Şimdi Ara

[Kayıt] Turkcell'de yeni kayıt yaptıran var mı ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar peki telefonu kayıt altına aldıktan sonra ne zmana açılıyor kullanıma
  • Kayıt ettiremezsenizde sorun değil artık biliyorsunuz. Yasal değil ama tek tuşla imei değişebiliyor takmayın kafanıza.
  • Selamlar, Biraz bilgi vereyim.

Bilindiği gibi bir takvim yılı içerisinde adınıza ve "şahsi kullanımınız için" sadece 1 tane cep telefonu getirebilirsiniz. Diğer bi söylemle 1 takvim yılı içerisinde pasaportunuza 1 tane cep telefonu kayıtı yaptırabilirsiniz.

Satma ve Kırma hizmeti verdiğim Iphone'lar için kayıt işlemlerine bizzat yardımcı olduğum için şöyle diyebilirim.

Turkcell ile bu konuda zaman kaybetmeyin. Bir Vodafone bayisine uğrayın. Bir tane Vodafone hat alın. (5 YTL)
    Aynı anda pasaportunuzu verin ve telefonun yeni geldiğini, çok acil kayıt ettirmeniz gerektiğini söyleyin.
    Bu işlem için de sizden 5 YTL isteyeceklerdir. Telefonunuza yeni aldığınız hattı takıp kartınızı aktif edin.
    Kayıtlara geçtiğini kontrol etmek için de telekomünikasyon kurumunun IMEI sorgulama sayfasından takibini yapın.
    Telefonun IMEI'si telekomünikasyon kurumunun sayfasında kayıtlı olarak görününce Turkcell hattınızı takın.

Eğer size kullandığınız operatör tarafından "XXXXX IMEI numaralı cihaz kayıtlı değildir XX tarihinde kapatılacaktır" mesajı geldiyse daha da acele etmeniz gerekir.

Eğer telefonunuz zaten kapalıysa yine yukarıda dediğim yöntemi kullanıp kayıt işleminizi yapabilirsiniz. Bu durumda telefonunuzun açılması için 10-15 gün beklemeniz icap eder.

En son kayıt işlemini dün (05 Mart 2007) kendi telefonum için yaptırdım. Yurda giriş tarihim ise : Kasım 2007.

Başarılar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufcakir -- 6 Mart 2008; 1:08:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gkkt

Kayıt ettiremezsenizde sorun değil artık biliyorsunuz. Yasal değil ama tek tuşla imei değişebiliyor takmayın kafanıza.

bence bu cevap yeterli...

saçma olan heray yurtdışına cıkıyorsam istedigim kadar telefon alırım netice ile pasaportuma kayıt yaptırıyorum ne yani telefonu bozuldu yandı yurtdışından telefon alamayacak mıyım ...

pehhh diyorum o kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mszehir

quote:

Orjinalden alıntı: gkkt

Kayıt ettiremezsenizde sorun değil artık biliyorsunuz. Yasal değil ama tek tuşla imei değişebiliyor takmayın kafanıza.

bence bu cevap yeterli...

saçma olan heray yurtdışına cıkıyorsam istedigim kadar telefon alırım netice ile pasaportuma kayıt yaptırıyorum ne yani telefonu bozuldu yandı yurtdışından telefon alamayacak mıyım ...

pehhh diyorum o kadar.

Her ay bir Iphone alırsanız bu yılda yaklaşık 10.000 YTL eder, sizin gibi 1000 kişi olsa 10milyon YTL eder. Bu da 10milyon YTL'lik cep telefonunun yurdumuza kaçak olarak (vergisi ödenmeden) girişinin yapılması demektir. Patron, haklı ! :)

• 10.000.000ytlnin vergi kaybı 1.8 milyon ytl eder. Peki 12.000 telefondan GSM şirketleri devlete ne kadar vergi verir 1 senede. Telefonu alırken vergi konusurken vergi....
  • Arkadaşlar ben daha bugun kayıt ettireceğim ve en doğru bilgi telekominikasyonun sitesinde mevcut.Artık yeni yasa ile 2 takvim yılında 1 adet telefon getirebileceksiniz.Telefonu nezmn aldığınız önemli değil önemli olan yurda giriş yaptıktan sonraki ilk 1 ay içerisinde kayıt işlemi yaptırmanız aksi halde olmayacak benimki 11 martta doluyor mesela ben acele ediyorum bir turkcell extra ya gidip yaptıracağım bugun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andol

