Şimdi Ara

Kayıt ve Askerlik durum belgesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde bu belgeyi üniversite kaydı için Askerlik şubesinden alıyoruz.

Yaşım itibariyle benim normalde Üniversiteye kaydolurken "Askerlik durum belgesi"yle birlikte kaydolmam gerekiyordu.

Yalnız ben dün E-Devlet üzerinden sorunsuz kaydoldum. Üniversitenin öğrenci işlerinden kontrol ettim kaydım olmuştu.

Ama sonradan sıkça sorulan sorular bölümüne bakınca böyle bir şey gördüm. Ama ne hikmetse ben sorunsuz kayıt yaptırabildim.

Kayıt ve Askerlik durum belgesi hakkında

Şimdi benim okula o belgeyle gidip kaydolmam gerekiyor mu yoksa gerekmiyor mu?

Edit: Saçma da olsa bir şeyler yazın beyler. Bölümüm için verilen kayıt randevu tarihi yarınmış. Randevu tarihi dışında kayıt yaptırmıyorlarmış birde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 4 Eylül 2018; 12:16:34 >

• Öğrenci şlerini arayacağım galiba.

Bir tane belge yüzünden taa oraya kadar gitmek
  • Normalde up yapmayı sevmem; ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konuya bir el atın beyler

• Dostum bende 95'liyim bende e-kayıt yaptım ve benden de askerlik belgesi istemedi Ondokuz Mayıs Üniversitesi kesin kayıt kılavuzunda şöyle bir hatırlatma var;
    ÖSYM’den öğrencinin yerleşme bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden lise mezun bilgisi, Askeralma
    Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi, YÖKSİS öğrenci verisi üzerinden başka denk
    bir programa kayıtlı olup olmadığı bilgisi sorgulanacak olup; bu kontrollerden herhangi birine takılan
    öğrenciler, elektronik kayıt yapamayacaklardır. Bu durumdaki öğrenciler 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında
    Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
    Benim buradan anladğım e-kayıt işlemin onaylandıysa problem yok gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeucotheA3

Dostum bende 95'liyim bende e-kayıt yaptım ve benden de askerlik belgesi istemedi Ondokuz Mayıs Üniversitesi kesin kayıt kılavuzunda şöyle bir hatırlatma var;
    ÖSYM’den öğrencinin yerleşme bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden lise mezun bilgisi, Askeralma
    Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi, YÖKSİS öğrenci verisi üzerinden başka denk
    bir programa kayıtlı olup olmadığı bilgisi sorgulanacak olup; bu kontrollerden herhangi birine takılan
    öğrenciler, elektronik kayıt yapamayacaklardır. Bu durumdaki öğrenciler 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında
    Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
    Benim buradan anladğım e-kayıt işlemin onaylandıysa problem yok gibi görünüyor.
    Valla hocam inşallah haklı çıkarsınız. Bu arada ben de 95'liyim.

Ösym üzerinden kontrol ettim. Yöksis'ten çekilmiş bilgiye göre "okuyor" gözükyorum.
    E-devletten askerlik durumu'na bakınca da askerlik şubesine gidin diyor.

Eğer ki kayıt olmadıysa üniversitenin bölümüm için verdiği randevu günü zaten yarın.
    Yarına kalırsa kayda yetişemem zaten.

Öğrenci işlerini arıyorum hep meşgule atıyor. Öğrenci işleri her yerde aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 4 Eylül 2018; 12:37:44 >

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Ben Samsunda yaşadığım için Üniversiteye çıkıp dün öğrenci belgesi aldım,oradaki öğrenci numaram ile şuanda üniversitenin öğrenci bilgi sistemine falan girebiliyorum herhangi bir problem yok.
    Eğer yakınsa için rahatlasın atla git yoksa birini mutlaka yönlendir kuşku insanı baya yıpratıyor.
    Aynısı bende de var çünkü,bu sene kayıt olamama gibi bir durumda Şubatta askerim maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeucotheA3 -- 4 Eylül 2018; 12:38:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeucotheA3

Ben Samsunda yaşadığım için Üniversiteye çıkıp dün öğrenci belgesi aldım,oradaki öğrenci numaram ile şuanda üniversitenin öğrenci bilgi sistemine falan girebiliyorum herhangi bir problem yok.
    Eğer yakınsa için rahatlasın atla git yoksa birini mutlaka yönlendir kuşku insanı baya yıpratıyor.
    Aynısı bende de var çünkü,bu sene kayıt olamama gibi bir durumda Şubatta askerim maalesef.
    Aynen hocam, stres falanı geç ben eski askeri öğrenciyim bir de. Giden yıllarımın stresi de katlandı bunun üstüne.

Üniv. okursam yapacağım askerlik 2,5 ay sadece düşün!

Ben de öğrenci numarası aldım, sistemden öğrenci hesabıma girdim, hatta öğrenci kartı bile istedim.
    Ama dediğiniz gibi kuşku insanı yıpratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 4 Eylül 2018; 12:41:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Aynen hocam, stres falanı geç ben eski askeri öğrenciyim bir de. Giden yıllarımın stresi de katlandı bunun üstüne.

Üniv. okursam yapacağım askerlik 2,5 ay sadece düşün!

Ben de öğrenci numarası aldım, sistemden öğrenci hesabıma girdim, hatta öğrenci kartı bile istedim.
    Ama dediğiniz gibi kuşku insanı yıpratıyor.

Alıntıları Göster
    O sıraya oturana kadar içim rahat etmez galiba benim :)
  • Hocam e devlet üzerinden askerlik durum belgesi sorgulayin orda ki tarihte sorun yoksa sorun olmaz. 96'lıyım ben de 11'nci aya kadar rahat gözüküyorum

• Kestoo kullanıcısına yanıt
    31/12/2018'e kadar tecilli işte benimki üni olunca otomatik edicek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.