Şimdi Ara

kaybolan excel dosyası ve excel veri tabanı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • excelde grafik vs içermeyen sadece yazı olan 8-9 farklı sayfadan oluşan (en büyük veri sayfası 3000 satır x 6 sütun) civarında kayıt içeren bir dosya hazırlıyorum, her ay farklı kayıtlar ekleyip yıl_ay ismiyle yeniden kaydediyorum, 2 gün önce 2023kasım dosyası açıkken windows kilitlendi ve reset atmak zorunda kaldım, şu anda dosya 0 bayt gözüküyor ve excel tarafından açılmıyor.


    2023ekim dosyası duruyor ancak arada çok kayıt farkı var, 2023kasım dosyasını bulmak için "Runtime diskexplorer for ntfs" adlı bir program indirdim, belki diskteki boş alanlarda sektör okumasıyla bulabilirim diye. Ancak 2023ekim ve 2023eylül dosyalarını notepad++ ile kontrol ettiğimde benzer bir içerik bulamadım ki %99 eşit olmaları gerekiyor. Yani bu iki dosyada ortak olan 10baytlık bir bölüm bulsam bu blok kaybettiğim dosyada da aynıdır diye disk üzerinde tarama yapıp benzer bloklardan dosyayı bulabilirim diye düşündüm! Ancak excel veri tabanını o şekilde yapmışlar ki dosyadaki ufak bir değişiklik tüm dosya içeriğini etkiliyor sanırım(sıkıştırılmış dosyanın dezavantajı).

    Böyle bir sorun için farklı tavsiyeleri olanlar var mı? Son çare 1 aylık kayıtları baştan girmek mi?








  • Merhaba;


    Aşağıdaki linkleri inceleyiniz.


    Kolay gelsin.



    ablebits.com
    How to recover unsaved Excel file, use Excel autosave/autorecover features
    https://www.ablebits.com/office-addins-blog/recover-unsaved-excel-file/


    earn & excel
    Excel AutoSave Location – Set up AutoSave Location - Earn & Excel
    https://earnandexcel.com/blog/excel-autosave-location-set-up-autosave-location/




  • cemcakmak kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, ben de sonucu yazmak için girmiştim siteye, bilgisayar kilitlenip yeniden açılınca ilk işim excel'i açmak oldu o da dosyayı kurtarmayı teklif etti ve iki seçenek sundu "son değişiklikleri at" "son değişiklikler kalsın" gibi bir şeydi, ben de son 1-2 kayıt giderse gitsin diyerek ilk seçeneği seçtim ve dosyanın bozuk olduğu uyarısıyla karşılaştım. Dün "r-studio" adlı silinen dosyaları kurtarma programıyla diskteki sadece excel dosyalarını tarattım ve kaybettiğim dosyanın son kaydı yaptığım halini buldum   aynen böyle sevindim, en az 5-6 saatlik zahmetten kurtardı beni. Cevap için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.