru binen yük çıkartamayacak yerinden. Hani elbise asmak için çivi çakarız ya? Çivi hem elbiseyi düşürmemek hem de çıkmamak için eğimli olur. Onun gibi.

    Önü direksiz makasın arka kısmı yüksek olsun.2 metre aralıkla atsan 4 makas eder.

    Affetme yap o işi!!! Buradan tam destek!!!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam soyle bisi hayal et dukkanin on cephesi 6 metre ve one dogruda 3 metre civarinda cikacak binanin onunde dogal olarak kiriş var ben ya binanin kirisine baglayacam yada 60×60 ayak kullanip verandayi sadece kendi ayaklari uzerine kuracam simdi hangisi daha saglam olur . eger ki verandayi sadece kendi ayaklari uzerine kur dersen 3 one 3 arkaya toplam 6 ayak kullancam ama arka kismi kirişe bagla dersen dersen 1 metre arayla insaat demiri ve 40×80 profili insaat demirine kaynatacam ve on ayaklar yine 60×60olacak ust kisimlar on ayaklari birbirne baglayan 60×60 olacak geri kalan baglantilar 40×80 dusunuyorum ve ayaklari birbirine baglayan profillerine koselerine esnemeyi engellemek amacli destek atacam ustune osb shinlgle onune alin tahtasi dusunuyorum alt kisima alcipan ve spot aydinlatma vs vs bu mekan kebapci dukkani ve millet altina oturup yemek yiyecek

    benim projem bu sekilde ama sen farkli ebatlarda profil onerine yda baska tavsiyene uyarim
  • Bi defa arkada kiriş varken ayak mayak atılmaz. Kirişe bağlamak hem ayaktan sağlam olur hem de sistemin oynamasını önler.

    Profillerde çok şeyden bahsetmişsin. Dİkdörtgen profiller kılıcına koymak için kare olanlar da ayak felan için.

    Arka kirişe bağlıyken sadece en öne ayak atarsın olur biter. Aslında komple ayaksız daha artistik ama sen bilirsin. Sadece en öne tek ayak. Doğal olarak en ön iki köşeye iki ayak gerek. Ortaya ayak atmamak için en ön iki ayak arasına da düz makas atmalısın. Ayakları da yerde destekleyim felan deme, yalandan komedi yapma. Sİstem komple birbirine bağlandığında senin deteğinden çok daha sağlam olur.
    Yalnız şıngıl osb yalandan ağırlaştırır sistemi. Zaten çatıyı kim görçek= Hem de şıngılın akıtma sorunu oluyor. Çok da ahım şahım bi göüntüsü yok ki güneşte daha da bozuluyor. Tozlu felan. Sen bas yeşil trapez sacı, hem sıfır işçilik hem hafif hem de tek parça... osb ye de gerek yok! Ama ille de dekor istersen çatının altında oturanların üstü görmemesi için asma tavan salla. Alçıpan da olur kare kare parçalar da.

    Spot değil kesinlikle led olucak. Panel led. Ama led projektör de uçurur ortalığı!

    Ama projeyi tam oturtalım. Makaslarını abartma 40*40 dan olur ama 40*60 dan da yaparsın. Önü sivri olmasın kesik olucak.

    Ama benim aklımda ayaksız sadece arkadan destekli bi fantezi var!!! Aslında üst kattan çelik tel bağlama gibi imkan olsa o da çocuk oyuncağı! Üst kat sizinse makas arkasını yüksek atıp direksiz bitirilir bu iş. Ama neyse iki ayak salla gitsin!!!

    Bu arada o yüksekte benim bahsettiği özlü telli mini makina kolay olmaz. Çünkü onun torcu pek uzun değil. Sen o iş için ya emanet makina bul ya da fimer expressweld salla bişi. Ama avuç taşlama iş görmez büyük al. İnce kesici disk al(1.9mm ve ya 1.6mm) Bu teşkilatı da sakın ha dubelle felan yapıyim deme!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ust kat benim degil maalesef dedigin yukaridan halatla baglanti sistemi bi kac yerde gordum guzel goruntusu var



    one koyacagim ayagi yere sabitlemememi oneriyorsun yani allaha emanetmi kalacak ustu konusunda ondulinede olabilir ustun alt kismida plastik ahsap gorunumlu lambride olabilir



    on kismina iki ayak koy ayaklarin arasina makas yap derken neyi kasteddin makas koymak dedigin nasil bisi oluyor gorsel olarak gosterebilirmisin

    makina olarakda oerlikon magmaweld 165 aklimda ama varsa baska tavsiyen varmi

    makas dedigin bumu usta iki tane profil birbirine paralel bakacak ikisinin arasina sasirtmali destek atmakmi fotografi paylastim

    kaynak yapımi yardim!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirsal636 -- 2 Ekim 2017; 15:16:13 >
  • Hocam ayağı sabitleme der miyiz hiç? Ayağı yere bi 10'luk çakıp kaynatacaksın. Ama destek olsun diye başka profil yapma yanına. Hani yan yan profiller dayayıp da kaynatayım deme, faydası yok zararı var.

    Makas üstteki resimde gördüğün üçgen eleman. Sana bu elemanın ucu sivri değil de kesik olanını tavsiye ettim. Çünkü sen ön kısma önlük yani düz cephe tipi bişi istemiştin. Ayrıca ön kısım 6 metre boyunca yere birkaç tane ayak sallamaktansa, iki köşedeki ayaklardan destek alan bir makas koyabilirsin. Yani en ön cephe iki ayağının birbirine üçgen olmayan dikdörtgen ince bir makasla bağlandığını düşün. Diğer makasların ön kısmını bu dikdörtgen makas tartabilir ve sen de ön kısmı ayakla işgal etmezsin. Yok istemezsen sen öne sağlam bi I ya da yine bu tip bi makas at bari 2 ayak yerine ortadan tek ayak atıp işi bitirirsin.

    Üstüne sacdan başka hiçbişi olmaz. Sacı değiştirmesi de kolay hem de hafif? Neyin peşindesin? Altına zati asma tavan ya da düz bi kaplama atıcam diosun?

    Kaynak makinası bahsettiğin ucuz bişi değil ki? Basit bişi alabilirsin. Yalnız profilin hemen eriyeceğini unutma. Özellikle 1mm 1.5 mm olanları elektrodlar temas ettiği saniyelerde hemen delini. Sen değdirip geri çekmen lazım! Zaten ince profil işi değil bu ama sen kalın al rahat ol. Kaynatırken elektrodu bastır açılı tut elektrod kendi kendine erir ve kaynak kendi kendine olur.

    Çok da abartma bi kaynakçı 80-150TL arasına yevmiyeye gelir. Bir iki günlük iş. Kaynağı yaptırır üstünü kendin örtertsin.

    Başlarken proje çizelim, detaylı konuşalım. Ne olursa olsun hafif bişi yap. Rüzgarın uçurabileceğini unutma aynı zamanda da!

    Başarılar!
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.