Şimdi Ara

###KAYNAK TAVSİYESİ BAŞLIĞI (TEK BAŞLIK)### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
207
Favori
65.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuşma dersleri hemde çok ucuz, pratik yapmak isteyen kaçırmasın derim ;

http://www.youtube.com/watch?v=sUe4DkApQgw

http://www.langacademy.net/vb/forumdisplay.php?139-Grammar çok güzel bir forum sitesi bol paylaşımlı yanlız paralıymış :(
    http://www.langacademy.net/vb/forumdisplay.php?141-Coursebooks
    http://www.langacademy.net/vb/forumdisplay.php?140-Vocabulary-and-Idioms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 10 Eylül 2012; 3:03:32 >

• Bu konuyu okuyan kurum ve hocalara sesleniyorum;

Eğer ki bir ingilizce ürün projeniz var ise ; artık bu devirde mp3 tarzı ders sistemlerine yönelmekte fayda var, hem üretim maliyetiniz çok az hatta yok ama emek ve zeka var, hemde en faydalı yöntem bu devirde bu tarz ürünler..

Tabi mp3 dediysek sesimi kaydedim tamam bitti değil, ortada bir iddia olmalı, eforless english gibi mesela, düşünün dialog bile yok tek başına yapmış adam tek ses...
    Akıllıca düşünülmüş bir şey olmalı çünkü bakın sitelerde vb birçok dinleme ürünü varken hala yıllar önceden kalma oxford mp3 lerine yöneliyorsa insanlar ve herkes memnun kalıyorsa bir düşünmek lazım..

Bütün ders ihtiyacın o mp3'lerde olacak şekilde tasarlanmalı bir yol haritan olacak adım adım 6 seviye olacak, tabiki pdf vb açıklama yazı kelimeler olabilir ...eforlesin Türk versiyonu gibi oldu ama sonuçta o bir altyapı istiyor bu ise beginnerden başlayacak..belki bir kaç öğretmen vb arkaşınız olur bazı derslerde dialog dersleri falanda olur..
    sadece o seviyenin kelime listesi falan.....

Mesela dinleme tekrarlama soru sorma şeklinde olabilir, intermediete düzeyinden sonra ise dersler sadece ingilizce olabilir ama o ana kadar Türkçe destek olmalı bence ses kaydında..

Kısacası işin özeti; beginnerde çoook basitken, advanced düzeyinde ise bir sinema filmi gibi bir düzeye kayıt olmalı, bence çok eğlenceli olur, düşünsenize o set bittiğinde artık altyasız film izleyebileceğiniz bilmek, dışarıda bir yabancıyı rahat anlayacağınızı bilmek mükemmel bir güdüleyici motivasyon kaynağıdır...

Bol dinleme, bol tekrar, bol soru cevap şeklinde pdf ve seviye seviye kelime sözlüğü desteğiyle harika bir sistem olmazmı bir Türk hocamız yapsa ? hep yabancılarda görmek üzücü oluyor..

Aklıma geldi paylaşayım dedim, yenilik iyidir bence..uzuuuuun yılllar kullanılacak bir eser ortaya çıkar, belki korsanı yayılır taklitleri çıkar ama oda adınızı yaşatır :)
    Çünkü emin olun bu tarz öğrenim yöntemine doğru bir gidişat var artık dünyada, çağa ayak uydurmak lazım..

• İngilizce çizgi roman okumak isteyen var mı? bol dialog içerdiği vede resimli olduğu için eminim hoşunuza gidebilir..

Binlerce çizgi Roman eskilerden 2012 basımlara kadar, batan spider man, marvel karalterleri tanıdığınız tanımadığınız bir sürü karakter, biliyorsunuz bu romanların okuyucu kitlesi 7den 70e herkestir, hastaları bile vardır :)

Mükemmel bir site; bu kadar çok çizgi roman çeşidi olduğunu görmek şaşırtıcı..

http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-dilde-cizgiromanlar/
  • Face2Face Cambridge English
    headway serisi

Dikkatimi çekti süper kitaplar...

bazı setler görüyorum başlangıç diye geçiyor ama çocuk kitabı tamam onlarda çok iyi olabilir ancak nede olsa belli yaşa gelmiş birilerinin hoşlanacağı sistem farklı, görselleri olsun vesaire yani illaki 0 dan başlıyor diye bebek muameleri görmek zorunda değiliz :) yukarıda kitaplar bu açıdan eğlenceli gibi geldi bana....new english grammar time seriside çok güzel ve eğlenceli ama daha çocuksal ama öğretici tabi..

grammar in use herkesin tavsiye ettii efsane kitap ama daha görmedim , varmı okuyan, birde intermediete olanının online versiyonu çıkmış..

http://www.herkeseingilizce.com/kitap/ingilizce_gramer_dersleri_1.asp şu kitapta ilgi çekici çünkü hocasının anlattığı akla yatkın yani bir insanın konuşması için gereken gramer kurallarının dışındakilerle kafanızı şişirmiyor ve bol miktarda alıştırmaya ağırlık vermiş...incelemek lazım..