Ya arkadaşlar peki telefonu kayıt altına aldıktan sonra ne zmana açılıyor kullanıma

benimki kayıt ettirdikten 1 saat sonra kayıtlı gözüküyordu.
  • ne yani ben aralik basi 2007 de cikis yaptim ve 1 hafta sonra TR ye giris yaptim. Simdi iphone alsam kayit ettiremez miyim TRCELL e bu pasaportumla?
  • KARDEŞ ŞUBAT 1 2008 DEN ÖNCE GİRİŞ YAPMIŞ HERKEZ KAYIT ETTİREBİLİR BEN 10 GÜN OLDU KAYIT ETTİRELİ YANİ İPHONE LAR NO ITOUCH GO GO
  • kayit ettirirken yanimizda hangi belgeleri goturmemiz gerekiyor ?
    bir de goturmeden once tel i unlock veya jailbreak yapacak miyiz ?
  • imei numarası ve pasaport fotokopisi ve aslı ama şubat 2008 den önce giriş yapması lazım yada şubattan sonra giriş yaptıysa türkiyeye gireli 1 ayı geçmemesi lazım jailbreak falan hiç birine gerek yok
    quote:

Orjinalden alıntı: sercankaf

kayit ettirirken yanimizda hangi belgeleri goturmemiz gerekiyor ?
    bir de goturmeden once tel i unlock veya jailbreak yapacak miyiz ?
  • Peki Turkiye ye girdiginin 1 ayi gectigi nereden anlasiliyor? Bu giris olayi icin pasaport tan mi bahsediyoruz, iphone dan mi? :)
    Benim almayi dusundugum iphone Subat tan sonra TR ye girmis.
  • kardeş türkiyeye her giriş çıkışında pasaportuna mühür vururlar o mühürde hangi tarihte girdiğin yazar ordan bakılıyor eyer kayıt ettireceğin iphone bugünden itibaren 1 ay ı geçmişse yani pasaport 1 ayı geçmişse kayıt ettiremessin yani başka pasaport bulacan iphone un ne zaman girdiğ önemli değil
    quote:

Orjinalden alıntı: sercankaf

Peki Turkiye ye girdiginin 1 ayi gectigi nereden anlasiliyor? Bu giris olayi icin pasaport tan mi bahsediyoruz, iphone dan mi? :)
    Benim almayi dusundugum iphone Subat tan sonra TR ye girmis.
  • iste bu kotu oldu :(
    tesekkur ederim bilgiler icin.
  • beşiktaş turkcell extra 8 gün önce kayıt yaptırdım. 2007 4. aya ait giriş çıkışım vardı ve sorun olmadı. fakat şöyle bişey var kayıt yaptıkları bilgisayar sistemi çoğu zaman cevap vermiyor. yetkili sistemin telokoma bağlı olduğunu ve yavaş çalıştığını söyledi. Adamla biraz muhabbete girdik, abicim sen halledersin filan :) 3. denemeden sonra sistem kabul etti. Ama çoğu insanı orda sistem reddeetti diye geri çevirdiklerine şahit oldum.
  • sorum şudur lütfen kesin bilenler cevaplasın :

2007 ocak ayında yurtdışından gelirken bir telefon getirdim ve pasaportumla kayıt ettirdim...

geçen hafta (2008 mart) yine amerikadan dönüşümde bir iphone getirdim..

sözde bir yıllık süre dolmuştu ama internetten öğrendiğime göre 2008 şubat itibari ile telefon getirme hakkı 2 takvim yılında 1 adet olmak üzere değiştirilmiş.

nu telefonu kayıt ettirebilecekmiyim..yeni kanun geçmişte getirdiğim telefonu dikkate alacak mı_?

yardım lütfen .çalıştığım için daha gidip kayıt ettiremedim.3 haftam daha var..

teşekkürler...
  • arkadaşım ben daha yeni geldim yurtdışından ve 2007 cihazlı telefonu kendi pasaportumla turkcellde açtım.....

şimdi ne durumda bilmem......

saygılar
  • konuyla az da olsa alakalı bir sorun war.
    iphone'u alırken kayıtlı oldugunu sölemislerdi. imei sorgulama sitesinden denedim kayıt bulunamıyor diyor. bu telefonun kapancaı anlamına mı geliyor. 1 haftadır telefonu sorunsuz kullanıyorum .
  • Kayıtlı demesi kolay alırken imeiyi sorgulaman gerekiyordu kapanıcaktır telefonun 1 ay içinde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.