Şimdi Ara

Kayıkçı kavgasını siyaset sanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TANINMIŞ ekonomist Michael Porter geçenlerde Türkiye’ye geldi ve bir toplantıda konuşma yaptı. Ben o konuşmayı izleyemedim ama Porter’ın konuşmasından bazı satır başlarını Milliyet’te Osman Ulagay’ın yazısında okudum.

Porter’in açıkladığı verilere göre siyasetin kalkınmaya katkısı sıralamasında Türkiye dünyada 92. sırada yer alıyor.

Hiç şaşırdığım bir durum değil.

Bizde siyaset sorunlara çözüm üretmek için değil, kayıkçı kavgası yürütmek için yapılıyor.

Memleketin en önemli meselelerini parlamentodaki üç partinin lideri bir araya gelip konuşamıyor bile. O ona hakaret ediyor, öteki berikine, bu şuna!

İktidarın da, muhalefetin de görevinin öncelikle bu ülkenin sorunlarının çözümünü aramak olduğu unutuluyor.

Zekâ seviyesi son derece düşük karşılıklı ayak oyunlarıyla siyaset yapıldığı zannediliyor.

Türkiye’nin 92. sırada çıkmasının nedeni bu.

Porter’in açıkladığı verilerde Türkiye, eğitimin etkinliği sıralamasında ancak 111. sırada yer alabiliyor ve yenilikçilik kapasitesi en düşük ülkelerden biri olarak görülüyor.

Nüfusunun yarısından çoğu genç bir ülke için ne acı bir durum!

Siyasetçi siyaseti kavgadan ibaret bir şey zannetmeye devam ettiği sürece de asla değişmeyecek bir tablo!

Mehmet Y. YILMAZ

Sizce neden böyle?
    Neden bizim siyasetçilerimiz biraraya gelip ülke sorunları hakkında konuşamıyorlar?
    Neden en basit konuda bile fikir ayrılıkları oluyor?

• Bizde siyaset böle Rant kavgası üzerine kurulu
  • O tanınmış ekonomist ülke siyasetininde bu ülke tarafından yapılmadığını biliyor mu acaba.
    Dışarıdan atılan yemişlerle beslenen partiler bunun böyle olmasını istiyorda ondan.

Kaç gündür dağdan inan PKK lılarla ilgili konular açılıyor.Herkesi dinliyorum ama acayip yorumlar geliyor.
    İlk önce kendimi tanıtayım.25 yaşında kürt kökenli bir vatandaşım. Atatürkü devrimlerinden dolayı severim.PKK sempatizanı değilim. Şu andaki askeri sisteme karşıyım.

Ermeni ve Kürt açılımları ne zaman gündeme geldi bir düşünelim.?? Düşünmeyelim ben söyleyeyim Mr. Obama geldikten sonra. TBMM de yaptığı konuşmalarda bunu rica(emir) etmişti çünkü.Ehh hükümetide başımızdan eksik etmeyen bir ülke olduğu için de hükümet hemen çalışmalara başladı. Bu hükümet değilmiydi de DTP PKK yı terörist örgüt ilan etmezse onlarla asla görüşmeyiz diyen. Ne olduda kardeşlik türküleri çalmaya başladı. 7-8 yıldır aklınza gelmeyen barış çabaları neden birden şimşeklenmeye başladı.

Ben size anlatayım.ABD Irak'ın kuzeyinde oluşturulacak kürt devleti için kolları sıvadı.Türkiyenin(kamuoyunun) buna karşı olduğunu ABD çok iyi biliyor.Sonuçta ülkede kürt sorunu var.Bunun için atılması gereken ilk adım kürt sorununu çözmek.

Biraz düşünürseniz PKK ya silah ve finans yardımı yapan bir ülke neden barış istiyor diye düşünürsünüz.Sonunda dağdaki adam şehre inecek.Bu da onların işine gelecek.Ayrıca K.ırakta oluşacak kürt devletide hem bölge ülkelere tehtit oluşturacak hemde Petrol rezervlerini sömürecek.

Ben Kürt kökenli bir vatandaş olarak barışı elbet isterim.Ama bu şartlarda değil.Buralarda milliyetçilik niraları atacağına insanlar sol gruplara katılıp TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE sloganının altına girmelidir insanlar. AKP de,ABD de,PKK da faşizmin ana kaynaklarıdır.

Zamanda çok söyledim Şehit gazı ile dağlarda gençler boşu boşuna ölüyor.Ben asla bu şartlarda silah altına girmem diye.Vatan haini diye fişlendim.(çokda tındı)Şimdi söyleyin bakalım gerçekten şehit mi oldular.Bu ülke için mi savaştılar yoksa ABD için mi.

• EfsaneKaşif

Konumuz bu değil ama gerçekten merak ettiğim bir soru sormak istiyorum. Kürk kökenli biri olduğun için soruyorum sana. (herhangi bir artniyetli yada bişey kasdetmek için değil, kürtlere daha yakın olduğun için)

1- Dağdan inen pkklılar sınıra geldiğinde neden bayram havasında kutlamalar, karşılama yapıldı? Bu tür kutlamalar birşey elde edildiği zamana, kazanıldığı zaman yapılır
    2- Birde neyin barışı bu. Kürtler ile TC devleti arasındaysa biz düşman değiliz ki barışalım. Barış iki düşman topluluk arasında olur.

Cevabını özelden de yazabilirsin konu karışmasın diye. Benimkisi tamamen kişisel merak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

EfsaneKaşif

Konumuz bu değil ama gerçekten merak ettiğim bir soru sormak istiyorum. Kürk kökenli biri olduğun için soruyorum sana. (herhangi bir artniyetli yada bişey kasdetmek için değil, kürtlere daha yakın olduğun için)

1- Dağdan inen pkklılar sınıra geldiğinde neden bayram havasında kutlamalar, karşılama yapıldı? Bu tür kutlamalar birşey elde edildiği zamana, kazanıldığı zaman yapılır
    2- Birde neyin barışı bu. Kürtler ile TC devleti arasındaysa biz düşman değiliz ki barışalım. Barış iki düşman topluluk arasında olur.

Cevabını özelden de yazabilirsin konu karışmasın diye. Benimkisi tamamen kişisel merak.

Kutlama yapan insanlar PKK propagandası adı altında çocukları meydanlara süren insanlar zaten.Çoğu kürt kökenli vatandaş(benim etrafımdakiler) bunları onaylamıyor.Bu kutlamalar planlı yapılmış bişey.Düşünün 2 günde Apo emir verecek 21 kişi dağdan inecek ve bukadar topluluk olacak.Bütün bunlar planlanmış bişey.
    Dediğim gibi emir büyük yerden gelince bunlar oluyor.Bütün bunlar BOP sinin bi parçası.

Bende Kürt ve Türk srunu ortadan kalksın isterim ama bu şekilde değil.Şimdi insanlar dahada bölünecek gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.