Cambridge Language in Use online programı vardı bir sitede son zmanlarda en hoşuma giden programdı diyebilirim, sırf alıştırma üzerine kurulu bir türlü bulamadım aynı isimli kitabın online versiyonuymuş, bulan haber etsin, gerçekten mükemmel bol bol alıştırma isteyen kaçırmasın....satıldığı yeride bulamadım ki :(

İngilizcenin yarısı adlı başka bir kitapta ise ingilizcenin mantığı üzerinde durulmuş ilginizi çekebilir...

Fono yayınları hakkında bilgim yok 1 basamak falan diye setleri var ayrıca sertifikalı açıköğretim kursları mevcut..

A'dan Z'ye İngilizce Gramer (ÜDS KPDS TOFEL) Kartları var küçücük birşey alıp yanınızda taşınabilir..

Kelime kartlarında ise dikkat edilmesi gereken ingilizcesi 0 olan arkadaş alıyor 1000 keliimelik kartıkayboluyor içinde bence en iyisi ilköğretim 4-5-6-7-8...diye giden kartlardan almak resimli ve cümle içinde kullanılmış kelimelr daha kalılda kalıcı hemde binlerce kelimeyle sizi sıkmıyor adım adım önce 4. sınıf sonra 5. :)

Leveled Word Cards 5 seviye var bu kartlarda bence mükemmel bazı kırslarda kullanılıyor..

Can Do Picture Dictionary internetten indirebilirsiniz çok güzel bir sözlük seviye seviye resimli bence harika indirin derim..

English Time'nin kelime posterleri var konulara göre ayrılmış, sıfatlar, melekler, hayvanlar, önünde arkasında vb bir çok portar var duvara aslılabilir..

**** adlı torent sitesinde, aklınıza gelebilecek her türlü program kitap vb mevcut bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 8 Eylül 2012; 21:13:50 >

• http://learnenglish.britishcouncil.org/en/elementary-podcasts
    http://learnenglish.britishcouncil.org/en/big-city-small-world mükemmel bir site ses kaydı pdf si içinde kesinlikle tavsiye ederim..

pimsleur dünyaca ünlü bir set ama her millet için ingilizce var ama Türkler için ingilizce seti yok, ee biliyor adamlar biz para olsada korsan tercih ederiz..:)
    Kötü bir durum tabi...

Aşağıdakide süper ama paralı malesef, çok net bir dille konuşuyorlar amerikan ve ingiliz ingilizcesi olarak 2 ayrı set..

http://www.iamplify.com/store/product_details/Creative-Content-Digital/The-Lowdown-Improve-Your-Speech---British-English/product_id/5704

• bu konuyu sürekli yukarda tutalim.artık kimsenin konu açmasına gerek kalmaz heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kökikibölüiki

bu konuyu sürekli yukarda tutalim.artık kimsenin konu açmasına gerek kalmaz heralde.

Haklısın hocam :)

Birde kaynak olarak kitap incelemeleri falan paylaşan olsa iyice başvuru kaynağı olur burası çok zengin bir konu olur giren çıkamaz :)...

dediğim torent sitesinde eğer aramayı bilirseniz trilyonlarca kaynak var i s o h u n t diye geçen torent sitesinde aman Allahım trilyonlarca dvd setleri, programlar, akılına gelen gelmeyen neler neler, hikayeler.....

Bu arada ben internette kitap okuyamıyorum ya olmuyor, dvd izlersin, program vb yüklersin ancak hikaye kitap vb okuyamıyorum..

O yüzden ingilizce ağırlıklı kitap satan vb yerler var ise adres tavsiye vb verilmesi konuyu zenginleştiri, arkadaşlara ve öğretmenlerimize sesleniyoruz fikir versinler..

• Burası çok çılgın olmuş Okan hocam. Takip

• http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/sixminute/2012/09/120906_6min_cocaine_chicken_story.shtml

http://kolayogren.blogspot.com/ sitesinin tavsiyesidir yukarıdaki adres..............pdf dosyasını indirin vede ses dodyasını indirin dinleyin, kelime listesi bile var.....bir sürü ses ve pdf si var....6 dakika....

• Hocam bunları tek tek açıp bakmak gerçekten yorucu iş.seviye seviye gruplayip yanına 1-2 cümle yazsaniz herkes istediği bilgiye kolayca ulaşmış oluristerseniz size bu konuda size yardımcı olabilirim.

• quote:

Hocam bunları tek tek açıp bakmak gerçekten yorucu iş.seviye seviye gruplayip yanına 1-2 cümle yazsaniz herkes istediği bilgiye kolayca ulaşmış oluristerseniz size bu konuda size yardımcı olabilirim.

haklısın kökibölü karmaşık oluyor böyle...

Bütün hepsi ilk mesajda yer almalı diyorsun yani o zaman şöyle olabilir mi mesela sadece site adresleri ilk mesajda olsun tıklanabilir olanlatr ve yanlarına ufak açıklama yazılsın ancak kitap vb tavsiyeler tartışmalar aşağıda tartışılmaya devam etsin ?
  • takip güzel konu olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Hocam bunları tek tek açıp bakmak gerçekten yorucu iş.seviye seviye gruplayip yanına 1-2 cümle yazsaniz herkes istediği bilgiye kolayca ulaşmış oluristerseniz size bu konuda size yardımcı olabilirim.

haklısın kökibölü karmaşık oluyor böyle...

Bütün hepsi ilk mesajda yer almalı diyorsun yani o zaman şöyle olabilir mi mesela sadece site adresleri ilk mesajda olsun tıklanabilir olanlatr ve yanlarına ufak açıklama yazılsın ancak kitap vb tavsiyeler tartışmalar aşağıda tartışılmaya devam etsin ?

tabiki de.herkes için ulaşması kolay olmalı.her ne kadar işini gören gidecek olcaksa da bir şey sormak isteyenler geri gelip mutlaka soru soracak,tartışmalara dahil olcaktır.bu şekilde olursa herkese yararlı olabiliriz diye düşünüyorumayrıca aklıma başka bir fikir de geldi.birgün toplanalım yemek yiyelim tartışalım vs. ancak tek kural var türkçe yasak.böylece herkesin ortak sorunu olan telaffuza da çare buluruz

• Aynen kokiki kardesim. En etkili öğrenme yollarından biri, maruz kalma ve dili kullanmaya zorlanma.

En son ne zaman ing. konuştuğumu hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun

Aynen kokiki kardesim. En etkili öğrenme yollarından biri, maruz kalma ve dili kullanmaya zorlanma.

En son ne zaman ing. konuştuğumu hatırlamıyorum.

bu yüzden ilköğretimde senelerce öğrenilen ingilizceden tek kelime hatırlanmıyor.kadıköyde iseniz böyle bir buluşma ayaraklayabiliriz
  • Mesela dinleme ve okuma, video ders işleme, yazıyla ders anlamı, Türkçe siteler, alıştırma siteleri, chat arkadaşlık siteleri, döküman indirme siteleri diye ayrı ayrı kategorilenir seviye içerik yazılır..

Ancak mesela bir özel hoca tavsiyesi, kurs tavsiyesi, bir program tavsiyesi, dvd seti tavsiyesi, dükkan kitap tavsiyeleri veya tanıtım ve incelemeleri konu içinde geçer diye düşünüyorum çünkü düşünün 2 ay sonra burada hepsi ilk sayfada yer kalmaz :) bazı siteler dediğin gibi ilk sayfada yer almayı sonuna kadar hakediyor herkesin faydalanması için çünkü çok önemli siteler sayfalar arasında kaynayıp gitmesinler..o yüzden haklısın...

Yanlız o siteleri ilk sayfaya koyunca alttakli yazanları silmeye gerek yok değil mi? aynı siteden iki yerde yazacak hem başlıkta hemde mesajlarda ama sanırım önemli değil..
  • Valla hocam nasıl verirseniz verin. İlgilenen zaten takip eder

Yok İstabbulda yasasam gene iyi, İzmir.

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Mesela dinleme ve okuma, video ders işleme, yazıyla ders anlamı, Türkçe siteler, alıştırma siteleri, chat arkadaşlık siteleri, döküman indirme siteleri diye ayrı ayrı kategorilenir seviye içerik yazılır..

Ancak mesela bir özel hoca tavsiyesi, kurs tavsiyesi, bir program tavsiyesi, dvd seti tavsiyesi, dükkan kitap tavsiyeleri veya tanıtım ve incelemeleri konu içinde geçer diye düşünüyorum çünkü düşünün 2 ay sonra burada hepsi ilk sayfada yer kalmaz :) bazı siteler dediğin gibi ilk sayfada yer almayı sonuna kadar hakediyor herkesin faydalanması için çünkü çok önemli siteler sayfalar arasında kaynayıp gitmesinler..o yüzden haklısın...

Yanlız o siteleri ilk sayfaya koyunca alttakli yazanları silmeye gerek yok değil mi? aynı siteden iki yerde yazacak hem başlıkta hemde mesajlarda ama sanırım önemli değil..

mesaj kirliliği olur diye düşünüyorum.ama belirtmem gereken bir husus var.bu forumdaki ingizlice öğrenmek isteyen kişiler pek para harcamaya yanaşmıyor ya da 18 yaşından küçük olduğu için yanaşamıyor.kaynaklar önce bedava-paralı diye sınıflandırılıp bu başlıklar altında seviyeye göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum.ayrıca buluşma işine ne dersiniz hocamayda 1 yaparsak öğrendiklerimiz teoride kalmaz

• Beni çıkarttın attın aradan. Ben de ölü taklidi yaparım.

O••••< Uyan mamos

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeşil Giresun

Beni çıkarttın attın aradan. Ben de ölü taklidi yaparım.

O••••< Uyan mamos

kim ben mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.